Ναρκοληψία – όταν θέλουμε πάντα να κοιμόμαστε

Θα υπάρξει μεγάλο μέρος αυτού αυπνία προφορικά και κατά κάποιο τρόπο μια άλλη ασθένεια παραμένει στο παρασκήνιο, η οποία δεν πρέπει ούτε να υποτιμάται. Πρόκειται για ναρκοληψία, στην οποία οι ασθενείς θέλουν να κοιμούνται μόνιμα. Σας οδηγεί η επιθυμία να κοιμάστε συνεχώς και αυτό δημιουργεί ταλαιπωρία σε διάφορες καταστάσεις.

Πότε είμαστε άρρωστοι με ναρκοληψία;?

ζουν με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεία φάρμακα

Όλοι όσοι κουράζονται μόνιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν ναρκοληψία. Η ναρκοληψία έχει κρίσεις ύπνου. Οι ασθενείς δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν εάν μένουν ξύπνιοι ή όχι. Και αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η ασθένεια συμβαδίζει με άλλες, όπως η καταπληξία, η οποία σχετίζεται με αδυναμία στους μυς.

Στους περισσότερους ανθρώπους και τα δύο προκαλούνται από έντονα συναισθήματα. Μπορεί να είναι είτε υπερβολική χαρά είτε θλίψη. Μερικές φορές ακόμη και ένα γέλιο μπορεί να προκαλέσει ναρκοληψία.

Ζώντας με ναρκοληψία

ζουν με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεία

Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια που μπορεί να προσφερθεί. Μερικοί εξηγούν τα συμπτώματα με κάποια ψυχοσωματική αιτία. Πολλές θεραπευτικές μέθοδοι έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα συμπτώματα στην καθημερινή ζωή ή να μειωθούν τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά.

Πρώτον, είναι σημαντικό να ξεπεράσετε κάποιες επιβλαβείς συνήθειες. Πρέπει να καπνίζετε τσιγάρα και να καταναλώνετε αλκοόλ όσο το δυνατόν λιγότερο. Ο συχνός ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να βοηθήσει. Για τους περισσότερους ανθρώπους, 15 με 20 λεπτά είναι αρκετά και για μερικούς θα πρέπει να είναι περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, οι πάσχοντες από ναρκοληψία πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα ξεκούρασης που πρέπει να ακολουθούν αυστηρά. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι κατάλληλες κάποιες ασκήσεις ρουτίνας που θα πρέπει ιδανικά να κάνετε κάθε βράδυ.

Περίληψη και ανακούφιση συμπτωμάτων

ζουν με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεύουν φαρμακευτικές ασκήσεις αϋπνία κόπωση υπνηλία μικροϋπνος

Επειδή η ναρκοληψία είναι μια χρόνια πάθηση, δεν μπορεί να θεραπευτεί · μπορεί να διατηρηθεί μόνο υπό έλεγχο. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει το κατάλληλο φάρμακο για εσάς. Δεν θα είμαστε σε θέση να συστήσουμε κανένα φάρμακο εδώ, καθώς η επιλογή τους είναι αυστηρά ατομική. Εκτός από τη λήψη φαρμάκων, οι ασθενείς με ναρκοληψία μπορούν να κάνουν τις ακόλουθες αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα:

  • Η κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρων πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο.
  • Μικρά διαλείμματα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε υπνηλία να ξεφύγουν.
  • Ένα αυστηρό σχέδιο ξεκούρασης μπορεί να βοηθήσει πολύ.
  • Οι γυμναστικές ασκήσεις μπορούν να γίνουν 4-5 ώρες πριν τον ύπνο.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι?

ζουν με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεία φάρμακα ασκήσεις διαταραχές του ύπνου

Ναρκοληψία στο γραφείο

διαβίωση με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεία φαρμάκων ασκήσεις διαταραχές ύπνου κόπωση

Διάλειμμα ύπνου

ζουν με ναρκοληψία συμβουλές συμπτώματα θεραπεία φάρμακα

Ναρκοληψία – επίθεση ύπνου στη δουλειά

ζώντας με συμπτώματα ναρκοληψίας θεραπεύει φάρμακα διαταραχές ύπνου κόπωση υπνηλία δευτερόλεπτα ύπνος