Ο τρόπος ζωής που κάνεις μόνος σου είναι ένα κύριο θέμα στον ιστότοπό μας. Αυτό το άρθρο αφορά τις επισκευές αυτοκινήτων, γιατί το να το κάνετε μόνοι σας είναι το ίδιο δυνατό και, με πολλές μικρές επισκευές, όχι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Επομένως, με το σωστό εργαστήριο καθοδήγησης και αυτοβοήθειας, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε το αυτοκίνητό σας πιο συχνά και να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί τελικά αφορά την ασφάλειά σας! Εδώ είναι οι συμβουλές μας.

Μηχανικός αυτοκινήτων που στερεώνει ένα αυτοκίνητο

Πραγματοποιήστε μικρές επισκευές στο αυτοκίνητο σε συνεργείο αυτοβοήθειας

Υπάρχουν σημαντικές επισκευές που είναι καλύτερο να αφεθούν στους εξειδικευμένους εργαζόμενους στο εργαστήριο. Για παράδειγμα, θα σας συμβουλεύαμε να μην επισκευάσετε μόνοι σας τα φρένα ή φροντίσετε την εξάτμιση. Με άλλα λόγια: Καλύτερα να αποφεύγετε τα εξαρτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Ωστόσο, με λίγη εμπειρία και τη σωστή καθοδήγηση, μπορείτε να κάνετε πολλές μικρές δουλειές μόνοι σας.

Το αμορτισέρ της πόρτας του χώρου αποσκευών είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού, γιατί θα βρείτε μεγάλες οδηγίες στο Διαδίκτυο για την αλλαγή του. Δεν χρειάζεστε πάρα πολλά εργαλεία για να το κάνετε αυτό. Ένα κατσαβίδι με σχισμές και πιθανώς ξύλινα δοκάρια ή άλλα εργαλεία είναι αρκετά για να κρατήσει την πόρτα του χώρου αποσκευών όρθια.

ένα μεγάλο εργαστήριο αυτόματης αυτοβοήθειας

Αλλάξτε μόνοι σας το λάδι

Μια άλλη κοινή επισκευή που μπορείτε σχεδόν πάντα να κάνετε μόνοι σας σε ένα καλό συνεργείο αυτοβοήθειας είναι η αλλαγή και η συμπλήρωση του λαδιού. Με τη βοήθεια ενός δείκτη στάθμης μπορείτε πάντα να ελέγχετε ότι έχετε αρκετό λάδι. Αφήστε τον εαυτό σας να εμφανιστεί μέσω οδηγιών στο Διαδίκτυο ή από έναν έμπειρο υπάλληλο εργαστηρίου ή φίλο. Δεν είναι μια μεγάλη πρόκληση και σίγουρα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Το λάδι αλλάζει συνήθως μία φορά το χρόνο. Συνιστάται να μην περιμένετε περισσότερο από 15000 χλμ. Απόσταση. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η συλλογή του χρησιμοποιημένου λαδιού. Πρέπει να το κάνετε ακολουθώντας αυστηρά τους κανόνες. Το επόμενο βήμα θα ήταν να ρίξετε νέο λάδι κινητήρα στο δοχείο. Φυσικά, μην ξεχάσετε να αλλάξετε και το φίλτρο λαδιού.

αυτοκίνητο στο εργαστήριο αυτοβοήθειας

Αλλάξτε ελαστικά και πραγματοποιήστε σημαντικές επισκευές στο κιβώτιο ταχυτήτων

Η αλλαγή του αποσβεστήρα λαδιού ή πίσω πόρτας είναι συνήθως κάτι που δεν γίνεται απαραίτητα, αλλά γίνεται καλύτερα σε ένα εργαστήριο αυτοβοήθειας. Εκεί έχετε πάντα τα κατάλληλα εργαλεία και ατμόσφαιρα. Τελικά, ποιος έχει ειδικά εργαλεία και τη δική του πλατφόρμα ανύψωσης στο δικό του γκαράζ; Επομένως, όσο μεγαλύτερες είναι οι απαραίτητες επισκευές για το αυτοκίνητό σας, τόσο πιο σημαντικό είναι εσείς αναζητήστε ένα κατάλληλο εργαστήριο αυτοβοήθειας. Ακολουθούν τα πιο σημαντικά κριτήρια για αυτό με μια ματιά:

  • Εύκολο να φτάσετε από την τοποθεσία σας.
  • Καλά εξοπλισμένο με πλατφόρμα ανύψωσης – θα έπρεπε να έχει περάσει μια δοκιμή ασφάλειας και να έχει το κατάλληλο αυτοκόλλητο ελέγχου.
  • Διάφορα εργαλεία, στα οποία ανήκουν κυρίως οι καλές συσκευές συγκόλλησης.
  • Το προσωπικό είναι διαθέσιμο για μικρές οδηγίες και βοήθεια.
  • Υπάρχουν γραπτές οδηγίες για κοινές επισκευές.

Όσον αφορά τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, θα συνιστούσαμε να τα ελέγξετε σε συνεργείο αυτοβοήθειας για την κατάστασή τους. Μπορείτε να το κάνετε εκεί συχνά χωρίς πολλά έξοδα. Ωστόσο, εάν ανακαλύψετε μεγάλα προβλήματα, είναι καλύτερα να αφήσετε το αυτοκίνητο σε ένα κανονικό συνεργείο. Επειδή πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: Εάν επισκευάζετε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας και προκαλείτε ζημιά, τότε είστε υπεύθυνοι για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλιση δεν θα καλύψει κανένα κόστος και σε περίπτωση ατυχήματος ως αποτέλεσμα της κακής επισκευής, είστε και πάλι υπεύθυνοι. Αυτό που πρέπει να ελέγχετε συχνότερα είναι επίσης ο ιμάντας χρονισμού και η αντλία νερού. Είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας να είναι σε καλή κατάσταση.

εργαστήριο αυτοβοήθειας διαφόρων διαστάσεων

Περίληψη: Βήμα προς βήμα για να βρείτε το σωστό εργαστήριο

Εάν δεν έχετε μια σύσταση για ένα συνεργείο επισκευής, μπορείτε να κάνετε μια Google κοντά σας. Θα ήταν πραγματικά καλύτερο να επισκεφθείτε πολλά από αυτά εκ των προτέρων και να αξιολογήσετε τις συνθήκες εκεί. Έτσι έχετε ένα ή δύο εργαστήρια που είναι ιδανικά για επείγουσες επισκευές ή προληπτικά μέτρα και αυτοματοποιημένους ελέγχους. Όπως είπα, θα πρέπει επίσης να υπάρχει προσωπικό βοήθειας και γραπτές οδηγίες επισκευής. Σκεφτείτε επίσης τα ανταλλακτικά. Θα ήταν καλύτερο να μπορούσατε να τα αγοράσετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή, οπότε μπορείτε επίσης εύκολα να προμηθευτείτε γνήσια ανταλλακτικά από ποιοτικούς κατασκευαστές μέσω Διαδικτύου. Με τη βοήθεια του μοντέλου του οχήματός σας, τα σωστά ανταλλακτικά θα βρείτε εδώ πολύ γρήγορα.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα θέλαμε να σας δώσουμε την ακόλουθη συμβουλή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας και να θέτετε τον εαυτό σας ή τους άλλους σε κίνδυνο. Για μεγαλύτερες επισκευές, ειδικά για επισκευές που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα ήταν καλύτερο να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε συνεργείο. Εκτός αν είσαι ο ίδιος εκπαιδευμένος μηχανικός. Για επισκευές, θα ήταν καλύτερο να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε συνεργείο. Γιατί με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο προηγούμενης βλάβης και εξοικονομείτε χρόνο.

Ιδέα επισκευής συνεργείου αυτοβοήθειας