Τα άλατα μπάνιου είναι ένα επιπλέον που δεν πρέπει να κάνετε χωρίς. Αυτά τα προϊόντα περιποίησης είναι κατάλληλα για κάθε νοικοκυριό. Μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας στην μπανιέρα, να το χρησιμοποιήσετε ως scrub στο ντους ή για τη φροντίδα των χεριών. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να φτιάξετε μόνοι σας άλατα μπάνιου. Παραθέτουμε εδώ πέντε πολύ σημαντικές από αυτές και σας λέμε μια απλή αρχή σύμφωνα με την οποία παρασκευάζονται άλατα μπάνιου.

Εκτός από βότανα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λουλούδια για DIY άλατα μπάνιου

Φτιάξτε αλάτια μπάνιου μόνοι σας αρωματοθεραπεία

Φτιάξτε μόνοι σας φθηνά άλατα μπάνιου

Το αλάτι του μπάνιου περιέχει συνήθως ευεργετικά βότανα ή αιθέρια έλαια. Μερικές φορές μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λουλούδια ή φύλλα. Τα άλατα μπάνιου εξασφαλίζουν αναγέννηση και επούλωση του νου και του σώματος. Ωστόσο, έρχονται σε αρκετά υψηλή τιμή στην αγορά. Μόνο αυτά τα έτοιμα άλατα μπάνιου, τα οποία παίρνουν το άρωμά τους από χημικά μείγματα αντί για πραγματικά φυσικά συστατικά, είναι φθηνά.

Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα είναι περισσότερο επιβλαβή παρά χρήσιμα για εμάς. Τα σπιτικά άλατα μπάνιου μπορεί να περιέχουν πολύτιμα αιθέρια έλαια ή βότανα και δεν μας κοστίζουν πολύ ως επένδυση.

Το αλάτι μπάνιου είναι ένα κατάλληλο δώρο για το αγαπημένο σας πρόσωπο

μπάνιο αλάτι μεγάλο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θα μάθετε περισσότερα για τις φυσικές θεραπείες

Η ιατρική έχει αναπτυχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά τα φυσικά φάρμακα έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος: Πολλοί έχουν ανακαλύψει ότι αυτό μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για να θεραπευτεί πιο φθηνά και βιώσιμα. Η τακτική χρήση τους είναι επίσης μια από τις καλύτερες προφυλακτικές ενάντια σε πραγματικά κακές παθολογικές καταστάσεις.

Το πρόβλημα με τις φυσικές θεραπείες είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να είστε πραγματικά ενημερωμένοι σχετικά με αυτά. Επειδή συχνά οι σύμβουλοι για αυτές τις θεραπείες δεν είναι επίσης πολύ φθηνοί.

Εάν φτιάχνετε μόνοι σας άλατα μπάνιου, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά βότανα και αιθέρια έλαια ένα προς ένα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε πολύτιμη γνώση βήμα προς βήμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά στη ζωή.

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα μπάνιου είναι ιδιαίτερα υγιεινό το χειμώνα

μπάνιο αλάτι απόλαυση και υγεία

Είναι δυνατά μεμονωμένα μείγματα

Κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά στα βότανα και τα αιθέρια έλαια. Δύο άτομα με τα ίδια συμπτώματα μπορεί να επηρεαστούν καλύτερα ή χειρότερα από διαφορετικά ενεργά συστατικά. Φτιάχνοντας μόνοι σας άλατα μπάνιου, μπορείτε να νιώσετε στην πράξη τις επιδράσεις αυτών των πολύτιμων φυσικών προϊόντων στο σώμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να ανακαλύψετε τα δικά σας μείγματα αιθέριων ελαίων, βοτάνων και άλλων προϊόντων που είναι καλύτερα για εσάς προσωπικά.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας άλατα μπάνιου με φυσικό σαπούνι και βότανα

μπάνιο αλάτι φυσικό σαπούνι από βότανα

Ανακαλύπτεις ένα υπέροχο χόμπι

Το χειμώνα χρειάζεστε δημιουργικά χόμπι που είναι διασκεδαστικά και απολαυστικά. Αυτό μας κρατά σε καλή διάθεση όταν σκοτεινιάζει και κάνει κρύο έξω. Τα πειράματα με άλατα μπάνιου με διαφορετικά συστατικά θα μπορούσαν να είναι σωστά για πολλούς. Παρεμπιπτόντως, τα ποτήρια με σπιτικά άλατα μπάνιου είναι επίσης εξαιρετικές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα, δεν νομίζετε?

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δημοφιλή για την παρασκευή αλάτων μπάνιου μόνοι σας

Κάντε τα άλατα μπάνιου διασκεδαστικά

Απλώνουν υπέροχα αρώματα στο σπίτι σας και χρησιμεύουν ως διακόσμηση

Τα σπιτικά άλατα μπάνιου είναι επίσης αρωματοθεραπεία. Επιπλέον, αυτό δεν περιορίζεται στον χρόνο στην μπανιέρα. Εάν φτιάχνετε μόνοι σας άλατα μπάνιου και χρησιμοποιείτε βότανα, πρέπει να μείνουν ανοιχτά για μερικές ημέρες. Συνήθως μια εβδομάδα είναι αρκετή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το άρωμά τους εξαπλώνεται φυσικά. Μπορείτε λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο της επιλογής σας. Με το χρώμα των τροφίμων μπορείτε να δώσετε στο αλάτι του μπάνιου διαφορετικά χρώματα ή να τα εντείνετε. Το γυαλί θα μπορούσε τότε να έχει ακόμη και διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα για το χειμώνα, δηλαδή η υγρασία που διαχωρίζεται στη διαδικασία. Ειδικά στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι, που ζεσταίνονται συνεχώς, μπορείτε να ξεπεράσετε εν μέρει το πρόβλημα με την ξηρότητα του αέρα.

Χάρη στο χρώμα των τροφίμων, μπορείτε να χρωματίσετε το αλάτι του μπάνιου

άλατα μπάνιου αιθέρια έλαια πορτοκαλιού

Τι χρειάζεστε για την αυτοπαραγωγή αλάτων μπάνιου?

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας άλατα μπάνιου, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τα ενεργά συστατικά. Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε βότανα, αιθέρια έλαια, φύλλα κλπ. Θα πρέπει να το προσδιορίσετε σύμφωνα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη βάση, είναι καλύτερο να επιλέξετε μεταξύ πικρού και θαλασσινού αλατιού. Το πρώτο είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό και το δεύτερο προάγει την αναγέννηση των νεύρων και των μυών. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε και τους δύο τύπους αλατιού. Με τα αιθέρια έλαια, ανάλογα με τον τύπο, παίρνετε διαφορετικό αριθμό σταγόνων και τις ανακατεύετε με δύο έως τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο.

Με τη φόρμουλα με βότανα, χρειάζεστε δύο έως τέσσερις κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη εκτός από 100 γραμμάρια από αυτά και το αλάτι. Μερικές φορές χρησιμοποιείτε επίσης φυσικό σαπούνι, ειδικά σε συνδυασμό με φύλλα και λουλούδια.

Το φυσικό σαπούνι και τα φύλλα βοτάνων είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός

μπάνιο αλάτι διάφορα φυσικά ενεργά συστατικά

Έτσι γίνεται!

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το αλάτι μπάνιου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι. Βάζεις όλα τα υλικά μέσα. Το μίγμα ανακινείται έντονα στο ποτήρι. Με τα άλατα λουτρού από βότανα το ανοίγετε και με τα αιθέρια έλαια το κλείνετε. Και στις δύο περιπτώσεις, αφήστε το αλάτι του μπάνιου να σταθεί για μερικές ημέρες, ώστε να είναι έτοιμο.

Είναι καλύτερο να αναζητήσετε διαφορετικές συνταγές στο Διαδίκτυο και να πειραματιστείτε με τα αποτελέσματα διαφορετικών μειγμάτων. Κάποια στιγμή θα μπορούσατε αναμφισβήτητα να μπορέσετε να διακρίνετε το καλύτερο για τον εαυτό σας και ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας. Σας ευχόμαστε έναν υγιή χειμώνα!

Με πευκοβελόνες δίνετε στο αλάτι του μπάνιου χειμωνιάτικο άρωμα

Φτιάξτε άλατα μπάνιου μόνοι σας φυτά λαδιού

Τα εποχιακά ξηρά φυτά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα άλατα μπάνιου

Τα άλατα μπάνιου κάνουν μόνοι σας ξηρά λουλούδια

Το αλάτι μπάνιου είναι ένα πολυτελές προϊόν περιποίησης

μπάνιο αλάτι προϊόντα περιποίησης

Διαφορετικοί τύποι ενεργών συστατικών είναι κατάλληλοι για την παρασκευή αλάτων μπάνιου

Φτιάξτε μόνοι σας άλατα Epsom Himalaya για άλατα μπάνιου

Το αλάτι μπάνιου μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

φτιάξτε μόνοι σας μπλε αλάτι μπάνιου

Τα υπέροχα λουλούδια είναι ιδανικά για σπιτικά άλατα μπάνιου

λουλούδια λουτρά άλατα βότανα

Η λεβάντα είναι πολύ δημοφιλής για την παρασκευή αλάτων μπάνιου

diy άλατα μπάνιου λεβάντα

Με DIY άλατα μπάνιου μπορείτε να απλώσετε χειμωνιάτικα αρώματα στο σπίτι

diy λουτρό έλατο αλάτι

Άλλα εξαιρετικά βασικά συστατικά για άλατα μπάνιου

diy μπανιέρα αλάτι θυμάρι

Στη φάση της προετοιμασίας, το αλάτι μπάνιου μπορεί να χρησιμεύσει ως διακόσμηση

μοβ diy άλατα μπάνιου υγεία

Χρειάζεστε όλα αυτά για να προετοιμάσετε άλατα μπάνιου με αιθέρια έλαια

προϊόντα άλατα μπάνιου κάνουν αιθέρια έλαια μόνοι σας

Το αλάτι μπάνιου από ροδοπέταλα είναι ιδανικό για ρομαντικές περιστάσεις

ροζ άλατα μπάνιου με αιθέρια έλαια