Καλοκαιρινό πάρτι, δεξίωση σαμπάνιας, πάρτι γενεθλίων … ένα τόσο φανταχτερό ψυγείο σαμπάνιας από πάγο θα δώσει σε κάθε πάρτι το απαραίτητο εφέ WOW. Γιατί σχεδόν δεν έχετε δει κάτι τέτοιο πουθενά αλλού. Η αρχική ιδέα δημιουργίας παγωτού εμφανίστηκε πρόσφατα σε μερικά blogs και δημοσιεύσεις στο Instagram και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Είναι σίγουρο ότι θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης πάρτι αυτό το καλοκαίρι καθώς και για τις επόμενες σεζόν. Επειδή ένα τέτοιο παγωμένο μπουκάλι ψυγείο με λουλούδια, μούρα και φρούτα μπορεί να σχεδιαστεί εξίσου καλά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή τα Χριστούγεννα. Χάρη στις απλές οδηγίες παρακάτω, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντελώς διαφορετικό ψυγείο σαμπάνιας κάθε φορά προσθέτοντας διαφορετικά συστατικά. Ανάλογα με την περίσταση και την εποχή, αυτό δημιουργεί τους πιο τρελούς και ευφάνταστους συνδυασμούς παγωτού. Πειραματιστείτε όπως θέλετε και χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία για να εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας!

Champυγείο σαμπάνιας από πάγο με φράουλες και λουλούδια

Φτιάξτε το δικό σας ψυγείο σαμπάνιας από πάγο

Υλικά και σκεύη:

  • ένας πλαστικός κάδος 7 λίτρων, κάδος
  • ένα πλαστικό κουβά ή λίτρο 2 λίτρων
  • απεσταγμένο νερό
  • μερικές πέτρες – για να βαραίνουν
  • Φράουλες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Βατόμουρα
  • στιβαρά λουλούδια – τριαντάφυλλα, ζέρμπερες, ορτανσίες
  • εναλλακτικά: χρησιμοποιήστε μόνο βρώσιμα λουλούδια

Πως να το κάνεις:

1ο βήμα:

Πιθανότατα έχετε ήδη μαντέψει ότι αυτό το ψυγείο σαμπάνιας πάγου δεν κατασκευάζεται σε ένα, αλλά σε τρία στρώματα.

Γιατί μόνο έτσι τα φρούτα και τα φύλλα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το ύψος. Γνωρίζετε ήδη: όταν βυθίζεστε στο νερό, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα ελαφρύτερα μέρη θα επιπλέουν μόνο στην επιφάνεια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το κάτω στρώμα πάγου πρώτα.

Πλένουμε και κόβουμε 2-3 φράουλες σε χοντρές φέτες. Πλύνετε μερικά βατόμουρα και λουλούδια αν είναι βρώσιμα και σκοπεύετε να τα φάτε μετά. Βάλτε τα φρούτα και τα φύλλα στο μεγάλο κουβά και γεμίστε το με ύψος περίπου 5 εκατοστών με το αποσταγμένο νερό. Βεβαιωθείτε ότι τα διακοσμητικά μέρη είναι καλά τοποθετημένα στην εξωτερική στροφή, ώστε να φαίνονται καθαρά αργότερα. Τώρα βάλτε τον κάδο στην κατάψυξη και αφήστε τον να παγώσει για μερικές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Σπουδαίος: Εάν δεν θέλετε φρούτα και φύλλα στο κάτω μέρος του ψυγείου σαμπάνιας, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο βήμα 2.

Εάν τα άνθη και τα φρούτα είναι βρώσιμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε smoothies ή επιδόρπια στη συνέχεια

αποτελεσματικό ψυγείο σαμπάνιας από πάγο με μούρα και λουλούδια

2ο βήμα:

Βγάλτε τον κάδο από την κατάψυξη. Τοποθετήστε τον μικρότερο κάδο στη μέση του κάδου, απευθείας στο στρώμα πάγου και ζυγίστε τον με τις πέτρες. Τοποθετήστε φρούτα και λουλούδια στη στήλη και γεμίστε μέχρι το μισό του κάδου με αποσταγμένο νερό. Και εδώ, είναι σημαντικό τα μέρη των φρούτων και των λουλουδιών να βρίσκονται καλά εξωτερικά. Αφήστε τον κάδο να παγώσει ξανά για μια νύχτα.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν θέλετε ο πάγος να είναι ακόμα πιο διαφανής, μπορείτε να βράσετε ξανά το αποσταγμένο νερό και να το αφήσετε να κρυώσει ξανά πριν το ρίξετε στον κάδο.

3ο βήμα:

Βγάλτε ξανά τον παγωμένο κουβά από την κατάψυξη και ετοιμάστε την τελευταία στρώση πάγου. Βάλτε τα τελευταία φρούτα και άνθη στο αυλάκι και γεμίστε το με αποσταγμένο νερό επίσης. Μην γεμίζετε μέχρι το χείλος γιατί η κατάψυξη θα απλώσει το όλο θέμα λίγο. Έτσι, είναι καλύτερο να αφήσετε 1-2 εκατοστά ελεύθερο από το άνω άκρο. Και έτσι ο κάδος επιστρέφει στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Ένα πραγματικό αριστούργημα φτιαγμένο από πάγο

Φτιάξτε το δικό σας ψυγείο σαμπάνιας με οδηγίες πάγου

4ο βήμα:

Αφού βγάλετε τον κάδο από την κατάψυξη, ήρθε η ώρα να απελευθερώσετε το ψυγείο σαμπάνιας από τα παγωμένα σχήματά του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τις πέτρες και να γεμίσετε το μικρό κουβά με κρύο νερό. Περιμένετε λίγα λεπτά και βγάλτε το αργά. Λόγω της μικρής διαφοράς θερμοκρασίας, ο κάδος μπορεί εύκολα να αποκολληθεί από τον πάγο.

5ο βήμα:

Για να απελευθερώσετε εντελώς το ψυγείο σαμπάνιας από τον πλαστικό κάδο, βάλτε το όλο στο νεροχύτη. Γείρετε τον κάδο λίγο πλάγια και αφήστε κρύο νερό να τρέξει προς τα έξω για λίγα λεπτά. Γυρίστε αργά τον κάδο από πάνω, χτυπήστε τον ελαφρά με το χέρι σας και αφαιρέστε προσεκτικά τη δημιουργία παγωτού.

Είναι καλύτερο να βάλετε μια πετσέτα σε ένα μεγαλύτερο πιάτο σερβιρίσματος και να τοποθετήσετε από πάνω το ψυγείο σαμπάνιας πάγου. Αυτό του δίνει μεγαλύτερη συγκράτηση και όταν αποψύχεται αργά, το νερό απορροφάται αμέσως από το ύφασμα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο στην άκρη του πιάτου με άλλα λουλούδια για να ολοκληρώσετε τέλεια το όλο πράγμα.

Ποτέ μην αφήνετε το παγωμένο μπουκάλι στον ήλιο για να διαρκέσει περισσότερο

Iceυγείο πάγου κρασιού με φράουλες και λουλούδια

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ζεστό ή χλιαρό νερό κατά την αφαίρεση των πλαστικών δοχείων. Εάν η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ μεγάλη, το λεπτό παγωτό θα σπάσει.

Υπόδειξη: Αντί για πλαστικά δοχεία ή κουβάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άδεια συσκευασία τροφίμων Tetra Pak. Παίρνετε ελαφρώς μικρότερα και γωνιακά σχήματα. Τέτοιες δημιουργίες παγωτού είναι κατάλληλες για μικρά μπουκάλια και ακόμη και ως πρωτότυπα φανάρια αν τοποθετήσετε μικρά ποτήρια σε αυτά.

Οι πλαστικές γλάστρες μπορούν να δώσουν στο ψυγείο σαμπάνιας ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον σχέδιο

Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο ψυγείο σαμπάνιας από πάγο

Οι συνδυασμοί σε ένα δημιουργικό ψυγείο σαμπάνιας από πάγο είναι πολυάριθμοι. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί εδώ και δημιουργήστε το δικό σας με πολλή φαντασία και προσοχή στη λεπτομέρεια!

Οι Gerberas φαίνονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στον πάγο

Champυγείο σαμπάνιας από πάγο για το καλοκαιρινό πάρτι

Φτιάξτε μόνοι σας πιο δροσερό κρασί σαμπάνιας από πάγο

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με εσπεριδοειδή

Champυγείο μπουκαλιών σαμπάνιας φτιαγμένο από πάγο με πορτοκάλια ασβέστη και ζέρμπερες

Μια εξαιρετική ιδέα για ένα ρομαντικό κοκτέιλ για δύο

Champυγείο σαμπάνιας από πάγο με ζέρμπερα και λάιμ

Τριαντάφυλλα και λάιμ στον πάγο – ένα απαλό καλοκαιρινό όνειρο

Coυγείο μπουκαλιών από πάγο με λάιμ και τριαντάφυλλα

Τα αρωματικά ροζ λουλούδια ή παιώνιες είναι τα κλασικά

Coυγείο μπουκαλιών από πάγο με παιώνιες

μπουκάλι κρασί πιο δροσερό ψυγείο σαμπάνιας από πάγο και λουλούδια

Coυγείο σαμπάνιας από πάγο για το πάρτι στον κήπο

Champυγείο κρασιού σαμπάνιας από πάγο με τριαντάφυλλα

Προσθέστε λεβάντα για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση

Φτιάξτε το δικό σας δροσερό σαμπάνια από τριαντάφυλλο και λεβάντα από πάγο

Ονειρική ορμή λουλουδιών στο ψυγείο σαμπάνιας

βρώσιμα λουλούδια ψυγείο σαμπάνιας από πάγο

Champυγείο μπουκαλιών σαμπάνιας φτιαγμένο από πάγο με λουλούδια

Ακόμα και με ανοιξιάτικα λουλούδια … ένα πραγματικό μάτι που τραβάει τα βλέμματα

Champυγείο σαμπάνιας από πάγο με ανοιξιάτικα λουλούδια

Φτιάξτε το δικό σας πιο δροσερό μπουκάλι δροσερό σαμπάνια από πάγο με λουλούδια

Champυγείο σαμπάνιας από πάγο με λουλούδια

Τα πορτοκάλια και το δεντρολίβανο μπορούν να συνδυαστούν με κόκκινα μούρα τα Χριστούγεννα

ψυγείο κρασιού από πάγο ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να λαμπυρίζει και να λάμπει παντού

φτιάξτε υπέροχο κρασί πιο δροσερό από πάγο μόνοι σας

Φτιάξτε μόνοι σας ένα ψυγείο σαμπάνιας από πάγο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιάτικο πάρτι φτιάξτε τη δική σας σαμπάνια πιο δροσερή από πάγο