Το τσίμπημα με σκυρόδεμα δεν είναι μόνο πολύ εύκολο, είναι απίστευτα διασκεδαστικό και οδηγεί πάντα σε αποτελεσματικά αποτελέσματα. Ανάλογα με την ιδέα και την περίσταση, μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν οτιδήποτε από αυτό το υπέροχο υλικό χειροτεχνίας. Απαιτούνται μόνο λίγα υλικά και αντικείμενα, καθώς και μερικές συμβουλές και οδηγίες. Παρόμοια με την ατμοσφαιρική διακόσμηση του φθινοπώρου και των Χριστουγέννων, οι δημιουργικές διακοσμήσεις του Πάσχα είναι επίσης πολύ εύκολο να κατασκευαστούν από σκυρόδεμα. Παρακάτω είναι μερικές πρωτότυπες ιδέες χειροτεχνίας που θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως έμπνευση για εσάς. Δοκιμάστε τα και περάστε έναν ευχάριστο χρόνο χειροτεχνίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή απλά με τον εαυτό σας.

Δημιουργήστε πουριστικές πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα

Οι πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα φτιάχνουν μόνοι σας πασχαλινά αυγά

Το σκυρόδεμα δεν είναι μόνο τσιμέντο

Για έργα χειροτεχνίας με σκυρόδεμα, μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους σκυροδέματος. Κάθε ένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και μπορείτε να επιλέξετε το σωστό. Βασικά, ισχύουν τα εξής: Το λεπτό σκυρόδεμα, γνωστό και ως δημιουργικό σκυρόδεμα, είναι πολύ δημοφιλές και μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε καλά εφοδιασμένο κατάστημα χειροτεχνίας.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβώς φθηνό, επειδή πληρώνετε περίπου 15 ευρώ για 2,5 κιλά. Είναι πολύ εύκολο να δουλέψεις, όμως, και δεν δημιουργεί σκόνη. Το έτοιμο σκυρόδεμα, από την άλλη πλευρά, είναι σχετικά φθηνό, αλλά είναι πολύ σκονισμένο και διατίθεται σε μεγάλες συσκευασίες. Έτσι, θα πρέπει οπωσδήποτε να εργάζεστε με αναπνευστική προστασία όταν κάνετε χειροτεχνίες, να φοράτε γάντια και να διασφαλίζετε την κατάλληλη αποθήκευση.

Τα πασχαλινά αυγά μπορούν να δημιουργηθούν πολύ καλά με οποιοδήποτε τύπο σκυροδέματος

φτιάξτε όμορφα πασχαλινά αυγά με σκυρόδεμα

Μια τρίτη επιλογή είναι να αναμίξετε μόνοι σας το σκυρόδεμα. Για να το κάνετε αυτό, αναμείξτε τσιμέντο και άμμο (σε αναλογία 1: 2). Το αυτο-αναμεμιγμένο σκυρόδεμα είναι εξίσου φθηνό και πολύ εύκολο στην επεξεργασία. Χρειάζεστε σίγουρα μάσκα προσώπου και γάντια.

Φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά κουνελάκια

Υπάρχουν φυσικά διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε κουνέλια ως πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα. Εδώ σας δείχνουμε πώς να το κάνετε αυτό με φουσκωμένα αυγά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε άλλα στοιχεία από σκυρόδεμα, όπως ζαρντινιέρα, βάση για κέικ ή φανάρι.

Χρειάζεσαι:

 • Γρήγορο τσιμέντο / δημιουργικό σκυρόδεμα
 • φουσκωμένα αυγά
 • Χάλκινο σύρμα
 • Ανεξίτηλος μαρκαδόρος
 • Ταινία Washi
 • Νυστέρι ή κόφτης
 • Κόφτης καλωδίων
 • ένα μπολ και κουτάλι

Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη οδηγό για αυτές τις δημιουργικές ιδέες εδώ

χαριτωμένα πασχαλινά κουνελάκια από σκυρόδεμα φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές διακοσμήσεις

Και είναι τόσο εύκολο:

Πρώτα απ ‘όλα, διαμορφώστε τα αυτιά του κουνελιού από το χάλκινο σύρμα και κόψτε τα με τους κόφτες σύρματος. Φέρτε τα άκρα μαζί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην επάνω τρύπα κάθε αυγού και σφραγίστε το με ταινία washi. Εάν είναι απαραίτητο, κάντε την κάτω τρύπα λίγο πιο φαρδιά με το νυστέρι, ώστε να χωρέσει το μικρό σας δάχτυλο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αυγό γεμίζει αμέσως με το σκυρόδεμα. Ανακατέψτε το δημιουργικό σας σκυρόδεμα ή το γρήγορο τσιμέντο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Γεμίστε πολύ αργά και προσεκτικά κάθε αυγό με το ανάμεικτο σκυρόδεμα, σφραγίστε την τρύπα με ταινία πλυσίματος και τοποθετήστε το σε χαρτόκουτο για να στεγνώσει.

Τα τσιμεντένια αυγά είναι πολύ λεία αφού στεγνώσουν, ακόμη και χωρίς περαιτέρω επεξεργασία

φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές διακοσμήσεις από τσιμεντένια πασχαλινά κουνελάκια

Μετά από περίπου 24 ώρες, αφαιρέστε τα κελύφη των αυγών με το χέρι ή με νυστέρι. Τα τσιμεντένια πασχαλινά κουνελάκια είναι έτοιμα! Το μόνο που απομένει είναι να βάψουν τις αστείες γκριμάτσες τους με το μόνιμο στυλό, αλλά τα τσιμεντένια λαγουδάκια φαίνονται απίστευτα όμορφα και πρωτότυπα ακόμη και χωρίς αυτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση τραπεζιού καθώς και για τη διαρρύθμιση του περβάζι παραθύρου.

Tinker Πασχαλινά αυγά κεριά από σκυρόδεμα

Αυτά τα δημιουργικά κεριά σε σχήμα αυγών είναι μια πολύ ασυνήθιστη ιδέα για τη διακόσμηση DIY του Πάσχα από μπετόν. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά και λίγη δεξιοτεχνία. Με το χρόνο αναμονής, το έργο είναι περίπου δύο ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Τα τσιμεντένια κεριά του πασχαλινού αυγού γίνονται εντυπωσιακά στη διακόσμηση του Πάσχα

Πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα κάνουν κεριά πασχαλινά αυγά μόνοι σας

Χρειάζεσαι:

 • Δημιουργικό σκυρόδεμα
 • δύο πλαστικά αυγά – μεγάλα και μικρά
 • ένα μπολ
 • ένα μικρό, βαθύ τηγάνι
 • Κερί τήξης
 • Αναπτήρας
 • Κολλητική ταινία – scotch tape

Και κάπως έτσι γίνεται:

Αναμίξτε το σκυρόδεμα με νερό όπως αναφέρεται στις οδηγίες συσκευασίας και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε αυτό για να γεμίσετε το κάτω μισό του μεγάλου πλαστικού αυγού και κάντε μια κοιλότητα στη μέση εισάγοντας το μικρότερο πλαστικό αυγό σε αυτό. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη συγκράτηση για το κερί κεριού, το οποίο χύνεται από πάνω και αργότερα μετατρέπει το κερί του πασχαλινού αυγού σε ένα χαριτωμένο μπολ δαχτυλιδιού. Αφήστε το σκυρόδεμα να στεγνώσει εντελώς τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε τον αναπτήρα για να κάνετε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του πάνω μισού του μεγάλου πλαστικού αυγού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτό το μισό στο κάτω μισό, το οποίο είναι ήδη γεμάτο με σκυρόδεμα, και κολλήστε το με την κολλητική ταινία. Αφήστε το κερί να λιώσει αργά στο τηγάνι σε υδατόλουτρο και ρίξτε το κερί του κεριού στο πλαστικό αυγό. Τοποθετήστε το φυτίλι μέσα από την τρύπα και αφήστε το κερί να στεγνώσει τελείως για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλαστικό αυγό από τη λαμπάδα αυγών του Πάσχα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το ζεστάνετε ελαφρώς με έναν αναπτήρα.

Και εδώ είναι το πλήρες βίντεο από τη Lily Ardor:

Όπως μπορείτε να δείτε, οι πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα για να γίνετε δημιουργικοί και να περάσετε πολλές συναρπαστικές ώρες χειροτεχνίας μαζί του. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τα άλλα έργα DIY παρακάτω και εφαρμόστε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

Πολλή διασκέδαση και καλή τύχη! 

αρκετά πασχαλινά αυγά Πασχαλινή διακόσμηση από σκυρόδεμα

τσιμεντένια διακόσμηση για το Πάσχα φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά αυγά

μπερδεμένο με λαμπιόνια από σκυρόδεμα για το Πάσχα

Πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα Πασχαλινά χειροποίητα βάζα με κελύφη αυγών

τσιμεντένια αυγά πασχαλινές χειροτεχνίες με σκυρόδεμα χρυσό φύλλο

πασχαλινές διακοσμήσεις από τσιμεντένια πασχαλινά αυγά

τσιμεντένια αυγά φτιάχνετε μόνοι σας πασχαλινά αυγά από σκυρόδεμα

αυγά δράκων διακοσμούν τα πασχαλινά αυγά από σκυρόδεμα

Πασχαλινές διακοσμήσεις από σκυρόδεμα φτιάξτε τον δίσκο αυγών μόνοι σας

Οι πασχαλινές διακοσμήσεις φτιάχνουν φλιτζάνια αυγών από σκυρόδεμα

Πασχαλινά αυγά φτιαγμένα από σκυρόδεμα για το Πάσχα

φουσκώστε τα αυγά φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά στολίδια από σκυρόδεμα         Πασχαλινές διακοσμήσεις ξεφλουδίζουν από συγκεκριμένα πασχαλινά αυγά   Φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά αυγά από μπετόν χρυσό πουριστικό πασχαλινό διακοσμητικό  πασχαλινά αυγά με σκυρόδεμα

Πασχαλινά κουνελάκια τσιμπάνε με σκυρόδεμα για το Πάσχα

Διακοσμήστε πουριστικά αυγά Πασχαλινά