Το να πίνεις καφέ είναι ένα τελετουργικό. Το δημοφιλές pick-me-up είναι το πιο προτιμώμενο ζεστό ρόφημα όχι μόνο από εμάς τους Γερμανούς, αλλά και από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να φανταστείτε την πρωινή σας ρουτίνα χωρίς ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ; Μετά βίας. Το άρωμα και η γεύση του είναι εξαιρετικά. Ναι, αλλά ο καφές δεν είναι πάντα καφές. Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι μαύρο ή καφέ φίλτρου το πρωί. Το ζεστό ρόφημα ξυπνάει σώμα και ψυχή, μας φορτίζει ενέργεια και έτσι ξεκινάμε τη μέρα χαρούμενα. Στη Γερμανία, ο καφές πίνεται επίσης πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το απόγευμα. Στη συνέχεια πάλι μαύρο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα, αλλά με ένα κομμάτι κέικ ή τάρτα. Ναι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει παντού στον κόσμο. Ο καφές παρασκευάζεται και πίνεται διαφορετικά σε διαφορετικές χώρες. Στη συνέχεια, θέλουμε να αναφέρουμε πώς να πίνουμε καφέ σε όλο τον κόσμο και να απολαμβάνουμε την παραλαβή.

Καφές με γάλα? Ναι, με ή χωρίς, η απόλαυση του καφέ έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Πιείτε καφέ Ο καφές με γάλα είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα

Αυτό το άρθρο δεν αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης καφέ. Το θέμα συζητείται πολύ και συχνά καλύπτεται από μύθο και λάθος. Ωστόσο, οι άνθρωποι στη Γερμανία πίνουν περίπου 150 λίτρα καφέ ετησίως. Με αυτήν την τεράστια ποσότητα καφέ είμαστε όγδοοι στον κόσμο, γιατί στη Σκανδιναβία, για παράδειγμα, πίνεται πολύ περισσότερο καφέ κατά κεφαλή.

Το παρακάτω infographic δείχνει ξεκάθαρα πού καλούν στο σπίτι τους οι μεγαλύτεροι λάτρεις του καφέ.

 Το παρακάτω infographic δείχνει ξεκάθαρα πού αρέσει στους ανθρώπους να πίνουν καφέ πολύ και πού.

Πίνετε καφέ infographic κατανάλωση καφέ κατά κεφαλή στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

Υποτίθεται ότι αποδεχόμαστε τα γεγονότα ως έχουν. Είναι ακόμα αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο καφές παρασκευάζεται διαφορετικά και καταναλώνεται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Αυτό ακριβώς θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σήμερα και να σας προσκαλέσουμε σε ένα εικονικό ταξίδι για να μάθετε μαζί πώς μπορείτε να απολαύσετε το δημοφιλές ζεστό ρόφημα σε άλλες χώρες.

  • Πιείτε καφέ στη γηραιά ήπειρο

Στην Ευρώπη οι άνθρωποι θέλουν να πίνουν πολύ καφέ, αλλά υπάρχουν πάντα ορισμένες διαφορές στις επιμέρους χώρες. Για παράδειγμα, οι Αυστριακοί πίνουν το δημοφιλές τους Einspänner, το οποίο είναι μόκα σε ένα ποτήρι με πολλή σαντιγί. Το απόγευμα προτιμάται ο Φαρισαίος. Αλλά αυτό είναι ένα αλκοολούχο ποτό καφέ, επειδή είναι φτιαγμένο από καφέ, ρούμι και σαντιγί. Ο καφές Fiaker είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της αυστριακής κουλτούρας καφέ. Είναι μια μεγάλη μόκα σε ένα ποτήρι με πολλή ζάχαρη και ένα ποτήρι slivovitz ή ρούμι.

 Οι Αυστριακοί αποκαλούν μόκα σε ένα ποτήρι με πολλή σαντιγί Φαρισαίους.

Καφές στην Αυστρία Οι Φαρισαίοι πίνουν μόκα σε ένα ποτήρι με σαντιγί

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για το cafe au lait τους. Το αρωματικό ποτό χύνεται σε μπολ και πίνεται από αυτά και το κρουασάν τρώγεται το πρωί. Για τους Ιταλούς, το αρωματικό ποτό έχει πολλές παραλλαγές, για παράδειγμα μπορείτε να παραγγείλετε εσπρέσο, λατέ μακιάτο ή καπουτσίνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτά τα τρία ποτά διαφέρουν στη γεύση, διότι εξευγενίζονται με διαφορετικές ποσότητες γάλακτος και αφρού γάλακτος. Εκτός από αυτό, όλα έχουν υπέροχη γεύση!

 Στη Γαλλία, το cafe au lait είναι το παραδοσιακό ποτό πρωινού.

Πιείτε γαλλικό καφέ Cafe au lait το παραδοσιακό ποτό πρωινού

Η κουλτούρα του ελληνικού καφέ είναι επίσης πολύ διαφορετική από τη δική μας. Εκεί μπορείτε να ζητήσετε μάταια έναν καφέ φίλτρου. Το τυπικό ποτό εκεί, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι το Cafe frappe. Το όνομα προέρχεται προφανώς από τα γαλλικά και σημαίνει “παγωμένος καφές”. Κατά την προετοιμασία, ο καφές αφρίζεται και στη συνέχεια σερβίρεται με παγάκια. Νόστιμο!

Το καφέ φραπέ είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, ειδικά το καλοκαίρι.

Πίνοντας καφέ Cafe frappe δημοφιλές στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι έχουν επίσης μια μακρά παράδοση στην παρασκευή και κατανάλωση καφέ. Αλλά ξεχάστε κάθε βιασύνη στην Κωνσταντινούπολη, γιατί εδώ το αρωματικό ποτό πίνεται και απολαμβάνεται με ηρεμία. Η τουρκική μέθοδος παρασκευής είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Ο τουρκικός καφές παρασκευάζεται σε μια μικρή μεταλλική κανάτα με μακριά λαβή. Σε αυτό ρίχνετε ζεστό νερό, γλυκανμένο με ζάχαρη και λεπτή σκόνη μόκα. Όλα ανακατεύονται καλά και βράζονται. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν πίνετε. Τα υπολείμματα καφέ πρέπει να παραμένουν στο κάτω μέρος του φλιτζανιού, οπότε μην πίνετε άδεια!

 Οι Τούρκοι περνούν πολύ χρόνο πίνοντας καφέ και απολαμβάνοντας το αρωματικό ποτό με ηρεμία.

Πίνετε καφέ στην Τουρκία ειδική προετοιμασία πολύ χρόνο ενώ πίνετε

  • Πώς πίνεις καφέ σε άλλα μέρη του κόσμου?

Δεν έχετε τόσο χρόνο στις ΗΠΑ όσο στην Ευρώπη, οπότε οι Αμερικανοί πίνουν το δημοφιλές pick-me-up τους ενώ περπατούν. Το Coffee-to-go είναι η πιο δημοφιλής παραλλαγή σε φλιτζάνια από χαρτόνι, γλυκαμένα ή μη, ανάλογα με το προσωπικό γούστο. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη γκάμα εκεί – από εσπρέσο έως καπουτσίνο και latte έως παγωμένο καφέ μπορείτε να βρείτε βασικά οτιδήποτε. Και πάντα σε τρία διαφορετικά μεγέθη – μικρό, μεσαίο και μεγάλο.

Ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε καπουτσίνο με αφρό γάλακτος ή λευκό είναι στην Αυστραλία.

Πίνοντας καφέ στο Australia Flat White Cappuccino με αφρό γάλακτος

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το δημοφιλές ποτό καφέ εκεί ονομάζεται Flat White. Συνήθως αυτό είναι ένα καπουτσίνο με ένα λεπτό στρώμα αφρού γάλακτος.

Η Βραζιλία είναι σημαντικός εξαγωγέας καφέ και η κατανάλωση καφέ έχει επίσης μεγάλη ιστορία εκεί. Το Cafe de olla έχει την καλύτερη γεύση. Το ποτό εξευγενίζεται με κανέλα και πίνεται κρύο. Ο καφές στην Ταϊλάνδη πίνεται με διάφορα μπαχαρικά και πολλή ζάχαρη, αλλά χωρίς γάλα. Σε αντίθεση με αυτό το έθιμο, ο καφές με γάλα σόγιας προτιμάται στην Ιαπωνία. Έχει υπέροχη γεύση και είναι επίσης υγιεινό. Τα θρεπτικά συστατικά στο γάλα σόγιας υποτίθεται ότι διατηρούν τους ανθρώπους της Άπω Ανατολής νέους.

Καφές που σερβίρεται με χυμό πορτοκάλι – αυτός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός ποτών στην Τζαμάικα.

Πιείτε καφέ στην Τζαμάικα που σερβίρεται με χυμό πορτοκάλι

Τέλος, θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον περίφημο Irish Coffee και να σας δώσουμε μια συνταγή για αυτό.

Ο ιρλανδικός καφές φυσικά φτιάχνεται με ιρλανδικό ουίσκι, συν καστανή ζάχαρη, καφέ φίλτρου και λίγη κρέμα. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα αυτό το ποτό, κάντε το, αξίζει τον κόπο. Ο ιρλανδικός καφές έχει αξεπέραστη γεύση! Εδώ είναι η συνταγή για αυτό!

Ανεξάρτητα από το πώς προετοιμάζετε τον αγαπημένο σας καφέ, θα πρέπει να έχει καλή γεύση από τη μία πλευρά και πραγματικά να σας ξυπνά ή να σας κρατά ξύπνιο από την άλλη! Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται πολλή διασκέδαση πίνοντας καφέ!

 Στη Λαπωνία το κάνετε εντελώς διαφορετικά: βάλτε πρώτα ένα ή δύο κομμάτια τυρί στο φλιτζάνι του καφέ και μόνο στη συνέχεια ρίξτε το ζεστό ρόφημα.

Πιείτε καφέ στη Λαπωνία με ένα ή δύο κομμάτια τυρί

 Το χειμώνα, ο καφές εξευγενίζεται με μπαχαρικά και λεμόνι σε πολλές χώρες.

Πιείτε καφέ τον χειμώνα εκλεπτυσμένο με μπαχαρικά και λεμόνι

 Στο Μαρόκο προσθέτουν ακόμη και λίγο πιπέρι.

Πιείτε καφέ με μπαχαρικά και πιπέρι στο Μαρόκο

 Στην Ισπανία το ποτό ονομάζεται Cortado leche y leche.

Πιείτε καφέ στην Ισπανία με αφρώδες συμπυκνωμένο γάλα

Κάθε πρωί στη Μέση Ανατολή, σίγουρα θέλετε να πιείτε ένα φλιτζάνι αρωματικό, πικάντικο καφέ για να ξυπνήσετε σωστά!

Πίνετε καφέ με μεγάλη γεύση στη Μέση Ανατολή

 Στο Βιετνάμ, τα αυγά πίνουν ως καφές. Οι κρόκοι αυγών χτυπιούνται με συμπυκνωμένο γάλα και στη συνέχεια προστίθενται στον καφέ.

Πιείτε καφέ στο Βιετνάμ με χτυπημένους κρόκους αυγού και συμπυκνωμένο γάλα

 Ιρλανδικός καφές για καλοφαγάδες και γνώστες.

Πιείτε καφέ ιρλανδικό καφέ για τους καλοφαγάδες