Chokeberry Chokeberry Plant Fruits Juice

Μάθετε τις υπέροχες ιδιότητες των μούρων αρώνιας και επωφεληθείτε από αυτές!

Το μούρο αρώνια είναι ένα υπέροχο φυτό από την οικογένεια των τριαντάφυλλων. Είναι πολυετές και μπορεί να φτάσει σε ύψος μεταξύ 1,5 και 3 m.

Πολλοί το θεωρούν δέντρο. Είναι στην πραγματικότητα ένας θάμνος.

Αλλά κάτι άλλο είναι πιο σημαντικό. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στη φύση. Τα μούρα Aronia περιέχουν πολλά οργανικά φλαβονοειδή και πολύ περισσότερη βιταμίνη P από τα μήλα και τα πορτοκάλια. Υπάρχουν πολλά ζώα που ανακάλυψαν το φυτό αρώνια και τα μούρα αρώνια και τα ενσωμάτωσαν επανειλημμένα στο μενού τους.

Επίδραση μούρων Aronia

Chokeberry Chokeberry Plant Fruits

Πολλά διαφορετικά φυτά με αυτό το όνομα

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι πολλά διαφορετικά φυτά σχετίζονται με αυτό το όνομα. Υπάρχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές ποικιλίες. Υπάρχουν πολλά υβρίδια μεταξύ τους. Το πιο συνηθισμένο είναι το aronia melanocarpa. Οι καρποί τους είναι μαύροι. Μετά έρχεται η Aronia Arbutifolia. Σε αυτό το είδος, τα μούρα αρώνιας είναι κόκκινα.

Και οι δύο ποικιλίες έχουν σημαντική ποσότητα τροφής.

Λουλούδια Aronia

Aronia arbutifolia Λουλούδια φυτού Chokeberry

Μαύρα μούρα αρώνια – φρούτα

Chokeberry Chokeberry φυτά θάμνοι

Aronia με μαύρα μούρα

Εκτός από τους καρπούς, οι μαύροι και κόκκινοι τύποι διαφέρουν επίσης μεταξύ τους σε κάποια άλλα βασικά χαρακτηριστικά. Ο δεύτερος τύπος έχει λεπτή τύρφη στα φύλλα. Τα μαύρα είναι επίσης μικρότερα από τα κόκκινα. Το σκοτεινό φυτό αρώνια είναι επίσης πολύ ψηλότερο. Μπορεί να φτάσει έως και 2,4 μέτρα.

Aronia με μαύρα μούρα

Chokeberry Chokeberry φυτό μαύρο

Η αρώνια με τα μαύρα μούρα έχει λαμπερά σκούρα πράσινα φύλλα το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο καλύπτονται από πολλές αποχρώσεις χαρακτηριστικές για αυτήν την εποχή. Αυτά αφορούν το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, καθώς και τα διαφορετικά μίγματά τους.

Οι καρποί των μούρων αρώνιας αναπτύσσονται στα μέσα Ιουλίου. Είναι απολύτως ώριμα και έτοιμα για κατανάλωση τον Αύγουστο.

Aronia – το μούρο -θαύμα

Φυτό Aronia melanocarpa chokeberry

Aroniaune Τα μούρα Aronia ως φάρμακο

Δεν αρέσει σε όλους η γεύση των ελαφρώς πικρών μούρων αρώνιας. Αλλά αξίζει να αναζητήσετε μια κατάλληλη παραλλαγή για την κατανάλωσή τους. Σύμφωνα με πολλές έρευνες και ειδικούς, τα μούρα αρώνια είναι πραγματικά υγιή. Οι θεραπευτικές ιδιότητες μπορούν να εξηγηθούν από την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες. Πρόκειται για ένα είδος διαλυτών χρωστικών χρωστικών που έχουν οφέλη για την υγεία. Χρησιμεύουν ως αντιοξειδωτικά και δείχνουν μια επιτυχημένη αντιφλεγμονώδη δράση.

Μικρά μούρα με μεγάλο αντίκτυπο

aronia melanocarpa aronia berry chokeberry

Οι ανθοκυανίνες αποτελούν σημαντικό μέρος αυτού του φρούτου. Υπάρχουν 725 έως 1050 mg ανά 100 γραμμάρια φρέσκου φρούτου. Αυτά τα φρούτα περιέχουν επίσης πολλή βιταμίνη Π. Τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο διαπερατά και ταυτόχρονα σφιχτά. Η σκλήρυνση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα καταπολεμούνται επίσης με την κατανάλωση μούρων αρώνιας.

Άλλες σημαντικές βιταμίνες που περιέχονται σε αυτό είναι οι Α και Ε. Τα μούρα αρώνιας περιέχουν πολύ βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και βιταμίνες από την ομάδα Β..

Φυσικό φάρμακο 

Chokeberry Chokeberry Plant Bushes Κόκκινα φύλλα

Τα φλαβονοειδή

Readyδη στην αρχή αναφέραμε ότι τα μούρα αρώνιας περιέχουν πολλά οργανικά φλαβονοειδή. Αυτά περιλαμβάνουν λουτεΐνη και καροτίνη. Είναι πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά. Από τα φλαβονοειδή, η ζεαξανθίνη πρέπει επίσης να αναφέρεται εδώ. Αυτή η ουσία φιλτράρει τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Έτσι προστατεύετε τον δικό σας αμφιβληστροειδή.

Η πικρή γεύση είναι επίσης πολύτιμη γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλες ποσότητες μικροστοιχείων σε αυτά τα μούρα. Υπάρχει ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, καθώς και νάτριο, φώσφορος και σίδηρος.

Τα μούρα Aronia είναι πλούσια σε οργανικά φλαβονοειδή

Chokeberry Chokeberry Plant Leaves Fruits

Τα μούρα αρώνια περιέχουν επίσης ψευδάργυρο και μαγγάνιο. Υπάρχει επίσης μια σημαντική ποσότητα ιωδίου.

Η τακτική κατανάλωση μπορεί ακόμη και να μειώσει την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη στο σώμα.

Ένα πολύ αλκαλικό προϊόν

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για αλκαλικά προϊόντα. Δεδομένου ότι υπάρχουν γενικά περισσότερα όξινα προϊόντα στα παραδοσιακά μας μενού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία στον οργανισμό με τις αλκαλικές ουσίες. Πιστεύεται ότι ο χυμός αρώνιας είναι μια φυσική προστασία ενάντια στην ακτινοβολία από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Γυάλινο μπολ γεμάτο μούρα αρώνιας

Φλούδα φρούτων Chokeberry Chokeberry Plant

Brilliantissima, τα κόκκινα μούρα αρώνιας

Τα κόκκινα μούρα αρώνιας μόλις αναφέρθηκαν. Θα επανέλθουμε τώρα σε αυτό. Αυτό το φυτό φτάνει σε ύψος έως 3 μέτρα. Ανθίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου.

Ο αντίστοιχος τύπος αρώνιας φαίνεται πολύ ελκυστικός. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην παχιά μάζα των φύλλων, αλλά και στο γεγονός ότι τα φρούτα είναι έντονα κόκκινα και λαμπερά στις αρχές Οκτωβρίου. Σε μικρή κλίμακα, έχουν διουρητική δράση και λειτουργούν σαν πράκτορες απαγωγής.

Κόκκινα chokeberries

Aronia arbutifolia chokeberry φυτό υγιεινή τροφή

Παρόμοια με τα μαύρα μούρα αρώνια, τα κόκκινα συνιστώνται επίσης σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Είναι υγιείς για αυτήν την ομάδα -στόχο επειδή περιέχουν πολύ λίγη φρουκτόζη. Αυτά περιέχουν 3 έως 5 φορές περισσότερο ιώδιο από τις φράουλες, τα σμέουρα και τα μήλα.

Χυμός Aronia

Ο χυμός από τα μούρα αρώνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαστρίτιδα, αιμορροΐδες και προβλήματα με τα έντερα. Αυτά τα φρούτα έχουν επίσης τη μοναδική ιδιότητα να διατηρούν τις χρήσιμες ιδιότητές τους σε όλες τις πιθανές μορφές.

 Χυμός Aronia για την υγεία σας

Χυμός φυτών Chokeberry υγιεινή τροφή