Το πέτρινο πεύκο (Pinus cembra) δεν ονομάζεται «Βασίλισσα των Άλπεων». Γνωστό και ως πέτρινο πεύκο, το περήφανο δέντρο ανήκει στην οικογένεια των πεύκων. Πέτρινα πεύκα αναπτύσσονται κυρίως στις Άλπεις, σε περιοχές που βρίσκονται 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτά τα γερά δέντρα όχι μόνο έχουν μια αξιοσημείωτη σιλουέτα, αλλά έχουν επίσης μια σειρά από πολύτιμες ιδιότητες. Ο τύπος ξύλου τους είναι ένας από τους καλύτερους όλων και για πολλούς καλούς λόγους. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού από πέτρινο πεύκο. Ένα πέτρινο μαξιλάρι πεύκου και ένα πέτρινο κρεβάτι πεύκου ήταν μια επιτυχημένη και δημοφιλής επιλογή, ειδικά για διαταραχές ύπνου, εδώ και αρκετό καιρό. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα προϊόντα με πέτρα από πεύκο ή λάδι εξασφαλίζουν επίσης αυξημένη ευημερία και φέρνουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στις επόμενες γραμμές.

Πέτρινα πεύκα – οι πολύτιμοι θησαυροί των Άλπεων

πέτρινες Άλπεις πεύκων

Τι είναι ένα πέτρινο μαξιλάρι πεύκου

Το να έχετε ένα πέτρινο κρεβάτι πεύκου στο υπνοδωμάτιο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν καλό ύπνο. Φέρνετε τη φύση στο σπίτι όχι μόνο οπτικά, αλλά και απτικά. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο γεμίζει με το ευχάριστο άρωμα της πέτρινης πεύκης, το οποίο εξασφαλίζει χαλάρωση και εσωτερική γαλήνη. Τα πολύτιμα πέτρινα πεύκα έχουν φυσικά την τιμή τους και δεν μπορούν να αγοραστούν από όλους αμέσως.

Χρειάζεστε μια μικρή δοκιμή και λάθος και τον απαραίτητο προϋπολογισμό. Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι το άρωμα του πεύκου δεν είναι κατάλληλο για κάποιον. Ως εκ τούτου, συνιστάται να ξεκινήσετε μικρά και να το δοκιμάσετε με ένα πέτρινο μαξιλάρι πεύκου στην αρχή.

Προτιμήστε βαμβάκι ή λινό για τις μαξιλαροθήκες

πέτρινο μαξιλάρι πεύκου υγιής ύπνος

Τα πέτρινα μαξιλάρια πεύκου είναι μαξιλάρια γεμάτα με τσιπς από πεύκο. Αυτά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, έτσι ώστε το άρωμα να διαρκεί περισσότερο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές υψηλής ποιότητας προσφέρουν επίσης πακέτα αναπλήρωσης που πρέπει να αντικατασταθούν σε λίγους μήνες ή ένα χρόνο. Πολλοί προτείνουν επίσης τη χρήση ενός σπρέι πεύκου από πέτρα που περιέχει εξ ολοκλήρου φυσικό αιθέριο πετρέλαιο πεύκου. Το πέτρινο μαξιλάρι πεύκου μυρίζει ακόμα πιο έντονα και επωφελείστε ακόμη περισσότερο από τα πολλά οφέλη για την υγεία αυτού του φυσικού δώρου. Μπορείτε να μάθετε τι ακριβώς είναι αυτά παρακάτω.

Τα ροκανίδια πεύκου από φρέσκες πέτρες περιέχουν περισσότερο πετρέλαιο πεύκου

φρέσκια πέτρα πεύκου για πέτρινα μαξιλάρια πεύκου

Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε μόνοι σας πέτρινα μαξιλάρια πεύκου ράβοντας ένα απλό μαξιλάρι και γεμίζοντάς το με πέτρινα τσιπς. Για παράδειγμα, αν βρείτε ένα εργαστήριο ξυλουργικής κοντά, μπορείτε να ρωτήσετε εκεί αν έχουν φρέσκο ​​υλικό. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να βρείτε καλές πέτρες από πεύκο στο διαδίκτυο ή σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Ανακινήστε και αερίστε πιο συχνά το πέτρινο μαξιλάρι πεύκου

diy πέτρινα μαξιλάρια πεύκου

Γιατί το πετρέλαιο πεύκου είναι τόσο δημοφιλές?

Το μυστικό των ευεργετικών επιδράσεων των πέτρινων μαξιλαριών πεύκου, των πετρωμάτων και παρόμοια είναι στο πετρόχρωμο πεύκο που βρίσκεται στο πεύκο. Or ακριβέστερα στα συστατικά του. Αυτά είναι πολύτιμα Terpinolen, Marcen, Limoson και Cineal. Το δραστικό συστατικό πινοσυλβίνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά, χάρη στο οποίο οφείλονται πολλές από τις θετικές επιδράσεις του πεύκου πεύκου.

Σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή του Ινστιτούτου Ερευνών Joanneum για μη επεμβατική διάγνωση στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς, το πευκοδάσος / το πευκόξυλο έχει τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία για εμάς τους ανθρώπους:

  • μειώνει τον καρδιακό ρυθμό

Αυτό σας επιτρέπει να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε πιο γρήγορα και να σώσετε την καρδιά σας έως και μία ώρα εργασίας τη νύχτα.

  • επίδραση που προάγει τον ύπνο

Ο ύπνος διευκολύνεται και η φάση του βαθύ ύπνου επεκτείνεται.

Κοιμηθείτε ήσυχα!

πέτρινο πεύκο μαξιλάρι πέτρινο πεύκο καλές συμβουλές ύπνου

  • σταθεροποιεί την κυκλοφορία

Με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται έναντι των καιρικών ευαισθησιών.

  • αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης

Αυτό όχι μόνο σας κάνει πιο παραγωγικούς, αλλά αποκτά και ενέργεια ζωής ταυτόχρονα.

  • εξουδετερώνει την επιβλαβή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Παρέχεται ένα καλύτερο ενεργειακό κλίμα εσωτερικού χώρου, το οποίο φέρνει μια ψυχική ισορροπία.

  • έχει αντιβακτηριακή δράση

Αυτή η θετική ιδιότητα προσφέρει καλή προστασία από βακτήρια και ακόμη και ιούς, ειδικά σε περιόδους κρύου, αλλά και πρακτικά πάντα.

  • αποχρεμπτικό αποτέλεσμα

 Το πευκοδέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση πολλών βλέννων από τους αεραγωγούς και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά για βρογχίτιδα.

Οι εισπνοές με μερικές σταγόνες πετρελαίου πεύκου σε υδατόλουτρο είναι μια δοκιμασμένη θεραπεία στο σπίτι

κλαδιά και κουκουνάρια πεύκων

  • διώχνει παράσιτα όπως οι σκώροι, τα ακάρεα και τα κουνούπια

Δεν είναι τίποτα που το πέτρινο ξύλο πεύκου και το λάδι συνιστώνται ιδιαίτερα για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ασθματικούς.

  • εξουδετερώνει τη μυρωδιά του καπνού

Αυτή η ιδιότητα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους μη καπνιστές στο σπίτι ενός καπνιστή. Αλλά σε γενικές γραμμές μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό σε πολλές περιπτώσεις και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι πεύκο πεύκου ή σπρέι.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε προϊόντα πεύκου από πέτρα?

Βασικά, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι η πέτρα πεύκου και πεύκου δεν είναι τόσο εύκολο και φθηνό να αγοράσετε. Επιπλέον, τα πέτρινα πεύκα βρίσκονται υπό προστασία της φύσης στην Αυστρία, για παράδειγμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα πεύκου υψηλής ποιότητας δεν είναι ποτέ πολύ φθηνά. Με αυτό κατά νου, θα πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στην τιμή και να προσέχετε τις πολύ χαμηλές τιμές. Αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με κατώτερο ξύλο ή ροκανίδια. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο πεύκου. Μερικές φορές προσφέρεται ακόμη και συνθετικό λάδι, το οποίο έχει μόνο παρόμοιο άρωμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες ενός πραγματικού πεύκου πεύκου. Επομένως, προσέχετε πάντα την ακριβή σήμανση στη συσκευασία. Όροι όπως «ταυτόσημος με τη φύση» ή «φυσικός» είναι παραπλανητικοί. Θα πρέπει να ονομάζεται “100% φυσικό, βιολογικό αιθέριο έλαιο”. Μόνο τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε το μέγιστο όφελος από αυτό.

Βασιστείτε στην καλύτερη ποιότητα για πέτρινα μαξιλάρια πεύκου και άλλα προϊόντα!

πέτρινο μαξιλάρι πεύκου για υγιή οφέλη

Προσκαλέστε τη φύση στο σπίτι σας με ένα αρωματικό πέτρινο μαξιλάρι πεύκου ή γιατί όχι με ένα πέτρινο κρεβάτι πεύκου. Απολαύστε το ευχάριστο άρωμα και τις αμέτρητες θετικές επιδράσεις στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Αφήστε το και βυθιστείτε σε μια πιο χαλαρή όαση που σας δίνει περισσότερη γαλήνη και ευεξία.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου με ελβετικά πέτρινα μαξιλάρια πεύκου

κοιμηθείτε καλύτερα με μαξιλάρια πεύκου

Η διαβίωση και η επίπλωση με πέτρινο πεύκο είναι πάντα μια καλή ιδέα

υγιές εσωτερικό κλίμα με ξύλο πεύκου

Τα ελβετικά πέτρινα μαξιλάρια πεύκου διακοσμούν το πέτρινο πεύκο με υγιή τρόπο

Επίσης για τους τετράποδους φίλους σας …

πέτρινα πεύκα πλεονεκτήματα καλό εσωτερικό αέρα

Και φυσικά για τους αγαπημένους σας

καλός ύπνος με μαξιλάρια πεύκου

Ράψτε μόνοι σας ένα πέτρινο μαξιλάρι πεύκου από βαμβάκι ή λινό

Γεμίστε τα πέτρινα μαξιλάρια πεύκου με ροκανίδια πεύκου από φρέσκια πέτρα

πέτρινα μαξιλάρια πεύκου με πέτρινα ροκανίδια πεύκου

Or μπορείτε να βρείτε ένα από έναν καλό κατασκευαστή

πέτρινα μαξιλάρια πεύκου καλά για την υγεία

Φτιάξτε μόνοι σας πέτρινα μαξιλάρια πεύκου

πακέτο αναπλήρωσης μαξιλαριού πεύκου

Χαρίστε πέτρινα μαξιλάρια πεύκου

Ελβετικές πέτρινες Άλπεις