Φρέσκος, ζεστός αέρας, υπέροχες ακτίνες ηλίου στο δέρμα σας και ένα ελαφρύ αεράκι – καθαρή καλοκαιρινή ώρα! Το απολαμβάνουμε με κάθε ανάσα και γιορτάζουμε τη ζωή. Όλα είναι απλά πολύ πιο εύκολα και πιο χαλαρά … αν τα ενοχλητικά κουνούπια δεν ήταν εκεί! Λοιπόν, δυστυχώς τα παράξενα παράσιτα είναι επίσης μέρος του καλοκαιριού και ζουν γύρω μας, ειδικά το βράδυ. Και όχι μόνο: Τσιμπάνε πολύ δυσάρεστα και συχνά μας κλέβουν τη νυχτερινή γαλήνη όταν μπαίνουν κρυφά στο σπίτι μας. Υπάρχουν πιθανώς πολλά χημικά απωθητικά κουνουπιών στην αγορά με τη μορφή σπρέι, αποσμητικών, κρεμών, ηλεκτρικών διαχυτών κλπ., Τα οποία είναι ήδη αποτελεσματικά, αλλά δυστυχώς μπορούν επίσης να έχουν πολλά μειονεκτήματα για την υγεία. Γι ‘αυτό ερευνήσαμε και παραθέσαμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για εσάς παρακάτω. Έτσι μπορείτε να διώξετε με επιτυχία τα ενοχλητικά κουνούπια χωρίς το χημικό κλομπ.

Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια 

Τα κουνούπια διώχνουν τις ιδέες για τις θεραπείες στο σπίτι

Πόσο επικίνδυνα και όμως χρήσιμα είναι τα κουνούπια?

Δυστυχώς, τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά μπορούν επίσης να είναι πραγματικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Ευτυχώς, τέτοια είδη κουνουπιών βρίσκονται πολύ σπάνια στα γεωγραφικά πλάτη μας αυτήν τη στιγμή. Είναι πιο πιθανό να είναι εγγενείς στις τροπικές περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένα τροπικά κουνούπια, όπως το κουνούπι τίγρης, έχουν ήδη αναφερθεί στη χώρα αυτή τα τελευταία χρόνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να μεταδώσει επικίνδυνους ιούς, όπως κίτρινο ή δάγκειο πυρετό. Έτσι, εάν ένα κουνούπι μολυνθεί από έναν τέτοιο ιό, μπορεί να εισέλθει στο αίμα μας μέσω των σιελογόνων αδένων του εντόμου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν και τα μικρά θηρία δεν είναι αρκετά δημοφιλή από εμάς τους ανθρώπους, εξακολουθούν να έχουν έναν χρήσιμο ρόλο στη φύση. Χρησιμεύουν ως σημαντική τροφή για πολλά είδη πουλιών, ψαριών και φρύνων. Τα κουνούπια έχουν σίγουρα το δικό τους δικαίωμα να υπάρχουν. Και αν δεν έχουν γίνει πραγματική ενόχληση, δεν πρέπει να τα καταστρέψουμε με χημικά μέσα, αλλά μάλλον να τα διώξουμε. Τα εντομοκτόνα με βάση τα χημικά είναι επίσης αρκετά επιβλαβή για το περιβάλλον και, κατά συνέπεια, για τον εαυτό μας.

Το τσίμπημα κουνουπιού δεν είναι μόνο επώδυνο, μπορεί να είναι και επικίνδυνο 

κουνούπια διώχνουν τα τσιμπήματα των κουνουπιών σπιτικές θεραπείες

Γιατί τα κουνούπια δαγκώνουν και πόσο ζουν?

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν τσιμπάνε όλα τα κουνούπια. Μόνο θηλυκά δείγματα που είναι ή θα είναι έγκυα διψούν για το αίμα μας. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι χρειάζονται ορισμένες πρωτεΐνες για τον βέλτιστο σχηματισμό των απογόνων, των αυγών τους. Μετά τη γονιμοποίηση από τα αρσενικά, τα θηλυκά τα τοποθετούν σε προστατευμένα, λιμνάζοντα νερά. Έχει αποδειχθεί ότι τα αρσενικά κουνούπια μπορούν να ζήσουν περίπου 7 έως 10 ημέρες ενώ τα θηλυκά μπορούν να επιβιώσουν έως και 6 έως 8 εβδομάδες.

Αυτό που προσελκύει τα κουνούπια?

Μερικές φορές λανθασμένα θεωρείται ότι τα κουνούπια έλκονται από το φως. Αλλά αυτός είναι ένας από τους συνηθισμένους μύθους. Αυτό που προσελκύει πραγματικά τα παράσιτα είναι οι μυρωδιές καθώς και η ζεστασιά και η υγρασία. Δεν είναι τίποτα που τα κουνούπια τρελαίνονται για τον ιδρώτα μας και μετά τους αρέσει πολύ να μας δαγκώνουν. Η αναπνοή μας λειτουργεί σαν μαγνήτης για τα ατίθασα έντομα. Επειδή περιέχει πολύ διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά ελκυστικό για τα κουνούπια. Μερικά γλυκά αρώματα από αρώματα, λοσιόν σώματος και τα παρόμοια. είναι επίσης αρκετά δημοφιλή με αυτά τα έντομα και σίγουρα μπορούν να τα προσελκύσουν.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε τα πρώτα βήματα για την απώθηση των κουνουπιών, θα πρέπει να αποφύγετε τέτοια καλλυντικά το καλοκαίρι. Επίσης, να κάνετε πάντα ντους αμέσως μετά την άσκηση ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες εάν έχετε ιδρώσει. Αν είναι δυνατόν, φορέστε μακριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα από λινό ή βαμβάκι το βράδυ. Αυτό σας προστατεύει από τα κουνούπια πολύ καλύτερα από τα ρούχα από σκούρα και συνθετικά υφάσματα.

Μόνο θηλυκά κουνούπια μας δαγκώνουν 

απωθούν τα κουνούπια αντιμετωπίζουν τα τσιμπήματα

Τι δεν μπορεί να αρέσει στα κουνούπια;?

Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλά άλλα αρώματα που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια. Πάνω από όλα αιθέρια έλαια από κέδρο, ευκάλυπτο και λεμονόχορτο, λεμόνι και τριαντάφυλλο γεράνι, γάτα, βάλσαμο λεμονιού καθώς και λεβάντα, δεντρολίβανο, μέντα και θυμάρι. Τα πράσινα μέρη του Φυτά ντομάτας τρομάξτε επίσης τους χαράκτες που ρουφούν το αίμα.

Τα κουνούπια δεν αγαπούν καθόλου το αλκοόλ, και αυτό περιλαμβάνει την μπύρα. Έτσι, αν βάλετε ένα μπολ γεμάτο με αυτό στο τραπέζι, τα κουνούπια μπορούν να το μυρίσουν και να πετάξουν μακριά. Ωστόσο, η μπύρα μπορεί να προσελκύσει άλλα έντομα όπως οι σφήκες για παράδειγμα.

Το λάδι καρύδας είναι ένα άλλο φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Το άρωμά του φαίνεται απίστευτα δυσάρεστο για τα παράσιτα. Εάν το αλείψετε στο δέρμα σας ή χρησιμοποιήσετε τέτοια φυσικά καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν λάδι καρύδας, θα αποκρούσετε με επιτυχία τα κουνούπια. Ως θετική παρενέργεια: Το δέρμα σας φροντίζεται άριστα και του χαρίζεται ένα απαλό, αντιβακτηριακό αποτέλεσμα.

Η λεβάντα διώχνει επίσης άλλα ανεπιθύμητα έντομα όπως οι σκώροι και τα τσιμπούρια 

Διώξτε τα κουνούπια με λεβάντα

Τα κουνούπια απομακρύνονται στον κήπο ή στο μπαλκόνι

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τους εξωτερικούς σας χώρους όσο το δυνατόν πιο χωρίς κουνούπια, θα πρέπει να αποφύγετε το στάσιμο νερό κατά πρώτο λόγο. Πετάξτε το νερό από τα πιατάκια στις γλάστρες. Καλύψτε τα βαρέλια της βροχής. Καθαρίζετε τακτικά το λουτρό πουλιών και τη λίμνη του κήπου και στη συνέχεια τα ξαναγεμίζετε. Μην αφήνετε το γκαζόν να τρέχει, αλλά το κόβετε εξίσου τακτικά, έτσι τα τσιμπούρια έχουν λιγότερες πιθανότητες. Ένα μεγάλο πρόσθετο μέτρο για τους κηπουρούς χόμπι είναι η καλλιέργεια φυτών ενάντια στα κουνούπια. Αυτά είναι τα βότανα και τα χόρτα που αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς και άλλα δημοφιλή μαγειρικά βότανα όπως ο βασιλικός, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και η ρίγανη. Τα κουνούπια δεν τους αρέσουν καθόλου τα αρωματικά αιθέρια έλαιά τους.

Το μόνιμο νερό είναι ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για τα κουνούπια 

διώξτε τα κουνούπια στις άκρες του κήπου

Όταν μαζεύεστε με φίλους ή οικογένεια το βράδυ στον κήπο ή στο μπαλκόνι, μπορείτε να γεμίσετε ένα ζευγάρι πυρίμαχα μπολ με αλεσμένο καφέ ή με αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου και να τα ανάψετε. Ο καπνός έχει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα για εμάς, αλλά είναι εξαιρετικά απωθητικό για τα κουνούπια.

Φυτέψτε πολλά βότανα σε γλάστρες και τοποθετήστε τα στο περβάζι 

Τα κουνούπια διώχνουν το φυτό μέντας

Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες κουνουπιών που στέλνουν υπεριώδες φως με μήκος κύματος 365 nm είναι μια πρόσθετη, φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην καταπολέμηση των σφαλμάτων. Η υψηλή τάση τα καταστρέφει αμέσως όταν πλησιάσουν αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε ένα ευχάριστο σπάσιμο κουνουπιών στο τραπέζι στον κήπο 

κουνούπια απωθούν λαμπτήρες κήπο

Τι μπορείτε να κάνετε για τα κουνούπια στο σπίτι?

Δυστυχώς, τα κουνούπια δεν μένουν μόνο εκεί έξω. Πολύ συχνά νιώθουν έλξη από μυρωδιές, ζεστασιά και υγρασία και έρχονται επίσης στους τέσσερις τοίχους μας απρόσκλητοι. Το να βλέπεις ένα κουνούπι στην κουζίνα, το μπάνιο ή το σαλόνι είναι αρκετά ενοχλητικό. Αλλά το να τα έχετε στο υπνοδωμάτιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ξεκούραστο ύπνο σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια κουνουπιέρα είναι ένα τέλειο μέσο προστασίας το καλοκαίρι που θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά σας.

Τα συνηθισμένα δίχτυα για παράθυρα και πόρτες είναι επίσης απαραίτητα, ειδικά αν ζείτε σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο προσβολής από κουνούπια. Τα αρωματικά κεριά και οι λαμπτήρες καθώς και οι διαχύτες με φυσικά αιθέρια έλαια είναι ένα επιπλέον, δοκιμασμένο μέτρο με το οποίο μπορεί κανείς να διώξει τα κουνούπια. Οι θαυμαστές είναι μια εσωτερική συμβουλή. Αυτά όχι μόνο σε δροσίζουν τις ζεστές μέρες, αλλά ερεθίζουν και τα κουνούπια το βράδυ. Στην πραγματικότητα, εάν ο αέρας στο δωμάτιο κινείται συνεχώς, τα μικρά τσιμπήματα δεν μπορούν να αισθανθούν ακριβώς το εκπνεόμενο διοξείδιο του άνθρακα, καθώς και την υγρασία και τη θερμότητα του σώματος. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορείτε να βρείτε τον δρόμο σας γύρω από το πού και ποιον να τρυπήσετε.

Άλλες εξαιρετικές συμβουλές είναι: Πετάξτε λεμόνια με γαρίφαλο και μοιράστε τα στο δωμάτιο ή φτιάξτε μόνοι σας ένα σπρέι κατά των κουνουπιών.

Μια κουνουπιέρα προστατεύει άριστα από τα κουνούπια ενώ κοιμάστε 

τα κουνούπια απωθούν τις συμβουλές του υπνοδωματίου

Φροντίστε να αραιώσετε τα αιθέρια έλαια με ένα κατάλληλο λάδι μεταφοράς όπως αμύγδαλο ή jojoba

φτιάξτε μόνοι σας σπρέι κατά των κουνουπιών

Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα κουνουπιών με σπιτικές θεραπείες

Εάν τα κουνούπια έχουν ήδη τσιμπήσει, υπάρχει και ο κνησμός. Σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει δυσάρεστη ερυθρότητα και φλεγμονή. Εάν αυτά δεν είναι ακραία, μπορείτε να ανακουφιστείτε με μια φέτα κρεμμύδι ή λεμόνι. Απλώς τοποθετήστε το στο προσβεβλημένο μέρος του σώματος και τρίψτε το για λίγο. Το σκόρδο, οι κρύες πατάτες ή κάποια οδοντόκρεμα έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Όταν έχετε φρέσκια αλόη βέρα, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι της, να αφαιρέσετε το εσωτερικό της και να την τοποθετήσετε στο τσίμπημα για λίγα λεπτά. Το μηλόξυδο και κάποια μαγειρική σόδα αναμεμειγμένα με νερό είναι επίσης ηρεμιστικά και αντιφλεγμονώδη και μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα για ένα επώδυνο τσίμπημα κουνουπιού.

Εμπιστευτείτε τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης! 

διώξτε τα κουνούπια σπιτικές θεραπείες λεμόνι αλόη βέρα

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με αυτές τις συμβουλές και κόλπα. Τώρα ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά. Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι και να είστε υγιείς!

Μπορείτε να κρεμάσετε φρέσκα βότανα για να στεγνώσουν στο παράθυρο 

φυτά ενάντια στα κουνούπια

Εάν είναι πολύ ζεστό, είναι καλύτερο να αυξήσετε λίγο το ύψος κοπής του χλοοκοπτικού 

συμβουλές κηπουρικής τα κουνούπια διώχνουν τα χλοοκοπτικά

Το έλαιο ευκαλύπτου διώχνει τα κουνούπια και βοηθά με το τσίμπημα κουνουπιού στη συνέχεια 

τα κουνούπια απωθούν το σπρέι ευκαλύπτου

Το φρέσκο ​​σκόρδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας 

τα κουνούπια διώχνουν το σκόρδο

Το έλαιο Citronella θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια στην απώθηση των κουνουπιών

Απωθήστε τα κουνούπια με λεμονόχορτο

τα κουνούπια διώχνουν τα σκελίδες λεμονιούκουνούπια διώχνουν τα κεριά βασιλικό λεμόνι πορτοκάλι τα κουνούπια διώχνουν τον ευκάλυπτο του λεμονόχορτουτα κουνούπια απωθούν τις συμβουλές των οπαδών