Οι δυσάρεστοι λεκέδες στα δημοφιλή ρούχα μας είναι μία από τις μεγάλες απογοητεύσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς στην καθημερινότητα. Ωστόσο, δεν πρέπει να το απελπίζεστε. Με μερικές απλές συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να τα καταφέρετε πολύ γρήγορα. Μάθετε πώς να το κάνετε αυτό στις επόμενες γραμμές!

Οι λεκέδες σκουριάς είναι ενοχλητικοί, αλλά δεν πρέπει να τους απελπίζεστε!

Καθαρίστε τα πουκάμισα, αφαιρέστε τη σκουριά

Αυτό πρέπει να γνωρίζετε πριν αφαιρέσετε τους λεκέδες από σκουριά!

Γιατί είναι δύσκολο να αφαιρέσετε λεκέδες από σκουριά; Ο λόγος είναι ότι τα σωματίδια μετάλλου διεισδύουν στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν αρκετά γρήγορα και βαθιά. Είναι λοιπόν μια οικιακή αγγαρεία για υπερήρωες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσπαθήσετε πρώτα απ ‘όλα να αποφύγετε τους λεκέδες σκουριάς.

Υπάρχει μια σειρά αποτελεσματικών απορρυπαντικών για λεκέδες από σκουριά

Αφαιρέστε τη σκουριά για το πλύσιμο των ρούχων

Οικιακές συμβουλές για να αποφύγετε τους λεκέδες σκουριάς

Βασικά, οι λεκέδες σκουριάς εμφανίζονται όταν ακουμπάτε ένα βρεγμένο ρούχο σε ένα μεταλλικό κομμάτι ή σε ένα μεταλλικό έπιπλο. Μέρος της μεταλλικής επιφάνειας παραμένει στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν. Η υγρασία το μετατρέπει σε σκουριά. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά με σπασμένα ή παλιά ρούχα άλογο. Κάποια από τη βαφή ή την επεξεργασία επιφάνειας έχει πέσει και τα ρούχα έρχονται σε άμεση επαφή με το μέταλλο. Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις!

Όταν αγοράζετε ένα έτοιμο απορρυπαντικό λεκέ από σκουριά, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης 

Αφαιρέστε τη σκουριά - τα πάντα στο πλυντήριο

Ειδικά απορρυπαντικά κατά της σκουριάς και του επαγγελματικού καθαρισμού

Υπάρχουν εξειδικευμένα καθαριστικά στην αγορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκουριά. Είναι αρκετά ακριβά, αλλά παρέχουν επίσης πολύ ασφαλή αποτελέσματα. Υπάρχουν δύο κύριες αντιρρήσεις σε αυτό. Το ένα είναι ότι περιέχουν πολύ χημεία και το δεύτερο είναι ότι είναι αρκετά ακριβά. Το κύριο μέλημα της δικής σας υγείας κατά την περιποίηση των ρούχων με αυτά τα χημικά καθαριστικά θα ήταν. Χρησιμοποιήστε γάντια που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας. Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες και να ελέγξετε ότι το απορρυπαντικό είναι κατάλληλο για το ύφασμα που επεξεργάζεστε. Είτε πρέπει να είναι στην περιγραφή είτε θα πρέπει να ρωτήσετε τον πωλητή συγκεκριμένα για τους κινδύνους. Όταν πρόκειται για πολύτιμα ρούχα, συνιστούμε επαγγελματικό καθαρισμό.

Ορισμένα απορρυπαντικά μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τους φρέσκους λεκέδες σκουριάς

Αφαιρέστε τη σκουριά - πολύ καλό πλυντήριο

Λεμόνι για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς

Το να έχετε λεμόνι στο σπίτι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από σκουριά. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να διεισδύσει στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν και να αφαιρέσει τη βρωμιά. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σπιτική συνταγή. Πάρτε ένα λεμόνι, κόψτε το στη μέση και πιέστε το πάνω στο λεκέ. Περιμένετε 2 με 3 λεπτά και ξεπλύνετε. Θα μπορούσατε να το επαναλάβετε μερικές φορές. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αλάτι για επίμονους λεκέδες.

Οι λεκέδες σκουριάς εμφανίζονται όταν τα υγρά υφάσματα έρχονται σε επαφή με μέταλλο

Αφαιρέστε τις ιδέες εξαιρετικών συμβουλών σκουριάς

Μηλόξυδο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από σκουριά. Η αρχή της εφαρμογής είναι περίπου η ίδια. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να βρέξετε την περιοχή με το λεκέ. Στη συνέχεια προσθέστε το μηλόξυδο. Αφήστε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τη βρωμιά πριν γίνει πεισματάρης

Αφαιρέστε τη σκουριά, τους στρογγυλούς λεκέδες και τις ιδέες

Υγρό απορρυπαντικό

Το απορρυπαντικό μπορεί επίσης να κάνει πολύ περισσότερα από τα καθαρά πιάτα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από σκουριά, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, αυτό λειτουργεί αρκετά καλά, ειδικά με φρέσκια βρωμιά. Αυτά δεν έχουν ακόμη διεισδύσει πολύ βαθιά στον ιστό και επομένως ο καθαρισμός τους είναι σχετικά εύκολος.

Τα λευκά και χρωματιστά υφάσματα έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες

Αφαιρέστε τις άκρες απορρυπαντικού σκουριάς

Σόδα ως καθαριστικό

Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο καθολικό απορρυπαντικό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αφαίρεση λεκέδων σκουριάς. Χρειάζεστε πρώτα μια κουταλιά της, την οποία διαλύετε σε ένα δοχείο με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Αυτό θα πρέπει ιδανικά να είναι χλιαρό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη, απαλή μάζα. Εφαρμόστε αυτό απευθείας στο λεκέ και αντιμετωπίστε με έντονες κινήσεις χωρίς να πιέσετε πολύ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι λεκέδες σκουριάς μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Για πολυτελή ρούχα, σκεφτείτε τον επαγγελματικό καθαρισμό 

πολύ καλά λευκά ρούχα αφαιρούν τη σκουριά

Αφαιρέστε τους λεκέδες σκουριάς με αφρώδες νερό

Το αφρώδες νερό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί υπέροχα για την αφαίρεση λεκέδων από σκουριά. Επίσης θα διεισδύσει στο ύφασμα χωρίς να το καταστρέψει και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της σκουριάς. Ρίξτε λοιπόν λίγο αφρώδες νερό πάνω στο λεκέ. Περιμένετε περίπου δέκα λεπτά και ξεπλύνετε.

Τα μανταλάκια θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν λεκέδες σκουριάς!

Κρεμαστά ρούχα αφαιρέστε τη σκουριά

Λάβετε υπόψη τα χρώματα και τον τύπο του υφάσματος κατά την αφαίρεση λεκέδων από σκουριά

Το χρώμα και ο τύπος του υφάσματος είναι φυσικά ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από σκουριά. Με τα λευκά ρούχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές θεραπείες ταυτόχρονα, οι οποίες έχουν καλό αποτέλεσμα. Ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί κίνδυνο εδώ. Και πάλι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε το μέσο να μην περιέχει καμία βαφή! Δεν θέλουμε ένας επίμονος λεκές να αντικατασταθεί από έναν άλλο. Θα θέλαμε καθαρά ρούχα!

Το λεμόνι και το αλάτι είναι δύο δημοφιλείς θεραπείες για τους λεκέδες σκουριάς 

Αφαιρέστε τη σκουριά - λεμόνια και αλάτι

Το ύφασμα

Για πολύ λεπτά υφάσματα, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε τις απαλές παραλλαγές, όπως υγρό πλύσης ή αφρώδες νερό. Για επίμονους λεκέδες, μπορείτε να εξετάσετε προσεκτικά έναν συνδυασμό δύο από τις θεραπείες που αναφέρθηκαν. Φυσικά, απαιτείται λιγότερη προσοχή με πιο στιβαρά υφάσματα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, και ειδικά με πολύτιμα, ιδιαίτερα δημοφιλή είδη ένδυσης, θα αποφεύγαμε κάθε κίνδυνο. Σκεφτείτε τον επαγγελματικό καθαρισμό!