Η κατασκευή μαριονετών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και την προθυμία του παιδιού σας να μάθει. Είναι ένα εύκολο έργο DIY που είναι διασκεδαστικό τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Και όταν οι μαριονέτες είναι έτοιμες, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά – μπορείτε να παίξετε κουκλοθέατρο με το παιδί σας και να περάσετε πολύτιμο χρόνο μαζί. Αλλά πρώτα ας πάμε στη δουλειά. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε χαριτωμένες κούκλες με τα δάχτυλα. Θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες παρακάτω …

Φτιάχνοντας μαριονέτες με δάχτυλα – μια μεγάλη ιδέα χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους

Φτιάξτε μαριονέτες με δάχτυλα, χειροτεχνίες από τσόχα ζώων με παιδιά Παιδικά παιχνίδια

Τα παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας με μαριονέτες

Μαριονέτες δαχτύλων χειροποίητα αντικείμενα με ιδέες για παιδιά

Πώς να φτιάξετε μαριονέτες με τα δάχτυλα

Στα παιδιά αρέσει να αγγίζουν τα πάντα. Κάντε τους λοιπόν ένα δώρο που θα κρατήσει τα δάχτυλά τους απασχολημένα. Αυτές οι χειροποίητες μαριονέτες με τσόχα είναι το παιδικό παιχνίδι. Το παιδί σας θα λατρέψει να κάνει μια παράσταση με μια ποικιλία από αυτά τα χαριτωμένα μικρά πλάσματα.

Ένιωσα ζώα για τα δάχτυλα

Φτιάξτε μαριονέτες με δάχτυλα Οδηγίες κάντε τα ζώα από τσόχα μόνοι σας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαριονετών δαχτύλων που μπορείτε να φτιάξετε από διάφορα υλικά όπως γάντια, κάλτσες, υλικά συσκευασίας και οτιδήποτε είναι διαθέσιμο σε εσάς. Εδώ σας δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αστείες μαριονέτες από τσόχα.

Αρχικά φτιάχνουμε μια κίτρινη πάπια από τσόχα

Φτιάξτε οδηγίες με μαριονέτες με ιδέες χειροτεχνίας κάντε μόνες σας ζώα

Απαιτούμενα υλικά:

  • Τσόχα φύλλα
  • Στυλό ή μαρκαδόρο
  • ψαλίδι
  • Μικρά μάτια με γυαλιά
  • Κλωστή κεντήματος
  • Κανονική κόλλα ή κόλλα υφάσματος
  • Βελόνα ραψίματος
  • Όπλο κόλλας

Για να φτιάξουμε τις μαριονέτες με τα δάχτυλα που φαίνονται παραπάνω, χρησιμοποιούμε ένα χρωματιστό φύλλο τσόχας και για τις μαριονέτες των πέντε δακτύλων. Αρχικά, σχεδιάστε το δείκτη σας οκτώ φορές στο φύλλο τσόχας. Στη συνέχεια, εντοπίστε τον αντίχειρα δύο φορές. Θυμηθείτε, θα πρέπει να κάνετε τα μπροστινά και τα πίσω κομμάτια για καθένα από τα πέντε δάχτυλα. Σίγουρα θέλετε η τσόχα σας να κάθεται σωστά και να έχει μια λεία καμπύλη στην κορυφή.

Πάρτε ένα κίτρινο φύλλο τσόχας Α4

Μαριονέτες με δαχτυλάκια οδηγίες σκασίματος ιδέες χειροτεχνίας με τσόχα

Τώρα κόψτε τα κομμάτια τσόχας σε ζεύγη, το ένα για την πλάτη και το άλλο για το μπροστινό μέρος του δακτύλου. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από το δάχτυλό σας για να ταιριάζουν σωστά.

Χρησιμοποιήστε βελόνα ραφής και νήμα κεντήματος για να ράψετε τα πίσω και μπροστινά κομμάτια μαζί στις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χώρο για το δάχτυλό σας. Τώρα κόψτε την περίσσεια τσόχα στη ραφή που ράψατε. Ωστόσο, αποφύγετε το κόψιμο πολύ κοντά στην άκρη. Τώρα αναποδογυρίστε τη ραμμένη τσόχα, έτσι ώστε η ραφή να δείχνει προς τα μέσα.

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και να αφήσετε το παιδί να προχωρήσει. Προσοχή! Αλλά το ράψιμο με βελόνες και το κόψιμο με ψαλίδι ενέχουν κίνδυνο για τα μικρά.

Κόψτε την τσόχα

Μαριονέτες με δαχτυλάκια οδηγίες σκασίματος ιδέες χειροτεχνίας με κίτρινη πάπια από τσόχα

Μπορείτε να κόψετε σχήματα για τα αυτιά και τη μύτη από τσόχα διαφορετικού χρώματος. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε αυτά τα σχήματα στο ίδιο φύλλο τσόχας. Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά γιατί τους αρέσει πολύ να ζωγραφίζουν. Ράψτε τα αυτιά με μια απλή βελονιά ή χρησιμοποιήστε το πιστόλι κόλλας για να στερεώσετε τα αυτιά στη θέση τους.

Ράψτε ή κολλήστε με ένα καυτό όπλο – αποφασίζετε μόνοι σας!

Μαριονέτες με δαχτυλάκια οδηγίες σκασίματος ιδέες χειροτεχνίας με πιστόλι κόλλας από τσόχα

Χρησιμοποιήστε κόλλα για να κολλήσετε τα μάτια με γυαλιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δείκτες και άλλα δημιουργικά αξεσουάρ για να τραβήξετε τα μάτια και να δημιουργήσετε χαρακτηριστικά του προσώπου. Η επιλογή εξαρτάται από τη δημιουργικότητα και τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να βάψετε τα μάτια ή να κολλήσετε δύο γυαλιά

Μαριονέτες με δαχτυλάκια οδηγίες σκασίματος ιδέες χειροτεχνίας με μάτια από τσόχα

Έτσι, η πρώτη μαριονέτα με τα δάχτυλα είναι έτοιμη

Μαριονέτες δακτύλων tinker οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας με πάπια από τσόχα ζώων

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνδέσετε το στόμα. Μπορείτε να επιλέξετε να ηχογραφήσετε το στόμα με ένα στυλό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ράψετε στο στόμα.

Προχωρήστε και διασκεδάστε με το μικρό σας!

Μαριονέτες δακτύλων tinker οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας DIY τσόχινο ζώο

Γιατί η μαριονέτα των δακτύλων είναι ωφέλιμη για τα παιδιά

Η κατασκευή μαριονετών με τα δάχτυλα αναπτύσσει τη φαντασία και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των παιδιών. Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας έναν χαρακτήρα ζώου ή κινουμένων σχεδίων. Αυτό ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθησή τους.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις μαριονέτες για να εξασκηθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αφήγηση. Για να τονώσετε τη φαντασία του παιδιού σας, μπορείτε να το ενθαρρύνετε να καταλήξει σε ιστορίες, θεατρικά έργα και χορούς χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες με τσόχα ως χαρακτήρες.

Περισσότερες ιδέες για διασκεδαστικές μαριονέτες με τα δάχτυλα DIY

Οι μαριονέτες με δάχτυλα κάνουν ζώα από τσόχα για μικρά παιδιά

Επιπλέον, θεματικές μαριονέτες είναι κατάλληλες για συγκεκριμένες γιορτές, όπως οι Απόκριες, τα Χριστούγεννα και άλλες περιστάσεις.

Το καλύτερο πράγμα για τις μαριονέτες είναι ο χρόνος που χρειάζεται τα παιδιά για να μάθουν την τέχνη, να είναι δημιουργικά και να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο. Το παιδί σας θα νιώσει χαρούμενο και περήφανο για τις δικές του δημιουργίες. Ένα τέτοιο έργο τέχνης είναι μοναδικό που μπορεί επίσης να εξατομικευτεί και να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο.

Φτιάξτε τις δικές σας μαριονέτες με δάχτυλα και διασκεδάστε πολύ! Ο χρόνος που περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι πάντα πολύτιμος και πολύτιμος.

Οι χειροτεχνίες και το παιχνίδι με τις μαριονέτες των δακτύλων ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες στα παιδιά

Χειροτεχνίες μαριονέτες δάχτυλες οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας τσόχα χειροτεχνίες ζώων με παιδιά

Ράψιμο με το χέρι – τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να το μάθουν

Οι ιδέες για τις μαριονέτες με τα δάχτυλα τσαντίζονταν με τα παιδιά

Ένα αστείο σαλιγκάρι

Μαριονέτες δακτύλων tinker οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας τσόχα φίδι ζώων

ζώα στο αγρόκτημα

Μαριονέτες δακτύλων tinker οδηγίες ιδέες χειροτεχνίας τσόχα ζώου

Μαριονέτα καρχαρία

Φτιάχνοντας οδηγίες για μαριονέτες με δάχτυλα Καρχαρίας ζώο φτιαγμένο μόνοι σας

Χαριτωμένα ζώα του δάσους

Οι μαριονέτες δαχτύλων τσιμπάνε τα παιδιά των ζώων

Θεματικές μαριονέτες για το Πάσχα

Μαριονέτες με δάχτυλα που κάνουν οδηγίες από ζώα από τσόχα

Αρσενικά από ένα θεατρικό κουκλοθέατρο

Οι μαριονέτες με δάχτυλα κάνουν ιδέες για χειροτεχνία από τσόχα

Ένιωσα φρούτα και λαχανικά; Ναι, αυτή είναι ακόμα μια μεγάλη ιδέα χειροτεχνίας

Οι μαριονέτες με τα δάχτυλα κάνουν χειροτεχνίες από παιδιά με τσόχα