Θα θέλατε να αντικαταστήσετε την παλιά ταπετσαρία στους τοίχους ή / και στο ταβάνι; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Μάλλον θα σας εξοικονομούσε αρκετά χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το πιο σημαντικό πράγμα. Συχνά εξαρτάται από το αν έχετε χρόνο ή όχι. Αν υπολογίσετε τις ώρες για τη δική σας εργασία με μεγαλύτερη ακρίβεια, αξίζει περισσότερο να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές απλές προσεγγίσεις που θα σας εξοικονομήσουν πολύ κόπο και χρόνο. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε την ταπετσαρία σας χωρίς άγχος. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό από τις ακόλουθες γραμμές!

Ξεφλούδισμα ταπετσαρίας – μπορεί να είναι πολύ εύκολο!

Οι ιδέες μεγάλων δωματίων κάνουν ταπετσαρία

Αρχικά αξιολογήστε την προσπάθεια!

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να αξιολογήσετε την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνετε ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης της ταπετσαρίας. Γιατί εξαρτάται από το πόση υπομονή πρέπει να έχετε μαζί σας στη δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε την ταπετσαρία είναι όταν έχετε ένα στρώμα σκυροδέματος από κάτω. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ένα αστάρι.

Εάν η ταπετσαρία είναι προσαρτημένη απευθείας στη γυψοσανίδα, όλα λειτουργούν πιο δύσκολα. Έχετε λοιπόν τις σωστές προσδοκίες! Με ένα στρώμα σκυροδέματος, χρειάζεστε μερικές απλές προσεγγίσεις και θα γκρεμίσετε την ταπετσαρία. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να βρέξετε αρκετές φορές τις προβληματικές περιοχές. Αλλά αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας παρακάτω, θα λειτουργήσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απελπίζεστε.

Μάθετε σε ποια βάση εφαρμόστηκε η ταπετσαρία σας?

μοντέρνο σχεδιασμό τοίχων κάνει ταπετσαρία

Προετοιμάστε την ταπετσαρία με ρολό και αφαίρεση!

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, θα πρέπει να τρυπήσετε την ταπετσαρία με έναν κύλινδρο με καρφιά. Στη συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση, χρειάζεστε νερό ή ειδικό κολλητικό διαλύτη. Το νερό θα μπορούσε να είναι αρκετό στις θήκες με σκυρόδεμα γιατί, όπως είπα, όλα είναι πιο εύκολα σε αυτή την περίπτωση. Αλλά κυρίως χρειάζεστε έναν ειδικό διαλύτη και πρέπει να είναι κατάλληλος για τον λόγο. Πάρτε προσεκτικές συμβουλές για αυτό. Ο διαλύτης πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματικός αφενός και επίσης να διατηρεί τη βάση κάτω από την ταπετσαρία.

Θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές σχετικά με τον τύπο διαλύτη που χρειάζεστε!

Οι ταπετσαρίες κάνουν όμορφα μοτίβα - κόλπα

Κόψτε την ταπετσαρία σε μικρότερες περιοχές!

Εάν θέλετε να σπάσετε την ταπετσαρία, θα πρέπει πρώτα να την χωρίσετε σε μικρότερες περιοχές. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με ένα μαχαίρι κοπής. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χωρίσετε την ταπετσαρία σε μερικές ορθογώνιες περιοχές. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα προς τα κάτω ένα προς ένα. Ξεκινήστε με τη δεύτερη λωρίδα μόνο αφού ολοκληρώσετε την πρώτη. Αυτό κάνει τη διαδικασία πολύ πιο δομημένη και δεν θα χάσετε χρόνο στο χάος.

Για να λειτουργούν όλα πιο εύκολα, θα πρέπει να χωρίσετε την ταπετσαρία σε μικρότερες περιοχές

Ξεκολλήστε την ταπετσαρία Οικιακές συμβουλές Αφαιρέστε την ταπετσαρία

Επιλέγοντας τα σωστά φάρμακα

Ευτυχώς που έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικούς πόρους που μπορούν να μας βοηθήσουν στις εργασίες επισκευής και ανακαίνισης. Αυτό που έχει σημασία όταν πρόκειται για ξεφλούδισμα ταπετσαρίας είναι η διάλυση της κόλλας. Οι ταπετσαρίες πρέπει να βραχούν πραγματικά, ώστε να μπορείτε να τις τραβήξετε από το ταβάνι χωρίς προβλήματα. Στα καταστήματα υλικού υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία και πόροι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το θέμα. Δεν προορίζονται απαραίτητα μόνο για αυτόν τον σκοπό. Απλώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία και τη φαντασία σας. Υπάρχουν ψεκαστές πίεσης που χρησιμοποιούνται συνήθως στο σχεδιασμό του κήπου. Θα μπορούσαν όμως να είναι μια υπέροχη βοήθεια για τον ψεκασμό της ταπετσαρίας. Για ένα στρώμα σκυροδέματος στον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο καρφιών. Αυτό έχει το μεγάλο αποτέλεσμα ότι στη συνέχεια το νερό θα διεισδύσει πολύ καλά στην ταπετσαρία. Προσοχή όμως: φυσικά υπάρχει κάποιος κίνδυνος να καταστρέψετε τον πάτο εάν έχετε διαφορετικό τύπο βυθού! Τα καλά πινέλα ταπετσαρίας είναι μια άλλη συμβουλή στην οποία θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας. Σε γενικές γραμμές, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας για τα βοηθήματά σας.

Είναι πολύ σημαντικό να εμποτίζετε την ταπετσαρία πολύ καλά με νερό

Αφαιρέστε ταπετσαρία, αφαιρέστε κόλπα

Εργαστείτε στο σωστό ρυθμό!

Η επιτυχία κάθε λάτρη της αντικατάστασης ταπετσαρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το να έχει το σωστό ρυθμό. Χρειάζεστε πολλή υπομονή, αλλά και μια αίσθηση του πότε να δράσετε. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εμποτίσετε την ταπετσαρία με νερό. Έχουμε προτείνει διαφορετικά μέσα για να το κάνετε αυτό – βούρτσες με ρολό, ψεκαστήρα πίεσης και ταπετσαρία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα εργαλεία ένα κάθε φορά και να εργάζεστε πολύ προσεκτικά, αλλά γρήγορα. Μετά από αυτό, είναι σημαντικό το νερό να διεισδύσει καλά, αλλά και να μην στεγνώσει. Ο χρόνος αναμονής περίπου 5 λεπτών είναι ιδανικός στις περισσότερες περιπτώσεις! Φυσικά, πρέπει πρώτα να ξεκολλήσετε τις ταπετσαρίες που εμποτίσατε για πρώτη φορά με νερό. Διαφορετικά κινδυνεύετε να τα στεγνώσετε πολύ γρήγορα. Εάν συμβεί, μπορείτε απλά να το υγράνετε ξανά με τον ψεκαστήρα πίεσης. Αφαιρέστε την ταπετσαρία με μια καλή σπάτουλα. Αυτό θα πρέπει ιδανικά να είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας, εύκαμπτο υλικό.

Η συστηματική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας

Αφαιρέστε ταπετσαρία ξεφλουδίστε κόλπα συμβουλές ιδέες σαλονιού

Αφαιρέστε μόνοι σας μέτρα ασφαλείας για ταπετσαρία

Στην αρχή του άρθρου μας γράψαμε για το γεγονός ότι μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας την ταπετσαρία σας. Τώρα θα θέλαμε να ασχοληθούμε με ένα άλλο θέμα! Θα θέλαμε να επισημάνουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Απαιτούνται ισχυρά μέτρα ασφαλείας για κάθε είδους έργο μεγάλης κλίμακας. Πριν ξεκινήσετε την αφαίρεση της ταπετσαρίας, πρέπει να καλύψετε όλες τις ασφάλειες με ηλεκτρική ταινία. Σε φωτεινά δωμάτια, θα πρέπει ιδανικά να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρική ενέργεια. Θα πρέπει επίσης να ψάξετε τριγύρω για εμπόδια και άλλα μέρη για ταξίδια. Πιστέψτε μας: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται πια όταν απορροφώνται στη διαδικασία εργασίας. Είναι καλύτερο να τα αφαιρέσετε ή να τα ασφαλίσετε με κάποιον άλλο τρόπο. Οι σκάλες ή άλλα βοηθήματα στα οποία ανεβαίνετε για να φτάσετε στα υψηλότερα σημεία πρέπει να είναι απολύτως σταθερά.

Περισσότερα για τους διαλύτες

Η ασφάλεια πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σαςΗ αφαίρεση ταπετσαρίας έκανε εύκολα κόλπα

Ξεκολλήστε την ταπετσαρία – λειτουργεί πιο εύκολα με καλές συμβουλές 

Αφαιρέστε τις συμβουλές και τα κόλπα ταπετσαρίας - καναπές

Προχωρήστε από λωρίδα μετά από λωρίδα

Φτιάξτε ιδέες σχεδιασμού ταπετσαρίας τοίχου

Η καλή αφαίρεση της παλιάς ταπετσαρίας καθιστά την προσάρτηση της νέας πιο εύκολη

Τακτοποίηση ταπετσαρίας

Μπορείτε να διασκεδάσετε ξεκολλώντας την ταπετσαρία σας

Συμβουλές πολύ εύκολο να φτιάξετε ιδέες ταπετσαρίας