Πρακτικά δεν υπάρχει πιο εορταστική περίσταση που δεν μπορεί να οργανωθεί σε μεσαιωνικό ύφος. Λίγο περισσότερο – είναι μια πολύ τρέχουσα τάση που οι άνθρωποι από όλες τις γενιές πιστεύουν ότι είναι υπέροχη. Και είναι ακριβώς το τελευταίο που είναι το κύριο επιχείρημα υπέρ της διοργάνωσης γιορτής γενεθλίων, πάρτι, επετείου ή ακόμη και γάμου σε αυτό το στυλ. Ως συμμετέχων θα χρειαστείτε φυσικά μεσαιωνικά ρούχα για αυτό. Η σωστή επιλογή είναι δύσκολη για πολλούς, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Στη συνέχεια, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα στην τέλεια φορεσιά και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό ρούχο.

μικρή μαθήτρια ρούχα μεσαίωνα

Μεσαιωνικά ρούχα: διαφορετικές τάξεις και θέματα

Τα μεσαιωνικά ρούχα είναι τόσο διαφορετικά όσο η ζωή σε αυτήν την εποχή. Μάθετε πριν από το Επιλογή κοστουμιού στο θέμα της εκδήλωσης. Αν επιλέξετε ένα "Χωρικός"-Το στυλ, δηλαδή αποφασίζει η εκδήλωση ενός αγρότη, περιμένει κανείς καλεσμένους με τα κατάλληλα ρούχα. Μερικές φορές κάποιος θα ήθελε να παρουσιάσει τη ζωή του δικαστηρίου, έτσι ανάλογα με την επιλογή της φορεσιάς κάποιος ανατίθεται στην αρχοντιά ή στην απλή αστική τάξη. Είναι επίσης σημαντικό να μάθετε εάν το μεσαιωνικό θέμα πρέπει να τηρείται αυστηρά. Για κάποιες μεσαιωνικές γιορτές, αρκεί να συνδυάσετε μοντέρνα ρούχα με μερικά αξεσουάρ κατάλληλα για την περίοδο. Αυτό συμβαίνει συχνά στα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Μεσαιωνικά ρούχα ανδρικά ρούχα με όπλα

Μεσαιωνικά ρούχα σύμφωνα με την ατμόσφαιρα

Ένα καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή των μεσαιωνικών ενδυμάτων είναι η ατμόσφαιρα. Ένα ευγενές απαιτεί μια ευγενή εμφάνιση, ενώ οι ιδέες για αγροτικές φορεσιές λογικά θα ταιριάζουν καλύτερα με μια γιορτή σε αγροτικό στιλ. Μερικές φορές τα βλέπετε και τα δύο σε συνδυασμό, για παράδειγμα σε μεσαιωνικούς γάμους. Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Αποφασίζετε για μια τελετή στη φύση και μετά πηγαίνετε στο εστιατόριο ευγενών. Υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κοστούμια που θα ήταν κατάλληλα για αυτήν την κατάσταση. Αυτά θα ήταν, για παράδειγμα, εκείνα των γυναικών του κάστρου, των ιπποτών, των μοναχών ή των εκπροσώπων διαφόρων σεβαστών επαγγελμάτων.

Μεσαιωνικά αξεσουάρ ρούχων για μουσική

DIY μεσαιωνικές φορεσιές

Αν και η μόδα άλλαξε το ίδιο γρήγορα στο παρελθόν όπως και σήμερα, ορισμένα χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει τα ίδια ξανά και ξανά. Εάν θέλετε να ράψετε μόνοι σας μια μεσαιωνική φορεσιά, τότε θα πρέπει να το γνωρίζετε αυτό. Για παράδειγμα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στον Μεσαίωνα ήταν πολύ βαρύτερα από ό, τι σήμερα. Τα υφάσματα ταπετσαρίας επίπλων θα μπορούσαν επομένως να χρησιμοποιηθούν πολύ καλά για κοστούμια DIY. Λάβετε υπόψη ότι στο Μεσαίωνα, οι ουδέτερες αποχρώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ευγενών. Όχι πραγματικά – ήταν κάτι για τους αγρότες. Βασιστείτε μάλλον στις ζωηρές, πλούσιες αποχρώσεις για τα ευγενή ρούχα και στα κορεσμένα γήινα χρώματα και βασικά ουδέτερα για τα αγροτικά. Εδώ είναι μερικές συγκεκριμένες ιδέες: σκούρο μπλε, σμαραγδένιο πράσινο, πράσινο του δάσους, μπορντό, ώχρα, έντονο κίτρινο, λευκό, γκρι, καφέ σοκολάτα.

Βραχιόλι μεσαιωνικής ένδυσης από δέρμα

Μοτίβο για μεσαιωνικά ρούχα

Τα μεσαιωνικά ρούχα δεν έδειχναν λωρίδες ή πουά, ακόμη και μικρά μοτίβα. Μερικές φορές εμφανίστηκαν τα διαμαντένια σχήματα, αλλά αυτό ήταν περισσότερο μια εξαίρεση. Τα κουμπιά εφευρέθηκαν τον 14ο αιώνα. Στην αρχή ήταν μικρές μπάλες από ύφασμα και κάποια στιγμή αργότερα άρχισαν να γεμίζουν με μαλλί. Πριν εφευρεθούν τα κουμπιά που είναι κοινά σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν δερμάτινοι ιμάντες, κορδέλες ή άλλες γραβάτες. Οι διαφορές μεταξύ των τάξεων ήταν πολύ αισθητές επειδή οι αγρότες δεν μπορούσαν φυσικά να αντέξουν οικονομικά τα εκλεκτά υλικά και υφάσματα.

Μεσαιωνική γυναίκα ένδυσης από την κουζίνα

Νιώστε άνετα με τα μεσαιωνικά σας ρούχα

Βαριά υφάσματα, μακριές φούστες και παντελόνια, αξεσουάρ που είναι άβολα να φορεθούν – όλα αυτά αποτελούν μέρος της μεσαιωνικής ένδυσης. Ταυτόχρονα, αυτές είναι μεγάλες προκλήσεις για τους σύγχρονους ανθρώπους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, γι ‘αυτό το καλοκαίρι φοράτε συχνά μοντέρνα, κατάλληλα για τη θερμοκρασία ρούχα σε συνδυασμό με μεσαιωνικά αξεσουάρ. Γιατί στα παραδοσιακά ρούχα μάλλον δεν θα μπορούσες να αντέξεις όλη τη γιορτή. Επίσης, σκεφτείτε το ντύσιμό σας από την άποψη της άνεσης και φροντίστε να βρείτε έναν τρόπο να νιώσετε άνετα με τη μεσαιωνική σας φορεσιά!