Έχουμε ήδη φτιάξει poinsettias από τη FIMO. Και σήμερα θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο τρισδιάστατο αστέρι από χαρτί που μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ο σταρ της Bascetta, όπως ονομάζεται, όχι μόνο θα αμφισβητήσει τη δική μας ή τη δημιουργικότητά σας, αλλά σίγουρα θα φωτίσει τη διάθεση στο σπίτι. Σήμερα λοιπόν θέλουμε να κάνουμε αστέρια της Bascetta?

Κάνοντας αστέρια της Bascetta – δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός

3D Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες πολύχρωμες

Ιδέες διακόσμησης τοίχων με αστέρι Bascetta 3D αστέρι Bascetta

Ως διακόσμηση τοίχου

Bascetta star tinker οδηγίες Ιδέες διακόσμησης Poinsettia tinker

Τα αστέρια Bascetta είναι ένα αρθρωτό origami που βασίζεται σε μαθηματικά γεγονότα. Επινοήθηκαν από τον Ιταλό μαθηματικό Paolo Bascetta και πήραν το όνομά του. Το αστέρι της Bascetta είναι ένα από τα πιο περίτεχνα χειροποίητα χαρτιά, αλλά επιτρέπει επίσης πολλή δημιουργική ελευθερία. Ένα αστέρι Bascetta μπορεί να είναι ένα, δύο ή περισσότερα χρώματα, καθώς και μικρότερο ή μεγαλύτερο, με ή χωρίς ενσωματωμένη πηγή φωτός. Ανεξάρτητα από το πώς φαίνονται τα αστέρια της Bascetta, σίγουρα θα προσθέσουν επιπλέον ζεστασιά και άνεση στο περιβάλλον σας.

Οι εικονογραφημένες οδηγίες χειροτεχνίας ή οι οδηγίες βίντεο θα σας βοηθήσουν να διπλώσετε μόνοι σας ένα αστέρι Bascetta και να το σχεδιάσετε στο συνδυασμό μεγέθους και χρώματος που θέλετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτί εφημερίδων 

Οι οδηγίες της Bascetta Stern φτιάχνουν poinsettias από χαρτί

Είναι μια διασκεδαστική ιδέα

Η Bascetta πρωταγωνιστεί στις οδηγίες για τις ιδέες χειροτεχνίας από κόμικ χαρτί

Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναφέρονται και διπλώστε προσεκτικά το χαρτί βήμα προς βήμα, όπως φαίνεται παρακάτω. Εάν το αστέρι πρόκειται να έχει ενσωματωμένο φωτισμό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε χαρτί ανίχνευσης. Κάθε αστέρι έχει συνολικά 30 μεμονωμένα μέρη, τα οποία συνδέονται σε ομοιόμορφη διάταξη και ενώνονται για να σχηματίσουν ένα αντικείμενο με στρογγυλό βασικό σχήμα.

Διακοσμητικά τρισδιάστατα αστέρια από χαρτί

Bascetta stars Tinker οδηγίες 3D χαρτιά αστέρια πολύχρωμα

Ένα αστέρι DIY Bascetta μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πηγή φωτός

Κάνοντας λαμπερά αστέρια της Bascetta Οδηγίες για την κατασκευή poinsettias

Κάνοντας αστέρια της Bascetta – υλικό και προετοιμασία

Για αυτό το έργο DIY χρειάζεστε κυρίως χαρτί, το οποίο θα διπλώσετε σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες και θα το επεξεργαστείτε σε ένα τρισδιάστατο αστέρι Bascetta.

Πριν αρχίσετε να μπερδεύετε, πάρτε 30 τετράγωνα φυλλάδια στο μέγεθος που θέλετε και πιθανώς σε διαφορετικά χρώματα.

Οι σημειώσεις σε μορφή 9 × 9 cm είναι κατάλληλες για αυτό. Αν χρησιμοποιείτε τετράγωνα χαρτιά, δεν θα χρειαστείτε ψαλίδι. Τα αστέρια Bascetta στερεώνονται χωρίς κόλλα, επομένως δεν χρειάζεται κόλλα.

Τώρα ξεκινήστε με την προετοιμασία και διπλώστε το πρώτο φύλλο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για την επεξεργασία όλων των άλλων 29 φύλλων. Η σωστή αναδίπλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική εδώ, οπότε ακολουθήστε προσεκτικά κάθε βήμα.

Υπόδειξη: Εάν δεν έχετε κάνει ακόμα ένα αστέρι Bascetta, ετοιμάστε μερικά επιπλέον φύλλα χαρτιού και εξασκηθείτε στο σωστό δίπλωμα αρκετές φορές, καθώς αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική εμφάνιση του αστεριού.

Οι στερεές χαρτοπετσέτες είναι επίσης κατάλληλες για ένα αστέρι Baschetta

Bascetta star tinker Bascetta star βήμα προς βήμα οδηγίες

Bascetta Stern-οδηγίες βήμα προς βήμα

1. Πάρτε το πρώτο φύλλο και διπλώστε το ακριβώς στη μέση. Οι αντίθετες ακμές πρέπει να ταιριάζουν επακριβώς μεταξύ τους.

2. Ανοίξτε το διπλωμένο χαρτί και απλώστε το μπροστά σας έτσι ώστε το δίπλωμα να είναι οριζόντιο. Τώρα διπλώστε την επάνω αριστερή και κάτω δεξιά γωνία στη γραμμή αναδίπλωσης. Οι συμβουλές πρέπει να αγγίζουν.

3. Αναποδογυρίστε το φύλλο. Οι διπλωμένες γωνίες πρέπει να παραμένουν καμπύλες.

4. Οι δύο παράλληλες, μεγαλύτερες σελίδες διπλώνονται τώρα κατά μήκος της διπλωμένης άκρης.

5. Αναποδογυρίστε ξανά το φύλλο. Εάν το διπλώσετε σωστά, το χαρτί θα μοιάζει με παραλληλόγραμμο.

6. Προσαρμόστε το διπλωμένο, ανάποδο κομμάτι χαρτί οριζόντια ώστε να ταιριάζει στο οπτικό σας πεδίο.

7. Τώρα διπλώστε την επάνω δεξιά άκρη προς τα κάτω, έτσι ώστε να δείχνει ευθεία προς τα κάτω. Επαναλάβετε αυτό το βήμα με την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε η άκρη να είναι στραμμένη προς τα πάνω. Διπλώστε και τις δύο άκρες έτσι ώστε οι μεσαίες άκρες να είναι παράλληλες.

8. Αναποδογυρίστε το φύλλο. Οπτικά θυμίζει ρόμβο.

9. Οι δύο άκρες του ρόμβου διπλώνονται τώρα η μία πάνω στην άλλη – δημιουργείται ένα τρίγωνο.

Τα 9 βήματα που αναφέρονται ισχύουν και για τα υπόλοιπα 29 φύλλα.

Πώς διπλώνεται ένα αστέρι της Bascetta;?

Ο αστέρας της Bascetta κάνει οδηγίες βήμα προς βήμα 1

Υπόδειξη: Για αρχάριους, είναι σκόπιμο να φτιάξετε το αστέρι από ανθεκτικό χαρτί και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα. Ακόμα κι αν το ίδιο το χρώμα δεν παίζει ρόλο όταν διπλώνεται, απλοποιεί την επακόλουθη συναρμολόγηση του αστέρα της Bascetta.

Τώρα πάρτε τρία φύλλα χαρτιού που έχουν ήδη διπλωθεί, αν είναι δυνατόν σε διαφορετικά χρώματα. Πρέπει να ανοίξουν από τη μία πλευρά. Κολλήστε τις ξεδιπλωμένες πλευρές μεταξύ τους για να σχηματίσετε ένα τρίκτινο αστέρι. Βεβαιωθείτε ότι το τρίτο στοιχείο κλείνει τελείως την κατασκευή.

Τώρα προσθέστε επτά ακόμη στοιχεία σε έναν κύκλο σε αυτήν την κατασκευή. Αφήστε τα πάντα να ακουμπήσουν στο τραπέζι με τις άκρες να κολλάνε επάνω. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πού να τοποθετήσετε τα στοιχεία. Συνεχίστε να προσθέτετε ένα στοιχείο. Μόλις το κάνετε αυτό, το σχήμα σας πρέπει να έχει πέντε πόντους που κολλάνε ψηλά και πέντε που βρίσκονται στο τραπέζι. Συμπληρώστε τα πέντε επίπεδα άκρα, το καθένα με δύο ακόμη στοιχεία.

Τώρα συνδέστε δύο παρακείμενα άκρα που δεν ανήκουν στην ίδια ενότητα και προσθέστε ένα τρίτο. Αυτό οδηγεί ξανά σε ένα σημείο του αστεριού. Επαναλάβετε για όλα τα άλλα άκρα.

Τώρα έχετε πέντε ακόμη καταλήξεις. Αυτά πρέπει τώρα να κλείσουν. Προσθέστε δύο στοιχεία σε ένα από αυτά τα άκρα – θα δημιουργηθεί άλλο σημείο. Πηγαίνετε τώρα γύρω από τον κύκλο – συνδέστε το τελευταίο στοιχείο. Προσθέστε ένα ακόμη στοιχείο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα άκρα.

Συλλέξτε περισσότερες ιδέες παρακάτω και ξεκινήστε! Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση και καλή τύχη κάνοντας τα αστέρια της Bascetta σας!

Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα μέρη στερεώνονται μεταξύ τους

Ο αστέρας της Bascetta κάνει οδηγίες βήμα προς βήμα 2

Κάνοντας αστέρια της Bascetta – οδηγίες βίντεο

Bascetta stars Tinker οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας

Αφήστε τα παρακάτω παραδείγματα αστέρων της Bascetta να σας εμπνεύσουν

Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες χαρτί αστέρι λευκό κόκκινο Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες χαρτιού λευκό κόκκινοBascetta Stern Οδηγίες για την κατασκευή διακοσμητικών poinsettiasBascetta stars Tinker οδηγίες DIY ιδέες διακόσμησης από χαρτί Η Bascetta πρωταγωνιστεί στις οδηγίες του tinker δημιουργικές ιδέες χειροτεχνίας από χαρτί

Bascetta stars tinker οδηγίες βήμα προς βήμα μπερδεμένο με χαρτί Bascetta stars tinker οδηγίες βήμα προς βήμα δίχρωμες Bascetta star tinker Οδηγίες tinker poinsettias από χαρτί Bascetta tinker stars Οδηγίες tinker poinsettias μαύρο πορτοκαλί Bascetta star tinkering Οδηγίες για τσίμπημα poinsettias Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες από χαρτί χρυσές πινελιές Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες Ιδέες 3D χειροτεχνίας από χαρτί πολύχρωμο Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες 3D χαρτί αστέρι λευκό Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας από χαρτί κίτρινο αστέρι Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας Χειροτεχνίες αστέρι Bascetta Οδηγίες χειροτεχνίας αστέρων Bascetta με χαρτί Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες μπλε χαρτί Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες Πολύχρωμα τρισδιάστατα αστέρια από χαρτί Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες πολύχρωμο τρισδιάστατο αστέρι Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες έγχρωμο χαρτί Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες έγχρωμο χαρτί αστέρια 3D Bascetta star tinker Bascetta αστέρι οδηγίες για δημιουργικές ιδέες χειροτεχνίας από χαρτί Bascetta star tinker Bascetta star χαρτί οδηγιών τριών χρωμάτων

Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες χαρτί αστέρι 3D Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες χαρτί αστέρι λευκό Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες από χαρτί αστέρι Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες από χαρτί αστέρια 3D Bascetta star tinker Bascetta star οδηγίες βήμα προς βήμα Bascetta star tinker Bascetta star Οδηγίες tinker poinsettias Τα αστέρια της Bascetta κάνουν ιδέες διακόσμησης από χάρτινα αστέρια Χριστουγέννων Τα αστέρια της Bascetta κάνουν περίπλοκες τρισδιάστατες poinsettias Τα αστέρια της Bascetta κάνουν τα αστέρια των Χριστουγέννων να κάνουν ιδέες διακόσμησης