Η πίτσα – ένα αγαπημένο πιάτο για εκατομμύρια ανθρώπους, τρώγεται σχεδόν καθημερινά στο σπίτι, στα εστιατόρια ή στη δουλειά, απλώς και μόνο επειδή έχει μοναδική γεύση και είναι εύκολο να ετοιμαστεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πίτσας που ταιριάζουν σε κάθε γούστο. Εν τω μεταξύ, πολλοί λάτρεις της πίτσας δίνουν μεγάλη σημασία στην τέλεια προετοιμασία του ιταλικού πιάτου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συντακτική ομάδα μας παρουσιάζει ένα έργο DIY που είναι μια δημιουργική εναλλακτική λύση στο φούρνο στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και έρευνες, σχεδόν όλοι μπορούν να φτιάξουν μια πίτσα σε 10-20 λεπτά αυτές τις μέρες. Κατά κανόνα, δεν χρειάζεστε προηγούμενες γνώσεις, γιατί σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με το ψήσιμο. Είναι γνωστό ότι ένας οικιακός φούρνος δεν μπορεί να παράγει αρκετή θερμότητα και το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται πάντα στις υψηλές προσδοκίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε έναν ειδικά κατάλληλο φούρνο πίτσας που μεταφέρει το 100% της θερμότητας στην πίτσα. Κατά συνέπεια, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια σόμπα μόνοι σας, αν και φαίνεται πολύ πιο δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας κάτι τέτοιο.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μοναδικό

diy φούρνος πίτσας έργου

Σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά έργα DIY, αυτό θεωρείται χρονοβόρο. Με άλλα λόγια, χρειάζεστε 2 έως 3 ημέρες εάν θέλετε να κάνετε την κατασκευή μόνοι σας. Γενικά, το έργο αποτελείται από μια υποδομή και μια υπερκατασκευή που συναρμολογούνται στο τέλος. Η υποδομή εξαρτάται από τον κήπο σας, επειδή το έδαφος πρέπει να είναι πολύ σταθερό και επίπεδο.

Για να το πούμε καλύτερα, χρειάζεστε ένα στιβαρό θεμέλιο πριν χτίσετε την υποδομή. Βασικά, το θεμέλιο αποτελείται από χαλίκι και άμμο ή σκυρόδεμα. Μια εναλλακτική λύση για την υποδομή από πέτρες είναι ένα πλαίσιο από ξύλο που μοιάζει με τραπέζι. Η μόνη απαίτηση για αυτό είναι ότι η επιφάνεια είναι αρκετά σταθερή για να συγκρατήσει την υπερκατασκευή.

Έχετε πολλές επιλογές ως υποδομή

φούρνος πίτσας έτοιμος

Μόλις τελειώσετε με το βασικό πλαίσιο, έρχεται το πιο σημαντικό βήμα στο έργο, δηλαδή η κατασκευή του θόλου του φούρνου πίτσας. Για αυτό χρησιμοποιείται μια άτυπη τεχνική με μια μπάλα γυμναστικής. Βασικά, η μπάλα θεωρείται τέλειο σχήμα για τον φούρνο πίτσας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε τη μπάλα με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε η μόνωση να μην έχει κακό αντίκτυπο στην επιφάνεια της μπάλας. Ο συνδυασμός τσιμέντου και βερμικουλίτη είναι πολύ κατάλληλος ως μόνωση για το θόλο, επειδή αυτό το μείγμα μπορεί να αντέξει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Όταν το θόλο είναι έτοιμο, το επόμενο βήμα είναι να προγραμματίσετε καλά τον χρόνο στεγνώματος. Με άλλα λόγια, χρειάζεται περίπου 24 ώρες για να στεγνώσει η μόνωση. Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου πίτσας, γιατί συχνά μένουν μερικά μπάζα εκεί μέσα.

Αφού ολοκληρώσετε το έργο, θα μπορέσετε επιτέλους να ετοιμάσετε μια πίτσα επαγγελματικής ποιότητας που σας αρέσει. καλή όρεξη!

Έτσι φαίνεται το πρώτο βήμα του έργου

φτιάξτε τη δική σας μπάλα για φούρνο πίτσας

Αφήστε το να στεγνώσει και τοποθετήστε το στο υπόστρωμα

 φτιάξτε το δικό σας μείγμα μπάλας φούρνου πίτσας

Ο θόλος πρέπει να έχει στρογγυλό σχήμα

Φτιάξτε το δικό σας φούρνο πίτσας φτιάξτε ένα θησαυροφυλάκιο

έργο φούρνο πίτσα χτίστε τον εαυτό σας

έργο φτιάξτε φούρνο πίτσας μόνοι σας έργοφτιάξτε μόνοι σας λεπτομέρειες φούρνου πίτσας