Η ιδιοφυΐα ενός καλλιτέχνη εμφανίζεται συχνά στα πιο μικρά πράγματα. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό χάρτινο αεροπλάνο με τουλάχιστον δεκατρείς διαφορετικούς τρόπους; Η διαδικασία είναι σχεδόν πάντα ένα και το αυτό. Ωστόσο, είναι δυνατές διαφορετικές παραλλαγές. Ο τύπος χαρτιού είναι επίσης σημαντικός για την απόλυτη επιτυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα εξετάσουμε το ίδιο σύντομα αυτό το ερώτημα πώς να το επιλέξετε σωστά. Τέλος, φυσικά, έχετε την επιλογή να κάνετε τη δουλειά σας σε διαφορετικά χρώματα και διαφορετικά μοτίβα. Θέλουμε επίσης να σας εμπνεύσουμε με τις ιδέες μας για χάρτινα αεροσκάφη.

Χάρτινο αεροπλάνο 1 – ανεμόπτερο

φωτεινό πράσινο χαρτί αεροπλάνο - χάρτινα αεροπλάνα

Γενικές πληροφορίες

Προμηθευτείτε τα υλικά που χρειάζεστε για το χάρτινο αεροπλάνο! Αρχικά χρειάζεστε ένα φύλλο Α4 ή μπορείτε να κόψετε ένα ορθογώνιο κομμάτι με διαστάσεις 22 x 28 από ένα κουτί από χαρτόνι. Θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε σε μια επιφάνεια που είναι απόλυτα καθαρή, σταθερή και επίπεδη.

  Θα ήταν επίσης πολύ σημαντικό να κάθεστε άνετα σε αυτό. Στις παρακάτω εικόνες, αυτή η κλασική παραλλαγή θα ονομαζόταν ανεμόπτερο (ανεμόπτερο) 2!

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς τύπους χαρτιού. Είναι καλύτερο να φτιάξετε το χάρτινο αεροπλάνο από χαρτόνι που δεν είναι πολύ ισχυρό. Επιλέξτε ένα απλό μοντέλο που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και δοκιμάστε το με διαφορετικούς τύπους χαρτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε μόνοι σας ποιος τύπος χαρτιού λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Οδηγίες 1- Η κλασική παραλλαγή για χάρτινα επίπεδα

Μοντέλο 2 – πιλότος ανεμόπτερο 2

Χάρτινο αεροπλάνο χαρτί αεροπλάνο πράσινο και κόκκινο

Διπλώστε το κομμάτι χαρτί

Διπλώστε το φύλλο στη μέση! Υπάρχουν δύο παραλλαγές στις οποίες τα αποτελέσματα είναι φυσικά διαφορετικά. Μπορείτε να διπλώσετε το χαρτί είτε κατά μήκος είτε κατά μήκος. Λογικά στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα θα είναι είτε μεγαλύτερο είτε μεγαλύτερο. Η κλασική παραλλαγή για χάρτινα αεροπλάνα θα ήταν η μεγαλύτερη, αλλά πολλοί βρίσκουν τα πιο φαρδιά μοντέλα λίγο πιο πρωτότυπα. Θα βρείτε επίσης τέτοιες ιδέες κάτω από τις συνδρομές μας. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω επιλογές και επιλέξτε την καλύτερη δυνατή. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις διάφορες παραλλαγές.

Χάρτινο αεροπλάνο 3 – Μεταξωτό

Χάρτινο αεροπλάνο με μαύρη ευλογία

Φτιάξτε τη μύτη του χάρτινου επιπέδου

Υπάρχει μια σημαντική στιγμή στην κατασκευή χάρτινων αεροπλάνων, όταν πρόκειται για το δίπλωμα της μύτης του αεροπλάνου. Αφού διπλώσετε για πρώτη φορά το φύλλο, πρέπει τώρα να το ανοίξετε ξανά. Θα πρέπει να τραβήξετε τις δύο γωνίες μιας μικρότερης πλευράς προς τη μέση. Έτσι θα δημιουργηθεί η μύτη του αεροσκάφους. Οι διπλωμένες γωνίες πρέπει να έχουν περίπου το ένα τέταρτο του μήκους και των δύο πλευρών.

Χάρτινα αεροπλάνα “Canard”

Χάρτινο αεροπλάνο χτισμένο σε πράσινο χρώμα

Τσιμπήστε τα φτερά

Αυτό είναι ίσως το πρώτο περίπλοκο μέρος της κατασκευής χάρτινων αεροπλάνων. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να διπλώσετε ξανά τις άκρες κατά μήκος της κεντρικής γραμμής. Τα φτερά πρέπει συνήθως να καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα των πλευρών του φύλλου. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει μια διαγώνια γραμμή από την άκρη της μύτης του αεροσκάφους στα σημεία στα πλάγια, κάτω από την οποία το ένα τέταρτο των πλευρικών άκρων παραμένει ξεδιπλωμένο.

Δέλτα – χάρτινα αεροπλάνα – χειροτεχνίες από χαρτί

Αεροπλάνα από κίτρινο χαρτί και αεροπλάνα από καφέ χαρτί

Ολοκλήρωση του επιπέδου χαρτιού

Έχετε σχεδόν τελειώσει με το κλασικό χάρτινο αεροπλάνο σας! Αυτό που πρέπει ακόμα να κάνετε μετά από αυτό είναι να διπλώσετε τις δύο πλευρές μεταξύ τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λυγίσετε τα φτερά στη μέση. Τελείωσες!

Οι οδηγίες βίντεο για αυτό!

Παραλλαγή 2 για κλασικά επίπεδα χαρτιού

Μπορείτε να δείτε αυτό το κλασικό χάρτινο αεροπλάνο με το όνομα “Glider”. Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το αλλοιώσετε.

Βήμα 1

Το πρώτο βήμα σε αυτόν τον οδηγό είναι πρακτικά το ίδιο με το πρώτο. Θα πρέπει να διπλώσετε το φύλλο στο μισό, έτσι ώστε το μήκος των σελίδων να είναι το ίδιο.

βήμα 2

Το δεύτερο βήμα είναι επίσης πανομοιότυπο, αλλά εδώ θα πρέπει να δημιουργήσετε τρίγωνα στις πλευρές, η κάτω πλευρά των οποίων εκτείνεται περίπου μέχρι το ένα τρίτο της μεσαίας γραμμής.

Μεταφορά – χάρτινο αεροπλάνο

Χάρτινο αεροπλάνο - υπέροχη χειροτεχνία - χάρτινα αεροπλάνα

βήμα 3

Εδώ ξεκινούν οι διαφορές στις οδηγίες για την παραλλαγή Glider 1. Τώρα πρέπει να διπλώσετε ξανά το φύλλο στη μέση, αλλά αυτή τη φορά στο πλάτος. Στη συνέχεια, πρέπει να τραβήξετε την άκρη της μύτης του αεροσκάφους προς το κέντρο αυτής της μεσαίας γραμμής. Το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν φάκελος.

Βήμα 4 – διαμορφώστε τα πλευρικά φτερά

Τώρα θα πρέπει να τραβήξετε ξανά τις δύο κορυφαίες άκρες του φύλλου (αυτές από την πλευρά της μύτης του αεροσκάφους) προς τη μέση της οριζόντιας γραμμής του φύλλου και περίπου το ένα τρίτο του ύψους του κάθετου, δηλαδή όπου το κάθετο και το οριζόντιο οι μεσαίες πτυχές διασταυρώνονται.

Διπλώστε μόνοι σας το χάρτινο αεροπλάνο του Gomez 

Φτιάξτε μόνοι σας ένα αστείο χάρτινο αεροπλάνο

Βήμα 5 – Ολοκλήρωση

Η ολοκλήρωση είναι περίπου η ίδια με αυτή του πρώτου έργου. Πρέπει να διπλώσετε τις μακριές πλευρές του φύλλου και στη συνέχεια αυτές στη μέση. Οι δύο τελευταίες γραμμές αναδίπλωσης πρέπει να εκτείνονται σε σημεία στα πλάγια, όπως και στο πρώτο μοτίβο, περίπου το ένα τρίτο του ύψους των άκρων.

Εδώ είναι οι οδηγίες βίντεο!

Αυτό το χάρτινο αεροπλάνο υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα γρήγορο!

Γκράμπα χαρτί αεροπλάνο γρήγορα

Το σεμινάριο βίντεο για μια παρόμοια ιδέα!

Ενδιαφέρον και πρωτότυπο μοντέλο

Tinker χαρτί αεροπλάνα σε διάφορα χρώματα

Χάρτινα αεροπλάνα βασισμένα στο σύστημα Hawkeye 

Χάρτινα αεροπλάνα Χάρτινα αεροπλάνα - κάντε το μόνοι σας

Triplane – χάρτινο αεροπλάνο

Φτιάξτε το δικό σας κόκκινο και κίτρινο αεροπλάνο από χαρτί

Χάρτινο αεροπλάνο με μεγαλύτερη μύτη

Γκρι και άσπρο - χαρτί αεροπλάνο

Το μοντέλο της Μικρής Νίκης

Χάρτινο αεροπλάνο σε υπέροχο πορτοκαλί χρώμα