Επιτυχής ισορροπία εργασίας-ζωής

Συμβατότητα οικογένειας και εργασίας – πώς μπορεί να γίνει αυτό!

«Δεν μπορώ γιατί πρέπει να πάω στη δουλειά!», «Πρέπει να πάω γιατί αλλιώς θα αργήσω στη δουλειά!», «Πάμε σινεμά μετά τη δουλειά!». Γνωρίζετε αυτά τα ρητά; Ως ενήλικες το συνηθίσαμε. Μας έβλαψαν και εμάς, αλλά τους αγνοούμε.

Οικογένεια ή καριέρα; Αυτη ειναι Η ερωτηση

Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Αλλά τα παιδιά σίγουρα δεν το καταλαβαίνουν. Είναι δύσκολο για αυτούς να κατανοήσουν τον όρο «μετά». Για να μάθουν να αντιμετωπίζουν τέτοιους όρους, χρειάζονται πολύ χρόνο και ενέργεια που δεν μπορούν απαραίτητα να συγκεντρώσουν. Γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο όταν τα μικρά έχουν άλλα παιδιά γύρω τους, με έναν από τους γονείς να μένει συχνά στο σπίτι.

Χρειάζεστε ένα σχέδιο και ένα καλό σχέδιο σε αυτό

Προγραμματίστε λεπτομερώς τη συμβατότητα της οικογένειας και της εργασίας

Η συμβατότητα μεταξύ οικογένειας και εργασίας πρέπει να είναι εύκολη μαζί μας τα τελευταία χρόνια. Ανεξάρτητα από το αν για οικονομικούς λόγους ή επειδή οι γονείς θέλουν να βρουν τη δουλειά τους. Έχουν δίκιο να το κάνουν. Ούτε τα παιδιά πρέπει να νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Πρέπει να είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στο γεγονός ότι οι γονείς έχουν τις δικές τους ανάγκες. Πώς μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν καλά αυτό το μήνυμα και να μεγαλώσουν ως χαρούμενοι και αγαπημένοι άνθρωποι; Θα θέλαμε τώρα να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό!

Ο δρόμος προς την οικογενειακή ευτυχία

Συμβατότητα οικογένειας και εργασίας ευτυχισμένη οικογένεια

Συζητήστε τις ευθύνες σας με τα παιδιά

Η συμβατότητα μεταξύ παιδιών και εργασίας πρέπει κυρίως να πραγματοποιείται σε ψυχολογικό επίπεδο. Εξηγήστε στο παιδί σας πώς ακριβώς μοιάζει και γιατί δεν έχετε τόσο χρόνο για αυτό όσο θα θέλατε! Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσετε στο μικρό ότι τα κουβαλάτε στις σκέψεις σας, ακόμα κι αν είστε πολύ μακριά από αυτά. Έχετε μια φωτογραφία του στο γραφείο; Γιατί δεν το λες! Καλέστε το παιδί πιο συχνά, ακόμα και αν είναι μόνο για λίγα λεπτά.

Δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε την ισορροπία σας

Εύρεση ισορροπίας μεταξύ οικογένειας και εργασίας

Ζητήσετε βοήθεια

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας καταλαβαίνει καλύτερα. Μοιραστείτε ορισμένα θέματα και ερωτήσεις που μπορεί να κατανοήσει. Ζήτησε συμβουλή. Έτσι θα το βρείτε χρήσιμο και διαισθητικά θα καταλάβετε ότι το έργο ως τέτοιο δεν είναι κακό και έχει επίσης μεγάλη αξία. Παρεμπιπτόντως, θα εκπαιδεύσετε το παιδί σας να είναι προληπτικό και θα έχετε πρότυπα σκέψης που μπορούν αργότερα να διευκολύνουν την ενσωμάτωση της καθημερινής εργασίας στη ζωή του / της πολλές φορές.

Καθορίστε τους κύριους στόχους σας!

Συμβατότητα ισορροπίας οικογένειας και εργασίας

Αλλά γλιτώστε τον κόπο! Μόνο ευχάριστα θέματα πρέπει να συζητηθούν. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τους μικρούς. Όταν μάθουν για τα προβλήματα, θα μεγαλώσουν νιώθοντας ανασφάλεια.

Δείξτε στα παιδιά σας τον χώρο εργασίας σας!

Η ανάγκη να συνδυάσετε την εργασία και την οικογενειακή ζωή μπορεί να γίνει πιο εύκολα κατανοητή από τα παιδιά, αν δεν αισθάνονται ότι έχουν μείνει έξω από αυτό το κομμάτι της ζωής σας. Φέρτε λοιπόν το παιδί σας στη δουλειά σας σε μια κατάλληλη ευκαιρία.

Η καλή σχέση με τους συναδέλφους είναι επίσης πολύ σημαντική για την ευημερία τους εκεί. Αφήστε τους ωραίους να τους γνωρίσουν προσωπικά.

Δείξτε τον χώρο εργασίας σας!

Συμβατότητα οικογενειακής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Ρύθμιση γραφικών

Η εργασία, αλλά και ο χρόνος για τον εαυτό σας και για τα παιδιά είναι εξίσου σημαντικοί, ώστε να είστε όλοι υγιείς και ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα. Πάρτε τα πάντα στα σοβαρά και κανείς δεν θα νιώσει παραμελημένος. Από εδώ και πέρα, τα μικρά θα μάθουν επίσης να σέβονται την ιδιωτική ζωή των άλλων ανθρώπων και να αντιμετωπίζουν λογικά τα ραντεβού. Αυτό σίγουρα βοηθάει πολύ.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για εσάς και τα παιδιά σας

Ισορροπία οικογένειας και εργασίας στο σπίτι

Διανείμετε ευθύνες

Συνεχίστε να μοιράζεστε την ευθύνη μέχρι να νιώσετε όλοι καλά. Εάν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του, μπορεί επίσης να είναι επειδή είναι απασχολημένος με κάτι που δεν του αρέσει πολύ. Maybeσως μπορείτε να αλλάξετε τη μία ή την άλλη εργασία.

Εργασίες για κάθε μέλος της οικογένειας

Μαγειρεύουμε μαζί για να συμφιλιώσουμε την οικογένεια και την εργασία

Να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας

Τα παιδιά αντιγράφουν τη στάση που έχουμε μεταξύ μας. Να είστε λοιπόν σίγουροι και θετικοί όταν πρόκειται να υπερασπιστείτε τους κανόνες που εισάγετε. Έτσι και τα μικρά θα τα αντιλαμβάνονταν πολύ πιο εύκολα και φυσικά.

Όταν αμφιβάλλετε, δηλαδή όταν δεν γνωρίζετε αν ένας κανόνας είναι μάλλον καλός ή κακός, θα πρέπει να μάθετε να ακούτε τα συναισθήματά σας.

Δείξτε εμπιστοσύνη!

Επιδείξτε αυτοπεποίθηση για τη συμβατότητα οικογένειας και εργασίας

Ανακαλύψτε τα τελετουργικά από την παιδική μας ηλικία

Προσπαθήστε να θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία. Τι λέτε τότε; Πώς ένιωσες τότε; Τι σας έμεινε ως ευχάριστη, ουδέτερη ή αρνητική εμπειρία; Τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι γονείς καλύτερα ή χειρότερα στη δεδομένη κατάσταση; Με αυτόν τον τρόπο, μάθετε από την εμπειρία τους.

 Διασκεδάστε μαζί!

Διαβάστε μαζί την ισορροπία εργασίας-ζωής

Χαρίστε στο μικρό σας ευτυχισμένες στιγμές

Παίζοντας μαζί για να συμφιλιώσετε την οικογένεια και τη δουλειά

Maybeσως χρειάζεστε ένα άνετο γραφείο στο σπίτι?

Συμβατότητα οικιακού γραφείου οικογένειας και εργασίας

Μιλήστε στο παιδί σας για τη δουλειά σας

   Συμβατότητα της σχέσης οικογένειας και εργασίας πατέρα -παιδιού

Μαζί στην ευτυχία

Συμβουλές συμφιλίωσης οικογένειας και εργασίας