Λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, κάνουμε πάλι σχέδια για ταξίδια και διακοπές. Πώς όμως θα απαλλαγούμε από το λίπος του χειμώνα για να αποκτήσουμε τη φιγούρα μπικίνι μας; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις δεν είναι σίγουρα εύκολη για όλους όσους έχουν ήδη δοκιμάσει τουλάχιστον μία δίαιτα. Αυτό συνήθως δημιουργεί μια τρομερή όρεξη που μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με μια μεγάλη βοήθεια τροφής. Η λαχτάρα για φαγητό είναι κοινή αν δεν τρώτε τα σωστά τρόφιμα. Ευτυχώς, υπάρχουν τα λεγόμενα πληρωτικά. Αυτά είναι υγιεινά τρόφιμα χαμηλών θερμίδων που θα σας δώσουν ενέργεια αλλά και θα οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Εν ολίγοις, μπορείτε να κρατήσετε την όρεξή σας υπό έλεγχο και να χάσετε μερικά κιλά με ευκολία. Στη συνέχεια, θέλουμε να εξηγήσουμε ποια τρόφιμα είναι υγιή πληρωτικά. Προσέξτε αν είστε περίεργοι, θέλετε να χάσετε βάρος ή να ξεπεράσετε τη λαχτάρα για φαγητό. Οι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες εάν θέλετε να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε νέα αυτοπεποίθηση για τις επόμενες διακοπές σας στην παραλία!

Τα υγιή πληρωτικά μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το λίπος του χειμώνα και να παραμείνουμε αδύνατοι.

Ένα μπολ πρωινού με γιαούρτι από σπόρους μπανάνας για να αντιμετωπίσει την επιθυμία για φαγητό

Πώς λειτουργούν τα υγιή πληρωτικά στο σώμα?

Η επαρκής πρόσληψη ενέργειας είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των μεταβολικών αναγκών του σώματος. Όρεξη είναι η επιθυμία κατανάλωσης τροφής, αλλά αυτή η επιθυμία δεν συνδέεται πάντα με την πείνα.

Η όρεξη μπορεί επίσης να διεγερθεί από τρόφιμα με καλή γεύση, μυρωδιά, εμφάνιση κ.λπ., χωρίς να πεινάτε. Ακόμη και υπό άγχος, το επίπεδο του αυξάνεται και αυτό οδηγεί εύκολα σε ανεξέλεγκτη πρόσληψη τροφής. Οι λαχτάρες είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να τηρήσουν μια δίαιτα. Υγιή υλικά πλήρωσης έρχονται στη διάσωση! Τρώγοντας τρόφιμα υψηλής έντασης και χαμηλών θερμίδων θα γεμίσετε γρήγορα το στομάχι σας. Αυτό εκτείνεται και οι ορμόνες απελευθερώνονται στο τοίχωμα του στομάχου. Στέλνουν το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είστε χορτάτοι. Ωστόσο, η μετάδοση των ερεθισμάτων που περιγράφονται σύντομα εδώ απαιτεί χρόνο, συνήθως περίπου 20 λεπτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο ενώ τρώτε και να μασάτε το φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αισθάνεστε χορτάτοι.

 Είναι εύκολο να ξεπεραστεί η επιθυμία με υγιή υλικά πλήρωσης.

Αίσθηση υγιούς ενάντια στους πόθους πράσινη σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά ραβέντι μαϊντανό

Αυτά τα 10 υλικά πλήρωσης θα σας κρατήσουν υγιείς και αδύνατους

Εάν σας μαστίζει μια ακόρεστη όρεξη, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα παρακάτω υλικά πλήρωσης στο μενού σας. Αυτό θα δώσει τέλος στο γρυλισμένο στομάχι και θα σώσει τον εαυτό σας από την πρόσθετη αγωνία μιας αυστηρής δίαιτας. Τα περισσότερα υλικά πλήρωσης στη λίστα μας είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Για παράδειγμα, τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες περιέχουν πολλές πρωτεΐνες που μας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είναι πραγματικοί λιποδιαλύτες. Πολλή ενέργεια καίγεται από το σώμα για την επεξεργασία τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα πληρωτικά είναι τέλεια αν θέλετε να χάσετε βάρος. Για τη διαδικασία απώλειας βάρους, οι φυτικές ίνες είναι επίσης σημαντικές και απολύτως απαραίτητες. Κατ ‘αρχήν, πρόκειται για άπεπτες φυτικές ίνες που διογκώνονται στο στομάχι. Έτσι αποκτάτε ένα αίσθημα κορεσμού. Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Ως εκ τούτου, αφενός, είναι απαραίτητα για την υγεία μας, αφετέρου, είναι καλοί σύμμαχοι στην καταπολέμηση των περιττών κιλών!

Και τώρα στη λίστα των υγιών πληρωτικών!

 Οι άνθρωποι που χορταίνουν γεμίζουν επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες αλλά χαμηλές σε θερμίδες.

Αίσθηση υγιεινής έναντι των πόθων Τα όσπρια έχουν χορταστική δράση, πολλές φυτικές ίνες έχουν λίγες θερμίδες

Τα όσπρια είναι # 1 υγιή πληρωτικά! 

Τα όσπρια περιλαμβάνουν φασόλια, μπιζέλια, ρεβίθια και φακές. Αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αλλά όχι υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Περιέχουν όμως αυτό που είναι γνωστό ως ολιγοσακχαρίτες. Αυτοί είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που δεν απορροφώνται από το σώμα. Αυτό επιβραδύνει την πέψη και μας κρατά σε φόρμα περισσότερο.

Τα ρεβίθια είναι υγιή πληρωτικά! Χάρη σε αυτά, θα αισθάνεστε χορτάτοι, θα τρώτε υγιεινά και θα διατηρείτε το σωματικό σας βάρος υπό έλεγχο!

Αισθάνεστε υγιείς ενάντια στους πόθους Τα γεμιστά ρεβίθια διατηρούν το σωματικό σας βάρος υπό έλεγχο

 Ξεκινήστε υγιεινά τη μέρα σας με πλιγούρι βρώμης το πρωί!

Νιώθοντας υγιείς ενάντια στους πόθους βρώμη βρώμη υγιεινό πρωινό ενέργεια να δώσει ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας

πλιγούρι βρώμης βρίσκονται στο πρωινό τραπέζι σε πολλές οικογένειες το πρωί. Αποτελούν καλή πηγή υγιών υδατανθράκων και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρέχουν επίσης στο σώμα πολλή ενέργεια.

Το κρέας είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα για τον άνθρωπο.

Σας γεμίζει υγιή ενάντια στους πόθους φρέσκο ​​κρέας καλό κομμάτι για σχάρα ή μαγείρεμα

κρέας είναι μια σημαντική τροφή γιατί περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και χορταστικά λιπαρά οξέα. Μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους και να σερβιριστεί στη σχάρα, βρασμένο, τηγανισμένο. Εάν το καταναλώνετε, χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να μασήσετε για να αποκτήσετε ένα πραγματικό αίσθημα κορεσμού.

 Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να καταστέλλει την όρεξη, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Αίσθημα πλήρους υγείας ενάντια στους πόθους διαφορετικά φλιτζάνια καφέ διαφορετικά είδη καφέ

Το τσάι και ο καφές μπορούν να ικανοποιήσουν τους πόθους

Ο καφές και το τσάι είναι τα αγαπημένα μας ροφήματα αυτές τις μέρες, χωρίς τα οποία δεν θα ξεκινούσαμε ούτε τη μέρα το πρωί. Έχουν ακαταμάχητο άρωμα και η κατανάλωσή τους διεγείρει τον μεταβολισμό. Επιπλέον, τα ζεστά ροφήματα δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες εάν τα πίνετε χωρίς ζάχαρη και κρέμα.

 Για ένα φλιτζάνι αρωματικό εσπρέσο, χρειάζεστε καλά ψημένους κόκκους καφέ της καλύτερης ποιότητας.

Οι κόκκοι καφέ που ψήνονται για ένα φλιτζάνι αρωματικό εσπρέσο είναι υγιείς κατά των πόθων

 Οι σπόροι Chia είναι υγιείς και σας χορταίνουν!

Υγιεινή κατά των πόθων Οι σπόροι Chia σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι

Με Σπόροι Chia Ως γνωστόν, μπορείτε να ετοιμάσετε πολλά νόστιμα γλυκά. Τα μικρά all-rounders ταιριάζουν επίσης με φρέσκες σαλάτες. Επιβραδύνουν τη διείσδυση της ζάχαρης και του λίπους στο αίμα. Με την κατανάλωσή τους αποφεύγετε τις εναποθέσεις λίπους στο σώμα και παραμένετε σε φόρμα και υγιείς!

 Οι σπόροι λιναριού είναι εξίσου υγιεινοί με τους σπόρους chia.

Αίσθημα χορτασμού υγιούς ενάντια στους πόθους Σπόρους λινού Ενέργεια από τη φύση

λιναρόσπορος – Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης. 2,5 γραμμάρια λιναρόσπορου ημερησίως έχει ευεργετική επίδραση στην καταστολή της όρεξης.

Τρώτε αρκετά φυλλώδη λαχανικά?

Αίσθηση υγιούς ενάντια στους πόθους Σπανάκι σε μπολ

 

Λαχανικά με φύλλα δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας. Για παράδειγμα το μπρόκολο, ο μαϊντανός, το σπανάκι και το λάχανο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν υψηλές δόσεις χλωροφύλλης, είναι υψηλές σε πρωτεΐνες, ένζυμα, βιταμίνες και μέταλλα. Μια σαλάτα από αυτά τα τρόφιμα θα σας χορτάσει και θα χάσει εύκολα τα κιλά.

Μια χούφτα ξηροί καρποί ενδιάμεσα μας βοηθούν να ικανοποιήσουμε τους πόθους.

Αίσθηση υγιεινής έναντι των πόθων Ξηροί καρποί διαφόρων ειδών σε μικρά μπολ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ περιέχουν υγιή λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φυτικές ίνες, χάρη στα οποία απελευθερώνουν αργά ενέργεια στο σώμα και το διατηρούν γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Οι ξηροί καρποί είναι υγιή πληρωτικά και μια καλή πηγή ενέργειας για το σώμα.

Αισθάνεστε υγιείς ενάντια στους πόθους Τα καρύδια, μια καλή πηγή ενέργειας για το σώμα, σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι και σε φόρμα

 

 Όσοι καταναλώνουν κανέλα κάθε μέρα παραμένουν υγιείς και αδύνατοι.

Αίσθηση υγιούς ενάντια στους πόθους Κανέλα, η θαυματουργή θεραπεία της φύσης

κανέλα έχει τη φήμη ότι είναι μπαχαρικό που διασπά το υποδόριο λίπος και βοηθά στην απώλεια βάρους.

 Γνωρίστε τα πληρωτικά μεταξύ των μπαχαρικών?

Αίσθηση υγιούς ενάντια στους πόθους κανέλα γαρίφαλο σημαντικά μπαχαρικά στην κουζίνα

 Ενα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

Ένα ψάθινο καλάθι γεμάτο κόκκινα μήλα είναι ένας υγιεινός τρόπος για να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα για φαγητό

μήλα και αχλάδια γεμίζουν φρούτα που είναι πλούσια σε πηκτίνη, η οποία βοηθά στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων κακής χοληστερόλης. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ένα μήλο πριν από το γεύμα καταναλώνουν 15% λιγότερες θερμίδες. Ένα μήλο την ημέρα κρατάει μακριά τον γιατρό, ακούμε τους ανθρώπους να λένε. Είναι γνωστό ότι τα ώριμα μήλα και αχλάδια είναι υγιή και χορταστικά.

Τρώτε φρέσκα φρούτα κάθε μέρα!

Αίσθημα υγιούς ενάντια στους πόθους ώριμα αχλάδια υγιή φρούτα

 

Συμπέρασμα: Το πιο σημαντικό πράγμα για ένα υγιές σώμα είναι πραγματικά η διατροφή και ο τρόπος ζωής. Δεν πρέπει να αγνοούμε τη δύναμη και την ισχυρή επίδρασή τους στο σώμα. Μπορείτε να είστε σε φόρμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες, αρκεί να βρείτε τα γεμιστικά ανάμεσα στα τρόφιμα που είναι καλά για εσάς και το σώμα σας.

Φρέσκο ​​κρέας από την αγορά των αγροτών! Έτσι κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Αισθάνεστε υγιείς ενάντια στους πόθους, το φρέσκο ​​κρέας από την αγορά των αγροτών είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή

Υπάρχουν επίσης υγιεινά επιδόρπια που είναι καλά για γέμιση.

Αίσθηση πλήρους υγιεινής κατά της επιθυμίας νόστιμο επιδόρπιο σε ένα ποτήρι με σπόρους chia γιαούρτι φράουλες βατόμουρα

Οι σπόροι δεν είναι μόνο για χορτοφάγους και βίγκαν!

Αίσθημα υγιεινής έναντι των πόθων Ο λιναρόσπορος είναι μια καλή πηγή ενέργειας όχι μόνο για χορτοφάγους και vegans