Η δημιουργία μιας γυμναστικής στο σπίτι σε ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, και για καλό λόγο επίσης. Αυτό σας εξοικονομεί έξοδα ταξιδιού, κόστος συνδρομής και επίσης την επαφή με ιδρωμένους και συχνά ενοχλητικούς ανθρώπους. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν μπορείτε πλέον να αποτρέψετε τους εκπληκτικούς αποκλεισμούς από την προπόνησή σας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, η γυμναστική στο σπίτι δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά της. Πολλές συσκευές είναι πολύ ακριβές και απαιτούν πολύ χώρο. Εάν δεν θέλετε να σπάσετε την τράπεζα, αλλά θέλετε να παραμείνετε σε φόρμα στο σπίτι, κάντε το με συμπαγή εξοπλισμό και ασκήσεις με βάρη. Μια από τις φθηνότερες και πιο πρακτικές λύσεις από αυτή την άποψη είναι οι ασκήσεις με σφεντόνα. Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε ποια είναι αυτά και πώς ωφελούν τη γενική υγεία και φυσική σας κατάσταση!

Οι ασκήσεις Sling trainer έχουν επίσης ένα άλλο όνομα – TRX (Άσκηση ολικής αντίστασης σώματος)

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας ολόκληρου σώματος για προπόνηση γυμναστικής στο σπίτι στο σπίτι

Ασκήσεις Sling trainer για σώμα και ψυχή

Για την εκπαίδευση αυτή χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή, το λεγόμενο εκπαιδευτή σφεντόνης. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν παχύ, ρυθμιζόμενο ιμάντα με άγκιστρα ή καραμπίνερ στη μία πλευρά και λαβή και θηλιές από την άλλη. Οι ασκήσεις με αυτό εκπαιδεύουν ολόκληρο το σώμα χωρίς να επιβαρύνουν άσκοπα τις αρθρώσεις με επιπλέον βάρη.

Η προπόνηση με σφεντόνες χρησιμοποιείται σήμερα από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, καθώς και στρατιώτες σε όλο τον κόσμο. Ο εξοπλισμός γυμναστικής χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για λόγους αποκατάστασης.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ασκήσεων εκπαιδευτή σφεντόνης είναι ότι μπορούν να εκτελεστούν οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Εφόσον υπάρχει ένα σταθερό άγκιστρο, ράβδος ή ακόμα και μόνο ένα κλαδί στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε τον εκπαιδευτή σφεντόνας, μπορείτε να προπονηθείτε εκεί. Όταν τυλίγεται, ο ιμάντας είναι πολύ συμπαγής και χωράει σε κάθε τσέπη.

Δεν θα βαρεθείτε ποτέ με τον εκπαιδευτή σφεντόνων, καθώς τώρα υπάρχουν πάνω από 300 διαφορετικές ασκήσεις. Πολλά από αυτά εφευρέθηκαν με τη δημιουργία της συσκευής. Ο ελίτ στρατιώτης των ΗΠΑ Navy Seals Randy Hetrick είναι επίσημα ο ιδρυτής του εκπαιδευτικού προγράμματος. Δημιούργησε το πρώτο πρωτότυπο του εκπαιδευτή σφεντόνας κατά τη διάρκεια μιας από τις αποστολές του το 1997 από μια πλεξούδα αλεξίπτωτου και μια ζώνη Jiu-Jitsu. Ο Hetrick το έδεσε με θωρακισμένους σωλήνες και άρχισε να αναπτύσσει τις πρώτες ασκήσεις.

Σήμερα, οι ασκήσεις εκπαιδευτών σφεντόνης αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας των US Navy Seals

Ολόσωμες ασκήσεις γυμναστικής γυμναστικής για στρατιώτες γυμναστικής στο σπίτι στρατιωτικές φώκιες του ναυτικού

Δώστε πραγματική ώθηση στην αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμησή σας

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας ολόκληρου σώματος για γυμναστική στο σπίτι Αποκτήστε φυσική κατάσταση παρά το στέμμα

Μείνετε σε φόρμα με ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις λειτουργούν σε ολόκληρο το σώμα και σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Παρόμοια με μια συσκευή ισορροπίας, βασίζονται στην αρχή της αστάθειας. Οι ασκήσεις Sling trainer δεν εκπαιδεύουν μόνο την αντοχή και την ευελιξία, αλλά και τον συντονισμό και την ισορροπία σας. Δεδομένου ότι αυτή η προπόνηση θεωρείται καρδιο, μπορεί επίσης να ωφελήσει το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Μόλις αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις σφεντόνης, θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι ακόμη και μικρές κινήσεις, συστροφές και διαφορετικές γωνίες ασκούν διαφορετικές πιέσεις στο σώμα σας. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αυξήσετε ή να μειώσετε το επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας σας. Οι μύες σας δεν θα καταποντιστούν ποτέ και οι αρθρώσεις σας θα αγχωθούν μόνο πολύ. Με ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνης μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας πού βρίσκονται τα όρια του σώματός σας και πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε.

Αυτοί οι τύποι ασκήσεων θεωρούνται καρδιο και μπορούν ακόμη και να αποτελούν μέρος ενός προγράμματος tabata

Ασκήσεις γυμναστικής ολόκληρου σώματος για αθλητικές ασκήσεις στο σπίτι στο σπίτι

Όλες οι ασκήσεις με αυτό το μηχάνημα γυμναστικής έχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές

Ολόσωμες ασκήσεις γυμναστικής γυμναστικής για γυμναστική στο σπίτι τρικέφαλες ασκήσεις γυναικών

Μπορείτε λοιπόν να τα προσαρμόσετε όλα στο προσωπικό σας επίπεδο εκπαίδευσης

Ασκήσεις γυμναστικής με σφεντόνα σώματος για προπόνηση καταλήψεων στο σπίτι

2 απλές ασκήσεις γυμναστικής για όλο το σώμα για αρχάριους και επαγγελματίες

Είναι φυσικά αδύνατο να καλυφθούν και οι 300 ασκήσεις εκπαιδευτών σφεντόνας και οι παραλλαγές τους σε ένα μόνο άρθρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας δείχνουμε μόνο δύο στις επόμενες γραμμές που μπορείτε να μιμηθείτε τον εαυτό σας ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε:

Τραγιάζει με έναν εκπαιδευτή σφεντόνης

Ξεκινήστε παίρνοντας μια θέση σανίδας πλάτους ώμων σε ένα αντιολισθητικό χαλάκι γυμναστικής. Προσπαθήστε να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια, τεντώνοντας τους κοιλιακούς και τον πυρήνα σας. Τώρα βάλτε και τα δύο πόδια μέσα από τους βρόχους. Από αυτή τη θέση, τραβήξτε και τα δύο γόνατα σταθερά προς το στήθος σας. Προσπαθήστε να αγγίξετε τα γόνατα και τους αγκώνες σας. Σταματήστε για μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επιστρέψτε αργά στη θέση σανίδας.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε λίγο αυτή την άσκηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε από τη θέση στήριξης του αντιβραχίου ή ίσως να μετακινήσετε τα γόνατά σας πλάγια. Μπορείτε να σταματήσετε τη θέση ή μπορείτε να το κάνετε με γρήγορο ρυθμό. Αυτές οι πιέσεις μπορούν επίσης εύκολα να μετατραπούν σε ορειβατική άσκηση. Για να το κάνετε αυτό, απλώς τραβήξτε το αριστερό και το δεξί γόνατό σας εναλλάξ προς το στήθος και τον αγκώνα σας. Ωστόσο, για αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε δύο εκπαιδευτές σφεντόνας, έναν για κάθε πόδι.

Επικεντρωθείτε σε ελαφριές ασκήσεις αρκετές φορές την εβδομάδα

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας ολόκληρου σώματος για σανίδα γυμναστικής στο σπίτι

Η εντατική προπόνηση πρέπει να γίνεται μόνο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας ολόκληρου σώματος για προπόνηση trx στο σπίτι

Κωπηλασία με εκπαιδευτή σφεντόνων

Σταθείτε στο πλάτος των ώμων και πιάστε τις λαβές με τα δύο χέρια σε ουδέτερη λαβή. Τώρα κρεμαστείτε στον προπονητή σφεντόνας με τα χέρια τεντωμένα και προχωρήστε μπροστά μέχρι τα πόδια σας να σχηματίσουν γωνία τουλάχιστον 45 μοιρών. Τεντώστε τους μυς της πλάτης, της κοιλιάς, των γλουτών και των ποδιών και προσπαθήστε να κρατήσετε ολόκληρο το σώμα σας σε ευθεία γραμμή. Τώρα τραβήξτε τα χέρια σας προς τα πίσω κοντά στο σώμα σας μέχρι οι λαβές να αγγίξουν το στήθος σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση.

Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να τροποποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους ώστε να ταιριάζει σε κάθε επίπεδο εκπαίδευσης. Μπορείτε να κάνετε την άσκηση πολύ πιο δύσκολη, για παράδειγμα, απλά κρεμώντας σε γωνία, δηλαδή προχωρώντας τα πόδια σας μπροστά. Αν θέλετε να το κάνετε πολύ δύσκολο για τον εαυτό σας, δοκιμάστε μια κάθετη σειρά, στην οποία κρέμεστε από τον εκπαιδευτή σφεντόνας σε σχεδόν ξαπλωμένη θέση και τραβάτε ολόκληρο το σώμα σας προς τα πάνω.

Η κάθετη κωπηλασία είναι εξαιρετικά επίπονη και απαιτεί άψογη τεχνική

Ασκήσεις γυμναστικής ολόκληρου σώματος για σειρά γυμναστικής στο σπίτι βαριά κάθετα

Οι ασκήσεις Sling trainer είναι μια μεγάλη προσθήκη στην προπόνηση δύναμης και είναι επίσης ιδανικές από μόνες τους για αρχάριους αθλητές. Ασκηθείτε οπουδήποτε, οποτεδήποτε θέλετε – στο σπίτι, στον κήπο, στο πάρκο ή στην παραλία. Όσο υπάρχουν πράγματα για να συνδέσετε τον εκπαιδευτή σφεντόνας σας, θα μπορείτε να εξασκηθείτε και εκεί.

Καταλήψεις σε εκπαιδευτή σφεντόνας με περιστροφή ισχίου

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας σώματος για ιδέες γυμναστικής στο σπίτι

Τα σανίδια και τα pushups λειτουργούν επίσης με αυτόν τον τρόπο

Προπονήσεις γυμναστικής για όλο το σώμα για γυμναστική στο σπίτι στο σπίτι

Εκπαιδεύστε τον αθλητισμό και την ευελιξία σας

Ασκήσεις γυμναστικής ολόκληρου σώματος για γυμναστική στο σπίτι εντυπωσιακές ασκήσεις στο σπίτι

Ασκήσεις εκπαιδευτή σφεντόνας ολόκληρου σώματος για γυμναστική στο σπίτι Δημιουργήστε γυμναστική στο σπίτι