κατανάλωση θερμίδων τρέξιμο υγιούς απώλειας βάρους με το σκύλο

Κατανάλωση θερμίδων κατά το τρέξιμο: Καλύτερα να τρέχετε έξω ή στο γυμναστήριο?

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι καταναλώνονται αρκετές θερμίδες κατά το τζόκινγκ. Σίγουρα αυτή η δραστηριότητα είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να διατηρηθείς σε φόρμα. Οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία.

Τζόκινγκ κατανάλωσης θερμίδων

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων μόνο στο πάρκο

Το πού θα πας είναι μάλλον θέμα γούστου. Ή όχι? Σήμερα ας δούμε τι λένε οι ερευνητές για τζόκινγκ κατανάλωσης θερμίδων στην πίστα τρεξίματος στο γυμναστήριο και έξω.

Τζόκινγκ: σε εξωτερικούς χώρους ή στην πίστα; Τι είναι καλύτερο?

κατανάλωση θερμίδων-τζόκινγκ-ή-γυμναστήριο-υγιή-αδυνάτισμα

Τι είναι πιο υγιεινό για τη γενική κατάσταση?

Η καύση θερμίδων κατά το τρέξιμο είναι σίγουρα πολύ σημαντική. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα υγιές. Διότι η διατήρηση της φυσικής κατάστασης σημαίνει επίσης κάτι περισσότερο από την κατανάλωση ενέργειας. Το σίγουρο είναι ότι το τρέξιμο έξω είναι επίσης πιο ποικίλο και συχνά πολύ χαλαρωτικό για τις αισθήσεις. Εάν αυτό συμβεί κατά μήκος της θάλασσας, δίπλα σε μια λίμνη, στο πάρκο, ακριβώς στη φύση, τότε αναπνέετε επίσης καθαρό αέρα και πολλές άλλες θεραπευτικές μυρωδιές που απλώς λείπουν στο γυμναστήριο. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο άγχος μέσα τους. Προτιμούν λοιπόν να ποντάρουν στην κατανάλωση θερμίδων κάνοντας τζόκινγκ στην πίστα. Η άλλη εμπειρία μπορεί στη συνέχεια να αναπληρωθεί μέσω του σπα και των περιπάτων στη φύση.

 Τρέξιμο στο πάρκο με έναν φίλο

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων με συνεργάτη στο πάρκο

 Περιτριγυρισμένο από όμορφη φύση

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων με φίλη υγιή απώλεια βάρους

Επιπλέον, η συσκευή στο στούντιο γυμναστικής διαθέτει επίσης μετρητή θερμίδων, υπολογισμό παλμών και πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις που μετρούν και θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της προπόνησης.

Τζόκινγκ στο γυμναστήριο

κατανάλωση θερμίδων όταν κάνετε τζόκινγκ στον διάδρομο γυμναστικής

Psychυχολογικές όψεις

Κατά το τρέξιμο, οι θερμίδες και το πώς καίγονται δεν είναι, όπως είπα, η μόνη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Από καθαρά ψυχολογική άποψη, το τρέξιμο έξω είναι πιθανότατα πιο υγιές. Ενισχύει τη θέληση και λειτουργεί για την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς μας. Γιατί άλλοτε υπάρχει άνεμος, άλλοτε βρέχει και κάθε φορά χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να λάβετε μέρος παρά τις συνθήκες αυτές. Αλλά τελικά, αυτή είναι μια συναρπαστική εμπειρία που κάνει ένα άτομο πιο αισιόδοξο και πιο ευτυχισμένο. Επιπλέον, σας προκαλεί να ανακαλύψετε νέο έδαφος με πλαγιές, λόφους και νέα μονοπάτια. Αυτό αυξάνει την επίδραση του τζόκινγκ.

Το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα

κατανάλωση θερμίδων τζόκινγκ έξω με την κοπέλα να χάσουν βάρος

Or το χειμώνα με χιόνι

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων το χειμώνα χάστε βάρος υγιεινά στο χιόνι

Από την άλλη πλευρά, στην καριέρα του γυμναστηρίου, μπορείτε να προγραμματίσετε και να ελέγξετε τα πάντα πιο εύκολα. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματά σας.

Στο γυμναστήριο, οι καιρικές συνθήκες είναι ασήμαντες

κατανάλωση θερμίδων κατά το τρέξιμο στο γυμναστήριο στον διάδρομο

Η σημασία της επικάλυψης

Εστιάζοντας στην κατανάλωση θερμίδων κατά το τρέξιμο, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την υγεία των αρθρώσεων. Επειδή αυτά θα μπορούσαν να καταστραφούν από μια πολύ στερεή επιφάνεια του δρόμου. Η γη και οι ειδικές αθλητικές επιφάνειες το αποφεύγουν. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Στην παραλία, για παράδειγμα, μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε ξυπόλυτοι. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι επίσης κάπως μικρότερος.

Αυτός ο κίνδυνος αποφεύγεται στην καριέρα του γυμναστηρίου

κατανάλωση θερμίδων για τρέξιμο στο γυμναστήριο χάστε βάρος με διασκέδαση

Τώρα ας επιστρέψουμε στην κύρια ερώτηση: για την ποσότητα θερμίδων που καίγονται κατά το τρέξιμο και τα άλλα οφέλη, πρέπει κάποιος να τρέξει μάλλον στην πίστα του γυμναστηρίου ή έξω; Απλώς πιστεύουμε ότι κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε και τα δύο για καλύτερα αποτελέσματα.

 Πάρτε μια ανάσα φρέσκου αέρα στον υπέροχο εξωτερικό χώρο

κατανάλωση θερμίδων όταν κάνετε τζόκινγκ ή στο γυμναστήριο

Τρένο μέσα στην πίστα

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων στο γυμναστήριο στον διάδρομο

Γυμναστήριο στο σπίτι με υπέροχη θέα

κατανάλωση θερμίδων τρέξιμο γυμναστήριο στο σπίτι στον διάδρομο

Η καριέρα μπορεί να υπολογίσει τις θερμίδες που καίγονται κατά το τρέξιμο

τρέξιμο κατανάλωσης θερμίδων στο γυμναστήριο χάσετε βάρος

20λεπτο πρόγραμμα τζόκινγκ στην πίστα

κατανάλωση θερμίδων όταν κάνετε τζόκινγκ στο γυμναστήριο