Σύντομα θα είναι πάλι καλοκαίρι και η προσμονή αυξάνεται κάθε μέρα που περνά. Σκεφτόμαστε όλα τα είδη υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να προσέξουμε – η αποτρίχωση. Και παρόλο που δεν είναι πραγματικά ευχάριστο να το σκεφτόμαστε, η αποτρίχωση αποτελεί πλέον μέρος της τακτικής προσωπικής υγιεινής, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Φτιάξτε ζάχαρη μόνοι σας – Τι είναι αυτό, στην πραγματικότητα?

Το Sugaring καθιστά τις γυναίκες στην παραλία λεία πόδια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, όπως βρεγμένα ξυράφια, αποτρίχωση, λωρίδες κεριού, κρέμες αποτρίχωσης ή αποτρίχωση στο σαλόνι. Σήμερα όμως θα σας αποκαλύψουμε μια άλλη παραλλαγή. Έχετε ακούσει για χαλάουα, κερί ζάχαρης ή ζαχαρούχο; Αυτός είναι ένας πανάρχαιος τρόπος αφαίρεσης τρίχας και δεν είναι τόσο οδυνηρός όσο η αποτρίχωση με κερί.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τη ζάχαρη. Θα σας δώσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και θα μοιραστούμε μια συνταγή για σπιτικό κερί ζάχαρης. Κολλήστε με αυτό!

 Το Sugaring είναι η αποτρίχωση με μια ζαχαρόπαστα που ονομάζεται halawa

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε χυμό λεμονιού ζαχαρόνερο κολλώδη ζαχαρόπαστα

Halawa – ζαχαρόπαστα για αποτρίχωση

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε ζάχαρη από χυμό λεμονιού

Τι είναι το ζάχαρη ή το κερί ζάχαρης?

Το Sugaring είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης γνωστή ως Halawa που χρησιμοποιούσαν Αιγύπτιες και Ελληνίδες πριν από αιώνες.

Σπιτικό κερί ζάχαρης

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε χυμό λεμονιού ζαχαρόνερο

Το κερί ζάχαρης είναι ένας πολύ πιο ήπιος τύπος αποτρίχωσης και κάνει το δέρμα σας πολύ καλύτερο από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Είναι μια εντελώς φυσική μέθοδος που δεν προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και είναι επίσης κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα. Η αποτρίχωση με κερί από ζάχαρη δεν βλάπτει τόσο όσο η αποτρίχωση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η παρασκευή κεριού από ζάχαρη ή η ζάχαρη κάθε άλλο παρά ακριβό είναι. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το κερί ζάχαρης αποτελείται κυρίως από ζάχαρη. Επιπλέον, προστίθεται νερό και χυμός λεμονιού. Αυτά είναι όλα τα τρόφιμα που μπορούν να βρεθούν σε κάθε νοικοκυριό. Όταν θερμαίνεται, αυτό το μείγμα μετατρέπεται σε μια κολλώδη πάστα που είναι ιδανική για αποτρίχωση.

Μεγαλώστε διαφορετικά

Κάντε ζάχαρη μόνοι σας στο σπίτι αυξήστε την αποτρίχωση

Η ζάχαρη μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την αποτρίχωση με κερί, αλλά υπάρχει επίσης μια σημαντική διαφορά. Η ζαχαρόπαστα εφαρμόζεται στο δέρμα ενάντια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και στη συνέχεια αφαιρείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Τα μαλλιά αφαιρούνται επειδή η πάστα κολλάει σε αυτά, όχι στο δέρμα. Για να κολλήσει εύκολα το κερί ζάχαρης, τα μαλλιά πρέπει να έχουν μήκος περίπου μισό εκατοστό.

Εφαρμόστε τη μάζα ζάχαρης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε κερί ζάχαρης από χυμό λεμονιού νερό ζάχαρης

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η ζάχαρη είναι για εσάς. Επιπλέον, η ζάχαρη λειτουργεί σαν ξεφλούδισμα για το δέρμα και του δίνει ακόμα περισσότερη απαλότητα. Με αυτόν τον τρόπο έχετε όμορφο και λείο δέρμα για περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες. Και το καλύτερο είναι ότι τα μαλλιά που ξαναβγαίνουν θα είναι ακόμα πιο απαλά.

Και αφαιρέστε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης

Φτιάξτε ζαχαρώδη ζαχαρόπαστα για να αφαιρέσετε τα μαλλιά

Sugaring – πώς λειτουργεί?

Πριν ξεκινήσετε, δοκιμάστε πώς αντιδρά το δέρμα σας στο κερί ζάχαρης σε μια μικρή περιοχή του δέρματος. Εάν όλα είναι καλά, μπορείτε να προχωρήσετε.

Όσο κρυώνει η πάστα κεριού, πλύνετε την περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και στεγνώστε την καλά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι για να απλώσετε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα κεριού ζάχαρης στην επιλεγμένη περιοχή του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε την πάστα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Φτιάξτε ζάχαρη μόνοι σας και χρησιμοποιήστε το στο σπίτι

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε συστατικά για τη ζάχαρη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί παγωτού για να εφαρμόσετε τη ζαχαρόπαστα στο δέρμα

Κάντε τη ζάχαρη να μεγαλώσετε στο σπίτι

Στη συνέχεια, βάλτε μια λωρίδα βαμβακερού υφάσματος στο σημείο και ισιώστε την πιέζοντας και τρίβοντάς την. Αφήστε το να κρυώσει στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, τραβήξτε το πανί πολύ γρήγορα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Είναι επίσης δυνατή η εφαρμογή και η αφαίρεση του κεριού χωρίς τη χρήση λωρίδων υφάσματος. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Κάντε το ενάντια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ως εξής

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας κάντε κερί ζάχαρης

Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό. Εφαρμόστε μια φυσική ενυδατική κρέμα και προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε επιπλέον scrub, ζεστό νερό ή σάουνα για λίγες ημέρες για να επουλωθεί το δέρμα από την αποτρίχωση. Τώρα είστε έτοιμοι για το καλοκαίρι με απαλό, λείο δέρμα!

Και στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά τη ζάχαρη!

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας κάντε αποτρίχωση με κερί ζάχαρης

Φτιάξτε ζάχαρη μόνοι σας – συνταγή

Συστατικά:

 • 1 μέρος νερό
 • 1 μέρος χυμό λεμονιού
 • 3 μέρη ζάχαρη

Αυτό χρειάζεστε για την παρασκευή ζαχαρόπαστας

Ζητώντας τον εαυτό σας να φτιάξει συστατικά

Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε λίγο -λίγο

Φτιάξτε ζάχαρη μόνοι σας Προετοιμάστε το μείγμα

Παρασκευή:

 • Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
 • Προσθέστε σταδιακά νερό και χυμό λεμονιού.
 • Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
 • αφαιρέστε το τηγάνι από τη σόμπα μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες και τοποθετούμε ξανά στη σόμπα.
 • Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ξανά.
 • Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ξανά και ξανά – ανακατεύοντας, ανακατεύοντας, ανακατεύοντας.
 • Συνήθως η διαδικασία βρασμού επαναλαμβάνεται έως και 15 φορές. Ωστόσο, μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας όταν σχηματίζεται μια παχύρρευστη, πάστα χρώματος μελιού
 • Όταν έχει τη σωστή συνοχή, αφαιρέστε το τηγάνι από τη σόμπα και αφήστε τη ζαχαρόπαστα να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος.

Maybeσως χρειάζεστε λίγο χυμό λεμονιού?

Φτιάξτε ζάχαρη μόνοι σας Χυμός λεμονιού Χυμός λεμονιών

Επιπλέον συμβουλή: Για να έχετε τη σωστή συνέπεια, κάντε μια δοκιμή κάθε τόσο. Αφήστε μια σταγόνα ζάχαρης να κρυώσει σε ένα πιάτο. Όταν στεγνώσει, θα πρέπει να σχηματίσει ένα είδος πηλού μοντελοποίησης. Εάν η ζαχαρόπαστα είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.

Και τώρα έχετε μια σπιτική θεραπεία για την αποτρίχωση

Ζαχαρώνοντας τον εαυτό σας φτιάξτε χυμό λεμονιού ζάχαρη νερό ζαχαρόπαστα