Για να δέσετε τα κορδόνια. Ακούγεται τόσο εύκολο και λειτουργεί τόσο γρήγορα! Τα παιδιά διαφωνούν! Κάθε μικρό κάποτε προκαλούσε ορισμένες δυσκολίες να δέσουν τα παπούτσια τους. Ας μην μιλήσουμε για το ίδιο το κορδόνι παπουτσιών! Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δέσεις τα παπούτσια σου! Σίγουρα δεν δέσατε τα παπούτσια σας μόνοι σας, έτσι δεν είναι; Και παραδεχόμαστε: για νήπια, το δέσιμο παπουτσιών με ένα μαγικό κόλπο! Ποιος σας έμαθε να μαθαίνετε τεχνικές δεσίματος παπουτσιών; Γονείς και νηπιαγωγοί προσπαθούν να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν αυτή τη συνήθεια. Αλλά πολλές ασκήσεις είναι απαραίτητες προτού λειτουργήσει … Ναι, γιατί πραγματικά λέγεται: Η πρακτική κάνει τέλεια!

Διδάξτε στα παιδιά πώς να δένουν παπούτσια

δέσιμο κορδόνια βρόχου τύποι δέσμευσης

Το νήμα με κορδόνια παπουτσιών θα μπορούσε στην πραγματικότητα να περιγραφεί ως μια περίεργη τέχνη. Οι μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να δέσετε τα παπούτσια σας είναι τόσο ποικίλες που υπάρχει μια κατάλληλη μέθοδος δέσμευσης για κάθε περίσταση! Πρέπει τα αθλητικά και τα επαγγελματικά παπούτσια να είναι δεμένα με τον ίδιο τρόπο; Όσο πιο συντηρητικό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο εύκολη πρέπει να είναι η γραβάτα.

  Μερικές από τις τεχνικές είναι λίγο περίπλοκες ακόμη και για ενήλικες, οπότε θα πρέπει να προσέξετε να μην περιμένετε θαύματα από τα παιδιά. Τα παιδιά θα μπορούσαν τουλάχιστον να ξέρουν πώς να δένουν ένα τόξο. Εδώ έρχεται η ερώτηση: Πότε μπορούν τα παιδιά να αρχίσουν να δένουν παπούτσια; Or για να το θέσω αλλιώς: Πότε πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε στα παιδιά να δένουν παπούτσια;?

Το δέσιμο παπουτσιών και η ανάγνωση του ρολογιού είναι ιδιότητες που πρέπει να διδάσκονται αναμφίβολα τα νήπια. Αλλά τα παιδιά πρέπει να ενδιαφέρονται για αυτό. Το μόνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η επιθυμία να δέσετε τα δικά σας παπούτσια! Διαφορετικά, ολόκληρη η προσπάθεια χάνεται με κάποιο τρόπο …

Ακόμα και σε μικρή ηλικία, τα παιδιά έχουν τις κινητικές δεξιότητες για να μάθουν να δένουν παπούτσια

δέσιμο κορδόνια παπουτσιών τύποι συμβουλών και κόλπων δέσμευσης

Πότε πρέπει πραγματικά να μάθετε να δένετε παπούτσια;?

Μερικά παιδιά μαθαίνουν να δένουν ένα παπούτσι αργότερα από τα άλλα. Πολλά παιδιά είναι ακόμα σε θέση να δέσουν ένα τόξο στην ηλικία των 4-5 ετών, άλλα δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε αυτό όταν είναι 10 ετών. Επιπλέον, τα παιδιά χρειάζονται διαφορετικές χρονικές περιόδους για να κατακτήσουν επιδέξια αυτήν την τεχνική.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ευρεία χρήση των συνδετήρων αναρρίχησης φταίει σε κάποιο βαθμό για το γεγονός ότι τα παιδιά αργότερα και αργότερα αποκτούν την τεχνική δέσμευσης παπουτσιών. Πριν από χρόνια τα παιδιά έπρεπε να μάθουν πώς να δένουν παπούτσια νωρίτερα επειδή οι συνδετήρες αναρρίχησης δεν υπήρχαν ακόμη. Πράγματι, τα παιδιά σήμερα δεν χρειάζονται αυτήν την ποιότητα μέχρι αργότερα. Αν χρειαστεί ποτέ να δέσουν καθόλου παπούτσια. Η αλήθεια είναι ότι όλο και λιγότερα παιδιά είναι επιδέξια με τους συνδέσμους σε μικρή ηλικία.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε στο μικρό σας πώς να δένει ένα τόξο; Το αν το μάθημά σας οδηγεί σε καλό αποτέλεσμα εξαρτάται πραγματικά από τη σωστή πορεία δράσης. Είναι καλύτερο να κάθεστε δίπλα στο ίδιο το παιδί, γιατί είναι δύσκολο να μάθετε κάτι αντίστροφα. Συχνά είναι παιχνιδιάρικες μέθοδοι πιο αποτελεσματικό από οτιδήποτε άλλο. Θέλετε το μικρό σας αγαπημένο να δέσει τα παπούτσια του χωρίς να το σκεφτεί, έτσι δεν είναι; Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να δένετε ένα κορδόνι με τη βοήθεια παιχνιδιών. Το να λες και να τραγουδάς είναι επίσης πιο εύκολο και αστείο.

Μάθετε να δένετε κορδόνια παπουτσιών, αλλά παιχνιδιάρικα

δέσιμο παπουτσιών kiner μεθόδους διδασκαλίας με παιχνίδια

Ποιες μέθοδοι υπάρχουν για να δέσετε ένα βρόχο;?

Οι ακόλουθες παραλλαγές είναι δυνατές:

 • Αυτιά κουνελιού – κατάλληλο για μικρά παιδιά

Πρώτα δένεται ένας κανονικός κόμπος

 1. Στη συνέχεια, βάλτε ένα βρόχο από ένα από τα κορδόνια και κρατήστε το στη θέση του. Μερικοί το αποκαλούν παιχνιδιάρικα αυτί κουνελιού ή αυτί ελέφαντα
 2. Στη συνέχεια, κάντε έναν άλλο βρόχο με το άλλο χέρι
 3. Στη συνέχεια, βάλτε και τους δύο βρόχους ο ένας πάνω στον άλλο και κόψτε τους

 • δέντρο – αυτή η μέθοδος προτιμάται συχνά επειδή έδενε πιο σφιχτά τόξα. Επιπλέον, είναι πιο γρήγορο.

Πρώτα δένεται ξανά ένας κανονικός κόμπος

 1. Πρώτα το αριστερό κορδόνι είναι δεμένο σε ένα βρόχο και κρατιέται με τον αντίχειρα και τον δείκτη του αριστερού χεριού
 2. Στη συνέχεια, βάζετε το άλλο κορδόνι γύρω από το βρόχο και πάνω από τον αντίχειρα και τον δείκτη σας
 3. Στη συνέχεια, κάνετε έναν δεύτερο βρόχο σπρώχνοντάς τον με τον αριστερό αντίχειρά σας
 4. Σπρώξτε τα δύο άκρα του βρόχου σφιχτά

Μερικοί από τους τύπους δέσμευσης με μια ματιά

Ο αριθμός των ζευγών οπών είναι καθοριστικός για τους πιθανούς τύπους δέσμευσης.

 • Σταυρωτό κορδόνι

 • Δεμένο διαγώνια

παπούτσια δένουν διαγώνια κορδόνια

 • Κορδόνια σκάλας

 • Κορδόνια χωρίς κόμπους

 • Ράγες του τρένου

 • Το στυλ της σκακιέρας

δέσιμο κορδόνια στυλ σκακιέρα

 • Παράλληλο κορδόνι

Στο τέλος, θα σας συμβουλεύαμε: κάντε υπομονή ενώ μαθαίνετε να δένετε τα κορδόνια σας! Η πρακτική κάνει τέλεια! Τα αποτελέσματα της αγαπημένης σας αξίζουν τον κόπο! Τα παιδιά θα είναι επίσης περήφανα για τον εαυτό τους! Maybeσως μπορείτε να δοκιμάσετε έναν νέο τύπο δέσμευσης μόνοι σας! Το δέσιμο κορδονιών παπουτσιών είναι διασκεδαστικό!

μαθαίνουν να δένουν παπούτσια που διδάσκουν τα παιδιά