Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν τη γνώμη ότι είναι δύσκολο να χάσουν βάρος σε μεγάλη ηλικία και ότι δεν είναι καν απαραίτητο. Ωστόσο, οι ειδικοί στη διατροφή και οι γιατροί δεν το καταλαβαίνουν αυτό γιατί η απώλεια βάρους κάνει καλό στην υγεία μας σε οποιαδήποτε ηλικία. Η απώλεια επιπλέον κιλών είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα σε προχωρημένη ηλικία. Μπορεί να κάνει κάτι καλό για τη γενική υγεία σας και να αποτρέψει μια σειρά ασθενειών. Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς να μειώσετε το βάρος εύκολα, υγιεινά και αποτελεσματικά σε μεγάλη ηλικία. Αυστηρές δίαιτες όπως η δίαιτα OMAD δεν συνιστώνται σε ηλικιωμένους για ιατρικούς λόγους. Τότε τι βοηθά τους ηλικιωμένους που είναι υπέρβαροι; Έχουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Παρακάτω είναι μερικές καλά δοκιμασμένες συμβουλές και κόλπα για υγιή απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία. Επιπλέον, αποφεύγονται οι πιθανοί κίνδυνοι από λανθασμένη απώλεια βάρους. Ωστόσο, σύντομα θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε.

Η απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία είναι δυνατή εάν ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές και κανόνες.

Χάνοντας βάρος ηλικιωμένη γυναίκα αγοράζει υγιεινά τρόφιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Η υγιής απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ορισμένες λειτουργίες στο σώμα αλλάζουν με την ηλικία. Πάνω απ ‘όλα, πρόκειται για ορμονικές αλλαγές και επιβραδυνόμενο μεταβολισμό. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι πλέον τόσο δραστήριοι όσο παλιά, κινούνται λιγότερο και ως εκ τούτου καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες.

Από αυτή την άποψη, η διατροφή σας είναι θεμελιώδης για τη σωστή απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία και για τη γενική υγεία σας. Ο χρυσός κανόνας εδώ είναι: πρέπει να καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια από ό, τι καταναλώνετε. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητισμός και η άσκηση είναι επίσης σημαντικά σε μεγάλη ηλικία, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ας μην ξεχνάμε τον θετικό ρόλο των κοινωνικών επαφών. Από αυτή την άποψη, μπορούμε να προσφέρουμε μόνο μία καλή συμβουλή: να περιβάλλεστε με ωραίους ανθρώπους που έχουν την ίδια άποψη για τη ζωή με εσάς. Αυτές οι θετικές διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν επίσης να αποτελέσουν κίνητρο για την απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία. Τώρα όμως στις σημαντικές συμβουλές για απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία!

Αν θέλετε να χάσετε βάρος στα γηρατειά, πρέπει να τρώτε υγιεινά και πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα.

Χάστε βάρος σε ηλικιωμένες γυναίκες δώστε προσοχή σε υγιεινά και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα όταν τρώτε

Συμβουλή # 1: Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την υγιή απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία

Η υγιεινή και πλούσια σε βιταμίνες τροφή είναι απαραίτητη για όλους όσους θέλουν να χάσουν βάρος σε μεγάλη ηλικία. Με μια ισορροπημένη διατροφή μπορείτε να αποτρέψετε ανεπιθύμητες παρενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απώλειας βάρους, όπως λιγότερη ενέργεια, ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και βιταμινών κ.λπ. Η απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία δεν πρέπει να συμβεί σε βάρος της ποιότητας ζωής και της ζωτικότητάς σας. Τώρα χρειάζεστε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά (ανεξάρτητα από την εποχή), αλλά λίγο λιπαρό κρέας. Επίσης πίνετε αρκετό νερό και τσάι από βότανα με μέλι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό ενισχύει το μεταβολισμό και κάνει τα κιλά να πέφτουν πιο εύκολα. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε χωρίς σνακ και γλυκά για ενδιάμεσα γεύματα. Κατ ‘αρχήν, αυτά είναι υψηλά σε θερμίδες και παρεμβαίνουν στη διαδικασία απώλειας βάρους. Συνιστάται επίσης να μειώσετε το μέγεθος των μερίδων φαγητού. Πάρτε λοιπόν ένα μικρό πιάτο. Αν και είναι γεμάτο, υπάρχει πάντα λιγότερη τροφή σε αυτό από ό, τι σε ένα μεγάλο πιάτο. Έχετε επίσης ένα καλό αίσθημα κορεσμού και είστε ικανοποιημένοι. Σύντομα θα συνηθίσετε σε μικρότερες μερίδες.

Μικρότερες μερίδες σας κάνουν επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι.

Χάνει βάρος μόνο ηλικιωμένη γυναίκα στο πρωινό πίνοντας μια μικρή μερίδα τσάι που διαβάζει εφημερίδα

 Συμβουλή # 2: Αναθεωρήστε και αλλάξτε τις δικές σας διατροφικές συνήθειες

Όλοι έχουμε τις καλές και κακές διατροφικές μας συνήθειες. Άλλοι επιμένουν για ένα δυνατό πρωινό το πρωί, άλλοι τρώνε πολύ το βράδυ. Ανάμεσά μας υπάρχουν επίσης δείπνα, αυτά με γλυκό δόντι και πολλά άλλα γκουρμέ. Ωστόσο, η υγιής απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία αφορά σε μεγάλο βαθμό τη σωστή διατροφή και την αποφυγή ανθυγιεινών τροφών. Οι αυστηρές δίαιτες είναι ταμπού για τους ηλικιωμένους, συνιστάται μόνο η διαλείπουσα νηστεία, η οποία έχει γίνει τόσο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Εάν δεν έχετε μεταβολικά προβλήματα (για παράδειγμα ασθένεια του θυρεοειδούς ή διαβήτης), τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο διατροφής. Ωστόσο, θα πρέπει να συζητήσετε τα σχέδιά σας με τον οικογενειακό σας γιατρό εκ των προτέρων. Το μεγάλο πλεονέκτημα της διαλείπουσας νηστείας είναι ότι δεν μετράτε τις θερμίδες, αλλά κοιτάζετε το ρολόι και προσαρμόζετε ανάλογα τις ώρες του γεύματός σας.

Η δίαιτα με ρύζι δεν είναι πραγματικά για όλους.

Απώλεια βάρους Οι δίαιτες ρυζιού ηλικίας δεν κάνουν ό, τι καλύτερο για τους ηλικιωμένους Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη

 

Ορισμένες μορφές διαλείπουσας νηστείας είναι γνωστές. Η μέθοδος 16: 8 είναι πολύ δημοφιλής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε μέσα σε 8 ώρες την ημέρα και να νηστέψετε για 16 ώρες. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι τρώνε στο χρονικό παράθυρο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και μετά τελείωσε! Ωστόσο, αυτή η μορφή νηστείας απαιτεί επίσης ισχυρή θέληση και ισχυρότητα. Μια άλλη μορφή διαλείπουσας νηστείας έχει κερδίσει δημοτικότητα πρόσφατα και αυτή είναι η ακύρωση δείπνου. Οι ηλικιωμένοι μπορούν επίσης να χάσουν βάρος χρησιμοποιώντας αυτήν τη διατροφική μέθοδο. Απλά παραλείψτε το δείπνο εντελώς δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε καλά αποτελέσματα. Θα χάσετε γρήγορα περιττά κιλά και θα νιώσετε σε φόρμα και υγιή.

Είναι καλύτερα να το κάνετε χωρίς πίτες, κέικ και άλλες λιχουδιές.

Χάστε βάρος σε ηλικιωμένους, αποφύγετε μάλλον να φάτε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ

Συμβουλή # 3: Όσο περισσότερη άσκηση στον καθαρό αέρα

Η άσκηση στον καθαρό αέρα δεν είναι δημοφιλές θέμα για τους υπέρβαρους ηλικιωμένους. Πολλοί είτε είναι πολύ τεμπέληδες είτε δεν έχουν όρεξη για μεγάλες βόλτες. Και επομένως αυξάνονται με την ηλικία. Πολύ άσκηση και κάποια αθλήματα είναι επίσης χρήσιμα στην τρίτη ηλικία. Μας κάνουν φυσική κατάσταση και μας βάζουν σε καλή διάθεση. Έτσι, έχουν μόνο θετική επίδραση, οπότε δεν πρέπει ποτέ να κάνετε χωρίς αυτά. Αλλά πολλά εξαρτώνται από τις προηγούμενες συνήθειές σας. Η συμβουλή μας είναι να επιλέξετε ένα άθλημα που σας αρέσει και που κάνατε πριν από χρόνια. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ποδηλασία, πεζοπορία ή κολύμπι. Αυτά τα τρία αθλήματα είναι ήπια στις αρθρώσεις, κάτι που είναι σημαντικό στα γηρατειά. Με αυτά μπορείτε επίσης να ορίσετε το δικό σας ρυθμό και να τα ασκήσετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας. Επιπλέον, η γυμναστική ή η γιόγκα σε μια ομάδα ηλικιωμένων μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστική για εσάς.

Όλα είναι πιο εύκολα με καλούς φίλους.

Τρεις ηλικιωμένοι φίλοι χάνουν βάρος περπατώντας δίπλα στο ποτάμι στο πάρκο σε μια μεγάλη πόλη

Έχετε άλλους τρόπους για να χάσετε κιλά ασκώντας στο γυμναστήριο. Ωστόσο, πρέπει να έχετε συζητήσει εκ των προτέρων οποιαδήποτε προπόνηση δύναμης με το γιατρό σας. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας επισκεπτόμενοι τη σάουνα και τα εναλλασσόμενα μπάνια. Αυτό είναι επίσης εγγυημένο ότι θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι είστε καλά στην υγεία σας και δεν έχετε καρδιαγγειακές διαταραχές. Η συμβουλή μας είναι: μην προσπαθείτε πολύ, περιποιηθείτε τον εαυτό σας μερικές ώρες ευεξίας στο σπα.

Οι ελαφριές ασκήσεις στην ομάδα ηλικιωμένων είναι μια εξαιρετική ιδέα για να χάσετε βάρος καθώς μεγαλώνετε.

Η απώλεια βάρους σε ασκήσεις ελαφριάς ηλικίας στην ομάδα των ηλικιωμένων καλύτερη ιδέα για προπόνηση με βάρη

Η προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο είναι μόνο για καλά εκπαιδευμένους ηλικιωμένους.

Χάνοντας βάρος ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια προπόνησης με βάρη στο γυμναστήριο Ασκήσεις με βάρη μόνο για καλά εκπαιδευμένους ηλικιωμένους

Τέλος, θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε να ζητήσετε συμβουλές από τον οικογενειακό σας γιατρό σχετικά με το αν είστε υπέρβαροι και πρέπει να χάσετε βάρος. Συζητήστε μαζί του την καλύτερη διατροφική μέθοδο για εσάς προσωπικά, ώστε να παραμείνετε υγιείς και να χάσετε κιλά. Και μην ξεχνάτε: όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος!

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ελαφρύ πρωινό και πολλά φρούτα.

Χάστε βάρος ηλικιωμένη γυναίκα στην κουζίνα ξεκινήστε τη μέρα σας με ελαφρύ χυμό πρωινού με πολλά φρούτα

 Πίνετε άφθονο νερό, τσάι ή smoothies όλη την ημέρα.

Η απώλεια βάρους ηλικιωμένη γυναίκα στην κουζίνα γράφει κάτι για ποτά smoothies τσάι

 Διατηρήστε καλές επαφές με τους φίλους σας. Το να τρώτε μαζί μπορεί να είναι κίνητρο για την απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία.

Απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία Ηλικιωμένοι ενώ τρώτε μαζί Διατηρώντας καλές επαφές μιλώντας γελώντας μαζί

Κατά τη διάρκεια της ενεργού άσκησης, πιείτε άφθονο νερό και ελέγξτε τον παλμό και την αρτηριακή σας πίεση.

Απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία Γυναίκα που πίνει άφθονο νερό ενώ ασκείται ενεργά, ελέγχει τον παλμό και την αρτηριακή πίεση

 Κάνεις προπόνηση με βάρη; Στη συνέχεια, υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία εκπαιδευτή!

Χάστε βάρος προπόνηση ηλικιωμένου βάρους στο στούντιο με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή

 Maybe ίσως με τον σύζυγό σας ή τον σύντροφό σας.

Χάνοντας βάρος ηλικιωμένη γυναίκα στο γυμναστήριο που ασκείται με εξοπλισμό