Το felting βελόνας, ή το ξηρό felting, είναι μια χειροτεχνία που ακούγεται πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό δημιουργεί πολύ χαριτωμένα αποτελέσματα που μπορούν να καλυφθούν με μερικά εργαλεία και μια απλή τεχνική. Σας ενδιαφέρει λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας αξιολάτρευτα χνουδωτά ζώα ή άλλες δημιουργίες από τσόχα; Απλώς κολλήστε με αυτό! Όλες οι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ξηρό felting για αρχάριους μπορείτε να βρείτε παρακάτω …

Ξέρετε τι είναι το dry felting?

Βελόνα που νιώθει ιδέες για στεγνό felting panda tinker

Θα θέλατε να φτιάξετε μόνοι σας τέτοιες χαριτωμένες φιγούρες ζώων;?

Βελόνα που πιάνει πιγκουίνος τσιμπήματα ιδέες

Τι είναι το felting βελόνας ή το ξηρό felting?

Το felting βελόνας είναι ακόμα γνωστό ως ξηρό felting και είναι ένα σκάφος στο οποίο μια βελόνα τρυπιέται επανειλημμένα σε ένα κομμάτι μαλλί για να το σκληρύνει και να το φέρει στο επιθυμητό σχήμα. Είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να φτιάξετε μικρά ειδώλια ζώων επειδή η υφή των πιλημάτων δημιουργίας μοιάζει με γούνα ζώου. Άλλα δημοφιλή αντικείμενα που αρέσουν στους χομπίστες περιλαμβάνουν τρόφιμα, φυτά και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Ένιωσα πιγκουίνο

Τεχνολογία ιδεών για ξεβούλωμα με βελονιά

Η πιπίλα με βελόνες γίνεται επίσης ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος μείωσης του στρες, καθώς οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις της βελόνας μπορεί να είναι πολύ θεραπευτικές. Το καλύτερο πράγμα για το felting βελόνας είναι ότι δεν χρειάζεται πολύ για να ξεκινήσετε!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τσαλακώματος βελόνας και υγρού?

Με ξηρό felting, δεν χρειάζεται νερό για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα και συνήθως δημιουργείται ένα τρισδιάστατο αντικείμενο.

Το νήμα χωρίς νερό ονομάζεται ξηρό felting ή felting βελόνας

Βελόνα που νιώθει ιδέες για στεγνό felting τσιμπήματα φαλαινών

Εργαλεία που χρειάζεστε για στεγνό τσόχα

Δεν χρειάζεστε πραγματικά πολλά σκεύη για αυτή τη χειρωνακτική εργασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βελόνα, λίγο μαλλί και ένα κομμάτι αφρού.

Αυτά τα εργαλεία χρειάζονται για στεγνό τσόχα

Βελόνα τσόχασμα ιδέες στεγνής τσόχας απαραίτητα εργαλεία

Βελόνες τσαλακώματος για ξηρό τσόχα

Απαιτείται ειδικός τύπος βελόνας με ακίδες με εγκοπή για στεγνό πρίσιμο. Αυτές οι άκρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν τις ίνες από τη μέση του μαλλιού για να δημιουργήσουν μια σκληρή τσόχα. Όσο περισσότερο τρυπάτε τη βελόνα, τόσο πιο σφιχτές θα είναι οι ίνες.

Απαιτούνται μόνο μικρές, γρήγορες κινήσεις με τη βελόνα. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλη τη διαδρομή με τη βελόνα για να ανακινήσετε τις ίνες. Επίσης, για να αποφύγετε το σπάσιμο της βελόνας, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη βελόνα στην ίδια γωνία στην οποία είχε εισαχθεί αρχικά. Εάν το μαλλί αισθάνεται πολύ σκληρό για να τοποθετήσετε μια βελόνα, μην ασκείτε πίεση! Χρησιμοποιήστε μια μικρότερη βελόνα μετρητή ή μετακινηθείτε σε μια νέα περιοχή.

Δημιουργικά διακοσμητικά αντικείμενα από μαλλί

Ιδέες για νήματα από νήματα με βελόνες για να φτιάξετε διακοσμητικούς κάκτους

Τύποι βελόνων τσόχας

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι βελόνων από τσόχα: σπειροειδείς, τριγωνικές, στρογγυλές και αντίστροφες βελόνες. Αυτά βασίζονται κυρίως στο σχήμα της διατομής της βελόνας, αλλά έχουν άλλα χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν μεταξύ τους.

Οι βελόνες τσόχας διατίθενται σε βαθμούς λεπτότητας 32, 36, 38, 40 και 42. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο λεπτή είναι η βελόνα. Χρησιμοποιήστε παχύτερες βελόνες για χοντρό μαλλί και μικρότερες για λεπτότερες ίνες.

Αυτές είναι βελόνες τσόχας

Βελόνα Ντύσιμο Ιδέες Ξηρού Νήματος Τύποι Βελόνας

Υποδοχή βελόνας με τσόχα

Τα νήματα με βελόνες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διαδικασία κατασκευής σας. Αυτά μπορούν πραγματικά να συγκρατήσουν πολλές βελόνες ταυτόχρονα, καθιστώντας το felting πιο αποτελεσματικό. Είναι επίσης εξοπλισμένο με μια πιο σταθερή λαβή, η οποία διευκολύνει τη χρήση.

Στήριγμα για πολλές βελόνες τσόχας

Βελόνα τσαλακώματος ιδέες στεγνής τσόχας ιδεοθήκη εργαλειοθήκη

Μαλλί για τσόχα βελόνας

Δεν είναι καλό όλο το μαλλί για τσόχα με βελόνες. Ορισμένα είναι ιδανικά για βρεγμένο felting (όπως το μαλλί merino), αλλά μπορεί να μην είναι οι καλύτερες επιλογές για τους σκοπούς αυτού του σκάφους. Το λεπτό μαλλί έχει μια πιο απαλή, μεταξένια υφή, αλλά το πιο χοντρό μαλλί είναι καλύτερο για την τσαλακωμένη βελόνα, επειδή οι εγκοπές στη βελόνα πιάνουν πιο εύκολα τα λέπια των ινών. Αυτό σας επιτρέπει να δουλεύετε το μαλλί πολύ πιο αποτελεσματικά.

Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους μαλλιού

Νήμα με βελόνα Ξήρανση βελόνων τσόχας

Θα πρέπει να επιλέξετε μια μεσαία χονδροειδή ίνα για το felting βελόνας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαλλί που η βελόνα μπορεί να κρατήσει εύκολα, αλλά που εξακολουθεί να έχει λεία επιφάνεια.

Διαφορετικοί τύποι μαλλιού:

  • Μαλλί Merino (λεπτό -μεσαίο) – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για βρεγμένο felting όσο και για felting βελόνας.
  • Μαλλί της Νέας Ζηλανδίας (μεσαίο χοντρό) – Εξαιρετικό για τσόχα με βελόνες, λιγότερο λείο φινίρισμα από το merino.
  • Ισλανδικό μαλλί (χονδροειδές, τριχωτό) – το βάθος (υπόστρωμα) ματ καλύτερα από το tog (εξωτερικό μαλλί).
  • Μαλλί Romney (μεσαίο χοντρό) – έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ μαλακό.
  • Μαλλί Shetland (Medium Coarse) – Μπορεί να περιέχει χοντρά μαλλιά που δεν μπορούν να ματ.
  • Μαλλί Corriedale (μεσαίο χοντρό) – κατάλληλο τόσο για βρεγμένο τσόχα όσο και για βελόνα.
  • Μαλλί Liecester με μπλε όψη (λεπτό -μεσαίο) – Κατάλληλο για υγρό felting.
  • Νορβηγικό μαλλί (μεσαίο χοντρό) – Καλύτερο για τσόχα βελόνας, πιο χοντρό από το Merino και το Corriedale.

Το μαλλί της Νέας Ζηλανδίας είναι ιδανικό για ξηρό τσόχα

Τρίψιμο βελόνας, νήμα ξηρό, μαλλί, τα καλύτερα είδη μαλλιού

Αφρός από τσόχα βελόνας

Ένα μαξιλαράκι ή αφρός από βελόνα χρησιμοποιείται για να κρατήσει τη δημιουργία σας στη θέση της ενώ εργάζεστε. Μερικοί χομπίστες προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα χοντρό πινέλο. Ένα παχύ, πυκνό κομμάτι αφρού λειτουργεί καλύτερα, ωστόσο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι.

Πάρτε ένα κομμάτι αφρού

Βελόνα τσόχασμα ιδέες στεγνές ιδέες εργαλεία πλαστικό αφρό

Άλλοι πόροι

Καθώς αποκτάτε εμπειρία, θα βρείτε άλλα βοηθήματα και εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Ωστόσο, τα προστατευτικά δακτύλων μπορεί να είναι χρήσιμα, ειδικά για αρχάριους που δεν θέλουν να τρυπήσουν τα δάχτυλά τους ενώ αισθάνεστε τη βελόνα.

Ξηρό felting για προχωρημένους χρήστες

Βελόνα felting dry felting ιδέες σκυλιών μούδιασμα

Βελόνα που νιώθει ιδέες για στεγνό τσόχα για να φτιάξετε αυτιά σκύλου

Ξηρό τσόχα: Έτσι νιώσατε με μια βελόνα

Τραβήξτε αργά το μαλλί πιάνοντάς το πιο μακριά. Σκίστε ένα κομμάτι που είναι τουλάχιστον μισή ίντσα παχύτερο από το σχήμα που θέλετε.

Τυλίξτε τις ίνες σε μια μπάλα. Μην χρησιμοποιείτε πολύ μαλλί, απλώς στρώστε το και προσθέστε το σιγά σιγά στο σχήμα σας.

Ξεκινήστε να τρυπάτε τις ίνες με τη βελόνα. Βεβαιωθείτε ότι τρυπάτε πάνω και κάτω και μην γέρνετε τη βελόνα. Έτσι, πρέπει να τραβήξετε τη βελόνα προς τα έξω με την ίδια γωνία.

Χρησιμοποιήστε τη βελόνα για να μετακινήσετε το αντικείμενο καθώς το τρυπάτε έτσι ώστε οι ίνες να νιώθουν ομοιόμορφα. Μην πιέζετε τη βελόνα σε σημεία που είναι σφιχτά στην αφή. Μεταβείτε σε μια νέα περιοχή, ώστε το σχήμα να είναι ομοιόμορφα σταθερό.

Συνεχίστε να προσθέτετε στρώματα μαλλιού μέχρι να πάρετε την ποσότητα που θέλετε.

Η ίνα πιάνει όταν έχετε μια λεία επιφάνεια στο εξωτερικό του σχήματός σας.

Ξεκινήστε να δουλεύετε το μαλλί και να φτιάχνετε απλές φιγούρες

Οδηγίες τεχνικής βελόνας τσιμπήματος ξηρού τσόχισης

Το felting βελόνας είναι ένα απίστευτα εύκολο σκάφος που απαιτεί μόνο λίγο μαλλί, μια ειδική βελόνα και ίσως ακόμη και αφρό. Αυτό το χόμπι είναι το καλύτερο για όσους απολαμβάνουν να κάνουν μικρογραφίες. Μπορείτε να κάνετε τις δημιουργίες σας όσο πιο απλές ή όσο λεπτομερείς θέλετε. Δοκιμάστε το μόνοι σας και διασκεδάστε κάνοντάς το!

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί περαιτέρω!

Βελόνα που νιώθουν ιδέες για στεγνό felting συνδετήρες χαρτιού με καρδιές Βελόνα τσαλακώματος στεγνές ιδέες τσαλακωμάτων dalmatians tinker

Βελόνα που αισθάνεται ιδέες για πιτσιρίκια

Βελόνα που νιώθουν ιδέες για στεγνό τσόχα για να φτιάξετε κάκτους

Ιδέες για νήματα από νήματα με βελόνες για κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων

Βελόνα νήματα ιδέες στεγνό felting οδηγίες αλεπού tinkering οδηγίες

Βελόνα τσόχασμα ιδέες ξηρού τσόχινα κολοκύθας Βελόνα ιδέες για στεγνό τσόχα για να φτιάξετε ποντίκια Βελόνα ιδέες για ξηρά τσόχα για να φτιάξετε χαριτωμένα ζώα Βελόνα που νιώθει ιδέες για στεγνό τσόχα για να φτιάξετε χταπόδι Βελόνα felting dry felting ideas turtle tinker

Το νήμα με βελόνα στεγνός τσόχας κάνει διασκεδαστικές ιδέες