Οργανικά, δίκαια και μηδενικά απόβλητα – όροι που βρίσκονται ήδη στα χείλη όλων, προστατεύουν το περιβάλλον και εξασφαλίζουν περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Αν θέλετε να γιορτάσετε ένα βιώσιμο Πάσχα φέτος, τότε πρέπει να το τηρήσετε. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μειώνετε το οικολογικό σας αποτύπωμα, αλλά συμβάλλετε και σε ένα καλύτερο μέλλον με καθαρή συνείδηση. Στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε περισσότερα για το τι πρέπει να προσέξετε. Θα βρείτε επίσης μερικές καλές, πρακτικές συμβουλές και πολλές υπέροχες ιδέες διακόσμησης και χειροτεχνίας που είναι δημιουργικές και βιώσιμες.

Βιώσιμο Πάσχα και πολλή διασκέδαση με τη χειροτεχνία

βιώσιμη διακόσμηση πασχαλινών αυγών από χαρτί

Αγοράστε βιολογικά αυγά για ένα βιώσιμο Πάσχα

Μείνετε μακριά από αυγά χωρίς σήμανση, βρασμένα στο σούπερ μάρκετ! Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά προέρχονται από τη διαχείριση κλουβιού ή μάλλον από τη λεγόμενη διαχείριση μικρών ομάδων. Αυτή η στάση είναι αρκετά άδικη και πολύ ενοχλητική για τα ζώα. Επομένως, δώστε προσοχή στην επισήμανση των αυγών στο σούπερ μάρκετ.

Ο αριθμός 0 σημαίνει βιολογική γεωργία και 1 η γεωργία ελεύθερης βοσκής. Αυτές είναι επίσης οι καλύτερες επιλογές που εγγυώνται καλύτερες συνθήκες για τα κοτόπουλα και υγιέστερα αυγά. Είναι καλύτερα να αγοράζετε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή σε αγορές αγροτών της περιοχής.

Η βιολογική ποιότητα είναι πιο υγιεινή και έχει καλύτερη γεύση

Πασχαλινά αυγά μαργαρίτα φτιάξτε τις δικές σας πασχαλινές διακοσμήσεις

Τα πασχαλινά αυγά έχουν διαφορετικό χρώμα

Γιατί να αγοράσετε τυχόν συμβατικά χρώματα αυγών; Υπάρχουν τόνοι φυσικών και τροφίμων που βοηθούν πολύ στο χρωματισμό πασχαλινών αυγών όπως κουρκουμά, παντζάρια, φλούδες κρεμμυδιού, καρότα, αλεσμένα καφέ, σπανάκι κ.λπ. Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο εκπληκτικά όσο τα αστραφτερά μοτίβα και τα έντονα, μικτά χρώματα, αλλά ακόμα εξαιρετικά ωραίο και λεπτό. Τα πασχαλινά αυγά σας θα είναι ακόμα ατμοσφαιρικά και σίγουρα θα ευχαριστήσουν όλους.

Χρωματίστε τα δικά σας πουλιστικά όμορφα πασχαλινά αυγά

αυγά βάφουν βιώσιμο Πάσχα

Οι φλούδες κρεμμυδιού δίνουν ένα λεπτό καφέ χρώμα

αυγά βάφουν κρεμμύδια βιώσιμο Πάσχα

Δίκαιη σοκολάτα για το Πάσχα

Τα συμβατικά αυγά σοκολάτας και τα λαγουδάκια του Πάσχα δυστυχώς πολύ συχνά περιέχουν το προβληματικό φοινικέλαιο και επομένως δεν αποτελούν πραγματικά μέρος του βιώσιμου Πάσχα. Εκατομμύρια εκτάρια τροπικού δάσους καθαρίζονται για να τα παράγουν. Το ίδιο το κακάο προέρχεται επίσης συχνά από φυτείες με αθέμιτες συνθήκες εργασίας και αμφισβητήσιμες οικολογικές συνθήκες. Επομένως, δώστε πάντα προσοχή στη σφραγίδα στη συσκευασία και δώστε προτίμηση στα λαγουδάκια και τα αυγά σοκολάτας με βιολογικά και δίκαια εμπορικά προϊόντα. Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν αυτά ήταν vegan. Τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει σκληρότητα στα ζώα που εμπλέκονται.

Fair έχει επίσης καλύτερη γεύση!

βιώσιμα πασχαλινά αυγά σοκολάτας πασχαλινά αυγά δίκαια βιολογικά

Αγοράστε περισσότερη δικαιοσύνη για τους μικρούς αγρότες στον αναπτυσσόμενο κόσμο

βιώσιμο πασχαλινό κακάο δίκαιου εμπορίου

Ετοιμάστε μόνοι σας πασχαλινά γλυκά

Τα σπιτικά γλυκά παρέχουν μια υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον ποικιλία το Πάσχα. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για γευστικές ενεργειακές μπάλες φτιαγμένες από υγιεινά συστατικά; Μπορείτε να τα ετοιμάσετε σε διάφορες μορφές και να διακοσμήσετε με αποξηραμένη καρύδα, κακάο ή σουσάμι. Είναι αρκετά απλό και πολύ αποτελεσματικό. Δοκίμασε το. Εδώ είναι η συνταγή!

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυριαρχήσει στο μυαλό και το σώμα σας

Προετοιμάστε βιώσιμες μπάλες ενέργειας του Πάσχα

Σκεφτείτε βιώσιμα πασχαλινά δώρα

Πάνω απ ‘όλα, χαρίστε πρακτικά δώρα ή δώρα που μπορείτε να φάτε ή να πιείτε. Οι περιττές πιθανότητες και σκοποί δεν είναι βιώσιμες, προκαλούν λίγο ενθουσιασμό και επιπλέον σκουπίδια για το περιβάλλον. Καλύτερα να πάτε στο τοπικό μη συσκευασμένο κατάστημα ή να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο μόνοι σας. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ευφάνταστες ιδέες για το πώς να το κάνετε.

Όσο πιο φυσικό και απλό, τόσο πιο βιώσιμο

Πασχαλινό καλάθι φτιάξτε μόνοι σας βιώσιμο Πάσχα

Βιώσιμες χειροτεχνίες του Πάσχα

Η ώρα του Πάσχα είναι ώρα χειροτεχνίας. Τα παλιά κουτιά τυριών, τα βάζα με τοιχοποιία, τα κουτιά αυγών και τα κουτιά με φρούτα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πασχαλινό καλάθι. Χρειάζεστε μόνο μερικά επιπλέον υλικά όπως λίγο νερό ή ακρυλικό χρώμα, κλωστή, χαρτόνι, κόλλα και ψαλίδι. Τα άδεια ρολά από χαρτί υγείας και τα κελύφη των αυγών είναι επίσης πιστοί βοηθοί και φυσικά επίσης εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η ανακύκλωση είναι πολύ μοντέρνα και θα συνεχίσει να αποτελεί ανεξάντλητη πηγή δημιουργικότητας.

Φτιάξτε ένα μικρό καλάθι με λαγουδάκι του Πάσχα από τεμαχισμένο χαρτί 

πασχαλινό λαγουδάκι Πάσχα καλάθι τεμαχισμένο χαρτί βιώσιμο Πάσχα

Πασχαλινά κουνελάκια με παιδιά

Τα λαγουδάκια του Πάσχα κάνουν ρολά από χαρτί υγείας του Πάσχα

Αστεία αρσενικά Πασχαλινό αυγό για τα φρέσκα βλαστάρια

αστεία πασχαλινά αυγά ξεφυτρώνουν βιώσιμες πασχαλινές ιδέες

Πασχαλινό brunch και πασχαλινό γεύμα

Και τι γίνεται με τη γιορτή του Πάσχα; Όσον αφορά το brunch και το φαγητό γενικότερα, υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο Πάσχα. Τα εποχιακά και τοπικά λαχανικά βοηθούν πολύ εδώ. Σπανάκι, ραπανάκια, ραβέντι, μαρούλι αρνιού και μανιτάρια καθώς και άγριο σκόρδο, πικραλίδα και πικραλίδα είναι διαθέσιμα σε όλους σε αυτήν τη χώρα την άνοιξη.

Εάν επιλέξετε ψάρι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα και η καταγωγή των εμπορευμάτων είναι επαρκείς. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν τότε ο κυπρίνος και το γατόψαρο, τα οποία μπορούν να ψαρευτούν σε αφθονία στα τοπικά νερά γλυκού νερού. Ο σολομός εκτροφής, από την άλλη πλευρά, δεν συνιστάται επειδή η καλλιέργειά του σχετίζεται με υπερβολική ενέργεια. Στο Λίστα ψαριών από το WWF θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για πολλά άλλα είδη ψαριών.

Και όταν πρόκειται για πασχαλινό αρνί, είτε το κάνετε εντελώς είτε, εάν πρέπει, αγοράστε το μόνο σε βιολογικές αγορές ή βιολογικές εκμεταλλεύσεις.

Αν είναι δυνατόν, τηρήστε τις συμβουλές μας για βιώσιμο Πάσχα και προστατέψτε έτσι το περιβάλλον και το πορτοφόλι σας. Επικεντρωθείτε λιγότερο στα πράγματα και περισσότερο στην κοινωνικοποίηση.

Με αυτό κατά νου, καλό Πάσχα και γιορτάστε όμορφα!

βιώσιμη βαφή πασχαλινών αυγών με φυσικά υλικά

Ετοιμάστε μόνοι σας ένα νόστιμο πασχαλινό κέικ

Προετοιμάστε Πασχαλινό κέικ καρύδας βιώσιμο Πάσχα

Bήστε πρωτότυπα μπισκότα Πάσχα λαγουδάκι

Τα πασχαλινά γλυκά ψήνουν μπισκότα λαγουδάκι

Δημιουργήστε μίνι γλάστρες από χρωματιστά κελύφη αυγών

Πασχαλινές διακοσμήσεις αυγών με τσόφλια αυγών φτιάξτε μόνοι σας

Φυσικά, μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς χρώμα

βιώσιμη πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινά αυγά

Or με μερικά φρέσκα βότανα και λουλούδια

βιώσιμα πασχαλινά αυγά με βότανα

Φτιάξτε ένα χαριτωμένο λαγουδάκι του Πάσχα από χάρτινα πιάτα

Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά βιώσιμο Πάσχα

Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά Πασχαλινές διακοσμήσεις με χάρτινα πιάτα

Τα συγκεκριμένα πασχαλινά αυγά είναι μια εξαιρετική ιδέα χειροτεχνίας για γιορτές

βιώσιμη πασχαλινή διακόσμηση από σκυρόδεμα φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά αυγά

Τα αυγά ορτυκιών και τα βρύα ταιριάζουν τέλεια με φρέσκα λουλούδια

βιώσιμη Πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού φρέσκα λουλούδια ορτύκια αυγά βρύα

Τα φρέζια και οι τουλίπες είναι μερικά από τα αγαπημένα αυτή τη σεζόν

φτιάξτε μόνοι σας βιώσιμες διακοσμήσεις πασχαλινών τραπεζιών για το Πάσχα

Σχεδιάστε τις πασχαλινές σας διακοσμήσεις τραπεζιού με βιωσιμότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια

φτιάξτε μόνοι σας βιώσιμες διακοσμήσεις τραπεζιών για το Πάσχα  βιώσιμη Πασχαλινή διακόσμηση φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά αυγά από νήματα    φτιάξτε βιώσιμες πασχαλινές διακοσμήσεις    βιώσιμα πασχαλινά αυγά άχυρο διακοσμήσεις τραπεζιού φτιάξτε μόνοι σας    βιώσιμη πασχαλινή vintage διακόσμηση τραπεζιού πορσελάνινη κούπα

βιώσιμες διακοσμήσεις τραπεζιού ψήνουν πασχαλινά κέικ  φυσικές διακοσμήσεις τραπεζιού Πασχαλινά αυγά φύλλα ευκαλύπτου  Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά βιώσιμες ιδέες χειροτεχνίας με τσόχα  Οι πασχαλινές διακοσμήσεις κάνουν διακοσμήσεις τραπεζιού μόνοι σας

πασχαλινά αυγά ανοιξιάτικα κλαδιά βρύα διακοσμήσεις τραπεζιού για το Πάσχα     Πασχαλινό στεφάνι φτιάξτε μόνοι σας κλαδιά πασχαλινού αυγού  φυτά κελύφη αυγών φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές διακοσμήσεις

Πουριστική Πασχαλινή διακόσμηση τραπέζι Διακόσμηση αχυρένια αυγά

Πουριστική διακόσμηση τραπεζιών βιώσιμα Πασχαλινά ασφόδεια Πασχαλινά αυγά

διακοσμηση τραπεζι πασχαλινές πετσέτες υφασμάτινες τουλίπες

διακόσμηση τραπεζιού για το Πάσχα με φυσικά υλικά

vintage πασχαλινές διακοσμήσεις κάνουν βιώσιμο Πάσχα μόνοι σας

αυγά ορτυκιών βιώσιμες συμβουλές του Πάσχα φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές διακοσμήσεις

DIY διακοσμήσεις τραπεζιού Πάσχα