Θα θέλατε να δώσετε στο τραπέζι σας μια χειροποίητη και γιορτινή πινελιά την ημέρα των Χριστουγέννων; Συγκεντρώσαμε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό έργο ραψίματος για εσάς παρακάτω που είναι εύκολο να εντυπωσιάσετε τους συγγενείς και τους φίλους σας. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες και μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτές τις όμορφες χριστουγεννιάτικες τσάντες μαχαιροπίρουνα.

Ράψτε μόνοι σας σακούλες με μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα

Εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα ράψτε μόνοι σας το τραπέζι

Συμπληρώστε τις γιορτινές διακοσμήσεις τραπεζιού σας για τα Χριστούγεννα με αντίστοιχες τσάντες μαχαιροπίρουνα που μπορείτε να ράψετε μόνοι σας σε ελάχιστο χρόνο. Δεν έραψες ποτέ τσέπη για μαχαιροπίρουνα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ απλό έργο ραψίματος και δεν απαιτεί καμία βαθιά δεξιότητα ραψίματος. Τολμήστε το να το κάνετε και απολαύστε τη δημιουργική διαδικασία!

Εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με θεματικές τσάντες μαχαιροπίρουνα που έχετε ράψει μόνοι σας

Πώς να ράψετε μόνοι σας εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα

Ράψτε μόνοι σας σακούλες με μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα

Για το έργο μας DIY έχουμε επιλέξει βαμβακερό ύφασμα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα. Η επιλογή του υφάσματος εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόχρωμο ύφασμα που θα ταιριάζει με μια άλλη ημέρα διακοπών. Ανεξάρτητα από την περίσταση, μια όμορφη τσάντα με μαχαιροπίρουνα είναι πάντα μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα γιορτινό τραπέζι. Μην το εννοείς?

Για περισσότερο χριστουγεννιάτικο πνεύμα

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα σε κόκκινο και άσπρο

Το ράψιμο μιας τσάντας μαχαιροπίρουνα είναι στην πραγματικότητα ένα αεράκι! Αυτό είναι το τέλειο έργο για αρχάριους, αλλά αυτές οι τσάντες μαχαιροπίρουνα φαίνονται τόσο επαγγελματικές, κομψές και κομψές που κανένας από τους καλεσμένους σας δεν θα υποψιαστεί ότι είναι χειροποίητα.

Τι χρειάζεσαι:

 • 2 φύλλα Α4
 • μολύβι
 • κυβερνήτης
 • Ψαλίδι χαρτιού
 • 2 υφάσματα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα
 • Sαλίδι ραψίματος
 • Νήμα για ράψιμο
 • Καρφίτσες
 • Μετροταινία
 • ραπτομηχανή
 • Σίδερο

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

Βήμα 1

Για να δημιουργήσετε τα στένσιλ σας, κόψτε δύο ορθογώνια χαρτιά διαστάσεων 28 cm x 14 cm. Σε ένα από τα ορθογώνια από κάτω, σημειώστε 9,5 cm στη μία μακριά άκρη και 17 cm στο άλλο μακρύ άκρο. Συνδέστε αυτά τα δύο σημεία με μια διαγώνια διακεκομμένη γραμμή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν τη γραμμή για να σχεδιάσετε μια καμπύλη γραμμή που συνδέει τα δύο σημεία. Κόψτε κατά μήκος αυτής της καμπύλης γραμμής για να δημιουργήσετε το δεύτερο μέρος στένσιλ σας.

Αρχικά, δημιουργήστε το μοτίβο ραπτικής σας

Ράψτε τις δικές σας εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα πρότυπο οδηγιών βήμα προς βήμα

Βήμα 2:

Κόψτε ένα μεγάλο ορθογώνιο από κάθε σας ύφασμα και 2 μικρά ορθογώνια, ένα στα αριστερά και ένα στα δεξιά – όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναποδογυρίζοντας το πρότυπο χαρτιού. Θα πρέπει να έχετε συνολικά 6 κομμάτια υφάσματος – άρα 2 από κάθε σχήμα.

Στη συνέχεια κόψτε το ύφασμα

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step1

Βήμα 3:

Τοποθετήστε δύο μικρά ορθογώνια με μια καμπύλη άκρη δεξιά πλευρά μαζί και ράψτε τα μαζί με ένα περιθώριο ραφής ενός εκατοστού – έτσι μόνο κατά μήκος της καμπύλης άκρης. Στη συνέχεια, κόψτε.

Ξεκινήστε το ράψιμο

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step2

Αναποδογυρίστε τα κομμάτια του υφάσματος έτσι ώστε οι σωστές πλευρές να είναι τώρα προς τα έξω και σιδερώστε τη ραφή που μόλις ράψατε επίπεδη. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα άλλα δύο μικρά ορθογώνια με καμπύλες άκρες.

Γυρίστε και συνεχίστε …

Ράψτε τις δικές σας εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step3

Βήμα 4:

Τοποθετήστε τα ραμμένα κομμάτια υφάσματος με καμπύλες άκρες το ένα πάνω στο άλλο έτσι ώστε να επικαλύπτονται. Αυτά πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τις άκρες του μεγαλύτερου ορθογώνιου υφάσματος – όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Καρφώστε τα και ράψτε τα μαζί με ένα περιθώριο ραφής 0,5 cm.

Ράψτε όλα τα κομμάτια υφάσματος μαζί

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step4

Τώρα αυτά τα μέρη είναι ραμμένα μαζί σταθερά

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step5

Βήμα 5:

Τοποθετήστε και τα δύο μεγάλα ορθογώνια δεξιά πλευρά μαζί, έτσι ώστε και τα δύο μικρά κυρτά κομμάτια υφάσματος να παραμένουν ενδιάμεσα. Καρφώστε τα στη θέση τους και ράψτε τα μαζί με ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Αφήστε ένα άνοιγμα περίπου 8 εκατοστών στο πάνω άκρο. Κόψτε τις γωνίες και τα περιθώρια ραφής και αναποδογυρίστε την τσέπη των μαχαιροπίρουνων σας. Για να ολοκληρώσετε το ράψιμο, κλείστε το άνοιγμα.

Τοποθετήστε το τελευταίο κομμάτι ύφασμα στα δεξιά και ράψτε γύρω γύρω με ένα περιθώριο ραφής ενός εκατοστού

Ράψτε τις δικές σας εορταστικές τσάντες για μαχαιροπίρουνα για τις Χριστουγεννιάτικες οδηγίες βήμα βήμα

Αφήστε ένα άνοιγμα, αναποδογυρίστε την τσέπη των μαχαιροπίρουνα και κλείστε το άνοιγμα

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Οδηγίες βήμα προς βήμα Step7

Η πρώτη σας τσέπη για μαχαιροπίρουνα είναι τώρα τελείως τελειωμένη. Στη συνέχεια, επαναλάβετε όλη τη διαδικασία μέχρι να έχετε μια τσάντα με μαχαιροπίρουνα για κάθε καλεσμένο σας. Μην ξεχάσετε να ράψετε μια τσάντα με μαχαιροπίρουνα για τον εαυτό σας. Διασκεδάστε και στρώστε το γιορτινό σας χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω χριστουγεννιάτικες τσάντες μαχαιροπίρουνα …

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για χριστουγεννιάτικη πλεκτή τσάντα μαχαιροπίρουνα

Αντλήστε φρέσκια έμπνευση και δημιουργήστε τη δική σας διακόσμηση τραπεζιού για τα Χριστούγεννα!

Εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα ράψτε τα δικά σας σχέδια

Μάθετε πώς μπορείτε επίσης να διπλώσετε χαρτοπετσέτες για χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για ιδέες διακόσμησης χριστουγεννιάτικου τραπεζιού Το Red Akyente ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Κόκκινες κάλτσες ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για το Χριστουγεννιάτικο Άγιο Κλάους Εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα ράψτε μόνοι σας κάλτσες Ράψτε το δικό σας μοτίβο χριστουγεννιάτικου δέντρου για γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για το χριστουγεννιάτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο κόκκινο Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για το χριστουγεννιάτικο χριστουγεννιάτικο καπέλο

Ράψτε εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα μόνοι σας, σκανδιναβικού στιλ Ράψτε τις δικές σας γιορτινές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα Ράψτε μόνοι σας εορταστικές τσάντες μαχαιροπίρουνα για τα Χριστούγεννα