επιλέξτε αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών για τσάντα ταξιδιού

Σκληρή βαλίτσα ή σακίδιο από μαλακό περίβλημα?

Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και το ζήτημα των αποσκευών τίθεται ξανά και ξανά. Είναι η παλιά μου βαλίτσα ακόμα αρκετά σταθερή για να αντέξει το άγχος του ταξιδιού; Or συχνά προκύπτουν ερωτήσεις σχετικά με το μέγεθος βαλίτσας που απαιτείται, ποια βαλίτσα είναι καλύτερη ή αν ένα σακίδιο είναι η σωστή επιλογή του ταξιδιωτικού συνεργάτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αφιερωνόμαστε ξανά σε αυτό το θέμα στην αρχή της περιόδου των ταξιδιών.

Η ταξιδιωτική τσάντα ως κομψό αξεσουάρ

τσάντα ταξιδιού δέρμα αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών

Έξω και με στυλ

τσάντα ταξιδιού δερμάτινα κομψά αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών

Για σακίδια – το σακίδιο

Εάν ταξιδεύετε πολύ και σπάνια βρίσκεστε μόνο σε ένα μέρος στις διακοπές σας – το να φτάσετε στο σακίδιο ταξιδιού φαίνεται ξεκάθαρο. Τίποτα δεν είναι πιο πρακτικό από ένα καλό σακίδιο με πολλά διαμερίσματα και αποθηκευτικό χώρο όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο και με τα πόδια στον ταξιδιωτικό προορισμό. Επειδή δεν είναι για τίποτα ο όρος τουρισμός σακιδίων πλάτης χρησιμοποιείται ακριβώς για αυτό το είδος ταξιδιού. Μια βαλίτσα είναι απλά ανέφικτη για ταξίδια μετ ‘επιστροφής.

Το σακίδιο μπορεί να είναι πολύ πρακτικό

τσάντα ταξιδιού σακίδιο αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών

Κατά την αγορά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε φαρδιές, γεμισμένες τιράντες που δεν σφίγγουν και προσαρμόζονται καλά στους ώμους και την πλάτη σας – διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί γρήγορα πόνος στην πλάτη και τον αυχένα. Επιπλέον, τα αδιάβροχα φερμουάρ ή ένα κάλυμμα βροχής είναι πλεονεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το περιεχόμενό σας δεν βρέχεται. Μπορείτε να βρείτε καλά μοντέλα από τους Vaude, Jack Wolfskin και Deuter, για παράδειγμα.

Σακίδιο πλάτης με ρόδες

τσάντα ταξιδιού με τροχούς σακίδιο αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών

Για συχνά φυλλάδια – τη βαλίτσα

Εάν ταξιδεύετε πολύ με αεροπλάνο και βρίσκεστε για επαγγελματικούς λόγους ή μένετε σε ξενοδοχείο, η βαλίτσα είναι ο ιδανικός σύντροφος. Ωστόσο, οι αγοραστές βαλίτσας πρέπει να αποφασίσουν από ποιο υλικό θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη η βαλίτσα: αλουμίνιο, πολυανθρακικό ή ύφασμα?

Εάν μια όμορφη τσάντα ταξιδιού από μόνη της δεν είναι αρκετή, τότε πιάνετε την τσάντα ταξιδιού

τσάντα ταξιδιού ή αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών σακίδιο

Κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η κλασική βαλίτσα από σκληρό αλουμίνιο πωλείται ακόμη και σήμερα, για παράδειγμα, από την παραδοσιακή γερμανική μάρκα Rimowa, η οποία είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων Βαλίτσα 24 δίνει. Είναι πολύ στιβαρό, ακόμη και σχεδόν άφθαρτο, καθώς αυτές οι θήκες αναπτύχθηκαν αρχικά για φωτογράφους και τον ευαίσθητο εξοπλισμό τους

Ωστόσο, έχουν ένα μικρό μειονέκτημα. Είναι πολύ βαριά και μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα βαθουλώματα κατά τη μεταφορά. Ωστόσο, είναι πολύ απίθανο μια τέτοια βαλίτσα να διαλυθεί. Επιπλέον, υπάρχουν εραστές που θεωρούν ότι αυτά τα χτυπήματα είναι κάτι το ιδιαίτερο, καθώς προσδίδουν στη βαλίτσα τους έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Σκληρή περίπτωση – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

τσάντα ταξιδιού σκληρή θήκη αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών

Οι θήκες από διάφορα πλαστικά είναι ελαφρύτερες και ακόμα πολύ σταθερές. Υπάρχει πολυπροπυλένιο, πολυανθρακικό, Curv, ABS και άλλα για να διαλέξετε. Όλα έχουν το κοινό ότι είναι πολύ ελαφριά. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στη σταθερότητα των διαστάσεων ανάλογα με τη θερμοκρασία. Η καμπυλότητα και το πολυπροπυλένιο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά εδώ και παραμένουν σταθερά ακόμη και στους -40 ° Κελσίου. Ένα μειονέκτημα αυτών των βαλιτσών μπορεί να είναι το φερμουάρ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά με αυτά τα υλικά. Ανάλογα με την ποιότητα, αυτά σπάνε γρήγορα, όπως και οι λαβές για τράβηγμα. Επιπλέον, συνήθως δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις θήκες αλουμινίου ως προς τη σταθερότητα.

Θήκες από ύφασμα και άλλα υλικά 

βαλίτσα ταξιδιού και αξεσουάρ διακοπών

Οι υφασμάτινες θήκες, από την άλλη πλευρά, είναι εύκολες στο πορτοφόλι, καθώς είναι πολύ φθηνότερες από άποψη υλικού. Αλλά και εδώ, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εκτός από την τιμή, η ευελιξία μιλάει επίσης για βαλίτσες από ύφασμα. Το ύφασμα διαστέλλεται περισσότερο, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα στις διακοπές όταν προστεθούν αναμνηστικά. Για παράδειγμα, εάν ένας συνδετήρας με φερμουάρ παραμείνει ανοιχτός, ο χώρος αποθήκευσης μπορεί συχνά να διευρυνθεί. Ένα σημαντικό μειονέκτημα για τα συχνά ιπτάμενα, ωστόσο, θα είναι η σταθερότητα, επειδή πολύ γρήγορα μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές ή τρύπες κατά τη μεταφορά. Επομένως, όταν επιλέγετε υφασμάτινη θήκη, επιλέξτε μία από νάιλον. Είναι πιο ανθεκτικό από άλλα υφάσματα.

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος βαλίτσας

τσάντα ταξιδιού βαλίτσα μέγεθος ταξιδιού και διακοπών αξεσουάρ

Τι μέγεθος πρέπει να είναι?

Ανάλογα με την περίοδο ταξιδιού, μπορείτε να προσανατολιστείτε σε διαφορετικές τιμές έντασης. Για παράδειγμα, εάν κάνετε πάγο για δύο έως τρεις ημέρες, η βαλίτσα σας πρέπει να χωράει μεταξύ 20 και 40 λίτρων. Αυτές οι βαλίτσες ταιριάζουν πολύ ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο, καθώς συνήθως δεν ξεπερνούν τις μέγιστες διαστάσεις των 56 cm x 45 cm. Φαίνεται διαφορετικά για μια εβδομάδα. Το στοιχείο ταξιδιού θα πρέπει στη συνέχεια να έχει μεταξύ 50 και 70 λίτρων. Από δύο εβδομάδες και μετά, συνιστώνται βαλίτσες από 90 λίτρα και πάνω. Εδώ, ωστόσο, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο βάρος των αποσκευών, καθώς το μέγιστο 20 έως 23 κιλά δεν επιτρέπεται να ξεπεραστεί στο αεροπλάνο.

Το ποιος είναι ο τέλειος σύντροφος ταξιδιού για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο, τη συχνότητα και τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Είναι καλύτερα λοιπόν να προσαρμόσετε τις αποσκευές σας ξεχωριστά στις διακοπές σας.

Βαλίτσα με ρετρό σχέδιο

τσάντα ταξιδιού ρετρό βαλίτσα αξεσουάρ ταξιδιού και διακοπών