Συχνά υπάρχει μια τάση να προσπαθούμε για πάρα πολύ καλό πράγμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Και όχι μόνο όταν πρόκειται για δώρα και χριστουγεννιάτικα δείπνα, αλλά κυρίως όταν πρόκειται για διακόσμηση. Πολύχρωμες, αστραφτερές γιρλάντες, μπάλες από πούπουλα και Χριστούγεννα είναι πολύ δημοφιλείς και πολύ συχνά μετατρέπουν το σπίτι μας σε μια πραγματική σκηνή κιτς. Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι. Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, από την άλλη, έχει ένα εντελώς διαφορετικό, συγκρατημένο χάρισμα και ταυτόχρονα μας περιβάλλει με πραγματικό στοχασμό και οπτική ηρεμία. Δεν είναι για τίποτα που μια τέτοια διακόσμηση είναι τόσο δημοφιλής στους Σκανδιναβούς. Η απλότητα και η διαύγεια που δημιουργεί αυτό παρέχουν αμέσως περισσότερη χαλάρωση και σας βοηθούν να συγκεντρωθείτε στα βασικά. Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές ιδέες και συμβουλές που μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες σε αυτό το πλαίσιο.

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από χαρτί και φυσικά υλικά

Φτιάξτε μόνοι σας καθαρή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση περβάζι παραθύρου

Βασιστείτε σε μινιμαλιστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Δεν χρειάζεται πλέον να είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο από το παρελθόν, το οποίο φτάνει στο ταβάνι και είναι υπερφορτωμένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι Πουριστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Πολλές παραλλαγές είναι διαθέσιμες σε εσάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο δέντρο με ρίζες που φυτεύετε σε ένα βάζο ή καλάθι και ακόμη και να το αφήσετε εντελώς στολισμένο.

Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε φιλιγκράν φώτα νεράιδας ή μερικά διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία, κατά προτίμηση σε ουδέτερο ή σιωπηλό χρώμα.

Τα μικρά έλατα ενδείκνυνται ακόμη και ως πουριστικές διακοσμήσεις τραπεζιών για τα Χριστούγεννα

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπέζι διακόσμηση λευκά κεριά έλατο

Αντί να αγοράσετε ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε επίσης να πάρετε κλαδιά δέντρων από το δάσος ή ειδικούς λιανοπωλητές και να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα καλλιτεχνικό, μινιμαλιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο. Υπάρχουν ακόμη και μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φρέσκα χρώματα.

Είναι καλύτερο να εστιάσετε σε ένα χρώμα

καθαριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μινιμαλιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα φυσικά υλικά που έχετε συλλέξει μόνοι σας είναι το τέλειο υλικό χειροτεχνίας για βιώσιμα, εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα κλαδιά ή το παρασυρόμενο ξύλο. Και γιατί να μην συνδέσετε τον αστερία από τις τελευταίες σας διακοπές στην κορυφή; Τα κομμάτια ξύλου μπορούν είτε να στερεωθούν με ισχυρή κόλλα ξύλου είτε να στοιβάζονται με καρφιά και να στρογγυλοποιούνται με μια αλυσίδα φώτων.

Η λευκή βάτα ως φόντο παρέχει την τελική τουριστική πινελιά

φτιάξτε μόνοι σας καθαριστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις

Ο ευκάλυπτος είναι το νέο πράσινο πεύκου

Τα υπέροχα φύλλα και κλαδιά ευκαλύπτου ήταν στην τάση εδώ και πολύ καιρό και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πουριστική διακόσμηση χωρίς αυτά. Είναι κατάλληλα για σχεδόν κάθε πιθανή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, για παράδειγμα εκείνες με γιρλάντες, κεριά ή φανάρια, αλλά και για στεφάνια Advent, διακοσμήσεις τραπεζιών κλπ. Το όμορφο πράσινο είναι επίσης εξαιρετικό για βιώσιμες συσκευασίες δώρων. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα: ο ευκάλυπτος δεν έχει βελόνες, παραμένει φρέσκο ​​περισσότερο και φαίνεται αρκετά διακοσμητικός ακόμη και όταν στεγνώσει.

Η λεπτή διακόσμηση τοίχου με ευκάλυπτο συνδυάζεται τέλεια με τεχνητή γούνα και σκανδιναβικά διακοσμητικά μαξιλάρια

πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση diy ευκάλυπτος γιρλάντα

Ένα κομψό στεφάνι τοίχου από ευκάλυπτο μπορεί επίσης να δημιουργηθεί πολύ γρήγορα

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φτιάξτε ένα κομψό στεφάνι από ευκάλυπτο

Οι διακοσμήσεις τραπεζιού με ευκάλυπτο κάνουν την καρδιά της καθαρότητας να χτυπά πιο γρήγορα και ταιριάζει με λευκά κεριά και χαρτοπετσέτες

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπέζι διακόσμηση φύλλα ευκαλύπτου

Τα κλαδιά βαμβακιού φέρνουν οπτική ζεστασιά

Η απαλή, φυσική αίσθηση του πραγματικού βαμβακιού είναι ιδανική για καθαριστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Τα μπουμπούκια από βαμβάκι, που είναι ακόμα ελαφρώς ανοιχτά στα κλαδιά, φαίνονται ιδιαίτερα διακοσμητικά. Τα κλαδιά βαμβακιού δεν φαίνονται απλά καλά στο βάζο. Τα βαμβακερά μπουμπούκια είναι εξαιρετικά εύκολο να μετατραπούν σε κομψές γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες μπάλες, στεφάνια πόρτας και πολλά άλλα.

Μπορείτε να συνδυάσετε επιδέξια το βαμβάκι με το λευκό νήμα και το ξεφλούδισμα

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βαμβακερή γιρλάντα

Οι μπάλες αφρού μπορούν να διακοσμηθούν με τα βαμβακερά μπουμπούκια για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες μπάλες

διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων στολίδια από βαμβακερή πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ένα συνηθισμένο στεφάνι ιτιάς μπορεί να φαίνεται πολύ πιο μαγευτικό και γιορτινό με αυτόν τον τρόπο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βαμβακερό στεφάνι

Βάλτε επιδέξια λευκά κεριά στο προσκήνιο

Τα κόκκινα και μοβ κεριά επιλέγονται παραδοσιακά για τα στεφάνια της έλευσης. Αλλά τα λευκά κεριά είναι η καλύτερη επιλογή για την πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Το ίδιο το χρώμα είναι σύμβολο καθαρότητας και διαύγειας και συνδέεται διαισθητικά με το χιόνι. Το λευκό ταιριάζει με όλα και φαίνεται απίστευτα υπέροχο με πράσινο έλατο και άλλα φυσικά υλικά καθώς και με γυαλιστερές επιφάνειες. Τα μακρά κεριά του τραπεζιού μπορούν να τοποθετηθούν σε γυάλινα μπουκάλια, για παράδειγμα, και να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμήσεις τραπεζιού ή περβάζι παραθύρου. Ένα σύγχρονο στεφάνι Advent μπορεί να δημιουργηθεί σε χρόνο μηδέν. Αλλά αν προτιμάτε κάτι πιο συμπαγές ή ρουστίκ, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κεριά λευκού πυλώνα.

Το τραπέζι είναι διακοσμημένο με έναν εξαιρετικά εύκολο και πρωτότυπο τρόπο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κηροπήγιο γυάλινο μπουκάλι

… ή το περβάζι

πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση περβάζι παραθύρου λευκά κεριά έλατο πράσινο

Μινιμαλιστικό συχνά σημαίνει βιώσιμο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπάνιο στυλ

Χρυσό, ασήμι ή χαλκό για απλή πολυτέλεια

Ναι, μπορούν να το κάνουν και οι καθαρολόγοι! Το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να φέρετε λίγη λάμψη στο εσωτερικό. Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταιριάζει πολύ με χρυσές ή ασημένιες πινελιές. Εάν είστε περισσότερο χαλκός, ροζ χρυσός ή ορείχαλκος, μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο – εορταστική απλότητα που φέρνει αμέσως μια χαρούμενη διάθεση. Μπορεί να είναι γεωμετρικά στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες ή φανάρια. Το κυριότερο είναι ότι δεν είναι υπερφορτωμένο, αλλά μάλλον λεπτό και αριστοκρατικό.

Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για ένα εναλλακτικό, χρυσό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο

καθαριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μινιμαλιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρυσός

Or προτιμάτε λίγο vintage ταλέντο?

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση vintage στυλ

Το σπιτικό μπορεί επίσης να είναι πουριστικό

Πολλά δημιουργικά έργα DIY πηγαίνουν επίσης στην κατεύθυνση των πουριστικών χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων. Φυσικά υλικά, ουδέτερα χρώματα και καθαρές γραμμές είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο αστέρι από ξύλινα ραβδιά και δεντρολίβανο μόνο με τη βοήθεια ενός πιστόλι ζεστής κόλλας ή να δημιουργήσετε μια λεπτή γιρλάντα χριστουγεννιάτικου δέντρου από χαρτί κατασκευής. Τα γκρι τσόχινα δέντρα και τα μενταγιόν φεγγαριού από αλατισμένη ζύμη είναι περαιτέρω εξαιρετικές ιδέες χειροτεχνίας που μπορούν να υλοποιηθούν με λίγη προσπάθεια. Απλώς δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα.

Το δεντρολίβανο διαρκεί περισσότερο και μυρίζει πολύ φρέσκο

DIY poinsettia καθαριστικά χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για να προσθέσετε κάποια ποικιλία

μινιμαλιστική γιρλάντα από έλατα από χριστουγεννιάτικα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Τέτοιες μινιμαλιστικές φιγούρες μπορούν να δημιουργηθούν με τους σωστούς κόπτες μπισκότων ή μικρά ποτήρια

πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση diy διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου από αλατισμένη ζύμη

Τοποθετήστε τα έλατα από τσόχα σε μια σανίδα σερβιρίσματος με μερικούς κώνους από πάνω

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τσόχα από έλατα διακόσμηση τραπεζιού

Εάν επιλέξετε πλουτιστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δεν πρέπει να ξεχάσετε τα δώρα και τη συσκευασία τους. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτά είναι λογικά, πρακτικά και βιώσιμα. Μην χαρίζετε φτηνά πράγματα που δεν είναι καλά και τυλίξτε τα δώρα με ανακυκλωμένο χαρτί περιτυλίγματος ή, ακόμα καλύτερα, με υφασμάτινες πετσέτες. Μια εξαιρετική τεχνική συσκευασίας για αυτό είναι η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του Furoshiki.

Ομορφύνετε τα τυλιγμένα δώρα με λίγο ευκάλυπτο, πράσινο έλατο ή κώνους

Πουριστική συσκευασία δώρου Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

Χαρίστε στους δικούς σας τέσσερις τοίχους μια ζεστή, καθαριστική αίσθηση με τη σωστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μην το παρακάνετε και αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει πραγματικά κατά τη στοχαστική περίοδο των Χριστουγέννων. Επικεντρωθείτε στα απαραίτητα και κάντε ένα ωραίο πάρτι με τους αγαπημένους σας στο σπίτι!

Σας ευχόμαστε τώρα: Καλά Χριστούγεννα!

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζάκι διακοσμήστε φύλλα ευκαλύπτου

Για παράδειγμα, η αλυσίδα των φώτων γίνεται χριστουγεννιάτικο δέντρο

μινιμαλιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από φώτα νεράιδας

Είναι ακόμη και Χριστούγεννα στο μπάνιο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπάνιου στολίζουν ιδέες έλατου

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φαίνονται πολύ πιο λεπτές στα ποτήρια

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γυαλιά νεράιδα φώτα χωνάκια

Δημιουργήστε ένα πραγματικό χειμερινό παραμύθι στο σαλόνι

πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση hygge

πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση φαναράκια στεφάνι δεντρολίβανο    tinker puristic χριστουγεννιάτικα στολίδια με δεντρολίβανο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δημιουργεί ρουστίκ διακοσμήσεις τραπεζιού   Πουριστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σκανδιναβικές έλατο πράσινες ξύλινες σκάλες υφασμάτινες κάλτσες  Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπέζι διακόσμηση με κλαδιά

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπέζι διακόσμηση ρουστίκ βρύση   Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση διακόσμηση τοίχου γκρι πλεκτές κάλτσες

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ιδέα διακόσμησης τοίχου έλατο πράσινο

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση διακόσμηση τοίχου με φύλλα

Πουριστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση poinsettia από σύρμα με φύλλα ευκαλύπτου  σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις πουριστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις