Οι αρουραίοι έχουν κατακτήσει την τέχνη της οδήγησης ενός μικροσκοπικού αυτοκινήτου. Αυτό υποδηλώνει ότι ο εγκέφαλός τους είναι πιο πολύπλοκος από ό, τι πίστευαν αρχικά ορισμένοι επιστήμονες. Για να είμαι ειλικρινής, όποιος είχε ποτέ έναν αρουραίο κατοικίδιο γνώριζε εδώ και χρόνια ότι τα μικρά τρωκτικά είναι πραγματικά απίστευτα έξυπνα, αγαπημένα και μπορούν να μάθουν κόλπα με ευκολία. Το αποτέλεσμα του πειράματος θα μπορούσε τώρα να χρησιμοποιηθεί για να κατανοήσει πώς η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων ανακουφίζει από το άγχος και πώς οι νευρολογικές και ψυχιατρικές καταστάσεις επηρεάζουν τις νοητικές ικανότητες.

Οι αρουραίοι μπορεί να μην μπορούν ακόμη να παίξουν σκάκι, αλλά είναι πολύ πιο έξυπνοι από όσο νομίζουν μερικοί

Οι επιστήμονες έμαθαν στους αρουραίους να οδηγούν μικροσκοπικά αυτοκίνητα, χαριτωμένα παιχνίδια εικασίας, παίζοντας σκάκι

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν τελικά ότι η νοημοσύνη των ζώων δεν είναι τόσο διαφορετική από τη δική μας

Οι επιστήμονες γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι όλα τα τρωκτικά μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν αντικείμενα και να βρίσκουν τον δρόμο τους στους λαβύρινθους. Αυτές οι δοκιμές χρησιμοποιούνται συχνά για να εξετάσουν πώς οι εγκεφαλικές καταστάσεις επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία.

Ωστόσο, καταγράφουν μόνο ένα στενό παράθυρο αντίληψης των ζώων, λέει η Kelly Lambert από το Πανεπιστήμιο του Richmond στη Βιρτζίνια.

Η Lambert και οι συνεργάτες της αναρωτήθηκαν αν οι αρουραίοι θα μπορούσαν να μάθουν το πιο δύσκολο έργο της λειτουργίας ενός οχήματος. Κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο από ένα διαφανές πλαστικό δοχείο με τροχούς, δάπεδο αλουμινίου και τρεις ράβδους χαλκού που λειτουργούσαν ως τιμόνι. Όταν ένας αρουραίος στάθηκε στο πάτωμα αλουμινίου και έπιασε τις ράβδους χαλκού στα πόδια του, ολοκλήρωσε ένα κύκλωμα που ώθησε το αυτοκίνητο προς τα εμπρός. Αγγίζοντας την αριστερή, τη μεσαία ή τη δεξιά ράβδο χαλκού οδήγησε το αυτοκίνητο σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι ερευνητές εκπαίδευσαν έξι θηλυκούς και έντεκα αρσενικούς αρουραίους να οδηγούν το αυτοκίνητο σε αρένες 4 τετραγωνικών μέτρων. Τα τρωκτικά έλαβαν ανταμοιβή δημητριακών όταν άγγιξαν το τιμόνι και οδήγησαν το αυτοκίνητο μπροστά. Η ομάδα ενθάρρυνε τους αρουραίους να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην οδήγηση τοποθετώντας τις ανταμοιβές σε όλο και πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες στην αρένα. Μπορείτε να δείτε το βίντεο του εδώ παρακολουθώ.

ο χαριτωμένο τρωκτικό έμαθε με γλυκό κίνητρο

Οι επιστήμονες έχουν διδάξει τους αρουραίους να οδηγούν μικροσκοπικά αυτοκίνητα.Οι φανταχτεροί αρουραίοι οδηγούν τα δημητριακά

Οι επιστήμονες έχουν διδάξει σε αρουραίους να οδηγούν μικροσκοπικά αυτοκίνητα με χαριτωμένο ρυθμό οδήγησης αυτοκινήτου σε πείραμα

Οδήγηση ως χαλάρωση για τους αρουραίους που έχουν στρες

Η εκμάθηση οδήγησης φάνηκε να χαλαρώνει τους αρουραίους. Οι ερευνητές το αξιολόγησαν μετρώντας τα επίπεδα δύο ορμονών – κορτικοστερόνης, δείκτη άγχους και δεϋδροεπιανδροστερόνης, η οποία εξουδετερώνει το στρες. Η αναλογία δεϋδροεπιανδροστερόνης προς κορτικοστερόνη στα κόπρανα των αρουραίων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης οδήγησης.

Έτσι, τα ζώα μπορεί να έχουν το ίδιο είδος ικανοποίησης με εμάς όταν τελειοποιούμε μια νέα δεξιότητα. Προς υποστήριξη αυτής της ιδέας, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι που οδηγούσαν είχαν υψηλότερα επίπεδα αφυδροεπιανδροστερόνης και ήταν λιγότερο αγχωμένοι από τους αρουραίους που οδηγούσαν ως επιβάτες σε τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Η ομάδα σχεδιάζει τώρα πειράματα παρακολούθησης για να καταλάβει πώς οι αρουραίοι μαθαίνουν πραγματικά να οδηγούν, γιατί φαίνεται να ανακουφίζει από το άγχος και ποιες περιοχές του εγκεφάλου επηρεάζονται.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τετράποδος φίλος έχει μάθει να οδηγεί αυτοκίνητο. 2013δη από το 2013, τρία σκυλιά -καταφύγια ζώων έμαθαν να οδηγούν αληθινά αυτοκίνητα σε μόλις δύο μήνες. Ο στόχος του πειράματος ήταν να αναδείξει τη νοημοσύνη τους και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν ζώα από καταφύγια ζώων. Μετά από δύο μήνες, τα τρία σκυλιά μπόρεσαν να ξεκινήσουν, να αλλάξουν, να οδηγήσουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν ένα αυτοκίνητο. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από αυτό εδώ. Εάν θέλετε να αναγνωρίσετε τη νοημοσύνη των ζώων και να σταματήσετε τη σκληρότητα, σας συνιστούμε να ελέγξετε τις ετικέτες των προϊόντων και να επιλέξετε μόνο εκείνες που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Υιοθετήστε αντί για αγορά!

Οι επιστήμονες έχουν διδάξει τους αρουραίους να οδηγούν μικροσκοπικά αυτοκίνητα για να οδηγούν σκυλιά -καταφύγια για να οδηγούν αυτοκίνητα

Η κινούμενη ταινία Stuart Little στη δεκαετία του ’90 μπορούσε ακόμα να οδηγήσει αυτοκίνητο

Οι επιστήμονες έμαθαν στους αρουραίους να οδηγούν μικροσκοπικά αυτοκίνητα.Ο Στιούαρτ οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην ταινία