Το Origami – η μοναδική τέχνη του διπλώματος χαρτιού από την Ιαπωνία, έχει αναμφίβολα κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί συνεχή πρόκληση για πολλούς αρχάριους, αλλά και για έμπειρους θαυμαστές των τεχνών. Επειδή σχεδόν όλα μπορούν να γαντζωθούν και μόνο από χαρτί. Τι λέτε, για παράδειγμα, να διπλώσετε origami για τα Χριστούγεννα; Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φθηνή και συναρπαστική υπόθεση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όχι μόνο οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Σήμερα έχουμε 5 λεπτομερείς οδηγίες origami σε εικόνες και βίντεο έτοιμες για εσάς. Πάρτε το χρόνο σας για να τα δείτε όλα και προσπαθήστε να μιμηθείτε όποιο σας αρέσει περισσότερο. Or ίσως σας φαίνονται και τα 5 πολύ ενδιαφέροντα και θα θέλατε να τα χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας?

Χριστουγεννιάτικες ιδέες Origami ως έμπνευση

origami για τα χριστουγεννιάτικα πτυσσόμενα ταράνδους Άγιος Βασίλης

Δεν είναι για τίποτα που επιλέξαμε αυτά τα 5 διακοσμητικά στοιχεία, γιατί κατά τη γνώμη μας είναι τα πιο σημαντικά στην εορταστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και δημιουργούν αμέσως τη σωστή ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός origami και Χριστουγέννων δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο δίκτυο θα βρείτε πολλά παραδείγματα πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων που έγιναν με τη βοήθεια της ιαπωνικής τέχνης του διπλώματος.

Η ελάχιστη δαπάνη χρημάτων καθώς και η έξυπνη εξυπνάδα του origami το καθιστούν μια δημοφιλή τεχνική χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους. Όταν διπλώνετε origami, ακολουθείτε ακριβείς οδηγίες, αλλά έχετε πάντα την ευκαιρία να πειραματιστείτε – με νέα χρώματα, μεγέθη και υφές. Το ένα μετά το άλλο, δημιουργούνται μοναδικές δημιουργίες από χαρτί που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε πιθανή περίσταση.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή!

σαν χαρακτήρες origami χριστουγεννιάτικες ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε μόνοι σας origami poinsettias

Και πώς ξεκίνησαν όλα; Με την Χριστουγεννιάτικο αστέρι! Το γνωρίζουμε επίσης ως το αστέρι του Advent και ήδη αρχίζουμε να διακοσμούμε τα παράθυρα, τις πόρτες και τους τοίχους μας με αυτό κατά τη διάρκεια του Advent. Τα Poinsettias βρίσκονται σε αφθονία σε διάφορα σχέδια στις αγορές και σε διακοσμητικά καταστήματα. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση που σου δημιουργεί μια σπιτική poinsettia. Επικαλυμμένο με πολλή αγάπη και υπομονή, εκπέμπει χαρά και περισυλλογή γύρω του. Δοκίμασέ το!

Φτιάξτε ένα poinsettia από χαρτί

origami χριστουγεννιάτικο αστέρι tinker από χαρτί

Δημιουργήστε άγγελοι Χριστουγέννων origami σε χρόνο μηδέν

Μια poinsettia δεν μένει ποτέ μόνη της. Οι φύλακες άγγελοι τους ενώνουν τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς, αυτά είναι επίσης πολύ εύκολο και ευχάριστο να διπλωθούν ως origami. Και πως? Μπορείτε να μάθετε στο παρακάτω βίντεο.

Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα origami με φύλακα άγγελο από χαρτί

origami christmas christmas angel φτιάξτε τη δική σας χριστουγεννιάτικη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Tinker 3D χριστουγεννιάτικα δέντρα από χαρτί

Και τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ξεκίνησε τη θριαμβευτική του πρόοδο τον 18ο αιώνα και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο σήμερα και είναι διακοσμημένο από πολλούς όταν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Φως κεριών και λάμπες, γλυκά, αγγελάκια, αστέρια και χριστουγεννιάτικες μπάλες κρέμονται με αγάπη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο. Το όλο πράγμα στη συνέχεια στρογγυλοποιείται με τεχνητό χιόνι και πούλιες.

Τα μικρά τρισδιάστατα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από χαρτί πολύ εύκολα και σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες για όμορφα τρισδιάστατα φανάρια origami σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου για τα Χριστούγεννα. Διασκεδάστε προσπαθώντας!

Δημιουργήστε μια στοχαστική ατμόσφαιρα στους τέσσερις τοίχους σας!

origami χριστουγεννιάτικο έλατο μαστίγιο από χαρτί

Σχεδιάστε φώτα νεράιδας ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα φώτα των νεράιδων είναι απλά το κλασικό κάθε διακόσμησης και όχι μόνο στο καλοκαιρινό πάρτι στον κήπο, αλλά κυρίως σε ζεστά βράδια στο σπίτι όταν έξω κάνει πιο κρύο. Η εποχή του Advent με τη ζεστή άνεση και τη διαλογιστική ηρεμία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για διακόσμηση με φώτα νεράιδας. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να διπλώσετε όμορφα φώτα νεράιδας origami ή, καλύτερα να πούμε, χάρτινα αμπαζούρ.

Μια συμβατική ελαφριά αλυσίδα LED γίνεται μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

tinker origami για χριστουγεννιάτικα πτυσσόμενα φώτα νεράιδας

Πτυσσόμενο origami Άγιος Βασίλης

Και τώρα ο Άγιος Βασίλης μπορεί επιτέλους να έρθει! Τι λέτε για τους χαριτωμένους μικρούς Άγιους Βασίληδες σαν αυτόν εδώ κάτω; Ναι, το παραδεχόμαστε – η εργασία είναι λίγο πιο δύσκολη από τις τέσσερις πρώτες ιδέες origami. Οι οδηγίες βίντεο είναι πολύ λεπτομερείς και πολύ εύκολες στην κατανόηση. Έτσι, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Διασκεδάστε αντιγράφοντας και γιορτάζοντας!

Nicholas από χαρτί για προχωρημένους οπαδούς origami

origami Χριστουγεννιάτικο Άγιο Βασίλη διπλωμένο χαρτί

Κάντε ακόμη μικρότερους Άγιους Βασίληδες origami ως ετικέτες δώρων

φτιάξτε μικρούς Νικόλαους από χάρτινα Χριστούγεννα origami

φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικο άγιο Βασίλη από χαρτί

Ακόμα πολλά μπορούν να δημιουργηθούν από χαρτί ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικο άτομο Χριστουγεννιάτικος άγγελος από χαρτί origami Χριστούγεννα

Το δίπλωμα origami για τα Χριστούγεννα είναι πολύ διασκεδαστικό και για τα μικρά

τσίμπημα με παιδικά origami Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα δέντρα Origami για τα DIY Χριστούγεννα σας

χριστουγεννιάτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα tinker origami Χριστούγεννα

Οι συντάκτες σας εύχονται μια ειρηνική και δημιουργική γιορτή!

origami χριστουγεννιάτικη ιδέα δώρα χριστουγεννιάτικου δέντρου

tinker πολύχρωμα origami χριστουγεννιάτικα αστέρια

tinker δώρο ετικέτες μόνοι σας poinsettias origami Χριστούγεννα

poinsettias από χαρτί origami Χριστούγεννα

δώρα συσκευασίας Χριστούγεννα origami

χαρτί περιτυλίγματος origami χριστουγεννιάτικες ιδέες χάρτινα αστέρια

κόκκινα poinsettia από χαρτί φτιάξτε Χριστούγεννα origami μόνοι σας

χριστουγεννιάτικα χριστουγεννιάτικα origins poinsettia origami

poinsettias φτιάξτε τα δικά σας Χριστούγεννα origami

χριστουγεννιάτικες ιδέες poinsettia origami από χαρτί

δύο τρισδιάστατα poinsettias tinker origami Χριστούγεννα