Ζήστε υγιεινά: Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα στην κουζίνα

Τα ψυγεία είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και ως εκ τούτου δημοφιλή είδη στην κουζίνα. Ωστόσο, δεν είναι καλά για όλα! Υπάρχουν τρόφιμα που χάνουν τις υγιεινές τους ιδιότητες μόλις αποθηκευτούν εκεί. Ούτε τότε έχουν τόσο καλή γεύση. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή προϊόντα που φυλάσσονται λανθασμένα στο ψυγείο. Εξηγούμε επίσης γιατί αυτό είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνετε.

Ζήστε υγιεινά – η σωστή αποθήκευση των προϊόντων έχει μεγάλη σημασία

υγιεινά προϊόντα ψυγείου κουζίνας

ελαιόλαδο

Δεν έχετε ακούσει ότι το ελαιόλαδο πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος; Το ψυγείο δεν είναι σαφώς ένα τέτοιο μέρος. Η θερμοκρασία εκεί είναι πολύ χαμηλή και το ελαιόλαδο παγώνει. Πρώτον, είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, κάτι που είναι ενοχλητικό, και δεύτερον, με συνεχή κατάψυξη και απόψυξη, χάνει πολλές από τις υγιεινές του ιδιότητες.

Ζήστε υγιεινά – ποια προϊόντα μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο;?

ζωντανή υγιεινή κουζίνα οργανώστε σωστά το ελαιόλαδο

μέλι

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέλι που είναι ακόμα βρώσιμο σε κτίρια χιλιάδων ετών. Έτσι, αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται καθόλου ψυγείο, και πάλι – αν το διατηρήσετε εκεί, μπορεί να χρειαστεί να το ξεπαγώσετε σε ορισμένες περιπτώσεις και αυτό μειώνει τις υγιείς του ιδιότητες.

Δεν χρειάζεται να βάλετε μέλι στο ψυγείο

ζωντανή υγιεινή αποθήκευση σχεδιασμός κουζίνας μελιού

καφές

Γιατί πρέπει κάποιος να διατηρεί τον καφέ στο ψυγείο; Becauseσως επειδή δεν μπορείτε να βρείτε μια θέση οπουδήποτε αλλού. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καθόλου επιχείρημα! Ο καφές έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία και συνεπώς άλλες μυρωδιές. Έτσι, το πρωινό σας ποτό μπορεί να μυρίζει σκόρδο … Ωχ! Το σκόρδο πρέπει επίσης να είναι εκτός ψυγείου!

Καλύτερα να κρατάτε τον καφέ σε ένα ντουλάπι κουζίνας

ζουν υγιεινά προϊόντα αποθήκευσης καφέ κουζίνα

Ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους για την κουζίνα

ζωντανές ιδέες για χώρο αποθήκευσης ντουλαπιών καφέ

σκόρδο

Το σκόρδο στο ψυγείο δεν είναι μια θανατηφόρα ιδέα, αλλά δεν είναι και πολύ καλή. Μικρά πράσινα ραβδιά θα μεγαλώσουν με την πάροδο του χρόνου και τα δάχτυλα των ποδιών θα γίνουν μούχλα. Πολλά άλλα τρόφιμα θα απορροφήσουν επίσης τη μυρωδιά του. Μην έχετε καλύτερο μέρος για αυτό?

Προσέξτε καλά που φυλάτε το σκόρδο

ζουν υγιεινό κατάστημα σκόρδο σωστά

αβοκάντο

Το αβοκάντο δεν θα χαλάσει στο ψυγείο, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα με αυτό το προϊόν. Όχι μόνο πρέπει να διατηρούμε το αβοκάντο, αλλά αυτό το φρούτο πρέπει να ωριμάσει. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι καλύτερα αν διατηρείτε το αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου

συμβουλές για υγιεινή διαβίωση ιδέες χώρου αβοκάντο

πατάτες

Οι πατάτες είναι ένα προϊόν που διατηρείται συχνά στο ψυγείο. Αυτό φαίνεται πρακτικό σε πολλούς, αλλά είναι λάθος. Αλλάζουν την υφή σας και μπορούν να γίνουν χαριτωμένα. Καλύτερα να τα βγάλετε αμέσως και να τα φυλάξετε σε βολικό μέρος.

Το ψυγείο δεν είναι κατάλληλο μέρος για τις πατάτες

ζωντανές υγιείς πατάτες αποθηκεύστε σωστά συμβουλές

Πώς ξέρουμε ότι ένα προϊόν δεν επιτρέπεται στο ψυγείο;?

Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα που δεν μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο. Πώς ξέρουμε ότι είναι; Θα πρέπει να παρατηρήσετε τις αλλαγές σε αυτές και η ποιότητα δεν πρέπει να επιδεινωθεί ριζικά. Οι υγρές ουσίες πρέπει να παραμείνουν έτσι και να μην παγώσουν. Η γεύση και η υφή δεν πρέπει να αλλάζουν σημαντικά. Επιπλέον, η μυρωδιά δεν πρέπει να είναι πολύ κυρίαρχη, έτσι ώστε να απορροφάται από άλλα προϊόντα.

Το ψυγείο δεν είναι φυσικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα προϊόντα. Θα πρέπει να οργανώσετε την κουζίνα σας έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός άλλος αποθηκευτικός χώρος.

Συμβουλές για την αποθήκευση των προϊόντων

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού διατηρούν όλα τα προϊόντα στο ψυγείο επειδή τους φαίνεται βολικό. Χαλάνε την ποιότητα πολλών τροφίμων και συστατικών και τα πιάτα δεν έχουν τόσο καλή γεύση όπως αλλιώς. Οι καλές ιδέες για μποτιλιάρισμα έρχονται να σας βοηθήσουν.

Καθορίστε πρώτα τα ντουλάπια ή τα ράφια στα οποία θα αποθηκεύσετε τα προϊόντα. Κατά κανόνα, πρέπει να είναι σκοτεινά και στεγνά – αυτό είναι πολύ καλό για τα περισσότερα προϊόντα που δεν πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε τα κατάλληλα δοχεία – χρειάζεστε μπολ για τα περισσότερα είδη λαχανικών και, ιδανικά, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά όπως το ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν απελευθερώνουν τοξίνες στα προϊόντα σας. Επιπλέον, θα έχουν ουδέτερη μυρωδιά.

Σε ένα όμορφο μπολ, τα φρούτα θεωρούνται ακόμη και διακοσμητικά

ζωντανά υγιή φρούτα τραπέζι κουζίνας μπολ

Τα συστήματα συρταριών που αποθηκεύονται στα κάτω ντουλάπια της κουζίνας λειτουργούν πολύ καλά. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά από τα προϊόντα στις επιφάνειες της κουζίνας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μπολ με όμορφη εμφάνιση που δίνουν επίσης διακοσμητική αξία σε ολόκληρο το εσωτερικό της κουζίνας.

Ένας ελκυστικός τρόπος αποθήκευσης φρούτων

ιδέες για υγιεινό χώρο αποθήκευσης φρούτα κουζίνας

Θα πρέπει ιδανικά να διαθέσετε ένα ή δύο διαμερίσματα στο ντουλάπι στις φιάλες λαδιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθορίσετε το σωστό ύψος για αυτό.

Η σωστή σειρά των προϊόντων θα σας βοηθήσει πολύ να ζήσετε υγιεινά. Παίρνετε τις υγιεινές τους ιδιότητες από τη μία πλευρά και από την άλλη έχετε μια ωραία επισκόπηση του τι να χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα διευκολύνει το ψήσιμο πιο ποικίλα.

Δημιουργικές ιδέες για χώρο αποθήκευσης για τα προϊόντα στην κουζίνα

ζωντανές ιδέες για χώρο αποθήκευσης κουζινών κατάστημα προϊόντων σωστά

Σας ευχόμαστε να δημιουργήσετε την καλύτερη παραγγελία στην κουζίνα σας και να ετοιμάσετε πολλά νόστιμα πιάτα από υγιεινά προϊόντα! Στη συνέχεια, απολαύστε το γεύμα σας!

Αποθηκεύστε σωστά τα διάφορα προϊόντα στην κουζίνα

ζωντανή υγιεινή κουζίνα οργανώστε αποθηκευτικό χώρο πατάτες

Για ποιο πράγμα χρησιμοποιείτε το ψυγείο;?

ιδέες ζωντανών υγιεινών αυγών ψυγείου αποθήκης

Πολλά προϊόντα μπορούν να αποθηκευτούν στα ντουλάπια της κουζίνας

ζωντανά υγιή προϊόντα οργανώνουν ντουλάπια κουζίνας