Τύποι μη λεκτικής επικοινωνίας

Σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους επικοινωνίας και πώς χτίζουμε βαθύτερες σχέσεις

Οι άνθρωποι σήμερα μαθαίνουν όλο και καλύτερα να είναι ευτυχισμένοι μόνοι τους κάθε μέρα. Ωστόσο, αν ήμασταν ειλικρινείς, θα ανακαλύφαμε ότι έχουμε βρει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας στους διάφορους τρόπους επικοινωνίας με τους άλλους.

Επομένως, πάνω απ ‘όλα είμαστε αυτοί που επωφελούνται από την καλύτερη κατοχή τους.

Το συναισθηματικό συναίσθημα είναι προγραμματισμένο σε όλους μας

Τύποι επικοινωνιακής ενσυναίσθησης

Μην σκέφτεστε τόσο πολύ τους άλλους, αλλά καταλάβετε τους με την καρδιά σας

Σε ευτυχισμένες σχέσεις, η μη λεκτική επικοινωνία προηγείται σαφώς της λεκτικής επικοινωνίας. Γιατί είναι έτσι; Εδώ είναι η εξήγησή μας … Εάν έχουμε μια μακρά και ευτυχισμένη σχέση, είτε πρόκειται για εταιρική σχέση είτε για φιλία, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πολύ καιρό για κατανόηση, αγάπη, διάθεση για μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αυτό θέλει πολλή δύναμη.

Ας είμαστε ρεαλιστές: μπορούμε να το αναδείξουμε μόνο για ανθρώπους που αγαπάμε βαθιά στην καρδιά μας. Χρειάζεστε λοιπόν ανθρώπους γύρω σας με τους οποίους απολαμβάνετε πραγματικά να είστε μαζί τους. Μόλις πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι πρέπει να “κρατήσετε” κάποιον επειδή είναι καλό για εσάς, κάτι είναι απολύτως λάθος στο όλο θέμα.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου! 

Τύποι επικοινωνιακής αγάπης

Περισσότερα για το ρόλο των συναισθημάτων

Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το ρόλο των συναισθημάτων και της μη λεκτικής επικοινωνίας. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι πρέπει να γνωρίζουμε πόσο πολύ μας επηρεάζουν τα συναισθήματα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνουμε και είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας παρακίνησης. Είναι το πιο σίγουρο σημάδι για το πόσο υψηλή είναι η ποιότητα της ζωής μας.

Αλλά ακόμη και οι πιο δημοφιλείς άνθρωποι μπορούν μερικές φορές να μας νευρώσουν. Τι πρέπει να κάνετε τότε; Η πιο έξυπνη προσέγγιση των συναισθημάτων θα ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα.

Εξετάστε πόσο ακριβώς ορίζεται η επικοινωνία

Τύποι μη λεκτικής επικοινωνίας σαφώς

Σύμφωνα με την αρχή αποστολέα-παραλήπτη, αυτή η φωτογραφία μας στέλνει πληροφορίες

Τύποι επικοινωνίας μη λεκτική ευτυχία

Μη λεκτική και λεκτική επικοινωνία σε βαθύτερο επίπεδο

Προσπαθείτε πάντα να μεταφέρετε τόσο τη λεκτική όσο και τη μη λεκτική επικοινωνία σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι ακριβώς πρόκειται να πει ο άλλος. Όχι μόνο οι ίδιες οι λέξεις, αλλά και το χάρισμα, οι χειρονομίες, ακόμη και ο τόνος παίζουν σημαντικό ρόλο.

Λαμβάνουμε σαφείς πληροφορίες και αυτό είναι “νίκη”

Τύποι επικοινωνίας μη λεκτικός νικητής

Με υγιή επικοινωνία και αντικειμενική αντίληψη, μπορούμε όλοι να είμαστε ειρηνικοί και ικανοποιημένοι

Τύποι συναίνεσης επικοινωνίας συναισθήματα

Γλωσσικά μέσα

Ακούστε τις λέξεις ή προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει η μη χρήση τους. Πρέπει πάντα να γνωρίζετε ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο επίπεδο επικοινωνίας. Θα ήταν μεγάλο λάθος να σταματήσουμε σε αυτό το επίπεδο. Εδώ είναι επίσης μια συμβουλή για τη διαπολιτισμική επικοινωνία … Πόσο καλά το άτομο που μιλάτε μιλά τη γλώσσα ή πόσο καλά καταλαβαίνετε τη γλώσσα στην οποία επικοινωνείτε; Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιος προσπαθεί να καταλήξει σε λάθος επιλογή λέξεων επειδή παραβλέπει μια λεπτότητα στην επιλογή των λέξεων. Αυτό συχνά οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Αν βρείτε κάτι προσβλητικό ή επιθετικό σε αυτό που μιλάτε, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να μάθετε πώς ερμηνεύεται στην άλλη γλώσσα.

Δυστυχώς, πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν λόγω στρεβλής αντίληψης

Τύποι επικοινωνίας καλύτερη επικοινωνία

Το επίπεδο των συναισθημάτων

Εδώ η καρδιά και η μη λεκτική επικοινωνία έρχονται στο συναισθηματικό επίπεδο. Όλοι καθησυχάζονται όταν αισθάνονται κατανοητοί σε βαθύ συναισθηματικό επίπεδο. Προσπαθήστε να καταλάβετε με την καρδιά σας ακριβώς τι προσπαθεί να σας μεταφέρει το άτομο. Πού είναι πάντα παρεξηγημένο και ως εκ τούτου μόνο … Γιατί ακριβώς για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση αναζητά κανείς την παρέα άλλων ανθρώπων.

Νιώθουμε επίθεση και τρέχουμε μακριά

Τύποι γραφείου επικοινωνίας

Όταν προσπαθούμε να εξαπατήσουμε τους άλλους, λέμε μόνο ψέματα στον εαυτό μας

Τύποι ψευδούς επικοινωνίας

Σκοπός της επικοινωνίας

Το πραγματικό νόημα και η βαθιά γνώση – αυτά είναι πράγματα που κάνουν την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους ιδιαίτερα σημαντική. Προσπαθήστε να εκτιμήσετε πολύ τον κόσμο του άλλου ατόμου. Μην ξεχνάτε ότι για οποιοδήποτε άτομο, τα προβλήματά του είναι τα μεγαλύτερα. Πρέπει να σεβαστείς.

Είναι καλύτερα αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά στέλνει ο άλλος

Τύποι δύτες επικοινωνίας

Ο γενναίος νέος κόσμος της επικοινωνίας

Τύποι φυσικής επικοινωνίας από απόσταση

Στο τέλος, η επιτυχημένη επικοινωνία χαροποιεί όλους τους εμπλεκόμενους

Τύποι επικοινωνίας μη λεκτική χαρά

Λίγες γενικές συμβουλές

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές που ισχύουν τόσο για λεκτική όσο και για μη λεκτική επικοινωνία. Πρώτον, δεν πρέπει να βιαστείτε να διατυπώσετε τη γνώμη σας. Προσπαθήστε μάλλον να μείνετε ουδέτεροι. Επίσης, μην διακόπτετε πολύ συχνά: πολλοί άνθρωποι αυτές τις μέρες έχουν το πρόβλημα να μιλούν πάρα πολύ και ασταμάτητα. Για μερικούς, είναι αναπόφευκτο ότι θα πρέπει να διακόπτονται. Κάντε το απαλά και σε μια κατάλληλη στιγμή, επισημάνετε αυτό το μειονέκτημα στο άτομο που μπορεί να μην γνωρίζει.

Αυτό που λες συχνά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που εννοούσες

Τύποι επικοινωνίας της γλώσσας του σώματος

Αυτό που κάνει τη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία επιτυχημένη μακροπρόθεσμα

Πρώτον, πρέπει να μάθετε να απολαμβάνετε την επικοινωνία. Είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές στον κόσμο. Πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να το αναπτύξετε μόνοι σας, να το φέρετε σε νέα, καλύτερα επίπεδα και επίσης να καταλάβετε ότι έχει τα δύσκολα σημεία του. Θα τα συναντήσετε ξανά και ξανά.

Είναι καλό αν οι άλλοι άνθρωποι σε προσέχουν. Αλλά πρώτα και κύρια, η πρωτοβουλία για την επικοινωνία σας πρέπει να είναι μαζί σας. Με τον καιρό θα μπορείτε να πάρετε το καλύτερο από τους άλλους ανθρώπους. Θα συμμετέχετε πολύ διαισθητικά χωρίς να μπορείτε να το καταλάβετε ακριβώς.

Κατανοούμε τα πάντα σωστά σε διαισθητικό επίπεδο

Τύποι επικοινωνιακών συναισθημάτων

Η επιτυχημένη επικοινωνία μπορεί να παρουσιαστεί σαν χορός μεταξύ τους – σίγουροι και οικείοι

Τύποι επικοινωνιακού χορού