καταπολεμώντας τον χρόνιο πόνο διατηρήστε την ηρεμία σας

Ο συναισθηματικός λόγος χρόνιου πόνου

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα συναισθήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρόνιο πόνο σε πολλούς ανθρώπους. Πολλοί από τους αναγνώστες μας το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά τώρα υπάρχουν και οι επιστημονικές επιβεβαιώσεις.

Τι να κάνετε με χρόνιο πόνο?

φάρμακα για τον χρόνιο πόνο

Τα συναισθήματα αντανακλώνται στη φυσική μας κατάσταση. Αυτό συμβαίνει με τη μορφή πόνου. Στην αρχή δεν χρειάζεται να είναι τόσο κακό. Μπορεί να αντιληφθείτε τον πόνο ως ένα ισχυρό σήμα ότι κάτι δεν πηγαίνει ακριβώς με τον σωστό τρόπο σε συναισθηματικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από χρόνιο πόνο

καταπολεμήστε τον χρόνιο πόνο στην πλάτη

Πόνος στην πλάτη στο χώρο εργασίας

χρόνιος πόνος στην πλάτη στην εργασία

Αλλά όταν πρόκειται για χρόνιο πόνο, το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αντιμετωπιστεί ιδιαίτερα σοβαρά. Πάνω απ ‘όλα, το μάθημα από τα αποτελέσματα είναι ότι σε περίπτωση χρόνιου πόνου, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί τόσο η συναισθηματική όσο και η σωματική πλευρά!

Τα συναισθήματα αντανακλώνται στη φυσική μας κατάσταση

καταπολεμήστε τον χρόνιο πόνο πονοκέφαλο

Διατηρήστε την ηρεμία σας και βρείτε θεραπείες για χρόνιο πόνο

κρατήστε ήρεμο χρόνιο πόνο

Η γιόγκα και ο διαλογισμός βοηθούν σημαντικά σε αυτό

γιόγκα για συμβουλές χρόνιου πόνου

Τραύμα και κατάσταση του εγκεφάλου

Ο χρόνιος πόνος μπορεί, σύμφωνα με τον Δρ. Το Apkarian δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με το τραύμα. Μάλλον, η βιωσιμότητα μπορεί να εξηγηθεί από το συνδυασμό του πόνου με την αντίστοιχη κατάσταση του εγκεφάλου. Όσο πιο συναισθηματικά αντιδρά ο εγκέφαλος στο αρχικό τραύμα, λέει, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο πόνος στη συνέχεια. Αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ αφού έχετε γίνει ακόμη καλά.

Dr. Απκαριανή

Καταπολέμηση του χρόνιου πόνου, Dr Apkarian

Το πείραμα

Ας εξηγήσουμε περισσότερα για το πείραμα. Συμμετείχαν 40 εθελοντές που είχαν μετρήσει τον πόνο ως αποτέλεσμα τραύματος. Όλα αυτά διερευνήθηκαν με μια σάρωση εγκεφάλου κατά τη διάρκεια ενός έτους. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αυτά που συνήθως προκύπτουν όταν γίνεται αισθητός ο πόνος.

Πείραμα σάρωσης εγκεφάλου

ανάλυση εγκεφάλου πείραμα χρόνιου πόνου

Τι δείχνει η σάρωση εγκεφάλου?

χρόνιος πόνος στην πλάτη πείραμα εγκεφάλου

Μετά από ένα χρόνο, 21 ασθενείς αισθάνθηκαν απολύτως υγιείς. Δεν είχαν καθόλου πόνο, πόσο μάλλον χορωδιακό. Αλλά με τα υπόλοιπα, τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά. 19 παρουσίασαν χρόνιο πόνο στην πλάτη.

Χρόνιος πόνος στην πλάτη

χρόνιος πόνος στην πλάτη στη σπονδυλική στήλη

Συμπτώματα χρόνιου πόνου

ανάλυση εγκεφάλου συμπτώματα χρόνιου πόνου

Σε αυτή τη δεύτερη ομάδα, οι επιστήμονες έχουν μια ασυνήθιστη σύνδεση μεταξύ του προμετωπιαίου φλοιού του κύριου εγκεφάλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα συναισθήματα, και του πυρήνα που βρίσκεται, του παρακείμενου πυρήνα, ο οποίος αποτελεί μέρος του λεγόμενου κέντρου απόλαυσης.

Ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο

χρόνιος πόνος πονοκέφαλος στον εγκέφαλο

συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σάρωσης από αυτούς τους 19 ασθενείς, οι δύο περιοχές του εγκεφάλου λειτουργούσαν μαζί. Ανάλογα με το βαθμό συνεργασίας των δύο, οι επιστήμονες μπόρεσαν να προβλέψουν εάν ο πόνος θα γινόταν χρόνιος ή όχι.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της σάρωσης για τον χρόνιο πόνο?

πείραμα χρόνιου πόνου στον εγκέφαλο

Επιπλέον, η αλληλεπίδραση των δύο εξηγεί πώς σχετίζονται ο χρόνιος πόνος και η τάση των ανθρώπων προς επιβλαβείς συνήθειες.

Dr. Βάνια Απκαριάν