Η δημιουργική χειροτεχνία επιστρέφει αργά αλλά σίγουρα στη ζωή μας. Δεν έχει σημασία τι είδους χειροτεχνία εννοείτε με αυτό εάν το αποτέλεσμα είναι ατομικό, μοναδικό και γοητευτικό στο τέλος.

Στο σημερινό άρθρο ασχολούμαστε ξανά με το θέμα της ταπισερί. Αυτή τη φορά δεν θέλουμε μόνο να σας εμπνεύσουμε για τις δημιουργικές τεχνικές κεντήματος που βασίζονται σε εικόνες κεντήματος ταπετσαρίας, αλλά επίσης να επιστήσουμε την προσοχή σας στην πρακτική εφαρμογή ενός κεντημένου έργου τέχνης.

Η εκμάθηση του κεντήματος έγινε εύκολη

μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος τεχνικές κέντημα ταπισερί

Μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος ταπισερί

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν για μια βέλτιστη οργάνωση της καθημερινής ζωής, ώστε να μπορούν να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για τον οποίο ήδη γίνονται μεγάλα σχέδια. Πάντα ήθελες να μάθεις να κεντάς και να διακοσμείς ρούχα ή αξεσουάρ σπιτιού; Ωστόσο, είμαστε τρελοί για αυτό και ως εκ τούτου σας προσφέρουμε την ακόλουθη έμπνευση και απλές οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε την πρώτη σας εικόνα κεντήματος.

μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές απλές τεχνικές ραψίματος

Μάθετε να κεντάτε – τα βασικά

Πριν αρχίσουμε να μαθαίνουμε να κεντάμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια υλικά είναι τα καλύτερα για το σκοπό μας.

μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος υλικά ταπισερί

Υλικά:

1) μολύβι και χαρτί

Οι καλύτεροι βοηθοί όλων των δημιουργικών ανθρώπων παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση του κεντήματος. Το μοτίβο που θέλετε να κεντήσετε, σχεδιάζεται πρώτα σε χαρτί.

2) Fabφασμα / συμπαγές ύφασμα π.χ. Aida

Υπάρχουν ειδικά υφάσματα που διευκολύνουν το κέντημα για καλό λόγο. Σε κάθε κατάστημα ψιλικών ή στο τμήμα υφασμάτων μπορείτε να λάβετε συμβουλές από ειδικούς και όλα όσα χρειάζεστε για κέντημα.

Μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος aida ύφασμα

3) νήμα / νήματα

Μπορείτε να κεντήσετε με νήμα καθώς και με λεπτό νήμα. Τα μέσα για τον σκοπό εξαρτώνται από την πραγματική σας ιδέα.

Μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος πολύχρωμες

4) βελόνα κεντήματος

Μια βελόνα κεντήματος είναι ελαφρώς πιο μυτερή και μεγαλύτερη από τη συμβατική. Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε για να κεντήσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μάθετε.

μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος σταυροβελονιά

5) στεφάνι κεντήματος

Ένα πλαίσιο είναι επωφελές για όποιον εργάζεται δημιουργικά. Ένα πλαίσιο κεντήματος έχει την ειδική λειτουργία όχι μόνο για να καθορίσει τη μορφή, αλλά και για να δώσει στο ύφασμα τη σωστή τάση.

μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος κύκλο

6) πρότυπο / ιδέα

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα που θέλετε να φέρετε στο ύφασμα. Για όσους θέλουν να επικεντρωθούν πρώτα στο τεχνικό, προσφέρουμε έναν σύνδεσμο προς το Λήψη εικόνων κεντήματος και πρότυπα.

Μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος τετράγωνες

Τεχνικές κεντήματος

Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη εμφανίζεται μια νέα πρόκληση, μπορεί να εξηγηθεί και να διδαχθεί χρησιμοποιώντας απλή και λογική τεχνολογία. Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές τεχνικές του κεντήματος!

Μάθετε να κεντάτε απλές βελονιές τεχνικές κεντήματος τεχνικές ταπισερί

Σταυροβελονιά

Η παλαιότερη και πιο διάσημη τεχνική κεντήματος είναι αναμφίβολα η σταυροβελονιά. Χάρη σε αυτήν την τεχνική, οι εικόνες κεντήματος εμφανίζονται πλήρεις και ολόκληρες. Μάθετε τα πιο σημαντικά πράγματα από το συνημμένο σεμινάριο βίντεο!

Backstitch / lockstitch

Με την τεχνική που περιγράφεται, μπορείτε να κάνετε μια εικόνα κεντήματος ακόμα πιο πιστευτή και ουσιαστική.