μαλλιά υγιεινή φροντίδα λάδι δεντρολίβανου περιποίηση μαλλιών

Διατηρήστε υγιή μαλλιά με τσάι δεντρολίβανο

Γνωρίζετε καλά τις ιδιότητες του δεντρολίβανου; Εκατομμύρια άνθρωποι το εκτιμούν ιδιαίτερα και χρησιμοποιούν δεντρολίβανο πολύ στη μαγειρική. Έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Οι πολύ πρακτικές χρήσεις του δεντρολίβανου στο σπίτι είναι επίσης γνωστές, όπως το να κρατάμε μακριά τους σκώρους.

Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά. Γιατί έχει επίσης πολύ καλή επίδραση στο δέρμα μας. Το δεντρολίβανο προστατεύει από την τριχόπτωση, την πιτυρίδα και, σε γενικές γραμμές, κάνει τα μαλλιά πιο ζωντανά.

Θέλεις λοιπόν να θρέψεις τα μαλλιά σου με δενδρολίβανο; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό.

Το τσάι δεντρολίβανο μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ

φροντίδα μαλλιών τσάι δεντρολίβανο

Αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μόνοι σας μια λοσιόν. Έτσι το κάνεις αυτό ….

Ετοιμάστε λοσιόν δεντρολίβανου

Πάρτε δύο χούφτες φύλλα δεντρολίβανου και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το τσάι να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Το τσάι σας δεντρολίβανο είναι τώρα έτοιμο!

Πρώτα πρέπει να κοσκινίσετε το τσάι και μόνο στη συνέχεια να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Μετά από αυτό, πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Βούτυρο δεντρολίβανο

Θα μπορούσατε επίσης να θηλάσετε υγιείς με βούτυρο από δεντρολίβανο. Πάρτε λίγο από το φρέσκο ​​φυτό και χτυπήστε το με πίεση. Στη συνέχεια, παίρνετε το επεξεργασμένο δεντρολίβανο σε ένα μπουκάλι και ρίχνετε ελαιόλαδο σε αυτό. Το μπουκάλι πρέπει να παραμένει σε σκοτεινό και κρύο δωμάτιο. Κάντε μασάζ στο κεφάλι με μερικές σταγόνες από αυτό το μείγμα.

Δεντρολίβανο σε ελαιόλαδο

μαλλιά υγιεινή φροντίδα δεντρολίβανο ελαιόλαδο

Δεντρολίβανο στον κήπο

Έχεις όντως κήπο?

περιποίηση μαλλιών υγιή δενδρολίβανο κήπο

Τότε θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε αυτό το μεσογειακό φυτό εκεί. Έτσι μπορείτε πάντα να διατηρείτε τον εαυτό σας υγιή με αυτές τις δύο ή άλλες συνταγές με δεντρολίβανο.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά στοιχεία. Ο χρόνος ανθοφορίας του δεντρολίβανου είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Τα φύλλα του ξεραίνονται το χειμώνα. Το μέγιστο ύψος που μπορεί να επιτευχθεί είναι περίπου 1,5 μέτρα. Στο δεντρολίβανο αρέσουν τα πολύ ηλιόλουστα και ξηρά μέρη για φύτευση. Το ιδανικό μέρος πρέπει επίσης να προστατεύεται από τον άνεμο.

Πρέπει να ποτίζετε σπάνια και σε μετρημένες ποσότητες. Προειδοποιήστε ότι το δεντρολίβανο είναι ένα φυτό που δεν μπορεί να ανεχθεί χαμηλές θερμοκρασίες. Επομένως, θα πρέπει να τα φροντίζετε καλύτερα σε μια γλάστρα. Έτσι, θα μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα αν κάνει πολύ κρύο έξω. Η καλύτερη θερμοκρασία θα είναι περίπου 10-12 μοίρες. Το φυτό δεντρολίβανο μπορεί να αντέξει έως -5 μοίρες. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί σε προστατευμένο μέρος.

Το δεντρολίβανο απλώνεται μέσω μοσχευμάτων

φροντίδα μαλλιών υγιή μοσχεύματα δεντρολίβανο

Θα πρέπει να μεταφέρεται σε νέο δοχείο κάθε δύο χρόνια. Θα ήταν επιθυμητό εάν το δεντρολίβανο μεταφερόταν στη συνέχεια σε νέο δοχείο. Δεν χρειάζεται λίπανση.

Διαφορετικά, πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή με δεντρολίβανο;

Τέλος, ας απαριθμήσουμε μερικά μεγάλα οφέλη για την υγεία του δεντρολίβανου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό για πολλά προϊόντα. Προωθείται το έργο του εγκεφάλου, βελτιώνεται η μνήμη, θεραπεύει πονοκεφάλους, στομαχικά προβλήματα, διαταραχές του νευρικού συστήματος, χαμηλή αρτηριακή πίεση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο για να θεραπεύσετε μερικές ουλές του δέρματος. Εάν έχετε κρυολόγημα, συνιστώνται εισπνοές με δεντρολίβανο.

Εκλεκτό αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο

αιθέριο έλαιο για υγιή μαλλιά

Μπλε άνθος δεντρολίβανου

περιποίηση μαλλιών υγιές άνθος δεντρολίβανου

Ξερό δεντρολίβανο

φροντίδα για υγιή μαλλιά αποξηραμένο δεντρολίβανο

Φυσικά καλλυντικά με δεντρολίβανο

περιποίηση μαλλιών υγιεινά καλλυντικά δεντρολίβανου

Δεντρολίβανο – φρέσκο ​​φυτό

μαλλιά υγιή φροντίδα φυτό δεντρολίβανο

Φρέσκα φαρμακευτικά βότανα

φροντίδα για υγιή μαλλιά συνταγές δεντρολίβανου

Ένα δροσερό ποτό το ζεστό καλοκαίρι

περιποίηση μαλλιών υγιεινό ρόδινο καλοκαιρινό ρόφημα

Κομψή δέσμη δεντρολίβανου

δέσμη δεντρολίβανου υγιεινής περιποίησης μαλλιών

Φαρμακευτικά βότανα ως φυτά σε γλάστρες

περιποίηση μαλλιών υγιές δεντρολίβανο σε γλάστρα