Συνειδητή ερμηνεία ονείρου

Ερμηνεία ονείρου – μεταξύ εσωτερισμού και ψυχολογίας

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να ερμηνεύσετε ένα όνειρο; Πιστεύετε ότι αυτό έχει νόημα; Πολλοί άνθρωποι συμμερίζονται αυτήν την άποψη. Κάποιοι ακολουθούν μια μοιρολατρική και εσωτερική προσέγγιση. Άλλοι, οι περισσότεροι ψυχολόγοι, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να διαπιστώσουν ότι το όνειρο είναι κάτι σαν αγγελιοφόρος από το υποσυνείδητό μας.

Μπορούν όλα τα όνειρα να εξηγηθούν με μια ερμηνεία ονείρου?

Ερμηνεία ονείρου της κοιμισμένης γυναίκας

Σύμφωνα με μια τρίτη ομάδα, αυτές οι δύο μέθοδοι ερμηνείας των ονείρων είναι αρκετά παρόμοιες. Ουσιαστικά, όλοι οι ειδικοί μιλούν για το ίδιο πράγμα, αλλά με διαφορετικό τρόπο …

Ο Δρ C.G. Jung έχει μια δια βίου μελέτη των ερμηνειών των ονείρων

Ερμηνεία ονείρου του Doctor Carl Gustav Jung

Τα σύμβολα των ονείρων

Υπάρχουν πολλά βιβλία με θέμα την ερμηνεία των ονείρων. Υπάρχουν ορισμένα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν ορισμένα πράγματα. Πόσο αξιόπιστες όμως είναι αυτές οι ερμηνείες; Όλοι μεγαλώνουμε πνευματικά υπό την επίδραση διαφόρων αρχέτυπων. Είναι φυσιολογικό αυτά να κυριαρχούν στο υποσυνείδητό μας.

Πάρτε π.χ. Β. Το σπίτι. Είναι σύμβολο ζωής. Οι διαφορετικοί τύποι δωματίων έχουν το καθένα τη δική του σημασία. Η κουζίνα, το σαλόνι ή η αυλή αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές της ζωής.

Σε ένα όνειρο όλα φαίνονται τόσο αδύνατα και κατανοητά ταυτόχρονα

Παιχνίδι συνείδησης ερμηνείας ονείρου

Καθολικά σύμβολα, ανεξάρτητα από το χώρο και το χρόνο, εμφανίζονται στα όνειρά μας

Ερμηνεία ονείρου σπίτι συμβολισμού ονείρου

Ένα σπίτι που βλέπουμε σε ένα όνειρο που είναι όμορφα τοποθετημένο σημαίνει ότι προσπαθούμε για μια πιο οργανωμένη ζωή.

Η εσωτερική ερμηνεία δεν θα ήταν τόσο θεμελιωδώς διαφορετική. Εκεί, για παράδειγμα, ο τακτοποιημένος οίκος δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως προσπάθεια βελτίωσης, αλλά ως προφητεία για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν έχει σημασία αν το μέλλον, είτε με τη μορφή της γνώσης είτε της στάσης, βρίσκεται στο υποσυνείδητό μας; Και στις δύο περιπτώσεις μαθαίνουμε περισσότερα για αυτά με τη βοήθεια των ονείρων.

Προσπαθούμε να λύσουμε ακατανόητες καταστάσεις στα όνειρα

Ερμηνεία ονείρου αδύνατη dr parnansus

Η ερμηνεία των ονείρων απαιτεί καλή τεχνική γνώση

Ερμηνεία ονείρου μπερδεύει τα φτερά της θάλασσας

Για να κατανοήσουμε τα όνειρα, πρέπει να γνωρίζουμε τα σύμβολα

Ερμηνεία ονείρου γυναίκα που ονειρεύεται

Όλα στο όνειρο είναι μέρος μας

Σε αυτό το σημείο οι απόψεις των ψυχολογικών και δεισιδαιμονικών διερμηνέων αποκλίνουν πολύ. Τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. Σύμφωνα με την εσωτερική πεποίθηση, συναντάμε πραγματικά τους ανθρώπους που ονειρευόμαστε, αλλά σε πνευματικό επίπεδο. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όλα όσα βλέπουμε στα όνειρα πρέπει να θεωρούνται ως μια πτυχή του εαυτού μας.

Τα γραφικά του Escher θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν όνειρα

Ερμηνεία ονείρων M C Escher γραφιστική

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν κοιμόμαστε?

Ονειρική ερμηνεία των ονείρων

Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Βλέπετε τη μητέρα σας σε ένα όνειρο. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε: με ποια ποιότητα τα συνδέετε; Είναι η μητέρα σου αυτή που σου έμαθε ηθική; Τότε μπορεί να είναι το σύμβολο της δικής σας συνείδησης στο όνειρο.

Τώρα πίσω στον εσωτερισμό. Σύμφωνα με τις περισσότερες διδασκαλίες τους, όλοι είμαστε μέρος της ίδιας πνευματικής οντότητας. Ο καθένας μας παίζει ρόλο στη ζωή του άλλου. Το γεγονός ότι συναντάμε ένα άτομο σε ένα όνειρο και το γεγονός ότι το συνδέουμε με μια συγκεκριμένη πτυχή του εαυτού μας δεν αποκλείουν αμοιβαία.

Το όνειρο πρέπει να δίνει προσοχή στις μορφές και τις κατευθύνσεις στο όνειρο

Dream interpretation mandala dream catcher net green

Το σύνταγμα μετά το ξύπνημα παίζει επίσης βοηθητικό ρόλο στην ερμηνεία των ονείρων

Ερμηνεία ονείρων σύμβολα ονείρου τοπίο

Οι εφιάλτες

Ας εξετάσουμε εν συντομία και αυτήν την πτυχή. Πώς φτάνουμε να βλέπουμε εφιάλτες; Αυτό το θέμα απαιτεί τη δική του εξέταση. Βασικά, οι ψυχολόγοι ερμηνεύουν τους εφιάλτες ως αποτέλεσμα καταπιεσμένων φόβων και συμπλεγμάτων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα πάντα. Δεν είναι τόσο εύκολο τη νύχτα. Στη συνέχεια, πολλά πράγματα που δεν μπορούσαμε να επεξεργαστούμε ή να λύσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας βγαίνουν στην επιφάνεια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εφιάλτες είναι επίσης μια ευκαιρία. Αυτό μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τις ρίζες των δικών μας προβλημάτων και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για αυτά.

Επιστήμονες και εσωτεριστές ερευνούν τα όνειρα για χιλιετίες

Ερμηνεία ονείρου βουητή κορυφή

Και διδάξτε τι μπορούμε να προσανατολιστούμε στα όνειρα

Η ερμηνεία των ονείρων το αδύνατο συμβαίνει

Έχει νόημα η ερμηνεία των ονείρων;?

Έτσι, ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε, η ερμηνεία των ονείρων έχει νόημα. Οι εικόνες που δημιουργούνται ενώ κοιμάστε είναι πολύ σημαντικές. Οπότε αξίζει να τα ερμηνεύσετε και να τα κατανοήσετε.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σύμβολα σε ένα όνειρο 

Ερμηνεία ονείρων πλοίο σύμβολο θαλάσσης

Γίνετε ταξιδιώτης και λάβετε χρήσιμες εντυπώσεις 

Η ερμηνεία των ονείρων αδύνατη συμβαίνει συμβολισμός