Η λίμνη στον κήπο σας είναι στην πραγματικότητα ένα θερινό θέμα. Ταυτόχρονα, ένα έργο όπως αυτό είναι αρκετά περίπλοκο και απαιτεί πολύ χρόνο για να σχεδιαστεί και να εξεταστεί. Έτσι, δεν θα ήταν πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε τώρα την προετοιμασία για τις εγκαταστάσεις του επόμενου καλοκαιριού.

Η λίμνη δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για αναψυχή σε εξωτερικούς χώρους. Γιατί αν επρόκειτο μόνο για αυτό, θα μπορούσατε φυσικά να έχετε μια πισίνα χτισμένη στον δικό σας κήπο. Η λίμνη κολυμπάει για να φέρει τη φύση πιο κοντά σας. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πρέπει επίσης να εξεταστεί προσεκτικά. Διαφορετικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ποικιλία ενοχλήσεων στο σπίτι.

Φυσικό στυλ κήπου και τέχνη συνδυάζονται στην περιοχή που περιβάλλει αυτή τη φυσική λίμνη

λίμνη κολύμβησης σε οβάλ σχήμα

 Επιλέξτε μια λίμνη ή πισίνα?

Στην πραγματικότητα, η λίμνη και η πισίνα είναι εξίσου καλές επιλογές. Απλώς εξαρτάται από τις συνθήκες τι θα ήταν κατάλληλο για εσάς. Μια πισίνα θα ήταν υπέροχη αν έχετε μεγαλύτερο κήπο. Φυσικά, είναι ευκολότερο να φέρετε μια πισίνα στη βεράντα.

Η εγγύτητα στη φύση και η φυσική εμφάνιση είναι δύο από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των λιμνών κολύμβησης. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, απαιτούν πολύ περισσότερη συντήρηση από μια συνηθισμένη πισίνα. Επιπλέον, οι κολυμβητικές δεξαμενές προσελκύουν μεγάλο αριθμό εντόμων και ζώων λόγω των φυτών που αναπτύσσονται σε αυτά. Για μερικούς κατοίκους, αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα παρά μεγάλη ευχαρίστηση.

Και αυτή είναι η φυσική πισίνα!

μεγάλη φυσική λίμνη πισίνας

Μην το συγχέετε με μια φυσική πισίνα

Υπάρχει ένας αριθμός όρων που χρησιμοποιούνται συχνά για λεκάνες νερού που μοιάζουν με φυσικά όρθια υδάτινα αντικείμενα – η φυσική πισίνα και η λίμνη κολύμβησης είναι οι δύο πιο συνηθισμένες. Διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση του νερού εκεί. Δεν χρησιμοποιείται καθόλου τεχνολογία σε μια λίμνη κολύμβησης. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από, για παράδειγμα, μια φυσική πισίνα, όπου αυτό είναι πολύ στο προσκήνιο κατά τον καθαρισμό του νερού.

Η δημιουργία μιας λίμνης κολύμβησης είναι μια μεγάλη πρόκληση, ακριβώς επειδή δεν χρησιμοποιείται τεχνολογία. Έχει δύο κύριους τομείς – έναν για χρήση και έναν για αναγέννηση. Στο δεύτερο μέρος, χρησιμοποιούνται ειδικά φυτά για τον καθαρισμό του νερού. Ορισμένα ζώα και ορισμένοι τύποι φυτοπλαγκτού εισάγονται επίσης στο νερό για τον ίδιο σκοπό.

Τα πλεονεκτήματα είναι σαφή: αυτή η εγκατάσταση φαίνεται πολύ πιο φυσική από μια φυσική πισίνα, για παράδειγμα. Επίσης κοστίζει λιγότερο. Εξάλλου, η λίμνη κολύμβησης είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τη φύση και τον τρόπο λειτουργίας της. Η μισή πισίνα είναι σαν ένας κήπος που βυθίζεται στο νερό.

Όσο πιο περίπλοκη είναι η ιδέα για τη λίμνη κολύμβησης, τόσο πιο ακριβό είναι

πισίνα υπερχείλισης λίμνη κολύμβησης

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τον σχηματισμό του κόστους

Το κόστος μιας λίμνης κολύμβησης σχετίζεται με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Αρχικά εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι. Έχει επίσης μεγάλη σημασία αν επιλέγετε ένα κοινό ή μάλλον ασυνήθιστο σχήμα. Η εταιρεία ή οι τεχνίτες που κατασκευάζουν τη λίμνη κολύμβησης θα καθορίσουν επίσης την τιμή όσον αφορά την προσβασιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η ιδιοκτησία είναι εύκολα προσβάσιμη, η εγκατάσταση θα κοστίσει λιγότερο.

Τα επιλεγμένα φυτά και ζώα αντικατοπτρίζονται φυσικά και στην τιμή. Είναι επίσης σημαντικό αν θέλετε ορισμένα πρόσθετα, όπως ανυψωμένες και χαμηλωμένες επιφάνειες.

μακρόστενη λίμνη κολύμβησης

μεγάλη ορθογώνια λίμνη κολύμβησης στον δικό σας κήπο

φυσική πισίνα στον δικό σας κήπο

φυσική πισίνα λίμνη φυσική πισίνα

ορθογώνια μικρή φυσική λίμνη

κολύμπι μπροστά σε ένα σπίτι

λίμνη κολύμβησης σε φυσικό περιβάλλον

λιμνούλα κολύμβησης μινιμαλιστικό τοπίο κήπου

λιμνούλα, φυσικά

πισίνα-λιμνούλα-φυσικός-κήπος σχεδιασμός