Γιατί υπάρχει καθόλου ένας όρος όπως ο τουρκικός καφές; Τι το ιδιαίτερο έχει; Αφορά κυρίως το είδος της παρασκευής; Ναι, ως επί το πλείστον ήδη! Αυτό ακολουθεί μια πολύ παλιά παράδοση. Βασικά, η Τουρκία έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τον καφέ από ό, τι πολλοί νομίζουν σήμερα. Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε εποχές και πολιτισμούς για να μάθετε περισσότερα για τον τουρκικό καφέ!

Ο καφές ήρθε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα

πολύ νόστιμος τουρκικός καφές

Τουρκικός καφές – μια ιστορία που ανάγεται στον 16ο αιώνα

Perhapsσως έχετε ήδη ακούσει για την Οθωμανική Αυτοκρατορία; Μέσω της εξάπλωσης αυτού, πολλοί πολιτισμοί αναμίχθηκαν με τον τουρκικό. Αυτό έφερε πολλές μεγάλες παραδόσεις πιο κοντά στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και με τον καφέ.

Αυτό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους Οθωμανούς αφού κατέκτησαν χώρες όπως η Συρία, η Μέκκα και η Αίγυπτος. Όλα αυτά συνέβησαν τον 16ο αιώνα. Στη σημερινή Κωνσταντινούπολη, τότε την Κωνσταντινούπολη, άνοιξαν ακόμη και ένα μεσαιωνικό καφενείο. Μέχρι το τέλος του 17ου αιώνα ήταν εκατοντάδες. Σχεδιάστηκαν ειδικά για να μπορείτε να απολαύσετε αυτό το τονωτικό ποτό στο έπακρο. Έκτοτε, ο τουρκικός καφές και ο καθημερινός πολιτισμός αυτής της χώρας έχουν πολύ στενή σχέση.

Τα όμορφα ανατολίτικα φλιτζάνια αποτελούν επίσης μέρος της πραγματικής απόλαυσης του τουρκικού καφέ 

υγιεινός τουρκικός καφές

Ο καφές ήρθε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα

Ο τουρκικός καφές είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος που ήρθε στην Ευρώπη και αυτό συμβαίνει τον 19ο αιώνα. Ένας μεγάλος γνώστης και καλός επιχειρηματίας με το όνομα Μεχμέτ Εφέντι ετοίμασε αυτό το ζεστό ρόφημα για πρώτη φορά όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Πρώτα έψησε τους κόκκους καφέ και μετά τους άλεσε. Ο συγκεκριμένος τύπος παρασκευής, στον οποίο τα υπολείμματα καφέ παραμένουν αφιλτράριστα στο κάτω μέρος του φλιτζανιού, είναι μάλλον άτυπος για εμάς στις μέρες μας. Ωστόσο, μερικοί εξακολουθούν να το μαγειρεύουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό το είδος προετοιμασίας εννοείτε όταν μιλάτε για “τουρκικό καφέ” αυτές τις μέρες.

“Cesve” είναι το όνομα του αγγείου στο οποίο παρασκευάζεται ο τουρκικός καφές 

Μόκα μαγειρεύει τουρκικό καφέ

Πώς ακριβώς φτιάχνετε τον τουρκικό καφέ;?

Ο τρόπος παρασκευής του τουρκικού καφέ είναι γνωστός ως μόκα. Παρακάτω περιγράφουμε πώς ακριβώς να το κάνουμε αυτό. Πάρτε δύο πολύ γεμάτα κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ και ανακατέψτε τη σκόνη καφέ με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό από πάνω. Στη συνέχεια, όλα αναμειγνύονται στην ειδική κανάτα που ονομάζεται “Cesve” σε τιρκουάζ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα φλιτζάνια να έχουν προθερμανθεί. Στο τέλος ρίχνετε τα πάντα σε αυτό χωρίς να φιλτράρετε τα υπολείμματα καφέ. Μερικές φορές το τουρκικό ζεστό ρόφημα χύνεται σε ένα άλλο φλιτζάνι. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένουν μερικά από τα υπολείμματα καφέ, αλλά όχι όλα!

Αν σας αρέσει η Ανατολή, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τον τουρκικό καφέ

πολύ ωραίο φλιτζάνι τουρκικό καφέ

Ο τουρκικός καφές ως πολιτιστική παράδοση στην Τουρκία

Η παρασκευή του τουρκικού καφέ, όπως παρασκευάστηκε παλαιότερα, είναι μια μεγάλη έλξη από μόνη της. Μπορείτε να ζήσετε μια τέτοια έλξη σε πολλά μέρη στην Τουρκία. Το όλο πράγμα είναι πρακτικά σαν μια τελετή που μας φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα των παλιών χρόνων. Αφού ο καφές είναι έτοιμος, μοιράζεται σε όμορφα διακοσμημένα κύπελλα ή μεταλλικά σκεύη. Απολαμβάνεται αργά και συνήθως με πολλή ζάχαρη. Γιατί έτσι η γεύση γίνεται τέλεια.

Θα μπορούσατε να καταλήξετε να αναποδογυρίσετε το φλιτζάνι του καφέ σε ένα πιατάκι, αν θέλετε. Στην Τουρκία μπορείς γρήγορα να βρεις κάποιον που μπορεί να διαβάσει γρήγορα το μέλλον σου από τον καφέ! Αρκεί να τολμήσεις …

Το φλιτζάνι για τον τουρκικό καφέ πρέπει να προθερμανθεί

τουρκικός καφές καφέ υγιεινός

Η μόκα μαγειρεύεται μαζί με τη ζάχαρη

Ο τουρκικός καφές ζει υγιής

Η μόκα είναι πολύ δυνατή γιατί αφήνεις τον καφέ από εκεί

Νόστιμος συνδυασμός τουρκικού καφέ

Μπορείτε να τοποθετήσετε τον καφέ σε διαφορετικά φλιτζάνια, έτσι ώστε να έχετε λιγότερο αλεσμένο καφέ 

τουρκικός καφές νόστιμο μόκα

Γνωρίζετε το ανατολίτικο γλυκό Lokum; Έχει υπέροχη γεύση με τον καφέ!

ανατολίτικη διακόσμηση τουρκικού καφέ

Ένα άλλο υπέροχο φλιτζάνι καφέ με νόστιμη μόκα

ανατολίτικα γλυκά τουρκικού καφέ

Η σοκολάτα ταιριάζει επίσης τέλεια με τον καφέ 

τουρκικός καφές πραλίνας και μόκα

Παραδοσιακά, η τουρκική μόκα μαγειρεύεται σε κάρβουνα 

όμορφο φλιτζάνι τουρκικού καφέ

Μοιραστείτε τον ανατολίτικο καφέ με φίλους

δίσκος τουρκικού καφέ με καφέ

Η Μόκα είναι μια παλιά και ευγενής παράδοση – αξίζει όμορφα πιάτα και υπέροχα μαχαιροπίρουνα

ο τουρκικός καφές σερβίρει υπέροχο καφέ

Πολλά καταστήματα προσφέρουν νόστιμο καφέ!

Τουρκικός καφές υπέροχο σερβίρισμα

 Το “Cesve” θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα δώρου σε ανατολίτικο στιλ 

Παραδοσιακό στυλ τουρκικού καφέ

Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό με τον καφέ σας γιατί είναι πολύ δυνατός

σετ τουρκικού καφέ με νερό και καφέ

Υπάρχουν πολλά πολυτελή σύνολα για ιδανική απόλαυση του καφέ

πολλά φλιτζάνια καφέ τουρκικό καφέ