Αυτό που μοιάζει με την ιαπωνική τέχνη του διπλώματος είναι στην πραγματικότητα ένα καταχωρημένο εμπορικό σήμα της ΕΕ – Orimoto®. Το όνομα έχει σχεδόν γίνει η επιτομή των όμορφα διπλωμένων βιβλίων με τρισδιάστατα μοτίβα. Τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτό και πώς μπορείτε να διπλώσετε τα βιβλία μόνοι σας, μπορείτε να μάθετε εδώ σήμερα μαζί μας. Θα βρείτε απλές βασικές οδηγίες με βίντεο παρακάτω, καθώς και πολλές εικόνες με απλά πτυσσόμενα έργα που μπορούν να χρησιμεύσουν ως δημιουργική έμπνευση για το Orimoto.

Ανακαλύψτε την υπέροχη τέχνη της αναδίπλωσης βιβλίων!

όμορφη ιδέα δίπλωσης βιβλίου orimoto

Τι είναι το Orimoto?

Οι δύο δημιουργοί Anja Schachtner και Dominik Meißner εφηύραν τους όρους Orimoto® και Kirimoto® το 2009. Προέρχονται από τις ιαπωνικές λέξεις για πτυχή (ori) και κοπή (kiri) καθώς και βιβλίο (moto). Με βάση το ιαπωνικό origami και το kirigami, δημιουργήθηκαν οι νέοι όροι που σημαίνει τεχνολογία διπλώματος και κοπής με βιβλία.

Ως αποτέλεσμα, διπλά και τρισδιάστατα μοτίβα όπως γράμματα, καρδιές, λογότυπα, ζώα κ.λπ. διπλώνονται από παλιά βιβλία. Με αυτό το υπέροχο πρότυπο πρόγραμμα μπορείτε να κατεβάσετε διαφορετικά, εξατομικευμένα πτυσσόμενα πρότυπα και να τα αντιγράψετε μόνοι σας.

Διπλώστε βιβλία με Orimoto® και Kirimoto®

Πώς λειτουργεί το Orimoto?

Η αρχή είναι βασικά απλή. Διπλώνετε κάθε σελίδα ενός βιβλίου με παρόμοιο τρόπο με άτομα με σκύλους. Ωστόσο, για να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με ένα ακριβές πρότυπο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με ακρίβεια χιλιοστού και οι μικρότερες λεπτομέρειες έχουν τελειοποιηθεί στην τελειότητα. Το εκτυπωμένο πρότυπο χαρτιού τοποθετείται κάτω από κάθε νέα σελίδα βιβλίου και στη συνέχεια διπλώνεται. Οι μετρήσεις είναι διαφορετικές για κάθε μοτίβο και πρέπει να πραγματοποιούνται με ακρίβεια. Αν και σχεδόν οποιοδήποτε βιβλίο με τουλάχιστον 300 σελίδες θα λειτουργήσει, είναι σκόπιμο να εργαστείτε με βιβλία με σκληρό εξώφυλλο για τα περισσότερα έργα. Αυτά όχι μόνο προσφέρουν καλύτερο κράτημα, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν στη συνέχεια σε όρθια θέση.

Διπλώστε λογότυπα και δημιουργικά αντικείμενα με βιβλία

αναδιπλούμενα βιβλία μήλων

Τα διπλωμένα βιβλία έχουν γίνει ακόμη πιο δημοφιλή και δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να βρείτε όλο και περισσότερους ιστότοπους και ιστολόγια, εκτός από τον αρχικό ιστότοπο Orimoto®. Έτσι, μπορείτε φυσικά να εκτυπώσετε άλλα πρότυπα ή ακόμη και να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε τα δικά σας, ανάλογα με τις γραφικές σας ικανότητες και τον ελεύθερο χρόνο σας.

Τι χρειάζεστε για αναδίπλωση βιβλίων?

Χρειάζεστε μόνο μερικά υλικά για αυτήν την αποτελεσματική τεχνική χειροτεχνίας. Ένα κατάλληλο βιβλίο με τουλάχιστον 300 σελίδες ή περισσότερες, ένα μολύβι, ένας χάρακας και το κατάλληλο πτυσσόμενο πρότυπο. Ο απαραίτητος χρόνος χειροτεχνίας και ένα σταθερό χέρι περιλαμβάνονται φυσικά. Όπως μπορείτε να δείτε, πρόκειται για μια εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο ανακύκλωσης που δημιουργεί μαγικά έργα τέχνης από τα παλιά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα βιβλία μπορούν ακόμη και να ξεδιπλωθούν ξανά. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διπλώσετε νέες φιγούρες ή ακόμα και να διαβάσετε ξανά το βιβλίο. Εξοικονομείτε πολύτιμο χαρτί και προωθείτε έτσι τη δημιουργικότητά σας.

Ένας αιχμηρός κόφτης απαιτείται επίσης για την τεχνική κοπής

τεχνολογία αναδίπλωσης βιβλίων orimoto kirimoto

Έτσι διπλώνετε μια καρδιά από ένα βιβλίο

Το να δώσετε μια διπλωμένη, τρισδιάστατη καρδιά σε ένα βιβλίο είναι μια πραγματικά πρωτότυπη και δημοφιλής ιδέα δώρου DIY. Είναι επίσης ένα από τα δώρα της τελευταίας στιγμής, γιατί μερικές φορές διαρκεί ακόμη και λιγότερο από δύο ώρες. Για αυτήν την απλή καρδιά βιβλίου, ακόμη και μια ώρα είναι απολύτως αρκετή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να το διπλώσετε μόνοι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανάλογα με το πρότυπο, η καρδιά μπορεί να φαίνεται διαφορετική

βιβλίο καρδιά πάσο orimoto

1ο βήμα

καρδιακή πτυχή orimoto

Αφού εκτυπώσετε το πρότυπο, απλώστε το βιβλίο μπροστά σας σε μια λεία, καθαρή επιφάνεια. Τοποθετήστε την πρώτη σελίδα του βιβλίου έτσι ώστε να ξεκινά ακριβώς στη γραμμή προσανατολισμού. Ρίξτε μια ματιά στον ακριβή αριθμό σελίδων και σκεφτείτε αν πρέπει ή όχι να μετρήσετε και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου που είναι χωρίς αριθμούς.

2ο βήμα

οδηγίες διπλώματος καρδιάς orimoto

Στη συνέχεια, ξεκινήστε με το πρώτο αυτί του σκύλου από την αριστερή πλευρά. Αυτό πρέπει να διπλωθεί ακριβώς στο σημείο όπου το υποδεικνύει το πρότυπο. Προσέξτε να μην γλιστρήσετε το βιβλίο. Διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ωραίο και καθαρό.

3ο βήμα  

orimoto καρδιά διπλώνει από το βιβλίο

Στη συνέχεια, διπλώστε το δεύτερο (δεξί) σκυλί-αυτί με τον ίδιο τρόπο και αναποδογυρίστε την πρώτη πλευρά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρότυπο κάτω από την επόμενη σελίδα του βιβλίου και, στη συνέχεια, ανεβείτε μία στήλη προτύπου. Αυτό σημαίνει στο επόμενο ψηφίο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περάσετε ολόκληρο το βιβλίο στην τελευταία σελίδα.

Στο τέλος, έχετε έτοιμη την όμορφη τρισδιάστατη καρδιά στο βιβλίο

orimoto καρδιά διπλώστε από τις οδηγίες του βιβλίου

Και εδώ πάλι οι οδηγίες με βίντεο:

Υπάρχουν τόνοι προτύπων καρδιάς που μπορείτε να εφαρμόσετε με τη δική σας ικανότητα, υπομονή και διαθέσιμο χρόνο. Τέτοια διπλωμένα μοτίβα βιβλίων είναι ιδανικά ως δημιουργική έκπληξη για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή της Μητέρας καθώς και για γάμους και γενέθλια. Επιπλέον, η τεχνική αναδίπλωσης φέρνει πολλή διασκεδαστική χειροτεχνία και διαλογιστική χαλάρωση. Μπορεί να εκτελεστεί εύκολα και είναι μια πραγματική επιτυχία τόσο για προχωρημένους όσο και για απόλυτους αρχάριους.

Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση και επιτυχία με την τεχνική αναδίπλωσης Orimoto με βιβλία!

Απλά αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί !

orimoto εμπνέει αναδίπλωση βιβλίου προσφορών

Τι λέτε για ένα δώρο γάμου DIY, για παράδειγμα?

αναδιπλούμενο βιβλίο γάμου orimoto

Or ίσως προτιμάτε όμορφα τριαντάφυλλα?

βιβλία orimoto που διπλώνουν την ιαπωνική πτυσσόμενη τέχνη

Τα πόδια του χαριτωμένου σκύλου σας μπορούν επίσης να διπλωθούν εύκολα από ένα βιβλίο

βιβλία orimoto που διπλώνουν πατούσες τέχνης

Τα αφηρημένα μοτίβα φαίνονται εξίσου πρωτότυπα με την τεχνική αναδίπλωσης

πρωτότυπη τεχνική δίπλωσης βιβλίου orimoto

Ένα τέτοιο δώρο DIY κάνει την καρδιά κάθε βιβλιοφάγου να χτυπά πιο γρήγορα

βιβλία αναδίπλωση τέχνης πτυσσόμενου μοτίβου καρδιάς

απλή τεχνική διπλώματος βιβλίων

μοτίβο ελαφιών που διπλώνει βιβλία orimoto kirimoto  αναδιπλούμενα βιβλία orimoto    βιβλία καρδιάς πτυσσόμενη τεχνική χειροτεχνίας

  δώρο γάμου diy βιβλία γάμου διπλώστε καρδιές

γάτες orimoto αναδιπλούμενα βιβλία

τα βιβλία διπλώνουν οριμότο αποτυπώματα

πτυσσόμενα βιβλία vw camper van βιβλία orimoto που διπλώνουν σκίουρο         αναδιπλούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο orimoto πτυσσόμενα βιβλία αναδιπλούμενα βιβλία poinsettia