Ο όρος “team bulding” σας ακούγεται βαρετός και ψάχνετε συναρπαστικές εναλλακτικές; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος! Είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να δημιουργηθεί μια καλή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρει πολλές ευκαιρίες από αυτή την άποψη. Αισθάνεστε πολύ καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους ούτως ή άλλως και εάν διοργανώσετε μεγάλα παιχνίδια ομαδικής οικοδόμησης ή άλλες δραστηριότητες, η καλή ατμόσφαιρα είναι εγγυημένη.

Οι διαφορετικές μορφές ποδοσφαίρου είναι πάντα μια καλή ιδέα

όλοι παίζουν ιδέες για την οικοδόμηση ομάδας με την μπάλα

Πέντε εξαιρετικά διασκεδαστικές ιδέες για την οικοδόμηση ομάδας

Σωστό ή λάθος – Υπαίθριο παιχνίδι

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε επίσης να παίξετε αυτό το παιχνίδι τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά είναι σαφές ότι θα είναι πολύ πιο συναρπαστικό έξω. Το υπέροχο περιβάλλον βοηθά αν θέλετε να χαλαρώσετε.

Αυτό κάνει το όλο πράγμα εξίσου επιτυχημένο και διασκεδαστικό. Κάθε άτομο πρέπει να καταλήξει σε δύο ψέματα και μία αλήθεια για τον εαυτό του. Θα εναπόκειται στους άλλους να μαντέψουν τι είναι πραγματικό και τι όχι. Η ατμόσφαιρα αργότερα το βράδυ στο πάρκο ή στη λίμνη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα μικρό πυροσβεστικό στρατόπεδο θα δημιουργήσει μια ακόμη πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Πολλά παιχνίδια είναι εξίσου κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες

Ανταλλαγή ιδεών για την κατασκευή ομάδων με μπάλες

Ανθρώπινος κόμπος

Ο ανθρώπινος κόμπος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια team building τα τελευταία χρόνια. Για να γίνει αυτό, οι άνθρωποι πρέπει να τοποθετηθούν σε έναν κύκλο. Παίρνετε το χέρι του ατόμου στα δεξιά και το χέρι κάποιου άλλου τυχαία σε κύκλο. Στο παρακάτω θέμα είναι να σχηματίσετε ξανά έναν κύκλο χωρίς να αφήσετε τα χέρια σας.

Το Carting επίσης βάζει πάντα τους υπαλλήλους σε καλή διάθεση

όλα υπέροχα στο να δημιουργήσουν ιδέες για την οικοδόμηση ομάδας

Αθόρυβο ποδόσφαιρο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να παίξετε ποδόσφαιρο χωρίς να μιλήσετε; Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση γιατί οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν με πολλές φωνές και συναισθήματα. Ωστόσο, αν σταματήσετε να μιλάτε, θα πρέπει να βασιστείτε πολύ στη γλώσσα του σώματος και στη διαίσθηση. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να επιτρέψετε σιωπηλές χειρονομίες.

Εμπειρία σε ναυτικό στυλ – πάντα υπέροχη

Ιδέες για οικοδόμηση ομάδας ξύλινων σκαφών

Εκμάθηση ονομάτων – δημιουργία ομάδας για νεότερες ομάδες

Δημιουργείται μια ομάδα 10 έως 20 ατόμων και όλοι πρέπει να προσπαθήσουν να θυμηθούν τα ονόματα των άλλων. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας μπάλας.Πρώτα κάθε ρίχτης θα πει το όνομά του και οι άλλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να το θυμηθούν. Στη συνέχεια, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Όποιος πιάνει την μπάλα θα πρέπει να δώσει το όνομα του ατόμου από το οποίο την πήρε. Κατ ‘αρχήν, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το ίδιο πράγμα με χόμπι και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα άτομα της ομάδας.

Οι εργαζόμενοι ποδοσφαιριστές παίζουν σε εξωτερικούς χώρους

Ιδέες ποδοσφαίρου - ιδέες οικοδόμησης ομάδας

Paintball, carting ή άλλα δημοφιλή παιχνίδια team building

Τα μέλη της ομάδας σας βρίσκονται σήμερα υπό ιδιαίτερα πνευματικό άγχος; Στη συνέχεια, θέλετε απλά να αφήσετε τον ατμό και να χαλαρώσετε. Το paintball, το carting και άλλες παρόμοιες πολύ δραστήριες δραστηριότητες μπορεί να είναι η καλύτερη ιδέα σε αυτή την περίπτωση. Είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα ευχαριστήσετε όλους τους εμπλεκόμενους! Το Paintball συγκεκριμένα είναι ίσως η καλύτερη εναλλακτική λύση αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι όλοι θα διασκεδάσουν με αυτό.

Παιχνίδι στο λιβάδι – υπέροχο χτίσιμο ομάδας 

μαζί σε εξωτερικούς χώρους - ιδέες οικοδόμησης ομάδας

Δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας ομάδων

Ο κόσμος μας αλλάζει και το ίδιο και η εταιρική ατμόσφαιρα. Όλο και λιγότεροι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι ότι η ζωή τους περιλαμβάνει μόνο εργασία και οικογένεια. Είστε κοινωνικά αφοσιωμένοι και θέλετε να αλλάξετε τη γενική κατάσταση στον κόσμο προς το καλύτερο. Μέρος της εικόνας ενός καλού εργοδότη είναι όλο και περισσότερο ότι συμμετέχετε. Για το λόγο αυτό, οι κοινωνικές εναλλακτικές λύσεις στο παραδοσιακό team building γίνονται όλο και πιο σύγχρονες. Για παράδειγμα, μπορείτε να οργανώσετε μια φιλανθρωπική οργάνωση μαζί ή να προσφέρετε εθελοντικά κάπου. Άλλες εναλλακτικές λύσεις στο συνηθισμένο team building είναι οι δραστηριότητες που μετατρέπουν την ομάδα σας σε έναν κύκλο φίλων. Θα μπορούσατε να φάτε μαζί, να παρακολουθήσετε μια πολιτιστική εκδήλωση ή, αν όλοι συμφωνούν, να πάτε διακοπές μαζί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απολαύσουν την οικοδόμηση ομάδας στο δάσος

Άνθρωποι στο λιβάδι - ιδέες οικοδόμησης ομάδας

Συμβουλές

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές ιδέες και παιχνίδια δημιουργίας ομάδων στο Διαδίκτυο. Ανάλογα με τη μορφή και τον αριθμό της ομάδας και ανάλογα με την ώρα, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Αλλά ακόμα και οι καλύτερες ιδέες δεν θα σας βοηθήσουν αν δεν ακολουθήσετε μερικούς χρυσούς κανόνες όταν διοργανώνετε τέτοιες εκδηλώσεις. Θα συνεχίσουν να σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιοδήποτε team building.

Μάθετε για τους υπαλλήλους από τα παιχνίδια

Η δημιουργία ομάδας δεν βοηθά μόνο τους εργαζόμενους να έρθουν πιο κοντά. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους διευθυντές και τα αφεντικά να μάθουν περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους. Θα μάθετε ποιος επικοινωνεί καλύτερα και ποιος είναι πιο πιθανό να τα πάει καλύτερα ανεξάρτητα. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην καθημερινή σας εργασία.

Η δημιουργία ομάδας πρέπει να είναι διασκεδαστικές δραστηριότητες 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αισθάνονται αναγκασμένοι να παίξουν ή να ασχοληθούν με οποιαδήποτε δραστηριότητα. Πρέπει να διασκεδάσετε με αυτά φυσικά. Διαφορετικά, θα νιώσουν απλώς ότι τους κλέβετε τον ελεύθερο χρόνο. Εάν οι ιδέες για την οικοδόμηση ομάδας είναι καλές, θα βρείτε εύκολα κάποιον που θα βοηθήσει στην οργάνωσή τους. Μπορεί να είσαι διαφορετικός κάθε φορά. Όλοι αισθάνονται σαν αρχηγός ομάδας και όλοι αισθάνονται λιγότερο καταπιεσμένοι από οποιαδήποτε ιεραρχία. Επικοινωνήστε με όλους τους υπαλλήλους και εάν κάποιος δυσκολεύεται να έρθει σε επαφή με τους άλλους, θα πρέπει να υποστηριχθεί σε αυτό. Όλα αυτά βοηθούν και στην καθημερινή ζωή.

Ενσωματώστε μικρά ομαδικά κτίρια στην καθημερινή ζωή

Οι σύγχρονοι εργοδότες είναι προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία για αυτούς πόσες ώρες κάνουν οι εργαζόμενοι κάτι, αλλά αν εκπληρώνουν τον σκοπό τους ή όχι. Οι άνθρωποι με κίνητρα και ευτυχισμένοι είναι πιο γρήγοροι και πιο συνειδητοποιημένοι στις εργασίες τους. Ενσωματώστε λοιπόν τις ιδέες δημιουργίας μικρών ομάδων στην καθημερινή ζωή – τις ίδιες δραστηριότητες, αλλά πιο σύντομες και αυθόρμητες. Αυτό θα κάνει το χώρο εργασίας πολύ πιο ελκυστικό.

Οι διακοπές περιπέτειας δίπλα στη θάλασσα είναι πάντα δημοφιλείς για την οικοδόμηση ομάδων

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - όλα στην παραλία

Λίγος πόλεμος στο δάσος – έτσι ο καθένας δείχνει τον δικό του χαρακτήρα

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - όλες στο δάσος

Ορισμένα παιχνίδια ομαδικής ανάπτυξης μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή

Ιδέες δημιουργίας ομάδας - αμέσως μετά τη δουλειά

Ιδέες δημιουργίας ομάδας - χέρια μαζί

Το ποδόσφαιρο Sumo θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό για πολλούς

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - ποδόσφαιρο σούμο

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - υπέροχες ιδέες καλωδίων

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - υπέροχες ιδέες που αρέσουν σε όλους

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - υπέροχες σημειώσεις

Ο αθλητισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση για την οικοδόμηση ομάδων

Ιδέες δημιουργίας ομάδας για το δάσος

Ιδέες οικοδόμησης ομάδας - αστείοι ποδοσφαιριστές σούμο

Ιδέες δημιουργίας ομάδας κοντά στη λίμνη

Ιδέες δημιουργίας ομάδας μαζί από τη φωτιά

Τα παιδικά παιχνίδια μπορούν μερικές φορές να μετατραπούν σε υπέροχες ιδέες οικοδόμησης ομάδας 

Ιδέες δημιουργίας ομάδας για εφήβους και νέους

Μαζί στο λιβάδι - ιδέες οικοδόμησης ομάδας