οδηγίες χάραξης ποτηριών ποτήρια

Χαράξτε με γράμματα γυαλί

Θέλετε να έχετε χαραγμένο το γυαλί; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν επίσης μέθοδοι και εργαλεία με τα οποία μπορείτε να κάνετε τη χάραξη μόνοι σας; Θα θέλαμε να σας φέρουμε αυτή την επιλογή πιο κοντά. Από τη μία πλευρά, μπορείτε τώρα να εξετάσετε εάν αυτή θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Εάν όχι, τότε έχετε ακόμα την ευκαιρία να χαράξετε το ποτήρι σας.

Αλλά δεν έχετε χάσει τίποτα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, γιατί έχετε μάθει κάτι συναρπαστικό, σωστά?

Συγκεκριμένα, σήμερα θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να χαράξετε γράμματα σε ένα ποτήρι.

Αυτό είναι που χρειάζεστε για να χαράξετε το γυαλί

βοηθητικά εργαλεία χάραξης γυαλιού

Ας ξεκινήσουμε με τα προϊόντα που χρειάζεστε για χάραξη γυαλιού. Αυτά είναι:

– Γυάλινα αντικείμενα προς χάραξη,

– Πάστα χαρακτικής,

– καθαριστικά γυαλιού,

– Μπλε ή πράσινη ταινία ζωγράφου,

– πλαστικά γάντια,

– αυτοκόλλητα με γράμματα

– ρούχα που μπορείτε να λερώσετε.

Κάντε καθαρή την επιφάνεια του γυαλιού

Πρώτα απ ‘όλα, το γυαλί πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε το κατάλληλο ύφασμα και καθαριστικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά όλη τη βρωμιά, τη σκόνη και τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα αντικείμενα που θα χαραχτούν.

Εφαρμόστε ταινία ζωγραφικής

οδηγίες χάραξης γυαλιού κολλητική ταινία

Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα κομμάτι ταινίας ζωγράφου στο γυαλί που θα χαραχθεί. Πρώτον, καλύπτεις την περιοχή που δεν πρέπει να γρατσουνιστεί. Επιπλέον, μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια την περιοχή στην οποία θα βρίσκεται η επιγραφή ή τα αρχικά που θέλετε να χαράξετε στο γυαλί. Τις περισσότερες φορές, το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αν επιλέξετε το πάνω τρίτο του αντικειμένου. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια διαφορετική θέση.

Βεβαιωθείτε ότι η ταινία του ζωγράφου μόλις έχει εφαρμοστεί

Με στρογγυλά και οβάλ γυάλινα αντικείμενα κάποιος συχνά έχει το πρόβλημα ότι η ταινία δεν είναι εντελώς ευθεία. Υπάρχουν πολλές ρυτίδες σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, η ουσία δεν είναι ούτε ακριβώς ευθεία. Ωστόσο, αυτό είναι κακό για το αποτέλεσμα αργότερα, επειδή δεν θα είναι πολύ ευθύ και ακριβές. Βεβαιωθείτε ότι η ταινία του ζωγράφου έχει λειανθεί πολύ καλά γύρω από την περιοχή που θα χαραχθεί. Φυσικά, εάν χαράζετε ένα κομμάτι γυαλί που είναι λείο, δεν έχετε αυτό το πρόβλημα.

Επισυνάψτε τα γράμματα

οδηγίες χάραξης γυαλιού επισυνάπτουν γράμματα

Τώρα φτάνουμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, το οποίο είναι αναμφισβήτητα όχι λιγότερο δύσκολο. Πρέπει να κολλήσετε τα γράμματα ελαφρώς κάτω από την άκρη της ταινίας. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τη θέση των γραμμάτων και αποφύγετε την ολίσθηση.

Να είστε πολύ υπομονετικοί καθώς εκτελείτε αυτές τις ενέργειες. Η εφαρμογή των γραμμάτων είναι το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι φυσιολογικό όταν μπορεί να έχετε ένα μικρό πρόβλημα. Αλλά αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο ώστε η ταινία του ζωγράφου να είναι ευθεία και λεία, τότε το αποτέλεσμα θα αξίζει πραγματικά.

Πώς να κεντράρετε τη λέξη

Προκειμένου η λέξη ή τα αρχικά να είναι ακριβώς στο κέντρο, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τη θέση του μεσαίου γράμματος. Αφού προσδιορίσετε ακριβώς το κέντρο, θα μπορείτε να διανείμετε τα άλλα πιο εύκολα.

Ταινία ζωγράφου σε όλες τις πλευρές των γραμμάτων

οδηγίες χάραξης γυαλιού γράμματα κολλητική ταινία

Τώρα θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε την ταινία ζωγράφου στο κάτω μέρος και τις πλευρές των γραμμάτων. Θα πρέπει να δώσετε επιπλέον προσοχή σε αυτό το βήμα της χαρακτικής γυαλιού επίσης. Η ταινία του ζωγράφου πρέπει να βρίσκεται στην ίδια απόσταση από τα γράμματα σε όλες τις πλευρές. Και εδώ ισχύει αυτό που μόλις είπαμε για τη ρίγα για το γράμμα: Πάρτε το χρόνο σας για να προσαρμόσετε τα πάντα πολύ καλά. Μόνο έτσι θα πετύχατε αποτελέσματα που θα σας ικανοποιούσαν.

Όχι πολύ μεγάλες περιοχές ταυτόχρονα!

Είναι σημαντικό να μην χαράξετε ταυτόχρονα πολύ μεγάλες επιφάνειες στο γυαλί. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό τα γράμματα να είναι επίσης κοντά το ένα στο άλλο. Με αυτήν την τεχνολογία, για την οποία μιλάμε σήμερα, όλα λειτουργούν καλά. Διαφορετικά θα πρέπει απλώς να έχετε χαραγμένο το ποτήρι σας.

Φορέστε τα πλαστικά γάντια

Είναι σημαντικό να βάλετε τα πλαστικά σας γάντια τώρα. Η πάστα Atz είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία σας και δεν πρέπει να υποτιμάτε αυτό το γεγονός.

Πρέπει επίσης να προστατεύετε το σώμα σας και να φοράτε ιδανικά ειδικά γυαλιά.

Εφαρμόστε την πάστα χάραξης

οδηγίες χάραξης γυαλιού επεξεργασία γραμμάτων

Τώρα πρέπει να εφαρμόσετε ένα στρώμα από την πάστα χάραξης στην επιφάνεια του γυαλιού με ένα κατάλληλο ραβδί. Μπορεί αυτό να έχει μερικά ορατά κομμάτια κρυστάλλου. Είναι πολύ φυσικό. Δυστυχώς, εκεί που υπήρχαν κρύσταλλα, τα αποτελέσματα θα είναι μάλλον περίεργα. Με ένα άλλο ξυλάκι, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια κρυστάλλου από την περιοχή που θα δουλέψετε.

Αφήστε την πάστα χάραξης να καθίσει έτσι για πέντε λεπτά

χάραξη γυαλιού περιμένετε οδηγίες

Τώρα θα πρέπει να αφήσετε την πάστα χάραξης στο ποτήρι για περίπου πέντε λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να το τηρείτε για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να είναι λιγότερο. Αλλά μπορεί να είναι περίπου δέκα λεπτά. Ο μεγαλύτερος χρόνος αναμονής δεν βλάπτει, αλλά δεν φέρνει ούτε ιδιαίτερα πλεονεκτήματα.

Μετά από περίπου δύο έως τρία λεπτά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ραβδί για να εξομαλύνετε το στρώμα πάστας χάραξης και γύρω από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να αποφεύγονται οι φυσαλίδες και οι κρύσταλλοι. Όπως είπαμε και πριν, δεν πρέπει να επιτρέψετε σε αυτά να χαλάσουν τα καλά αποτελέσματα.

Αφαιρέστε την πάστα χάραξης

Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε την πάστα χάραξης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάζετε τα γάντια, τα προστατευτικά ρούχα και τα γυαλιά σας. Ανάλογα με το είδος του νεροχύτη που έχετε, μπορείτε να κάνετε το πλύσιμο εκεί πάνω. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια δεν είναι γρατζουνισμένη και χαλασμένη.

Στεγνώστε καλά το ποτήρι και μην το χρησιμοποιήσετε για λίγο

Τα γράμματα και η ταινία ζωγραφικής αφαιρούνται ευκολότερα με ζεστό νερό

οδηγίες πλύσης γυαλιού χάραξης

Μην δοκιμάσετε τη χάραξη σε πολύτιμα ποτήρια

Όπως ίσως έχετε δει, η χάραξη γυαλιού δεν είναι πολύ περίπλοκη με αυτόν τον τρόπο. Αλλά ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις πολλά λάθη με λίγη αδεξιότητα. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να μην «εκπαιδεύεστε» στα πολύτιμα γυαλιά σας. Για πολύ εξελιγμένες φιγούρες και λύσεις, ίσως πρέπει να έχετε ένα γυάλινο σετ επαγγελματικά χαραγμένο.

Χρησιμοποιούν επίσης άλλες, ασφαλείς μεθόδους εκεί

οδηγίες χάραξης γυαλιού διεύθυνση έτοιμη

Με αυτήν την τεχνική μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο σετ γυαλιών

γυαλιστική χάραξη τελειωμένων γυαλιών

Τα βάζα Mason είναι επίσης τέλεια για αυτό

οδηγίες χάραξης γυαλιού γυάλινα καπάκια