Με τον αυξανόμενο αριθμό των πασχόντων από Covid-19, ένας πανικοβάλλεται όλο και περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, τα απολυμαντικά χεριών και οι ειδικές μάσκες αναπνοής εξαντλούνται γρήγορα. Επικρατεί κρίση σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, δημοσιεύσαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα άρθρα για το θέμα. Σας δείξαμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια μάσκα αναπνοής. Μπορείτε επίσης να βρείτε διασκεδαστικά παραδείγματα όπως αυτό εδώ. Προσπαθήσαμε επίσης να σας κάνουμε να γελάσετε με μερικές περίεργες ιδέες. Στις παρακάτω γραμμές έχουμε τρεις απλές οδηγίες για σπιτικά αντισηπτικά χεριών. Τέλος, θα σας ενημερώσουμε επίσης για κάποια άλλα πιθανά καθημερινά προστατευτικά μέτρα κατά του Covid-19.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας απολυμαντικό χεριών

υγιεινή ζωή - απολυμαντικό χεριών

Απολυμαντικό χεριών με αιθανόλη

Τα απαραίτητα υλικά:

 • 830 ml αιθανόλης,
 • 40 ml υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%,
 • 15 ml γλυκερίνης,
 • Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας,
 • Ένα λίτρο νερό,
 • Ένα άδειο μπουκάλι ή ποτήρι για περίπου 1,5 λίτρα υγρού,
 • χωνί,
 • σύριγγα.

ολοκλήρωση

Ρίξτε πρώτα την αιθανόλη, το υπεροξείδιο του νερού και τη γλυκερίνη στη φιάλη.

Θα χρειαστείτε τα εργαλεία που αναφέρονται ως βοήθημα. Αυτό το μείγμα χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες για να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά, να συνεργαστούν αρκετά και επομένως να είναι πραγματικά αποτελεσματικά.

Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε την υγεία του δέρματός σας

υγιεινό τρόπο ζωής - απολυμαντικό χεριών

Απολυμαντικό χεριών με ισοπροπανόλη και αλόη βέρα

 • 250 ml ισοπροπανόλης 99%,
 • 100 ml τζελ αλόης βέρα,
 • 8 έως 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο,
 • Ένα άδειο μπουκάλι σαμπουάν ή υγρό πλύσης με όγκο περίπου 400 ml,
 • Ένα άδειο βάζο μαρμελάδας μισού λίτρου.

Ρίξτε πρώτα όλα τα υλικά στο άδειο βάζο μαρμελάδας και ανακατέψτε το απαλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή άλλου εργαλείου. Προμηθευτείτε λοιπόν το μπουκάλι ή τη συσκευασία του σαμπουάν από άλλο προϊόν κατάλληλο για αποθήκευση και χρήση ουσίας που μοιάζει με γέλη. Χρησιμοποιήστε το τζελ μετά από 72 ώρες.

Πολλά από τα απολυμαντικά μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό επιφανειών

ιδέες υγιεινού μπάνιου απολυμαντικό χεριών

Εύκολη συνταγή με αλκοόλ

Αυτό το απολυμαντικό μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από οικιακές θεραπείες. Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζεστε:

 • Περίπου 200 χιλιοστόλιτρα αλκοόλ,
 • Δύο κουταλιές της σούπας γλυκερόλη,
 • Περίπου 100 χιλιοστόλιτρα αποσταγμένου νερού,
 • Μπουκάλι ψεκασμού τουλάχιστον 300 ml.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε τα να σταθούν για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προετοιμάσετε το απολυμαντικό!

Απολυμαντικό χεριών - σπιτικές ιδέες

Ο ρόλος των αιθέριων ελαίων

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας απολυμαντικό χεριών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια. Από τη μία πλευρά, αυτά έχουν αντιβακτηριακή δράση και είναι επίσης πολύ χρήσιμα για τη φροντίδα του δέρματος. Το μειονέκτημα του εντατικού πλυσίματος και της χρήσης απολυμαντικών είναι η βλάβη στο δέρμα. Επομένως, θα πρέπει να τα προσέχετε ιδιαίτερα. Μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτό στον ιστότοπό μας.

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά για χάρη της οικογένειάς σας

Απολυμαντικά χεριών υγιεινές λύσεις για τη ζωή

Άλλα μέτρα κατά του Covid-19

Συνιστάται να πλένετε τα χέρια σας όλη την ώρα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι λίγο επιβλαβές για το δέρμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αγγίξετε λιγότερα αντικείμενα. Τα γάντια βοηθούν μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Αφενός, όταν το κουβαλάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αγγίζετε πολλά αντικείμενα που στη συνέχεια τα παίρνετε σπίτι μαζί σας. Ας πάρουμε τη βόλτα με το λεωφορείο ως παράδειγμα. Πιάνετε διαφορετικές λαβές και επιφάνειες πόρτας και, στη συνέχεια, βγάζετε το πορτοφόλι σας από την τσέπη σας με τα ίδια γάντια. Οπότε δεν κάνει και πολλά. Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε να το αγγίξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε πόρτες με τον αγκώνα σας. Μερικές φορές μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και με τα πόδια σας. Επιπλέον, θα πρέπει γενικά να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας. Αυτές είναι συνήθειες που θα σας βοηθήσουν ακόμα και μετά την κρίση του κορονοϊού.

Απολυμάνετε τα χέρια σας, αλλά προσπαθήστε επίσης να μην αγγίζετε πάρα πολλά πράγματα!

Ιδέες υγιεινής απολυμαντικού χεριών DIY ιδέες

Πίνετε άφθονο νερό και διάφορα είδη τσαγιού

Η τακτική κατανάλωση νερού, λέμε μερικές γουλιές κάθε 15 λεπτά, θα μπορούσε να είναι μια καλή προφύλαξη, λένε οι ειδικοί. Αυτό ισχύει και για τα ζεστά ροφήματα. Συνιστούμε ιδιαίτερα το τσάι. Αναμίξτε διαφορετικούς τύπους γιατί το καθένα περιέχει διαφορετικά υγιεινά συστατικά. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά και σωστά! Αερίζετε τακτικά τα δωμάτιά σας. Μόλις γυρίσετε σπίτι, βγάλτε τα παπούτσια σας από την πόρτα. Μην τρέχετε ένα μέτρο μέσα με αυτό! Κρεμάστε τα ρούχα που φορέσατε στο δρόμο στη βεράντα για να αεριστούν. Ο αέρας και κυρίως ο ήλιος θα τα απολυμάνει. Σκουπίστε τακτικά το δάπεδο με απολυμαντικό.

Ακόμη και ο πιο προσεκτικός από εσάς δεν μπορεί να αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο του Covid-19. Αλλά αν κάνετε το καλύτερο, θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο. Μάθετε επίσης από αυτό το άρθρο πώς να σωθείτε από τον πανικό!

Μεταξύ άλλων, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τζελ απολύμανσης 

Απολυμαντικό χεριών μικρά μπουκάλια DIY

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα εάν κάνετε μόνοι σας απολυμαντικά 

Ιδέες κουζίνας απολυμαντικού χεριών DIY ιδέες

Κατά την ανάμειξη, τηρήστε τις υποδεικνυόμενες δοσολογίες 

Διακόσμηση μπάνιου εξαιρετικές ιδέες