Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό Ινδικό επιδόρπιο

 Τα ινδικά πιάτα είναι ένας θησαυρός για τους χορτοφάγους

 

Ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για χορτοφάγους είναι η Ινδία. Το μαγείρεμα της Ινδίας χωρίς κρέας είναι πολύ χαρακτηριστικό. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Σίγουρα αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί με κουλτούρα και πεποιθήσεις.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια τόσο μεγάλη ποικιλία από νόστιμα ινδικά λαχανικά, οπότε δεν μπορείτε παρά να τα απολαύσετε.

Ινδική μαγειρική – χορτοφαγικά πιάτα

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό χορτοφάγος Poori bhaji

Στην Ινδία, το φαγητό θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους για να εξαργυρώσετε την ψυχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μαγειρική και οι μαγειρικές τέχνες έχουν τέτοια θέση στην κοινωνία. Είναι μεσολαβητές μεταξύ θεών και ανθρώπων. Η ινδική μαγειρική πρέπει επομένως να γίνει με πολύ βαθύτερη γνώση και αφοσίωση.

Πιάτα κάρυ χωρίς κρέας

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό χορτοφαγικό ταϊλανδέζικο κάρυ

Ινδικά λαχανικά

Τα ινδικά λαχανικά αποτελούν τη βάση της διατροφής πολλών χορτοφάγων, ακόμη και στη Δύση. Τα φασόλια, οι φακές διαφόρων ειδών ή ακόμα και τα ρεβίθια αποτελούν μέρος του εβδομαδιαίου μενού επίσης στα εξειδικευμένα εστιατόρια. Η Ινδία έχει μακρά παράδοση στην ποικίλη προετοιμασία τους. Αυτό είναι ανεξάντλητο όταν πρόκειται για τις μεγάλες γαστρονομικές συνταγές για την ινδική μαγειρική.

Chana Masala

Ινδικό μαγείρεμα ινδικό φαγητό chana masala

Δεν είναι πολύ γνωστό ότι οι άνθρωποι στην Ινδία τρώνε πολύ βούτυρο. Ακόμη και η κατανάλωσή του συνδέεται με μια συγκεκριμένη πεποίθηση. Το ινδικό φαγητό με πολύ βούτυρο είναι επίσης σύμβολο ευημερίας. Σύμφωνα με την πεποίθηση, αυτό καθαρίζει το σώμα.

Saag paneer

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό χορτοφαγικό saag paneer φρέσκο ​​σπανάκι

Φρέσκο ​​σπανάκι με λευκό τυρί

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό τρώγοντας σπανάκι ψωμιού

Θα θέλατε ένα ινδικό γλυκό;?

Το ινδικό επιδόρπιο μπορεί με κάποιο τρόπο να βρεθεί ως παραλλαγή σε μερικά μέρη στην Ευρώπη. Και εδώ, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορριφθεί. Τα γλυκά γίνονται συχνά με ξερά φρούτα, πιπεριές, καρύδα και φακές. Φτιάχνουν επίσης τηγανίτες ρυζιού, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν και αλμυρές και γλυκές.

Πολλές υπέροχες συνταγές για ινδικά επιδόρπια μπορούν επίσης να γίνουν με κάρδαμο. Τα καρύδια, οι σταφίδες και η καστανή ζάχαρη χρησιμοποιούνται επίσης πολύ συχνά.

Ινδικό επιδόρπιο kulfi με φιστίκια Αιγίνης

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό Ινδικό επιδόρπιο kulfi

Εάν βρίσκεστε στην Ινδία, τότε θα μπορούσατε και πρέπει να δοκιμάσετε ένα ινδικό επιδόρπιο από τα χέρια των πωλητών για τον εαυτό σας. Αρτοποιεία και μαλακτικά βρίσκονται παντού κοντά στους ναούς.

Ο χαλβάς ως ινδικό επιδόρπιο διαφέρει από αυτόν των Αράβων και των Τούρκων. Φροντίστε να το δοκιμάσετε. Ο Gulab Djamun επίσης δεν πρέπει να χάσετε. Είναι το επιδόρπιο της ινδικής ζύμης που έχει ταξιδέψει εδώ και καιρό σε όλο τον κόσμο για τη φήμη του. Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός: Gulab είναι η ινδική λέξη για τριαντάφυλλο. Το Djamun αναφέρεται στο δέντρο Syzygium jambos. Είναι το τροπικό είδος και είναι κοινό σε όλη τη Νότια Ασία.

Ντόκλα

Ινδικό μαγείρεμα ινδικό φαγητό ρύζι dhokla

Ινδικά λαχανικά και ποτά

Η ποικιλία των ινδικών λαχανικών και φρούτων συμβάλλει επίσης στο γεγονός ότι μπορείτε να απολαύσετε πολλούς υπέροχους χυμούς σε αυτή τη χώρα. Η λεμονάδα Nimbu Pani είναι ίσως το πιο δημοφιλές ποτό εκεί. Το αλκοόλ δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Εκτός από τους θρησκευτικούς περιορισμούς, η ζέστη σίγουρα παίζει επίσης ρόλο. Το τσάι είναι πιο δημοφιλές από τον καφέ. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι φοίνικας των οποίων τα φύλλα μασούν για να βελτιώσουν την πέψη.

Αναζωογονητικό ποτό από γιαούρτι και γάλα – Cardamom Lassi

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό ποτό κάρδαμο λάσι

Σίγουρα έχετε δει ινδική τροφή να καταναλώνεται με τα δάχτυλά σας. Είναι σημαντικό αυτό να συμβαίνει με το δεξί χέρι.

Μπορείτε να γράψετε διπλάσια για τους θησαυρούς της ινδικής κουζίνας! Or εκατό φορές! Ας ελπίσουμε ότι έχουμε τουλάχιστον χτυπήσει την όρεξή σας και σας κινήσαμε την περιέργεια … Γιατί αυτό ήταν το ζητούμενο εδώ!

Μαγειρική Ινδική – αποδεχτείτε την πρόκληση!    

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό χορτοφαγική σούπα

Πατάτα στιφάδο, αλλά ινδικό στιλ

Ινδικό μαγείρεμα ινδικό φαγητό για χορτοφάγους

Σπανάκι Palak Dal

Ινδικό μαγείρεμα Ινδικό φαγητό χορτοφαγικό σπανάκι palak dal