Ονειρεμένη γυναίκα με ακουστικά πάνω από φόντο σαλόνι

Πρακτικές συμβουλές επίπλωσης για τον μικρό προϋπολογισμό

 Ο εσωτερικός σχεδιασμός του σπιτιού βασίζεται κυρίως στις ατομικές επιθυμίες και προτιμήσεις του κατοίκου – αλλά ανεξάρτητα από το πόσο όμορφοι και αγαπημένοι είναι οι τέσσερις τοίχοι του, κάποια στιγμή οι κάτοικοι συνήθως χορταίνουν το σπίτι τους και θέλουν κάτι εντελώς νέο. Το Χρειάζεστε μια νέα εμφάνιση που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ακριβή, αλλά με χρώματα ή μοτίβα, για παράδειγμα, δημιουργεί ασυνήθιστες εντυπώσεις. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και να επανασχεδιάσετε το σπίτι σας με όμορφες ιδέες. Είτε πρόκειται για νέα ταπετσαρία, είτε για παλιά έπιπλα είτε για λεγόμενη ανακύκλωση, οι δυνατότητες είναι πολλές και έχουν κάτι κατάλληλο για σχεδόν κάθε γούστο.

 1. Χρώματα, σχήματα και υφάσματα

Εάν δεν θέλετε να μετατρέψετε εντελώς το σπίτι σας προς τα έξω, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να προσθέσετε μερικές συναρπαστικές πινελιές, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη τα υφάσματα του σπιτιού σας όταν σχεδιάζετε το δωμάτιο. Επειδή τα τραπέζια, οι κουρτίνες ή τα χαλιά μπορούν να αντικατασταθούν σχετικά εύκολα με ένα νέο μοντέλο και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου ξαφνικά – αν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε επίσης να έχετε έπιπλα όπως ο καναπές με επένδυση. Αυτό γίνεται επαγγελματικά από έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων, αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα καναπέ, ένα λεγόμενο κάλυμμα. Or θα θέλατε να καλύψετε τον καναπέ σας εξ ολοκλήρου μόνοι σας; Με λίγη δεξιοτεχνία και τα κατάλληλα υλικά, αυτό είναι επίσης δυνατό.

μερικά ρολά ελαστικής θεραπευτικής ταινίας διαφορετικών χρωμάτων, ροζ και δύο διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε, σε λευκό φόντο

Τα ακόλουθα υλικά απαιτούνται για αυτό:

 • Κάτω ύφασμα – το απλό λινό είναι ιδανικό εδώ, κατά προτίμηση σε ουδέτερο λευκό.
 • Εξωτερικό ύφασμα – πρέπει να χρησιμοποιείτε ισχυρότερα υφάσματα για το εξωτερικό ύφασμα, το οποίο μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις.
 • Βαμβακερή ταπετσαρία ή βάτα ταπετσαρίας – φλις ή επένδυση ταπετσαρίας διατίθενται σε καλά καταστήματα υλικού
 • Επιπλέον: καρφίτσες από χάλυβα, ψαλίδι ράφτη, μεζούρα, κιμωλία ραφής, σφυρί
 1. Τώρα ήρθε η ώρα της προετοιμασίας. Το ύφασμα θα πρέπει αρχικά να μετρηθεί γενναιόδωρα, ώστε να μην εξαντληθεί το υλικό στο μεταξύ. Το πτυσσόμενο στρίφωμα, το οποίο θα χρειαστεί αργότερα για στερέωση, πρέπει να συμπεριληφθεί για αυτό. Όλα τα υφάσματα καθώς και το υλικό ταπετσαρίας έχουν πλέον κοπεί σε σχήμα.
 1. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι εσωτερικές επιφάνειες των πλευρικών γραμμών πρέπει να καλύπτονται πρώτα, στη συνέχεια το εσωτερικό της πλάτης και μόνο τελικά το κάθισμα, το εξωτερικό και το πάτωμα. Επιπλέον, η επένδυση πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση της γραμμής τάνυσης, στη συνέχεια να εξομαλυνθεί και να αποκοπεί στην άκρη. Στη συνέχεια, το κάτω ύφασμα τραβιέται σφιχτά πάνω του, οι γύρω άκρες ανατρέπονται και τελικά συνδέονται με το πλαίσιο με ένα μπλε κουμπί – αυτό ονομάζονται επίσης χαλύβδινες καρφίτσες – κάθε 50-60 mm. Στη συνέχεια, το επάνω κάλυμμα είναι προσαρτημένο. Η στερέωση του εξωτερικού υφάσματος ουσιαστικά δεν διαφέρει από εκείνη του κάτω καλύμματος, αν και εδώ οι άκρες ανατρέπονται ξανά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια καθαρή επιφάνεια στο πάτωμα. Για παράδειγμα, η DaWanda προσφέρει ακόμη πιο λεπτομερείς οδηγίες για να φτιάξετε τον δικό σας καναπέ με το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=IoPQFb59_68

Τα χρώματα, τα σχήματα και τα σχέδια σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται στα υφάσματα, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν τα άλλα έπιπλα να λάμψουν σε νέα μεγαλοπρέπεια. Εάν έχετε ένα δημιουργικό σερί, αφήστε το ελεύθερο και διακοσμήστε το έπιπλο που επιλέξατε με διαφορετικά χρώματα-ένα υπέροχο βλέμμα είναι, για παράδειγμα, διακοσμητικά που ζωγραφίστηκαν μόνοι τους και μπορούν να εφαρμοστούν σε κλασικό μαύρο ή άλλο έντονο χρώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ξύλινα έπιπλα, όπου είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικό βερνίκι. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι οι αυτοκόλλητες μεμβράνες που είναι απλά κολλημένες στο επιθυμητό έπιπλο και επιτρέπουν τον γρήγορο επανασχεδιασμό. Εναλλακτικά, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν τατουάζ τοίχου, τα οποία είναι επίσης αυτοκόλλητα και κολλάνε σε πολλές επιφάνειες. Αυτά είναι τώρα διαθέσιμα σε σχεδόν αμέτρητες παραλλαγές. Αυτές οι οδηγίες παρέχει χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τη στερέωση σε έπιπλα. Πρακτική σχετικά με αυτήν τη μέθοδο σε αντίθεση με την άμεση εφαρμογή χρώματος: Εάν το σχέδιο δεν σας αρέσει πλέον, μπορεί να αφαιρεθεί ξανά εύκολα, έτσι ώστε τα συρτάρια, το ντουλάπι ή άλλα έπιπλα να έχουν πάντα μια νέα εμφάνιση αν είναι απαραίτητο.

 1. Ανακύκλωση – δημιουργία νέου από το παλιό!

Η λεγόμενη ανακύκλωση σημαίνει να μετατρέψεις κάτι αχρησιμοποίητο ή σπασμένο σε κάτι νέο και χρήσιμο. Η ανακύκλωση δίνει έτσι ένα σημαντικό παράδειγμα έναντι της σημερινής κοινωνίας που πετάει, στην οποία παράγονται πολύ περισσότερα σκουπίδια από ό, τι είναι απαραίτητο. Μεταξύ άλλων, τα αυτοσχέδια έπιπλα μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλινες παλέτες ή κουτιά κρασιού, αλλά παλιά βιβλία, συσκευασίες ή είδη ένδυσης που δεν χρησιμοποιούνται πλέον μπορούν επίσης να μετατραπούν σε κάτι εντελώς νέο με λίγη επιδεξιότητα. Ακόμα και τα δικά σας αγαπημένα κομμάτια, τα οποία διαφορετικά δεν έρχονται μόνα τους, μπορούν να αναβαθμιστούν και να ερμηνευτούν με αυτόν τον τρόπο – έτσι μπορούν να δημιουργηθούν μεμονωμένα κομμάτια με μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία.

ιδέες ανακύκλωσης σπιτιού ξύλινα κουτιά πολύχρωμες στάσεις φυτών

Βασικά, σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει έτοιμο το ένα ή το άλλο που είναι κατάλληλο για ανακύκλωση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κονσερβοποιημένα είδη ή σπασμένα σεντόνια, αλλά και κουτιά και τσάντες με κοσμήματα, παλιά πιάτα και πολλά άλλα. Εάν δεν έχετε κάτι τέτοιο στο σπίτι, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μεταχειρισμένα κομμάτια και μπομπ στο μεταχειρισμένο κατάστημα και φυσικά στην υπαίθρια αγορά. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες εντυπώσεις για δημιουργική ανακύκλωση εδώ – αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί!

 1. Ανακαινίστε τα παλιά έπιπλα

Μια άλλη παραλλαγή που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την ανακύκλωση είναι η ειδική προετοιμασία των επίπλων στο λεγόμενο «shabby chic style». Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές στυλ επίπλωσης στο οποίο τα έπιπλα είναι σκόπιμα διακοσμημένα για να φαίνονται παλιά. Φυσικά ή τεχνητά δημιουργημένα σημάδια χρήσης, όπως πελεκημένο χρώμα, παλιομοδίτικα μοτίβα ή φαινομενικά ακατέργαστο και χοντρό ξύλο, είναι χαρακτηριστικά αυτού του στυλ ζωής. Αυτά συνδυάζονται με αξεσουάρ πολύτιμα ή αντίκες. Τα λαμπερά υλικά είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος, έτσι ώστε τελικά να δημιουργηθεί μια αδιαμφισβήτητα θηλυκή πινελιά με κομψό στυλ. Μερικές ωραίες ιδέες για εφαρμογή ισχύουν μεταξύ άλλων schoener-wohnen.de έτοιμος.

οικιακή ανακύκλωση shabby chic στιλ τραπεζάκι σαλονιού παλιό μεταλλικό στήθος

 • Χρώματα

Τα απαλά και κυρίως ματ χρώματα είναι πολύ χαρακτηριστικά του στυλ επίπλωσης Shabby Chic, αλλά φωτεινά χρώματα ή ακόμη και νέον τόνοι δεν ταιριάζουν στην εικόνα. Οι παστέλ αποχρώσεις όπως ροζ, τιρκουάζ, μπλε του ουρανού, μοβ ή κίτρινο είναι δημοφιλείς, σε συνδυασμό με λεπτούς γκρι αποχρώσεις, αλλά το μπεζ και το υπόλευκο είναι επίσης τυπικά συστατικά του shabby chic συνδυασμού χρωμάτων. Αυτό το μείγμα χρωμάτων μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με λαμπερά αξεσουάρ όπως κρυστάλλινους πολυελαίους, μαξιλάρια από πούλιες ή ασημένια βάζα, και μικρές ανταύγειες από τον κόσμο των φυτών, όπως ορτανσίες, άνθη πασχαλιάς ή παιώνιες παρέχουν επίσης μια ειδική προσοχή..

φρεσκάρετε παλιά συρταριέρα στο σπίτι παστέλ χρώματα

 • υλικά

Τα υλικά δεν πρέπει να περιφρονούνται ούτε στο Shabby Chic. Προτιμούνται παλαιότερα ή ήδη χρησιμοποιημένα αντικείμενα, ώστε να μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε ασβεστωμένο ξύλο ή λινό παλαίωσης. Δεδομένου ότι το στυλ επίπλωσης πρέπει πάνω απ ‘όλα να δημιουργήσει μια σπιτική ατμόσφαιρα, άνετα υφάσματα όπως το βελούδο, το μετάξι και το βαμβάκι ταιριάζουν επίσης τέλεια. Μπορείτε επίσης να βρείτε σπιτικά πράγματα εδώ – οπότε αν έχετε ακόμα κάτι πλεκτό ή βελονάκι στο σπίτι, μπορείτε να το φέρετε μαζί σας. Άλλα χειροτεχνήματα όπως χειροποίητο γυαλί ή σπιτικά κεραμικά είναι επίσης ιδανικά, αλλά οι χάρτινες ταπετσαρίες με ρομαντικά μοτίβα λουλουδιών ταιριάζουν επίσης καλά με τη συνολική εικόνα. Πάνω απ ‘όλα, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά το στυλ καθιστά επίσης σαφές ότι η ζωή και η ζωή δεν πρέπει να είναι τέλεια – μεμονωμένα κομμάτια από πλαστικό ή μέταλλο επιτρέπονται και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο πολύχρωμο στυλ.

σπιτικό diy επίπλωση κροσέ σκαμπό βαμβακερά κλινοσκεπάσματα

 • Μοτίβα και μοτίβα

Όσον αφορά τα μοτίβα μοτίβων, ισχύουν τα εξής: αν έχουν ιστορία, ταιριάζουν επίσης με το shabby chic. Είτε διακοσμητικά με λουλούδια είτε πεντάλ, στολίδια ή ανατολίτικα χαλιά, τσεκ ή ρίγες – όλα βρίσκουν τη θέση τους εδώ και μπορούν να αναμειχθούν με το περιεχόμενο της καρδιάς σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το χρώμα των μοτίβων δεν πρέπει να συγκρούεται και να ταιριάζει στη γενική ιδέα.

Εάν θέλετε να δραστηριοποιηθείτε μόνοι σας, μπορείτε, για παράδειγμα, να πάρετε ένα πραγματικά παλιό και όχι πλέον όμορφο ντουλάπι και να το μετατρέψετε σε ένα κομψό, χάλια κομψό κομμάτι με λίγους πόρους. Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς λειτουργεί αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=bE4buM6vVTI

 1. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα μέσω του φωτός

Μια εντελώς νέα διάθεση μπορεί επίσης να δημιουργηθεί γρήγορα και εύκολα μέσω της χρήσης του φωτός. Γίνεται άνετο όταν φωτίζονται μόνο μεμονωμένοι χώροι ενός δωματίου, για παράδειγμα με φώτα LED, πραγματικά κεριά ή μικρά αμπαζούρ. Τα φανάρια για εγκατάσταση είναι επίσης μια ωραία ιδέα και παρέχουν φωτισμό σημείων. Μια άλλη παραλλαγή θα ήταν η χρήση έμμεσου φωτός, το οποίο δεν είναι μόνο απαλό στα μάτια, αλλά αναδεικνύει επίσης ορισμένες περιοχές. Οι λωρίδες LED που μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από τον καναπέ ή σε μια βιτρίνα είναι ιδανικές εδώ. Εάν επενδύσετε μερικά ευρώ παραπάνω εδώ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε LED, τα οποία επίσης αλλάζουν χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ανοιχτό χρώμα δεν πρέπει να υποτιμάται όταν πρόκειται για διάθεση: το λευκό αντιπροσωπεύει μια μάλλον δροσερή ατμόσφαιρα, ενώ το πορτοκαλί και το κίτρινο έχουν ένα δυναμικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Αν γίνετε μπλε και τιρκουάζ στο μπάνιο, το απίστευτο υγρό δωμάτιο σας θυμίζει γρήγορα ένα σπα ευεξίας και οι απαλές ροζ ή κρεμ αποχρώσεις μπορούν να μετατρέψουν ένα δωμάτιο σε ένα χαλαρωτικό καταφύγιο.

Εικόνα 1: 74087390 – Ονειρεμένη γυναίκα με ακουστικά πάνω από φόντο σαλόνι © Stasique

Εικόνα 2: 94445584 – ελαστικές θεραπευτικές ταινίες © νίτο