Μια από τις μεγαλύτερες χαρές το πρωί για πολλούς ανθρώπους είναι ο όμορφος, αρωματικός καφές. Νιώθετε το ίδιο; Αλλά σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ακόμα πραγματικά ξύπνιοι και σε εγρήγορση. Τις περισσότερες φορές πρέπει επίσης να βιαστούμε και να πάρουμε το δρόμο για τη δουλειά. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αυτονόητο ότι ενδέχεται να προκύψουν μικρά ή μεγάλα σφάλματα. Μάλλον έχετε χύσει τον καφέ σας στη λευκή μπλούζα, πουκάμισο ή χαλί σας. Είναι όλα μισά άσχημα αν ξέρετε πώς να ενεργήσετε σε αυτό. Πρέπει να αλλάξετε το πουκάμισό σας ή δεν μπορείτε να το φορέσετε την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή για μια συγκεκριμένη περίσταση. Αλλά μπορούμε να σας διδάξουμε πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ με τις συμβουλές μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε στη συνέχεια να φορέσετε το ρούχο σας χωρίς λεκέδες για μια διαφορετική περίσταση.

Αυτό το όμορφο πουκάμισο μπορεί να πλυθεί σε κρύο νερό και να φορεθεί ξανά

αφαιρέστε παλιούς λεκέδες καφέ σπιτικές θεραπείες diy ιδέες

Γρήγορες ενέργειες με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τον λεκέ από τον καφέ

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες από φρέσκο ​​καφέ. Ωστόσο, ενεργήστε γρήγορα και το κρύο νερό μπορεί να είναι αρκετό για να λύσει το πρόβλημα. Εάν πρόκειται για πουκάμισο, μπλούζα, πουλόβερ ή άλλο ρούχο, μπορείτε να το κρατήσετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Εάν ο λεκές του καφέ είναι εντελώς φρέσκος, θα μπορούσε να εξαφανιστεί γρήγορα. Στη συνέχεια, αφήστε το ύφασμα σε κρύο, γλυκό νερό για περίπου 15 λεπτά. Εάν ο λεκές είναι εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τον μουλιάσετε σε νερό για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια να τον επεξεργαστείτε με ειδικό μέσο αφαίρεσης λεκέδων.

Χωρίς πανικό! Μπορείτε να αφαιρέσετε πολύ εύκολα λεκέδες από φρέσκο ​​καφέ

καθαρό πουκάμισο αφαιρέστε τον λεκέ καφέ

Χρησιμοποιήστε ξύδι

Μπορείτε να αφαιρέσετε με επιτυχία τους λεκέδες καφέ χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Ανακατέψτε το σε αναλογία 1: 1 με σκόνη πλυσίματος, απλώστε αυτό το μείγμα στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στην περίπτωση λεπτότερων υφασμάτων, είναι σκόπιμο να δοκιμάσετε πρώτα την επίδραση αυτού του παράγοντα στην εσωτερική πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε αν το ύφασμα δεν θα αποχρωματιστεί. Στο τέλος, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Για λεκέδες που καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια, θα πρέπει ιδανικά να αναμίξετε το ξύδι με τη σκόνη πλυσίματος σε αναλογία 3: 1.

Οι λεκέδες καφέ μπορούν να σκουπιστούν με επιτυχία ακόμη και στο πιο ελαφρύ ύφασμα 

φλιτζάνι καφέ λευκό ύφασμα αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ

Αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ με μπύρα

Η μπύρα είναι ένα τέλειο φάρμακο για τους λεκέδες του καφέ σε χαλιά και άλλα τραχιά υφάσματα. Εάν αυτά δεν είναι πολύ επίμονα, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το λεκέ με μια ειδική βούρτσα. Φυσικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην καταστρέψετε το ύφασμα όταν τρίβετε. Επομένως, πρέπει να καθαρίσετε την πληγείσα περιοχή με νερό και απορρυπαντικό.

Η απόλαυση του καφέ είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές για πολλούς! Αλλά να είστε προετοιμασμένοι και για τους λεκέδες!

καφέ υγιεινό αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ

Αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ – αλάτι

Το αλάτι είναι ένα άλλο μέσο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε έναν λεκέ καφέ. Ρίξτε λίγο αλάτι στην πλάτη και στη συνέχεια τρίψτε απαλά. Εάν ο λεκές δεν εξαφανιστεί αμέσως, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι και να συνεχίσετε το τρίψιμο. Η αναλογία αλατιού και ξιδιού πρέπει να είναι περίπου 1: 1. Με την ευκαιρία, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί με τον ίδιο τρόπο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι και ξύδι για να αφαιρέσετε τον καφέ και άλλους λεκέδες από το χαλί 

αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ από τα χαλιά

μπέικιν πάουντερ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα εάν θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ. Θα πρέπει απλά να το πασπαλίσετε άφθονα πάνω στο λεκέ και να το αφήσετε να δράσει. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική, ειδικά με φρέσκους λεκέδες. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τη βρωμιά και μετά απλώς πρέπει να σκουπίσετε τα πάντα. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με κρύο νερό.

Ένα καθαρό τραπεζομάντιλο μετά από έναν λεκέ καφέ; Κανένα πρόβλημα – θα λειτουργήσει!

λεκέ καφέ αφαιρέστε το φλιτζάνι καφέ

Μεταλλικό νερό

Το μεταλλικό νερό είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από το νερό της βρύσης για την αφαίρεση λεκέδων από φρέσκο ​​καφέ. Απλώς πρέπει να ξεπλύνετε τον λεκέ με μεγάλη ποσότητα. Αυτή η μέθοδος συνιστάται ιδιαίτερα για ευαίσθητα υφάσματα, καθώς διατηρείται η ποιότητά τους.

Επιλέξτε τα κατάλληλα καθαριστικά ώστε το ύφασμα να μην αποχρωματιστεί

αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ καθαρό χαλί

Ιστούς προσώπου

Οι ιστοί του προσώπου περιέχουν ουσίες που επιτρέπουν τον ήπιο καθαρισμό. Μπορούν να αφαιρέσουν το μακιγιάζ και τη σκόνη από το πρόσωπό μας διατηρώντας παράλληλα την ομορφιά του δέρματός μας. Αυτό ακριβώς χρειάζεστε για τον καθαρισμό υφασμάτων και υφασμάτων. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία ιστούς προσώπου για να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ταμπονάρετε απαλά με αυτό.

Αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ - υπέροχες ιδέες για καθαρισμό

Συμβουλές πλύσης

Φυσικά, υπάρχει επίσης μια σειρά από καλά απορρυπαντικά που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε ακόμη και παλιούς και επίμονους λεκέδες καφέ. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να προεπεξεργαστείτε το λεκέ με μία από τις θεραπείες που αναφέρθηκαν πρώτα. Τότε θα έχετε εγγυημένη επιτυχία με ένα καλό απορρυπαντικό.

Μην φοβάστε τους λεκέδες του καφέ! 

αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ αφαιρέστε υγρά

Φυσικά, ο τύπος του υλικού είναι επίσης πολύ σημαντικός. Πρέπει να βρείτε μια μέθοδο αφαίρεσης λεκέδων που λειτουργεί με αυτήν. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε πολύ σκληρούς παράγοντες που θα μπορούσαν να βλάψουν την υφή. Ως προληπτικό μέτρο, κάντε μια έρευνα πριν κάνετε οτιδήποτε. Επιπλέον, μερικές φορές μπορείτε να δοκιμάσετε το αντίστοιχο φάρμακο στο πίσω μέρος ή σε μια κρυφή γωνία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το ύφασμα δεν θα χαλάσει. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε βούρτσες με τις οποίες θα τρίψετε τις πληγείσες περιοχές στα χαλιά.

Μια τελευταία συμβουλή: σηκωθείτε λίγο νωρίτερα, αφιερώστε χρόνο πίνοντας καφέ, αποφύγετε το άγχος, όσο αυτό εξαρτάται από εσάς! Με αυτόν τον τρόπο, ενεργείτε πιο συνειδητά, απολαμβάνετε τον καφέ πιο έντονα και θα υπάρχουν λιγότερες δυσάρεστες περιπτώσεις!

Αν συμβεί, ξέρετε τι να κάνετε!

Φυσικά, οι παλιοί λεκέδες καφέ είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν 

ιδέες αφαίρεσης λεκέδων καφέ καθαρισμός σπιτιού

Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ

αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ καθαρίστε το χαλί

Ακόμα κι αν πλένετε τα υφάσματα, μπορείτε πρώτα να χρησιμοποιήσετε τα σπιτικά φάρμακα για να τα επεξεργαστείτε

καθαρίστε με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ

Προσαρμόστε την ποσότητα των σπιτικών θεραπειών με βάση το μέγεθος του λεκέ!

οι γρήγορες συμβουλές του σπιτιού αφαιρούν τους λεκέδες καφέ

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα όμορφα τραπεζομάντηλά σας μετά τον λεκέ από τον καφέ!

ιδέες καθαρισμού υφασμάτων αφαίρεση λεκέδων καφέ

Διαβάστε ξανά τις συμβουλές μας για το πώς να σώσετε τα όμορφα ρούχα και τα τραπεζομάντηλά σας από τους λεκέδες του καφέ! Θα σας βοηθήσουν ξανά και ξανά!

οι ζωντανές ιδέες αφαιρούν τους λεκέδες καφέ από τις συμβουλές του σπιτιού