Η ζύμη αλατιού είναι ένας υπέροχος πηλός μοντελοποίησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά για χειροτεχνίες. Είναι πολύ διασκεδαστικό να δημιουργείτε στολίδια από ζύμη αλατιού και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως μοναδικές ιδέες διακόσμησης. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια ποικιλία από ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά κάθε ηλικίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε φύλλα φθινοπώρου ή χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά σας και να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε διακοσμητικές γιρλάντες, να διακοσμήσετε το σπίτι ή να τα διακοσμήσετε ένα δέντρο ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Πώς μπορείτε όμως να φτιάξετε ζύμη αλατιού; Παρακάτω θα βρείτε μια απλή συνταγή ζύμης αλατιού και μερικές χρήσιμες συμβουλές και δημιουργικές ιδέες για φθινοπωρινά διακοσμητικά με στολίδια ζύμης αλατιού.

Φτιάξτε ζύμη αλατιού και φτιάξτε διακοσμητικά με θέμα

Η ζύμη αλατιού κάνει ιδέες για ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα

Η ζύμη με αλάτι είναι ένα υλικό με το οποίο μπορείτε να κολλήσετε εύκολα, η παρασκευή του είναι φθηνή και αρκετά απλή. Χρειάζεστε μόνο μερικά καθημερινά συστατικά για να φτιάξετε ζύμη αλατιού. Ρίξτε μια ματιά στην απλή συνταγή ζύμης αλατιού και τις πρακτικές συμβουλές και ιδέες χειροτεχνίας παρακάτω …

Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης από ζύμη αλατιού

Παρασκευή ζύμης αλατιού, στολίδια, ιδέες για ζύμη αλατιού

Παρασκευή ζύμης αλατιού – μια γρήγορη και εύκολη συνταγή

Απαραίτητα συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι

Ζυμώνουμε τη ζύμη αλατιού

Ιδέες για ζύμη αλατιού για συνταγή αλάτι

Πώς να φτιάξετε μια ζύμη αλατιού:

Ανακατέψτε το αλάτι και το αλεύρι μαζί, προσθέστε σιγά σιγά το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό αλλά όχι κολλώδες. Αν κολλήσει, μην πανικοβληθείτε! Απλώς πασπαλίστε λίγο αλεύρι μέχρι να έχει μια ωραία, σφιχτή και στεγνή σύσταση. Ζυμώνουμε το μείγμα σε ζύμη.

Η παρασκευή αλατισμένης ζύμης είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη

Παρασκευή συνταγής ζύμης αλατιού Ζυμώνουμε ζύμη αλατιού και ψήνουμε ιδέες

Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις! Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτήν την απλή συνταγή ζύμης αλατιού. Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αν είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Η ζύμη αλατιού σας είναι ήδη έτοιμη!

Συμβουλές συνταγής Ζύμης Αλατιού Ιδέες Ζύμης Αλατιού

Bήνετε στολίδια χειροτεχνίας από ζύμη αλατιού

Στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη. Αυτό πρέπει να έχει πάχος περίπου 50-60 mm. Χρησιμοποιήστε τον κόφτη μπισκότων της επιλογής σας και κάντε υπέροχα σχήματα. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια μικρή τρύπα αν θέλετε να κρεμάσετε το έργο τέχνης της αλατισμένης ζύμης σας!

Χρησιμοποιήστε κόπτες μπισκότων

Παρασκευή ζύμης αλατιού Συνταγή Ζυμώνουμε ζύμη αλατιού, κόβουμε και ψήνουμε

Φτιάξτε αστέρια και κάθε είδους στολίδια από ζύμη αλατιού

Συνταγή αλμυρής ζύμης Asterisk Cookie Cutter Ιδέες ζύμης αλατιού

αρσενικός

Παρασκευή ζύμης αλατιού Τα αρσενικά κάνουν ιδέες για ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα

Μην ξεχνάτε τις τρύπες! Έτσι, μπορείτε να κρεμάσετε τα τελικά σας στολίδια μετά

Φτιάχνοντας αστερίσκες αστερίσκες ιδέες για ζύμη αχυρένια τρύπαΦτιάχνοντας αστερίσκους ζύμης αλατιού για τα Χριστούγεννα κάνοντας κόφτες ιδέες ζύμης αλατιούΦτιάχνοντας ζύμη αλατιού, φτιάχνοντας αστερίσκους γιρλάντα, φτιάχνοντας ζύμη, κάνοντας ιδέες ζύμης αλατιού

Τοποθετήστε τα στολίδια της αλατισμένης ζύμης σας σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και ψήστε τα στο φούρνο. Ο φούρνος πρέπει να ρυθμιστεί στη χαμηλότερη ρύθμιση (100-140 βαθμοί Κελσίου). Διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Τώρα μπορείτε να ψήσετε τα στολίδια της ζύμης με αλάτι ή να τα αφήσετε να στεγνώσουν

Παρασκευή συνταγής ζύμης αλατιού Ζυμώνουμε και ψήνουμε ζύμη αλατιού

Πώς να χρωματίσετε τη ζύμη αλατιού

Μπορείτε να χρωματίσετε τη ζύμη αλατιού πριν χυτεύσετε τα στολίδια της ζύμης αλατιού, να προσθέσετε χρωματισμό τροφίμων ή φυσικά μπαχαρικά στο μείγμα ζύμης αλατιού. Απλά προσθέστε το χρώμα στο νερό πριν το αναμίξετε με το αλεύρι και το αλάτι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να περιμένετε να στεγνώσουν τα στολίδια της ζύμης με αλάτι και στη συνέχεια να τα βάψετε με ακρυλικό χρώμα.

Μπορείτε φυσικά να χρωματίσετε τη ζύμη αλατιού με διάφορα μπαχαρικά όπως κανέλα

Παρασκευή Ζύμης Αλατιού Ζύμη Αλατιού Χρωματισμός Ιδέες χρωματισμού τροφίμων Αλάτι Ζύμης

Or βάψτε μετά

Η ζύμη με αλάτι κάνει διαφορετικά στολίδια, δημιουργεί ιδέες για ζύμη αλατιού

Πώς να στεγνώσετε ή να ψήσετε μια ζύμη αλατιού

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει η ζύμη αλατιού είναι να την βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 100 βαθμούς Κελσίου). Ανάλογα με το πάχος της ζύμης αλατιού, θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να στεγνώσει. Θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για παχύτερα στολίδια ζύμης αλατιού. Η αναποδογύρισή τους από καιρό σε καιρό μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος.

DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια 

Η ζύμη αλατιού κάνει στολίδια διακόσμησης για ιδέες Χριστουγεννιάτικης ζύμης αλατιού

Εάν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε να στεγνώσουν οι δημιουργίες ζύμης με αλάτι στο φούρνο, μπορείτε να τις βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε τη χειροποίητη ζύμη αλατιού σε πιατέλα με φούρνο μικροκυμάτων και, στη συνέχεια, ψήστε για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Πραγματικά δεν θα αργήσει!

Εναλλακτικά, η ζύμη αλατιού μπορεί να στεγνώσει αφήνοντάς την σε ένα ζεστό δωμάτιο, αλλά αυτό θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αυτό θα λειτουργήσει καλά αν έχετε κάνει πολλές χειροτεχνίες με ζύμη αλατιού με μια μεγάλη ομάδα παιδιών.

Ιδέες για ζύμη αλατιού με παιδιά

Τα αστεράκια ζύμης αλατιού κάνουν ιδέες για ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα

Τα λαμπερά εφέ τραβούν την προσοχή

Συνταγή παρασκευής ζύμης αλατιού Ζυμώστε ζύμη αλατιού και ψήστεΠαρασκευή ζύμης αλατιού Tinker με ιδέες ζύμης αλατιού με παιδιά

Πώς να σφραγίσετε τη ζύμη αλατιού

Πρέπει να σφραγίσετε τη ζύμη αλατιού (μπροστά και πίσω) εάν θέλετε η χειροτεχνία σας με αλατισμένη ζύμη να διαρκέσει πολύ. Η σφράγιση της ζύμης αλατιού μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπλέον περιττό βήμα, αλλά χωρίς σφράγιση, η υγρασία μπορεί να μπει στα στολίδια της ζύμης αλατιού σας και να τα καταστρέψει!

Χρησιμοποιούμε Mod Podge όλα σε μία κόλλα στεγανοποίησης και φινίρισμα, για να βάψουμε και να διατηρήσουμε τη ζύμη αλατιού μας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σφραγιστικό σπρέι. Μόλις σφραγιστούν, οι δημιουργίες ζύμης με αλάτι θα πρέπει να διαρκέσουν για χρόνια.

Βάλτε τις τελευταίες πινελιές στα στολίδια της ζύμης αλατιού!

Παρασκευή ζύμης αλατιού, χρωματισμός και σφράγιση Ιδέες ζύμης αλατιού

Πώς να αποθηκεύσετε τη ζύμη αλατιού

Η χειροτεχνία της ζύμης με αλάτι πρέπει να διατηρείται σε ένα ζεστό, στεγνό δωμάτιο. Εάν η υγρασία εισέλθει στη ζύμη με αλάτι, θα γίνει μούσκεμα και θα καταστραφεί. Εάν έχετε φτιάξει στολίδια από ζύμη αλατιού που κλείνετε μόνο το φθινόπωρο ή για τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα, τότε φυλάξτε τα σε αεροστεγές κουτί, ώστε να μην μπορεί να τα διαπεράσει υγρασία. Το να τυλίξετε τις δημιουργίες σας σε λευκό ρολό κουζίνας ή χαρτομάντιλο θα βοηθήσει επίσης στην προστασία τους.

Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις από ζύμη αλατιού

Φτιάχνοντας χειροτεχνίες με αλατισμένη ζύμη με ιδέες για παιδιά αλατισμένης ζύμης

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί περισσότερο και φτιάξτε τη δική σας φθινοπωρινή διακόσμηση από ζύμη αλατιού …

Φτιάχνοντας αστερίσκους αλάτι σε ιδέες για χειροποίητο αλάτι

Παρασκευή αστεριών ζύμης αστερίσκων γιρλάντα κάνοντας ιδέες ζύμης αλατιού για τα Χριστούγεννα

Αλάτι Ζύμης Παρασκευή DIY Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Ιδέες Ζύμης Αλατιού Φτιάξτε καρδιές ζύμης αλατιού και ζωγραφίστε ιδέες ζύμης αλατιού Η ζύμη αλατιού κάνει τις καρδιές γιρλάντα χειροποίητες για ιδέες ζύμης αλατιού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Η ζύμη αλατιού κάνει ιδέες για καρδιές αλάτι

Τα παιδικά χέρια με ζύμη αλατιού κάνουν ιδέες για ζύμη αλατιού Ιδέες για ζύμη αλάτι αγκύρωση θαλάσσια αλάτι Παρασκευή ζύμης αλατιού Τα αστέρια της θάλασσας κάνουν ιδέες για ζύμη αλατιού Φτιάχνοντας ζύμη αλατιού Πασχαλινές διακοσμήσεις, κάνοντας πασχαλινά αυγά ιδέες ζύμης αλατιού Αλατισμένη ζύμη που φτιάχνει πασχαλινά αυγά στολίδια Πασχαλινή διακόσμηση ιδέες ζύμης αλατιού

Η ζύμη με αλάτι κάνει ιδέες για πολύχρωμες πασχαλινές αυγά αλάτι

Η ζύμη αλατιού κάνει στοιχεία διακόσμησης για τις ιδέες Χριστουγεννιάτικης ζύμης αλατιού

Συνταγή παρασκευής ζύμης αλατιού κάνοντας στολίδια ζύμης αλατιού Συνταγή παρασκευής ζύμης αλατιού Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου ζύμης αλατιού Φτιάξτε συνταγή ζύμης αλατιού Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα στολίδια ζύμης αλατιού

Κάνοντας αλάτι ζυμάρι αστερίσκο κρεμάστρα ιδέες αλάτι ζύμη ιδέες

Παρασκευή ζύμης αλατιού Η Hirch φτιάχνει ιδέες ζύμης αλατιού για τα Χριστούγεννα

Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα δέντρα με ζύμη αλατιού, κάνοντας ιδέες για ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα Η ζύμη από αλάτι κάνει ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλάτι Ιδέες για ζύμη αλατιού για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλάτι

Αλατισμένη ζύμη Οι Άγιοι Βασίληδες κάνουν συνταγή Ζυμώνουμε και ψήνουμε ζύμη αλατιού