Η λειτουργία ενός νοικοκυριού με όλα τα καθήκοντά του απαιτεί πολλές δεξιότητες προγραμματισμού. Δεν καταφέρνουν όλοι να συνδυάσουν τις δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια, τη δουλειά και πιθανώς τη φροντίδα των παιδιών με το παιδικό παιχνίδι. Ειδικά οι εβδομαδιαίες αγορές φέρνουν μαζί τους πολλές δυνατότητες άγχους εάν δεν βασίζονται σε λογική προετοιμασία και εφαρμογή. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί πραγματικά να ζήσει με νόημα και χωρίς άγχος με μια αγορά «με καλή τύχη», ως εκ τούτου, είναι κυρίως λάθος και πολύ συχνά μένει σε υπερπληθυσμένα καταστήματα. Εάν λείπουν τα πιο σημαντικά συστατικά για δείπνο μετά τα ψώνια, το άγχος είναι αναπόφευκτο. Ευτυχώς, ωστόσο, μπορείτε επίσης να φέρετε περισσότερη τάξη και δομή στη δική σας ρουτίνα αγορών σε ελάχιστο χρόνο. Οι πέντε παρακάτω συμβουλές θα φέρουν τα πάντα σε καλό δρόμο.

  • Οι λίστες κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

Οι λίστες υποχρεώσεων στο γραφείο και οι λίστες επισκεπτών βρίσκονται σε μια οικογενειακή γιορτή, οι λίστες αγορών είναι όταν διαχειρίζεστε ένα νοικοκυριό. Απλά αναντικατάστατο. Αξίζει, λοιπόν, να προγραμματίσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν από κάθε αγορά και να γράψετε λεπτομερώς όλα όσα χρειάζεστε. Μπορεί να βοηθήσει εάν καταρτιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα γεύματος για τις επόμενες επτά ημέρες στην αρχή μιας εβδομάδας. Η λίστα αγορών μπορεί στη συνέχεια να γεμίσει πολύ εύκολα με τη βοήθεια των συνταγών. Επιπλέον, ο υπεύθυνος πρέπει να περάσει από το σπίτι ή το διαμέρισμα και να αναζητήσει μπουκάλια σαμπουάν, κουτιά απορρυπαντικού και άλλα πράγματα που θα πρέπει να ξαναγεμίσουν ή να αντικατασταθούν στο εγγύς μέλλον. Εάν θέλετε να έχετε λίγο λιγότερο άγχος όταν δημιουργείτε μια λίστα αγορών, μπορείτε εύκολα να το αφήσετε να αναπτυχθεί στην καθημερινή ζωή. Κατάλληλο για αυτό σύμφωνα με το haushaltstipps.com Μπλοκ που μπορούν να κρεμαστούν ή να πέσουν κεντρικά. Τα μεγάλα μπαρ φαίνονται ωραία, αλλά δεν μπορούν να μεταφερθούν στο σούπερ μάρκετ. Έτσι, ολόκληρη η λίστα θα πρέπει να αντιγραφεί ξανά λίγο πριν από τις αγορές.

Bild Block χωρίς άγχος στην καθημερινή ζωή

Μια καλά δομημένη λίστα βοηθάει όταν ψωνίζετε. (Πηγή: miradeshazer (Άδεια CC0) / pixabay.com)

Όσον αφορά τη δομή μιας λίστας αγορών, θα πρέπει να σχεδιαστεί σύμφωνα με την κοινή δομή των κλασικών σούπερ μάρκετ. Δεδομένου ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κυρίως ακριβώς πίσω από την είσοδο, καταχωρούνται στην κορυφή της λίστας αγορών. Όλα τα άλλα τρόφιμα όπως το κρέας, τα ζυμαρικά, το ρύζι ή ακόμη και τα μπαχαρικά μπορούν στη συνέχεια να χωριστούν εύκολα σε ομάδες. Αυτό αποτρέπει την άσκοπη περιπλάνηση στο σούπερ μάρκετ, η οποία συχνά χάνει πολύ χρόνο.

  • Έξυπνος προγραμματισμός εκδρομών για ψώνια

Συχνά, είδη παντοπωλείου και άλλα αγαθά βρίσκονται στη λίστα αγορών που δεν μπορεί να πουλήσει ένα σούπερ μάρκετ. Ως εκ τούτου, πολλά καταστήματα πρέπει να κατευθυνθούν στην εβδομαδιαία περιοδεία αγορών. Ακόμα κι αν ο αριθμός των μεμονωμένων ταξιδιών αγορών στη Γερμανία μειώνεται και η τάση είναι μία Αναφορά από το impulse.de Μεταφερόμενοι σε αγορές μίας στάσης, πολλοί πελάτες ψωνίζουν σε πολλά καταστήματα το ένα μετά το άλλο. Εδώ είναι σημαντικό να προγραμματίσετε τη σειρά των συναλλαγών με λογικό τρόπο. Ένα κατάστημα στο οποίο πρέπει να αγοράσετε φρέσκο ​​κρέας ή κατεψυγμένα τρόφιμα θα πρέπει να βρίσκεται στο τέλος της περιοδείας αγορών, ειδικά το καλοκαίρι. Το υπεύθυνο άτομο μπορεί να προμηθευτεί με σιγουριά φαρμακευτικά σκεύη και προϊόντα ανθεκτικά στη θερμότητα στην αρχή του γύρου αγορών. Αυτό μειώνει την πίεση χρόνου κατά την αγορά.

  • Δημιουργήστε προμήθειες, ψωνίστε λιγότερο συχνά

Η δημιουργία ενός ντουλαπιού είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές στο δρόμο για ένα σπίτι χωρίς άγχος. Πολλά τρόφιμα έχουν σχετικά μεγάλη ημερομηνία πριν και μπορούν επομένως να αποθηκευτούν για αρκετούς μήνες. Οι άνδρες και οι γυναίκες αγοράζουν καλύτερα μεγαλύτερες ποσότητες ζυμαρικών, ρυζιού, οσπρίων, ποτών ή ακόμη και μπαχαρικών και κλειστά κονσερβοποιημένα τρόφιμα όταν πωλούνται. Αυτό εξοικονομεί χρήματα και η λίστα αγορών θα είναι μικρότερη στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, με ένα καλά εφοδιασμένο ντουλάπι, είναι επίσης δυνατό να ετοιμάσετε ένα αυθόρμητο γεύμα εάν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ψώνια.

Εμπλοκή εικόνας χωρίς άγχος αγορές

Ένα δομημένο και καλά εφοδιασμένο ντουλάπι απλοποιεί τις τακτικές αγορές. (Πηγή: jarmoluk (Άδεια CC0) / pixabay.com)

Στο ντουλάπι, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πρέπει να κλείσουν μια μικρή λίστα που δείχνει την τρέχουσα απογραφή. Κάθε φορά που λαμβάνεται κάτι από τα ράφια, το άτομο το σημειώνει στο κομμάτι χαρτί. Αυτό αποφεύγει την ξαφνική έλλειψη βασικής τροφής.

  • Μοιραστείτε την ευθύνη

Στα σύγχρονα νοικοκυριά είναι πλέον συνηθισμένο να μην φροντίζει μόνο ένα άτομο τις τακτικές αγορές. Προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε όλα τα μέλη της οικογένειας όσο το δυνατόν χαμηλότερα, τουλάχιστον ο σύζυγος και η γυναίκα μοιράζονται δίκαια τα καθήκοντα. Στο μέλλον, ο άντρας θα μπορούσε να φροντίσει να αγοράσει βαριά ποτά, ή να οδηγήσει από το κρεοπωλείο στο σπίτι από τη δουλειά και να φέρει υλικά για δείπνο. Ανάλογα με την εποχή και την οικογενειακή κατάσταση, οι αγοραστικές εργασίες κατανέμονται τόσο δίκαια. Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει λιγότερο άγχος όταν ψωνίζετε, αλλά μπορεί επίσης να κάνει την ατμόσφαιρα στην οικογένεια πιο χαλαρή. Εάν κανείς δεν αισθάνεται άβολος με τις αγορές και τις δουλειές του σπιτιού του, τα πιθανά ζητήματα δεν ανακύπτουν καταρχάς. Αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο στο δρόμο για αποτελεσματική μείωση του άγχους.

  • Μην ψωνίζετε σε πολυάσχολες ώρες

Υπάρχουν στιγμές που πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα ψώνια. Αυτό καθορίζεται κυρίως από τη γενική καθημερινή ρουτίνα. Οι ώρες αιχμής στα σούπερ μάρκετ είναι επομένως κυρίως μετά τη δουλειά μεταξύ 4 και 5 μ.μ. και το πρωί μεταξύ 10 και 11 π.μ. Όσοι θέλουν να ψωνίσουν ήσυχα χωρίς να χρειάζεται να μοιραστούν έναν διάδρομο με πολλά άτομα και στη συνέχεια πρέπει να σταθούν σε μια μεγάλη ουρά, θα πρέπει να αποφύγουν αυτές τις στιγμές. Μια ματιά στο τρέχοντες ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ στην περιοχή βοηθά στον προγραμματισμό αγορών εκτός ωρών αιχμής.

Αγορά αγοράς εικόνας χωρίς άγχος

Τα εβδομαδιαία ψώνια είναι πολύ λιγότερο αγχωτικά σε άδειους διαδρόμους. (Πηγή: ElasticComputeFarm (Άδεια CC0) / pixabay.com)

Από κάθε εμπειρία, τα σούπερ μάρκετ είναι ιδιαίτερα άδεια νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Εάν η αγορά ανοίξει στις επτά η ώρα, οι εβδομαδιαίες αγορές μπορούν να γίνουν στις επτά και μισή. Και αν δεν υπάρχει χρόνος το πρωί, αξίζει να πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι αγορές μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ. είναι πιθανό να προσφέρουν την πιο χαλαρή εμπειρία αγορών.