Βασικά στοιχεία της τάσης του Longboard – εξαρτημάτων και τύπων σανίδων

Όταν οι σέρφερ εξόπλισαν τις σανίδες του σερφ με κυλίνδρους για να κάνουν τους δρόμους μη ασφαλείς με τον αγαπημένο τους εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ, σίγουρα δεν είχαν ιδέα τι τάση προκαλούσαν. Αλλά στο μεταξύ, η αρχική ιδέα να κάνεις μόνος σου να κυκλοφορήσεις έχει εξελιχθεί σε μια εντυπωσιακή έκρηξη: το Longboard! Όχι μόνο τα παιδιά και οι έφηβοι κάνουν κρουαζιέρα στην άσφαλτο με αυτό. Όλο και περισσότεροι ενήλικες ανακαλύπτουν επίσης την εναλλακτική λύση για τα skateboard. Τι κάνει όμως στην πραγματικότητα ένα μακρόστενο και ποια είναι τα διαφορετικά σχήματα; Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τύπους και εξηγούμε κατά προσέγγιση τη δομή.

Τύποι Longboard και βασικές πληροφορίες συστατικών

Η κατασκευή μακριών σανίδων

Η βασική δομή των διαφορετικών μακριών σανίδων είναι πάντα η ίδια. Αποτελούνται από κατάστρωμα, φορτηγά και κυλίνδρους. Αυτά τα τρία συστατικά συζητούνται εν συντομία παρακάτω:

• κατάστρωμα: Το κατάστρωμα είναι το μέρος του σκάφους στο οποίο στέκεται ο επιβάτης.

 Το VLAM σημαίνει κάθετα πλαστικοποιημένο. »Επιπλέον, προστίθεται το εξής:« Με τα καταστρώματα, θα πρέπει να σημειώσετε ότι δεν έχουν όλοι οι τύποι ξύλου τον ίδιο βαθμό σκληρότητας. »Ενώ το ξύλο σφενδάμου παράγει σχετικά σκληρές σανίδες, το ξύλο μαόνι προσφέρει πιο ήπια μοντέλα και έτσι μεγαλύτερη ευκαμψία. Έτσι, οι σανίδες από μαόνι είναι πιο ευέλικτες. Το ξύλο από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κατάστρωμα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οδηγική εμπειρία. Το αντίστοιχο ξύλο συχνά συμπληρώνεται ή επικαλύπτεται με εποξειδική ρητίνη, υαλοβάμβακα και άλλα υλικά. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ως προς το σχήμα, το μήκος, το πλάτος και τα σχήματα. Αυτές οι διαστάσεις και οι ιδιότητες καθορίζουν τι είδους μακρόστενο είναι.

 • Άξονες: Οι άξονες συνδέουν τους κυλίνδρους στο κατάστρωμα. Τα λεγόμενα “αντίστροφα φορτηγά με πείρο” και “τυποποιημένα φορτηγά με καρφίτσες” είναι κοινά σε μακρόστενα. Οι άξονες πρέπει να ταιριάζουν με το πλάτος του καταστρώματος για να παρέχουν επαρκή σταθερότητα, ευελιξία και οδηγική απόλαυση.

 • Roll: Οι τροχοί Longboard πωλούνται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, πλάτους και σκληρότητας. Έχουν αντίκτυπο στην ομαλότητα, την πρόσφυση, το κράτημα και την ικανότητα ολίσθησης. Κατασκευάζονται με στιβαρή πολυουρεθάνη.

Τύποι Longboard με μια ματιά

Όποιος έχει ήδη κοιτάξει τριγύρω σε ένα κατάστημα σκέιτερ ή στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει γρήγορα ότι οι μακριές σανίδες μερικές φορές φαίνονται εξαιρετικά διαφορετικές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κατάστρωμα. Το φάσμα κυμαίνεται από σχετικά ομοιόμορφα σχέδια έως μοντέλα με μεμονωμένα σχήματα. Ερευνήσαμε οκτώ τύπους πινάκων και εξηγήσαμε εν συντομία για ποιους είναι κατάλληλοι.

      1. Το καταδρομικό

Από τον τύπο Καταδρομικό υπάρχουν τρεις παραλλαγές: 2. Drop Down

Το κατάστρωμα στο Πτώση του σκάφους γέρνει προς τα κάτω και οι άξονες βιδώνονται από κάτω. Οι σανίδες είναι ιδανικές για κρουαζιέρες λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους.

      3. Πάνω στήριγμα

Πάνω σανίδες στήριξης πωλούνται ιδιαίτερα συχνά και είναι από τα πιο δημοφιλή σχέδια. Η συμπεριφορά στις στροφές είναι πολύ καλή, οπότε η ολίσθηση και το σκάλισμα είναι διασκεδαστικά. Η τυπική συναρμολόγηση των αξόνων πραγματοποιείται από κάτω.

     4. Περάστε

Το Drop through αναφέρεται στον τρόπο τοποθέτησης των αξόνων. Σε αντίθεση με το Drop Down και το Top Mount, το Drop Through Board τα τοποθετεί από πάνω στον πίνακα. Η βασική διαφορά: Το κέντρο βάρους ολόκληρου του μακρόστενου μετατοπίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συμπεριφορά διεύθυνσης είναι διαφορετική. Οι αρχάριοι τα πάνε καλά με αυτόν τον πίνακα, αλλά και στους επαγγελματίες αρέσει να το χρησιμοποιούν Περάστε από τον πίνακα. Σχεδόν όλες οι τεχνικές οδήγησης μπορούν να εξασκηθούν με αυτόν τον πρακτικό πολυλειτουργικό και ακόμη και οι υψηλές ταχύτητες δεν αποτελούν πρόβλημα.

     5. Διπλή πτώση

ΕΝΑ Διπλή πτώση longboard έχει χαμηλό κέντρο βάρους και καμπύλο κατάστρωμα. Ενώ ένας άξονας είναι προσαρτημένος στην πλακέτα από κάτω, ο δεύτερος άξονας εγκαθίσταται μέσω του καταστρώματος. Αυτός ο τύπος longboard φέρνει μεγάλη σταθερότητα και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της πτώσης και της πτώσης.

Τύποι Longboard και εξαρτήματα Longboard ρολά Βασικές πληροφορίες

     6. Πίνακες σλάλομ

Σανίδες σλάλομ εκπροσωπούνται ιδιαίτερα στην Ελβετία. Το μήκος είναι περίπου 50 έως 80 εκατοστά και επομένως είναι παρόμοιο με ένα skateboard. Οι στενοί άξονες είναι πολύ μακριά εδώ. Οι σανίδες σλάλομ χαρακτηρίζονται από υψηλή ευελιξία, ευελιξία και ταχύτητα. Είναι προορισμένα για την πόλη καθώς και για την ελεύθερη περιοχή.

     7. Κατηφόρα longboard

Κατηφορικά Longboard είναι ως επί το πλείστον άκαμπτα, επίπεδα, προσφέρουν μέγιστη ομαλότητα και έχουν σχεδιαστεί για καταβάσεις με μεγάλη ταχύτητα. Αλλά και οι μεγάλες καμπύλες μπορούν να οδηγηθούν με αυτό. Ωστόσο, εάν πρόκειται να εκτελεστούν στενοί δρόμοι και κόλπα, ένα άλλο μοντέλο θα ήταν πιο κατάλληλο.

     8. Το υβρίδιο

Υβριδικές σανίδες μπορεί να συγκριθεί με τα skateboard. Είναι απλά ελαφρώς μεγαλύτερα, σχετικά σκληρά και ιδανικά για βόλτες στην πισίνα, πράγμα που σημαίνει ιππασία με σανίδες σε πισίνες που δεν χρησιμοποιούνται, όπως γίνεται συχνά στην Αμερική. Οι old school skateboarders και όποιος αρέσει να κάνει κόλπα θα διασκεδάσει με το υβρίδιο.

Ένας Longboarder δείχνει πώς μπορεί να φαίνεται στην πράξη το longboarding στο παρακάτω βίντεο: