Οικολογικά ρούχα: ποια υλικά είναι βιώσιμα?

Στο πρώτο μέρος εξηγήσαμε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν τα λεγόμενα βιώσιμα υλικά. Τώρα θα επεξηγήσουμε αυτό που μόλις είπαμε χρησιμοποιώντας μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα.

Τα οικολογικά ρούχα είναι υγιή και μοντέρνα

οικολογικά ρούχα οργανικό βαμβάκι λευκό φόρεμα braintreeclothing

Οικολογικά ρούχα – βιώσιμη μόδα για γυναίκες

βιολογικά ρούχα οργανικά υφάσματα

Οργανικό βαμβάκι

Το βαμβάκι έχει μεγάλες δυνατότητες ως φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν. Είναι καλό για την υγεία σας και μπορεί να ληφθεί με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι οι ποσότητες που αγοράζονται έχουν υψηλή τιμή και ότι η κατανάλωση είναι λογική.

Τα οργανικά βαμβακερά ρούχα είναι ακριβά

οικολογικά ρούχα βαμβακερά οργανικά υγιεινό τρόπο ζωής

Μοντέρνα πλεκτά ρούχα από οργανικό βαμβάκι σε διακριτικά χρώματα

οικολογικά ρούχα πλεκτά ρούχα οργανικό βαμβάκι

Κατά κανόνα, τα παράσιτα επιτίθενται γρήγορα στο βαμβάκι και χρησιμοποιούνται πολλά φυτοφάρμακα για αυτόν τον λόγο. Όχι μόνο τα έντομα πεθαίνουν από αυτό, αλλά και πολλά ζώα και άνθρωποι που αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Το βιολογικό, επίσης βιολογικό και οικολογικό βαμβάκι αποφεύγει αυτόν τον κίνδυνο. Μικρές ποσότητες βαμβακιού παράγονται στα βιολογικά τοπία. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά στην παραγωγή τους.

Το οικολογικό βαμβάκι ονομάζεται επίσης οργανικό βαμβάκι

οικολογικά ρούχα οφέλη από οργανικό βαμβάκι

Ιδανικά, η παραγωγή αγοράζεται σε υψηλότερη τιμή, έτσι ώστε οι άνθρωποι που εργάζονται στους αγρούς να λαμβάνουν δίκαιη πληρωμή και να μην χρειάζεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους αλλού.

Η ηθική είναι μόνο ένα επιχείρημα υπέρ της αγοράς ρούχων από οργανικό βαμβάκι. Δεν προστατεύετε μόνο τους ανθρώπους από τον τρίτο κόσμο (ή αυτούς από φτωχότερες κοινωνικές τάξεις στην Ευρώπη), αλλά και τον εαυτό σας – το περιβάλλον σας και τη δική σας υγεία.

Ίνες κάνναβης

Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία της μόδας. Σε αντίθεση με το βαμβάκι, για παράδειγμα, είναι σχετικά εύκολο να καλλιεργηθεί και σχεδόν δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα. Ακόμα περισσότερο: Ακόμη και η παραγωγή κάνναβης, η οποία δεν αναγνωρίζεται ως βιολογική, χρησιμοποιεί λίγα χημικά ενάντια στα παράσιτα και οι ίδιες οι ρίζες του φυτού έχουν την ιδιότητα να εμπλουτίζουν τη γη, να την κάνουν πιο γόνιμη και να αποκαθιστούν έτσι την φιλική προς το περιβάλλον ισορροπία.

Fabricφασμα κάνναβης σε αποχρώσεις του μπλε

οικολογικά ρούχα κάνναβης ύφασμα τρόπος ζωής υγιεινή ζωή

Καθημερινά ρούχα από κάνναβη

βιολογικά ρούχα ρούχα κάνναβης τάσεις του τρόπου ζωής

μπαμπού

Το μπαμπού παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της μόδας και του σχεδιασμού. Μπορεί να ληφθεί βιώσιμα σε μεγάλες ποσότητες και είναι επίσης πολύ υγιεινό για τους ανθρώπους. Το μπαμπού είναι υποαλλεργικό, απορροφητικό, στεγνώνει γρήγορα και έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το μπαμπού μεγαλώνει πολύ γρήγορα και ελάχιστα φυτοφάρμακα απαιτούνται για τη φροντίδα του.

Το μπαμπού έχει μια σειρά από καλές ιδιότητες

οικολογικό ρούχο από μπαμπού ύφασμα οργανικό

Ωστόσο, λόγω του υψηλού επιπέδου κατανάλωσης, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν αυθαίρετα τα δάση από μπαμπού. Λόγω του κέρδους, τα φυτοφάρμακα καταναλώνονται έτσι ώστε να αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

Συχνά συμβαίνει ότι το μπαμπού είναι βιώσιμο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το υλικό πρέπει να προέρχεται από ειδικά καθορισμένα δάση και οι κατασκευαστές πρέπει να αποφεύγουν τις χημικές ουσίες. Τις περισσότερες φορές, οι εκθεσιακοί κατασκευαστές παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πού προέρχεται το μπαμπού και πώς επεξεργάζεται. Οι άλλοι κρύβουν την ιστορία των προϊόντων. Θα σας συμβουλεύαμε να μην αγοράσετε το τελευταίο.

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Αυτό είναι ένα άλλο φυτό φυσικών ινών που απαιτεί λιγότερες χημικές ουσίες και νερό στην παραγωγή από το βαμβάκι. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα επιλέγαμε βιολογική παραγωγή.

Μοντέρνο λινό σορτς σε ξεθωριασμένο ροζ χρώμα

οργανικά ρούχα σορτς λινό οργανικό scoutmob

Βιολογικό μαλλί

Το βιολογικό μαλλί γίνεται όλο και πιο προσιτό στον κοινό καταναλωτή. Προέρχεται από περιφερειακά οικολογικά αγροκτήματα και μπορεί να παραχθεί σε τοπικό επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε βιολογικό μαλλί για την παραγωγή βιολογικών ενδυμάτων

οργανικά ρούχα μαύρη φούστα οργανικό μαλλί ειλικρινά

Ανακυκλωμένος πολυεστέρας

Βρίσκουμε όλο και πιο δροσερά μπουφάν και παντελόνια στην αγορά που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Αυτό δεν κάνει τον πολυεστέρα ένα βιώσιμο υλικό. Αλλά τουλάχιστον η ποσότητα των απορριμμάτων που εισέρχονται στη φύση μειώνεται.

Επαναχρησιμοποίηση πολυεστέρα και κατασκευή ρούχων

φορεμα οργανικης ενδυμασιας ειλικρινης πολυεστέρας επαναχρησιμοποιημένο