Πώς μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε μόνοι σας μια μπάλα κατά του στρες; Τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από αυτό. Για να φτιάξετε μια τέτοια μπάλα ζύμης, χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά και εργαλεία. Πιθανότατα έχετε ήδη τα περισσότερα στο σπίτι ή μπορείτε να τα πάρετε γρήγορα και φθηνά. Πολύχρωμα μπαλόνια, ψαλίδια, νήματα ή τσόχα για τα μαλλιά, αλεύρι ή ρύζι ως γέμιση – επίσης κατάλληλα για χειροτεχνίες με παιδιά. Εάν είστε κάτω των 5 ετών, σίγουρα δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη – λόγω του κινδύνου κατάποσης ή τραυματισμού. Αλλά και εμείς οι μεγάλοι διασκεδάζουμε πολύ κάνοντας χειροτεχνίες. Είναι πραγματικά γρήγορο. Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω απλό οδηγό, προμηθευτείτε τα απαραίτητα εφόδια και ξεκινήστε!

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας μια μπάλα πίεσης

Κάντε την μπάλα κατά του στρες πολύχρωμη

Τι επίδραση έχουν οι μπάλες της οργής?

Το χρόνιο άγχος στη σχέση, στην οικογένεια ή στην εργασία μπορεί, ως γνωστόν, να οδηγήσει σε αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και λογικά επίσης σε διαταραχές ύπνου και διατροφής καθώς και σε οποιεσδήποτε ασθένειες. Αποφύγετε αυτό με όλα τα πιθανά αντίμετρα και μείνετε υγιείς!

Ένα τέτοιο μέτρο για εσάς θα μπορούσε να είναι οι μπάλες πίεσης.

Η επιβλαβής αρχή των αγχωτικών καταστάσεων είναι πολύ απλή. Όταν το άτομο είναι στρεσαρισμένο, απελευθερώνονται οι λεγόμενες ορμόνες του στρες και αυτό προκαλεί επίσης συσσώρευση περίσσειας ενέργειας. Για να το μειώσετε ξανά και να μείνετε σε ισορροπία, θα πρέπει να ασκηθείτε επιπλέον και να κάψετε θερμίδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ιδιαίτερα η τακτική άσκηση, ο χορός και οι βόλτες στον καθαρό αέρα. Δυστυχώς, αυτά τα μέτρα δεν πρέπει πάντα να εφαρμόζονται αμέσως. Και έτσι εφευρέθηκε η μπάλα κατά του στρες, που συχνά αποκαλείται και οργή ή ακόμη και μπάλα επιθετικότητας.

Είναι μια πολύ απλή, αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση του στρες στο μεταξύ. Επειδή οι μπάλες ζύμωσης μπορούν να ζυμωθούν έντονα ή να πεταχτούν στον τοίχο ή στο πάτωμα. Αυτά εξοικονομούν χώρο και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε μια τσάντα ή σακάκι. Στη συνέχεια, μπορείτε ακόμη να το αφήσετε δίπλα στον υπολογιστή στο γραφείο και να το χρησιμοποιήσετε όπως απαιτείται. Ακόμη και η ματιά σε μια μπάλα κατά του στρες είναι χαλαρωτική και ηρεμιστική. Δοκιμάστε το μόνοι σας!

Φτιάξτε μόνοι σας μια αστεία μπάλα στρες από μπαλόνι και νήματα

νήματα πολύχρωμα αντι στρας φτιάξτε μόνοι σας αλεύρι μπαλονιού

Φτιάξτε τη δική σας μπάλα κατά του στρες: οδηγίες βήμα προς βήμα

Το υπέροχο με τις μπάλες θυμού ή άγχους είναι ότι μπορούν να σχεδιαστούν μεμονωμένα με πρόσωπα. Μπορείτε να γελάσετε, να κλάψετε ή να στεναχωρηθείτε, με βαμμένα μαλλιά από νήματα ή τσόχα και με μεγάλα τρισδιάστατα μάτια – ανάλογα με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Στο σημερινό μας παράδειγμα, χρησιμοποιούνται χρωματιστά μπαλόνια και το αλεύρι χρησιμοποιείται ως υλικό πλήρωσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρύζι, σόγια, πολέντα ή άμμο όπως θέλετε. Και ίσως ακόμη και να εφεύρετε μόνοι σας μια άλλη πιθανή γέμιση για τις μπάλες στρες. Μερικοί προτιμούν μαγειρική σόδα και μικρές πλαστικές χάντρες, για παράδειγμα. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με αυτό.

Απαιτούμενα υλικά:

  • πολύχρωμα μπαλόνια
  • ένα ψαλίδι
  • άδειο πλαστικό μπουκάλι ή χωνί
  • Αλεύρι (ή ρύζι, άμμος, πολέντα, πλαστικές χάντρες)
  • μολυσματικό στυλό
  • Νήματα ή τσόχα
  • Κόλλα

Επιπλέον συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε ρύζι για τη γέμισή σας, χρησιμοποιήστε μόνο ρύζι στρογγυλού σχήματος και όχι αυτά με κοφτερά άκρα. Επειδή αυτοί οι κόκκοι μπορούν εύκολα να σπάσουν την μπάλα του στρες ενώ ζυμώνετε.

Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε τα μπαλόνια στα αγαπημένα σας χρώματα

φτιάξτε μόνοι σας ψαλίδια μπαλόνια ρυζιού κατά του στρες

1ο βήμα:

Πρώτα πάρτε το άδειο πλαστικό μπουκάλι και γεμίστε το με όση γέμιση χρειάζεται. Συνήθως, θα χρειαστείτε περίπου τα 2/3 του φλιτζανιού για μια μεσαίου μεγέθους μπάλα πίεσης που είναι άνετη στο κράτημα. Μπορείτε ακόμη να αναμίξετε ίσα μέρη ρύζι και αλεύρι και να χρησιμοποιήσετε ως γέμιση μπάλα για περισσότερο κράτημα. Για εύκολο γέμισμα, χρησιμοποιήστε το χωνί ή φτιάξτε γρήγορα μια χάρτινη σακούλα και κόψτε ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή.

Φτιάξτε χρήσιμες μπάλες στρες με μπαλόνια και αλεύρι

αλεύρι σόδα πολύχρωμα μπαλόνια φτιάξτε μόνοι σας μπάλα κατά του στρες

2ο βήμα:

Τώρα είναι η σειρά του μπαλονιού. Ανατινάξτε το και στερεώστε το στο άνοιγμα της φιάλης έτσι ώστε να το γεμίσετε με το αλεύρι όταν αναποδογυρίσετε το μπουκάλι.

Μικρές χρωματιστές χάντρες από το κατάστημα χειροτεχνίας είναι επίσης τέλειες ως γέμιση

φτιάξτε μόνοι σας μπάλα κατά του στρες, πολύχρωμες χάντρες με μπαλόνια

3ο βήμα:

Εάν ολόκληρη η γέμιση βρίσκεται ήδη στο μπαλόνι, αφαιρέστε την προσεκτικά από το άνοιγμα της φιάλης, έτσι ώστε ο αέρας να μην βγαίνει πολύ γρήγορα. Διαφορετικά, θα αδειάσει και το αλεύρι γύρω σας. Έτσι, τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουμε τον αέρα να βγει από το μπαλόνι πολύ αργά και υπομονετικά. Για να γίνει αυτό, θα ήταν λογικό να πιέσετε το λαιμό του μπαλονιού με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας και έτσι να ρυθμίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ροή του αέρα.

4ο βήμα:

Όταν δεν υπάρχει πλέον αέρας στο μπαλόνι, κόψτε το λαιμό του και κόψτε το περίσσευμα με το ψαλίδι.

Έτσι, η μπάλα κατά του στρες είναι έτοιμη!

φτιάξτε μόνοι σας μπάλα κατά του στρες οδηγίες ροζ μπαλόνι

5ο βήμα:

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η πραγματική διακόσμηση της μπάλας πίεσης παραμένει. Maybeσως αυτό να έχει ένα κομψό χτένισμα από τσόχα ή νήματα και αστεία αυτοκόλλητα για τα μάτια ή ίσως προτιμάτε να το βάψετε όμορφα?

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση με τις χειροτεχνίες σας και καλή τύχη χωρίς κανένα άγχος!

Η δημιουργικότητά σας δεν γνωρίζει όρια

αυτοκόλλητο μπλε μπαλόνι ματιών μπλε μπάλα

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για τις DIY μπάλες σας κατά του στρες

Φτιάξτε μινι γουρουνάκι αντι -στρες μπάλα μόνοι σας

Κάντε αστείες γκριμάτσες με ασυνήθιστα χτενίσματα από νήματα

φτιάξτε μόνοι σας αντι -στρες με νήματα και μπαλόνια

Or διακοσμήστε το πολύ απλά και μινιμαλιστικά με το στυλό

φτιάξτε μόνοι σας μπαλόνι αντι στρας

Έτσι φτιάχνονται χαριτωμένα γουρούνια και νεοσσοί

μπαλόνια μπάλα αντι στρες φτιάξτε τη δική σας ιδέα

Φτιάξτε τη δική σας μπάλα κατά του στρες από δύο μπαλόνια σε διαφορετικά χρώματα

δύο χρώματα μπάλα αντι στρες φτιάξτε μόνοι σας ρύζι μπαλονιού

Τα παιδιά απολαμβάνουν ιδιαίτερα να φτιάχνουν μόνοι τους μπάλες κατά του στρες

κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά αντισφαιρική μπάλα μόνοι σας

Γιατί εκτός από τον κύριο ρόλο τους, οι μπάλες της οργής είναι και τέλεια παιχνίδια

νήματα μπαλόνια αλεύρι αντισφαιρική μπάλα φτιάξτε τον εαυτό σας για παιδιά